geogeoland Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2009 Μπορεί κάποιος να μου πει αν μια vga, που υποστηρίζει έξοδο ήχου απο τις hdmi θύρες τις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κάρτα ήχου? Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πάρω τη 5870, με τη μια HDMI να τη συνδέσω στην οθόνη και με την άλλη σε ενισχυτή, και να δίνει απο τη μια ήχο και απο την άλλη εικόνα, ταυτόχρονα. Γίνεται?
electronic396 Δεκέμβριος 17, 2009 #2 Δεκέμβριος 17, 2009 δεν το έχω ψάξει το θέμα....αλλά υπάρχουν κάρτες γραφικών που δίνουν ήχο??? πάντως απο όσα ξέρω η λογική λέει...πώς κάτι τέτοιο είναι παράλογο το hdmi βύσμα μεταδίδει και video και ήχο μαζί...αλλα στην ουσια όταν χρησιμοποείται απο μια κάρτα γραφικών η κάρτα γραφικών απλά σου δίνει μόνο video! hdmi και dvi ακριβώς το ίδιο πράγμα για μια κάρτα γραφικών όσο για video και ήχο μαζί απο hdmi....έχεις p.x σε κάποιο blue ray player ....βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως παίρνεις ήχο απο την κάρτα ήχου οπότε θεωρητικά....αν βάλεις το ίδιο καλώδιο και στον ενισχυτή και στην tv...μια χαρά θα κάνεις δουλειά.γιατί να δίνεις απο την μία μόνο ήχο και απο την άλλη μόνο video?
apostglen46 Δεκέμβριος 17, 2009 #3 Δεκέμβριος 17, 2009 Μαλλον γινεται........Απλως θα βαλεις default audio output το HDMI....
STINK Δεκέμβριος 17, 2009 #4 Δεκέμβριος 17, 2009 Λοιπόν από όσα γνωρίζω κι εγώ το HDMI μεταδίδει και video και ήχο μαζί όπως είπε και ο electronic396.Όποτε θα πρέπει αναλόγος να το βάλεις σε μία συσκευή που μπορεί να αναπαράγει και εικόνα και βίντεο π.χ. μια τηλεόραση.Σίγουρα θα βαλεις default Playback device το HDMI.Νομίζω βέβαια ότι η 5870 έχει ένα HDMI εκτός και αν χρησιμοποιήσεις κάποιον αντάπτορα.(Ίσως μπερδεύτικες με το Display Port)Πιστεύω οτί υπαρχουν πολλές πιθανότητες να παίξει πάντως. Καλή επιτυχία και αν τα καταφέρεις ενημερωσέ μας.
cabdik Δεκέμβριος 17, 2009 #5 Δεκέμβριος 17, 2009 στο HDMI ο ηχος μεταδιδεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την εικονα, αρα δεν μπορεις να μοιρασεις την εξοδο σε δυο διαφορετικες πηγες. αυτο μπορεις να το κανεις μονο μεσω της καρτας ηχου ξεχωριστα. δλδ, να δωσεις την εικονα απο το HDMI και τον ηχο απο την καρτα ηχου, οπου θες. αλλη μια περιπτωση, ειναι να παει εικονα+ηχος στην συσκευη που θες, πχ τηλεοραση, και μετα αν εχει η συσκευη την δυνατοτητα εξοδου του ηχου, να τον περασεις σε ενα home cinema. αλλα ετσι χανεις ποιοτητα, γιατι περναει απο πολλες συσκευες. παντως τελικα μια απλη και καλη-σιγουρη λυση, ειναι η πρωτη. δινεις εικονα στην τηλεοραση απο το HDMI και ηχο στον ενισχυτη απο την καρτα ηχου. κι αν η καρτα ηχου εχει SPDIF, ακομα καλυτερα, ωστε η επεξεργασια του ηχου να γινεται απευθειας στον ενισχυτη και οχι στην καρτα ηχου..!!
Dolly Δεκέμβριος 17, 2009 #6 Δεκέμβριος 17, 2009 τελικα μια απλη και καλη-σιγουρη λυση, ειναι η πρωτη. δινεις εικονα στην τηλεοραση απο το HDMI και ηχο στον ενισχυτη απο την καρτα ηχου. κι αν η καρτα ηχου εχει SPDIF, ακομα καλυτερα, ωστε η επεξεργασια του ηχου να γινεται απευθειας στον ενισχυτη και οχι στην καρτα ηχου..!! To αυτό!Το μόνο "κακό" είναι πως έχεις να φεύγουν 2 καλώδια αντί για 1.
nmaggioros Δεκέμβριος 17, 2009 #7 Δεκέμβριος 17, 2009 Νομίζω γίνεται και με ένα A/V προενισχυτή. Αν υπάρχει φυσικά. Αλλιώς από την κάρτα ήχου.
Karavaneas Δεκέμβριος 17, 2009 #8 Δεκέμβριος 17, 2009 γινεται αν παει το hdmi στον ενισχυτη και αν ο ενισχυτης εχει εξοδο hdmi για να δωσει το σημα εικονας στην οθονη.αλλη επιλογη ειναι αν βαλεις 2 καλωδια(στις 2 υποδοχες τις vga),ενα για ηχο ενα για εικονα αλλα δε ξερω κατα ποσο θα δουλεψει.
cabdik Δεκέμβριος 17, 2009 #9 Δεκέμβριος 17, 2009 για τον ενισχυτη δεν ξερω αν δουλεψει. οσον αφορα την VGA, δεν θα δουλεψει ετσι για τον απλουστατο λογο οτι μονο οι HDMI εξοδοι μεταφερουν ηχο..! οι αλλες εξοδοι της καρτα μεταφερουν μονο εικονα!
Karavaneas Δεκέμβριος 18, 2009 #10 Δεκέμβριος 18, 2009 για τον ενισχυτη δεν ξερω αν δουλεψει. οσον αφορα την VGA, δεν θα δουλεψει ετσι για τον απλουστατο λογο οτι μονο οι HDMI εξοδοι μεταφερουν ηχο..! οι αλλες εξοδοι της καρτα μεταφερουν μονο εικονα!κι ομως
cabdik Δεκέμβριος 18, 2009 #11 Δεκέμβριος 18, 2009 κι ομως τι? αυτο δεν ειπα κι εγω? μονο οι HDMI μεταφερουν ΚΑΙ ηχο..! οι DVI, D-SUB μονο εικονα. που κανω λαθος? δες κι εδω.. http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
MV040 Δεκέμβριος 18, 2009 #12 Δεκέμβριος 18, 2009 αν μεταφέρει κάποιος την εικόνα και τον ήχο μεσω hdmi στην τηλεόραση και μετα απο την hdmi συνδεση της τηλεόρασης μεταφέρει τον ήχο στο home theatre γινεται?
Volrath Δεκέμβριος 18, 2009 #13 Δεκέμβριος 18, 2009 κι ομως τι? αυτο δεν ειπα κι εγω? μονο οι HDMI μεταφερουν ΚΑΙ ηχο..! οι DVI, D-SUB μονο εικονα. που κανω λαθος? δες κι εδω.. http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_InterfaceΚάνεις λάθος στο ότι, στις ΑΤΙ παιρνάει ήχος και απο το DVI=>HDMI. Aυτό γίνεται από τις 3ΧΧΧ σειρές και ύστερα, και απλά θέλεις καλώδιο DVI σε HDMI που να υποστηρίζει ήχο.αν μεταφέρει κάποιος την εικόνα και τον ήχο μεσω hdmi στην τηλεόραση και μετα απο την hdmi συνδεση της τηλεόρασης μεταφέρει τον ήχο στο home theatre γινεται?Οι τηλεοράσεις έχουν στάνταρ στερεοφωνική έξοδο ήχου (2 κανάλια), συνήθως υπό μορφή RCA. Για 5κάναλο ήχο και βάλε, υπό μορφή HDMI output/spdif από την Τιβι δεν πιστεύω να υπάρχει.EDIT: Ίσως άμα παρεμβάλεις τον ενισχυτή (δλδ, vga->ενισχυτής->τιβι) να μπορέσεις να το κάνεις.
Dorian Δεκέμβριος 18, 2009 #14 Δεκέμβριος 18, 2009 Λοιπόν από όσα γνωρίζω κι εγώ το HDMI μεταδίδει και video και ήχο μαζί όπως είπε και ο electronic396.Όποτε θα πρέπει αναλόγος να το βάλεις σε μία συσκευή που μπορεί να αναπαράγει και εικόνα και βίντεο π.χ. μια τηλεόραση..Αν οι ενισχυτές ήχου που δέχονται HDMI είσοδο μπορούν να διαχωρίσουν το audio από το video σήμα, σίγουρα θα γίνεται. Δεν έχω δει ακόμα τέτοιο ενισχυτή και δεν ξέρω. Συνήθως τι τύπου συσκευή "αναμένουν" οι κατασκευαστές να συνδεθεί σε HDMI είσοδο σε ενισχυτή ήχου;ς
geogeoland Δεκέμβριος 18, 2009 Author #15 Δεκέμβριος 18, 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παίδες. Δε ξέρω... ίσως να γίνεται αν συνδέσω την οθόνη με DVI και τον ενισχυτή με την HDMI. Προς το παρόν περιμένω την 5870. Όταν τσιμπήσω και ανάλογο ενισχυτή, η αν βρω σε κανένα φίλο θα το τσεκάρω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.