Jump to content

Προταση για κατεβαστηρι

Braveheart1980

Recommended Posts

Δυστυχώς το παλαιό μου κατεβαστηρι τα έπαιξε τελειώς.......

Αυτο που ψάχνω είναι να το αντικατατήσω με κάτι φθηνό είναι η αλήθεια και σε καμμία περίπτωση δυνατού υπολογιστικά και ει δυνατόν με μικρή κατανάλωση

Από αγγελίες εχω δει κάτι μεταχειρισμένα , αλλά μήπως η διαφορά με καινούργιο είναι μικρή;

Απαραίτητη προϋοπόθεση είναι να μην έχει πρόβλημα με ubuntu.

Εχω κουτι,dvd-rw drive,τροφοδοτικό,σκληρούς και 1 gb ddr2 μνήμη όλα οκ

Οπότε θέλω μητρική(με κάρτα γραφικών onboard)+cpu ή μητρική+καρτα γραφικών+cpu .

Ακούω (διαβάζω βασικά....) προτάσεις

αν δεν βαλεις καμμια μητρικη με ATOM, πρτεινω τα εξης:

ΜΒ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522724

CPU http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559877

κανεις λιγο underclocking και undervolting, και εχεις ενα καλο αλλα και ταυτοχρονα πολυ οικονομικο συστημα που πλησιαζει σε καταναλωση τον ΑΤΟΜ...!!!!!!!

Στην περίπτωση που το χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ για κατέβασμα απο torrents το αυτό που θα σου πρότεινα με μικρή κατανάλωση είναι το OVISLINK WIRELESS NAS + DOWNLOADER WMU-6500FS.(http://www.priveshop.gr/product.php?code=404306 118 Euros)

http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217466585289

http://www.techpowerup.com/reviews/AirLive/WMU_6500FS

Το κουτάκι το έχω με εναν SATA 500GB, και για torrents είναι μάνα, είναι μια πολυ καλή NAS λύση και μπορεί επίσης να γίνει και Wi-FI AP. Μπορείς να του κουμπώσεις και αλλους 2 εξωτερικούς USB δίσκους και να κάνεις extend το storage του.

Μπορεί να κατεβάσει απο HTTP και FTP με (ή χωρίς) scheduler όπως και torrents.

Εχει πλήρες web περιβάλλον διαχείρισης και δυνατότητα format/chkdisk και πασάρει τα αρχεία μεσα απο το δίτυο με Samba Share (SMB server). Που σημαίνει ότι οταν θες να δεις το μηχανακι και να αντιγράψεις κατι στο pc σου μπορέις να πας με την UNC address (\\192.x.x.x\Storage\C) από το run έαν έχεις windows.

επίσης κάνει και κάποια άλλα που δεν τα εχω ψάξει (itunes server -music streaming κτλ.)

Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει είναι όταν κάνεις upload ένα tor αρχείο (πχ.από το gamato.info/btjunkie.org) και το αρχείο έχει μεγάλο όνομα τραβάει κατι κολήματα και δεν το δέχεται και θα πρέπει να το μετονομάσεις. Επίσης εάν ο χώρος δεν είναι δροσερός ή το κτυπά ο ήλιος απο μπαλκονόπορτα, μπουκώνει απο την ζέστη και σου βγάζει μηνύματα "Run out of space" και ας έχεις άλλα 499GB ελέυθερα.

Για Rapidshare, δεν κάνει, διότι χρειάζεσαι να εξετάζεις το integrity του υπερσυνδέσμου.

Το μηχανάκι τρέχει embedded linux.

Έαν δεν σου κάνει κάτι τέτοιο, βρές ενα παλιό PII (από ΧΕ -που χαρίζονται)βάλε του FreeNAS λειτουργικό (έχει torrent transmission client) και θα είσαι μια χαρά.

Το τροφοδοτικο δεν παιζει ρολο?

Γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για κατεβαστηρι.

Οτι efficoency και να εχει το psu μας κανει?

Xμμμ...

Καλή ερώτηση , καθώς έχω ένα ότι να'ναι psu απο παλαιο pc πλαισίου...

Διαβάζοντας αυτά μάλλον καταλήγω στην BOXD945GCLF2D

Φαίνεται ότι πρέπει...

Το τροφοδοτικο δεν παιζει ρολο?

Γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για κατεβαστηρι.

Οτι efficoency και να εχει το psu μας κανει?

καλο ειναι να ειναι μικρο και με καλο efficiency, γιατι αν παρεις κανα 500αρι πχ, για τετοιο μηχανημα, περισσοτερη σπαταλη θα κανεις παρα οικονομια. ενα τετοιο συστημα που θες να φτιαξεις, ειναι ζητημα αν θα ξεπερασει ποτε τα 100( και πολυ λεω) watts! θα σου πουν την αποψη τους και πιο ειδικοι σε τροφοδοτικα, αλλα σε γενικες γραμμες η ιδεα ειναι να βαζεις τροφοδοτικο αναλογα με το συστημα και την χρηση του..!

αφου θελεις για κατέβασμα μόνο, παιρνεις ενα mobo απο stock plaisio (έχω πάρει και δουλευουν άψογα

και παίρνεις και ενα επεξεργαστή και την βγάζεις στη φτήνια.

σύμφωνο και εγώ σήμερα πήγε ένας φίλος από αθηνα και μου πήρε μια asus p5k στα 15εύρα από το stock αύριο θα μου τι στήλη και έτοιμο το δεύτερο pc.απλά και φτηνά, μιλάω πάντα για ένα pc γενικής χρήσης και ειδικά downloading.

Xμμμ...

Καλή ερώτηση , καθώς έχω ένα ότι να'ναι psu απο παλαιο pc πλαισίου...

Διαβάζοντας αυτά μάλλον καταλήγω στην BOXD945GCLF2D

Φαίνεται ότι πρέπει...

και σε εμενα μου καλοφαινεται αυτο, απο θορυβο πως τα παει ? γνωριζει κανεις ?

Για κατεβαστήρι μόνο, ότι συζητάτε είναι too much... θα δουλεύει μόνο στο 2% για όλη του την ζωή και απλά θα καίει ρεύμα... η καλύτερη λύση, όπως είπε ο jpavly είναι κάποιο my book world, σχετικά εδώ...

Αν πρόκειται και για NAS σε gigabit όμως δίκτυο, όχι 100άρι, τότε ο atom λέει... υπάρχει και ανάλογο thread με μετρήσεις εδώ...

Παιδες επειδη ψαχνω και εγω για κατεβαστήρι,ενα notebook των 300 ευρω κανει για κατεβαστήρι?Θα εχει προβλημα υπερθερμανσης σε 24/7 λειτουργια?Ο φορτιστης των notebook αντεχει σε 24/7 λειτουργια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.