Jump to content

[Ερώτηση-Αγορά-Εγκατάσταση] Σκληρός δίσκος WD5002ABYS

Antonisjk

Recommended Posts

Έχω 2 σκληρούς δίσκους μικρούς σχετικά, οι οποίοι όμως μου αρκούσαν για τις δουλειές που έκανα.

Η ενασχόληση μου με τα multimedia τελευταία (ταινίες, σειρές, μουσική κλπ) έχει αυξήσει κατά πολύ τις απαιτήσεις στον χώρο μου. Μέχρι στιγμής είχα βολευτεί με έναν εξωτερικό σκληρό 500Gb, αλλά ο χώρος του έχει αρχίσει και μικραίνει επικίνδυνα.

Έτσι λοιπόν μπήκα στη σκέψη να αγοράσω έναν εσωτερικό σκληρό στα 500gb. Το θέμα μου είναι ότι έχω μια μικρή "προϊστορία" με τους Sata δίσκους, καθόλου καλή μπορώ να πω. 3 έχω πάρει στη ζωή μου και οι 3 εμφάνισαν προβλήματα! Έχω σχεδόν καταλήξει σε αυτόν τον σκληρό WD5002ABYS. Αν έχετε υπόψη σας κάποιο καλύτερο μοντέλο, μην διστάσετε να το προτείνετε πάντως.

Οι 2 δίσκοι που έχω είναι IDE. Αν μπορούσατε να μου πείτε κάποιον τρόπο εγκατάστασης χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, θα με ικανοποιούσε ιδιαίτερα. Να σημειώσω ότι έχω Windows 7 στο PC μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ο δίσκος είναι μια χαρά αλλά αντί για 74 με παίρνεις αυτόν που με 20 ευρώ διαφορά παίρνεις 3x τον χώρο και είναι μια χαρά για αποθήκη.

Για εγκατάσταση τι ερώτηση έχεις? είναι όπως και του IDE απλά αλλάζει ο τύπος βίσματος.

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο ρώτα μας :)

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Για τον σκληρό που μου προτείνεις, είναι μεν πάρα πολύ καλός και πολύ οικονομικός για το μέγεθος του, αλλά το πλαίσιο δεν στέλνει Κύπρο...

Στο e-shop δεν υπάρχει αυτός ο δίσκος, οπότε μένουμε στον 500άρι.

Για την εγκατάσταση, εννοώ αν πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό για raid με τους άλλους δίσκους κλπ...

Απλά τον βάζεις πάνω και θα τον δεί.

Τώρα για ραιδ πρέπει να έχεις και άλλο ίδιο δίσκο για να κάνεις 0 ή 1 έτσι?

Λογικά στο BIOS θα τον δείς μόλις bootareiς για πρώτη φορά, και μετά μέσα στα Windows ένα γρήγορο format και είσαι άρχοντας.

Με τα Windows 7 το raid γίνεται πανεύκολα αν πάρεις 2 τέτοιους:happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.