Jump to content

PSU-UPS?

dunkel_Stern

Recommended Posts

είναι αλήθεια πως κάποια τροφοδοτικά δεν κάνει να είναι πάνω σε ups?

Πρώτη φορά το ακούω αυτό... που το διάβασες/άκουσες;

Μηπως αναφερεσαι στο θεμα οτι καποια τροφοδοτικα δε γουσταρουν να παιζουν με τετραγωνικο παλμο ?

Μηπως αναφερεσαι στο θεμα οτι καποια τροφοδοτικα δε γουσταρουν να παιζουν με τετραγωνικο παλμο ?

Μα τα ups (για pc πάντα) δεν βγάζουν τετραγωνικό παλμό...

τεραγωνικο παλμο δεν βγαζουν..απλα δεν βγαζουν καθαρο ημιτονο..

Το galaxy της ενερμαξ νομιζω ειχε μια τετοια ευαισθησια συνηθως με αυτα της apc.(καποια συγκεκριμενα της apc..αλλα δεν θυμαμαι ποια ηταν.Μαλλον με εκεινα που βγαζουν καθαρο ημιτονο..-online και μερικα line interactive)

Δεν ξερω αν εχει ακουστει κατι παρομοιο στις μερες μας...

Μα τα ups (για pc πάντα) δεν βγάζουν τετραγωνικό παλμό...

Παραλειψη ...

Μιλαω για ψευδοημιτονοειδες και καθαρο ημιτονο. Διαβαζω και για step-approximate square wave (Δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο αλλα ετσι μου φαινεται) ...

Ειχα τροφοδοτικο της silverstone που δεν επαιζε ουτε με ψευδοημιτονοειδες . Μολις το εβαλα σε ενα APC smart που εβγαζε καθαρο ημιτονο , δουλεψε ρολοι .

Συγκράτησε ότι APFC + UPS με μούφα φίλτρα στην έξοδο του inverter = FAIL...

PFC + ότι να' ναι UPS = ΟΚ...

ok και τώρα στα ελληνικά?

εγώ που δεν είμαι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτροτιδήποτε τι πρέπει να συγκρατήσω?

Κοίτα, είναι λίγο δύσκολο να σου συνοψίσω 900 σελίδες θεωρία :confused:... άλλα δεν νομίζω ότι χρειάζεται και να συγκρατήσεις τίποτα, αφού όπως είπανε οι προλαλήσαντες, δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα στις μέρες μας.

Αυτό που λέει ο NTG το έχω ακούσει και εγώ αλλά : Enermax Galaxy 850/Infinity 720/Pro 82+ 425 μια χαρά δουλεύουν πάνω σε APC 1500BRi και MGE 1100 lineinteractive

TNX :D

μου λύσατε το προβληματισμό μου

(δηλαδή δεν παίζει θέμα με τα UPS και το τροφοδοτικό)

αλλα κάτι ακόμα άμα το τροφοδοτικό είναι p.x. 1000 και το UPS είναι 500 τι γίνετε?

Συγκράτησε ότι APFC + UPS με μούφα φίλτρα στην έξοδο του inverter = FAIL...

PFC + ότι να' ναι UPS = ΟΚ...

Για τα FAIL φιλτρα έχουμε κάποιες μάρκες που σίγουρα δεν είναι FAIL? Σκέφτομαι για ένα standby @100-130€ για 450watt γιατί ένα παλιό online της APC που έχω καίει γύρω στα 35-40 watt μόνο που είναι ανοιχτό και δουλεύει ο Inverter συνέχεια:fist:

Σκέφτομαι για κανα EATON PROTECTION STATION 800VA

αλλα κάτι ακόμα άμα το τροφοδοτικό είναι p.x. 1000 και το UPS είναι 500 τι γίνετε?

Φόρτωσε το τροφοδοτικό σου με πάνω απο ~450 watt και θα έχεις ένα μεγαλοπρεπές κλείσιμο του υπολογιστή

Για τα FAIL φιλτρα έχουμε κάποιες μάρκες που σίγουρα δεν είναι FAIL? Σκέφτομαι για ένα standby @100-130€ για 450watt γιατί ένα παλιό online της APC που έχω καίει γύρω στα 35-40 watt μόνο που είναι ανοιχτό και δουλεύει ο Inverter συνέχεια:fist:

Ναι μεν τα line interactive είναι πιο "πεινασμένα" όσον αφορά την κατανάλωση αλλά τα standby δεν τα πάνε καλά με τα brownouts.

χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω και άλλο....:suicide:...

απο προσωπική εμπειρία έχω ενα παλιό τροφοδοτικό minuteman...350watt αν δεν κάνω λάθος...το θέμα είναι ότι τώρα μια δεκαετία που το χρησιμοποιώ....έχω κάψει σίγουρα 4-5 τροφοδοτικά...τρέχα βγάλε συμπεράσματα δηλαδή για το πόσο προστατεύουν απο βλακείες του δικτύου...

Βέβαια...συνήθως τα τροφοδοτικά δεν ήταν ότι το καλύτερο...και έχω και αρκετα προβλήματα με την δεή στην περιοχή μου.πάντως με το τελευταίο μου τροφοδοτικό ocz καλά είμαι μέχρι τώρα...

η μόνη συμβουλή μου είναι...αν πάρεις ups,πάρε κάτι ακριβό και καλό....θα είναι το μόνο πράγμα που θα σου μείνει με τα χρόνια απο το pc σου....;)

χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω και άλλο....:suicide:...

απο προσωπική εμπειρία έχω ενα παλιό τροφοδοτικό minuteman...350watt αν δεν κάνω λάθος...το θέμα είναι ότι τώρα μια δεκαετία που το χρησιμοποιώ....έχω κάψει σίγουρα 4-5 τροφοδοτικά...τρέχα βγάλε συμπεράσματα δηλαδή για το πόσο προστατεύουν απο βλακείες του δικτύου...

Βέβαια...συνήθως τα τροφοδοτικά δεν ήταν ότι το καλύτερο...και έχω και αρκετα προβλήματα με την δεή στην περιοχή μου.πάντως με το τελευταίο μου τροφοδοτικό ocz καλά είμαι μέχρι τώρα...

η μόνη συμβουλή μου είναι...αν πάρεις ups,πάρε κάτι ακριβό και καλό....θα είναι το μόνο πράγμα που θα σου μείνει με τα χρόνια απο το pc σου....;)

σίγουρα ήταν line interactive με avr ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.