Jump to content

σκληρυνση κατα πλακας(αποψεις , αποτελεσματα , διαγνωσεις)

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα..με λιγα λογια

αφορα πολυ κοντινο μου ανθρωπο.Ειναι αγνωστο αν εχει και θελω να το ψαξω κ μονος μου.Δε ξερω την σοβατορητα της ασθενειας , δε ξερω οταν μεγαλωσει το αποτελεσμα (θανατος η μη ) και θα θελα απο σας να μου πειτε τι ξερετε πανω σε αυτο.

Ειναι τοσο σοβαρα ; το αποτελεσμα ειναι παντα το ιδιο ;αντιμετωπιζεται ; Εξαρταται σε τι βαθμο θα το καταλαβεις ; (μικρη ενδειξη σε μαγνητικη στο κεφαλι που ουτε οι γιατροι δε γνωριζουν αν ειναι αλλα οι διαγνωσεις 8/10 λενε ναι ΑΛΛΑ ειναι τοσο μικρο κ ανεπεστατο το σημαδακι που μπορει να μην ειναι κ τπτ)

Γιαυτο τωρα που ειναι νωρις και εδειξε κατι τετοιο η μαγνητικη (για αλλους λογους εκανε) ας το κυνηγησουμε μπας και προλαβουμε αλλα

Αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι αντιστοιχο (αν οχι εσεις , καποιος συγγενεις) θα θελα να αναλυαμε λιγο πανω σε αυτο ποια ειναι η πραγματικη αληθεια.

Σαφως ψαχνω και στο ιντερνετ ετσι..Αλλα αλλιως οι θεωριες των γιατρων αναρτημενες σε μια ιστοσελιδα και αλλιως να εχεις χειροπιαστα "αποτελεσματα"

Σας ευχαριστω

Ιάσονα έχει ένας συγγενής μου.

Θα σου πω τι ξέρω αλλά πάρτα με λίγο «αλάτι» γιατί δεν είμαι γιατρός.

Μετά από όσο ξέρω είναι κάτι ανίατο, που δεν ξέρεις πού και πως θα σου χτυπήσει (ο ξάδερφος είχε κάτι πόνους στο μάτι σε κάποια φάση και δεν έβλεπε καλά για 2-3 μέρες και έτσι το καταλάβανε), και δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι για να το «καθυστερήσει».

Απλά σου λένε πως σε κάποια φάση θα χτυπήσει και είναι πολλές φορές θανατηφόρο.

Από στρατό πχ παίρνεις Ι5 αεράτο αν έχεις τέτοια διάγνωση.

Από την άλλη στο δικό μου παράδειγμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ από τότε με το σκηνικό που έγινε και η διάγνωση και εδώ και 5 χρόνια + δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ σημάδι από τίποτα και είναι η ζωή του κανονικότατη.

Απλά ελλοχεύει ο κίνδυνος πως κάτι μπορεί να τον πιάσει κάποτε (αύριο, σε 1 χρόνο, σε 20 δεν ξέρει κανείς) και τότε θα πούνε «ααα είναι από την σκλήρυνση».

Αλλά σου ξαναλέω δεν είναι ειδικός και ΔΕΝ τα ξέρω καλά, σου γράφω ότι έχω δει από την δική μου περίπτωση.

Yπάρχει Σύλλογος Ιάσωνα που μπορείς να ενημερωθείς επίσημα.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Διεύθυνση: Φαέθωνος 2-4, Άνω Τούμπα

Τηλέφωνο & fax:2310 949909. Fax : 2310 949672

Όνομα Επικοινωνίας: Ωρολογάς Αναστάσιος

E-mail: mssoc@hol.gr info@gmss.gr

Ιστοσελίδα: www.greekmssociety.gr www.gmss.gr

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικανική Βάση Ελληνικού), 167 77 Ελληνικό

Τηλέφωνο & Fax:210 9600131 & 213 2035323

Όνομα Επικοινωνίας: Μαράκα Βάσω

E-mail: samskp@otenet.gr

Ιστοσελίδα: http://samskp.blogspot.com/2008/02/blog-post_327.html

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

επίσης αν δεν βρεις άκρη από κει πμ να σου δώσω το τηλ της προέδρου για να μπορέσει να σου πει κάποια πράγματα παρά πέρα

και εγώ ξέρω μια κοπέλα που έχει, από ότι μου έχει πει είναι ανίατη η ασθένεια.. μετά από 4 χρονια που της την διαγνώσανε σταδιακά της έρχεται αναπηρία, μετά από 4 χρονια πλέον είναι σε καροτσάκι και ήδη έχουν αρχίσει να προσβάλλονται τα χερια...

...η ασθένεια είναι "παραπολι" σοβαρή, και πρέπει να το ψάξεις παρα μα "παραπολι"

απο οτι μου ειπε μια φιλη μου εχει ψαχτει παρα πολυ λογω δικου της ατομου ,

ανεφερε οτι υπαρχουν 2 ειδων.

συμφωνα με αυτα που τις ειπα αν ειναι και εχει θα ανηκει στο 80% της καλης παθησης αυτο σημαινει οτι κατα καιρους μπορει να παθαινουν καποιες κρισεις (οπως ματια πχ) ενω το υπολοιπο 20% ειναι να καταληγουν σε καροτσακια...

Ενταξει μπορει να μην ειναι τπτ απο ολα αυτα.....δε ξερω αν κανει να αγχωνομαι τοσο και εγω.

Δεν θελω ναμαι κυνικος ορ σαμθινγκ,αλλα μιας και εζησα /ζω ανιατη ασθενεια ενος κοντινου ,η ταπεινη μου γνωμη οτι δεν ειναι ο,τι καλυτερο να ψαχνεις τετοια θεματα.

Ωραια,πες οτι πληροφορορηθηκες.

Θα κανεις ΤΙ?

Θα πας και θα πεις στο γιατρο τι θα κανει?

Θα του δωσεις λινκ να μαθει?

Θα μαθεις κατι θετικο και θα δωσεις στον ανθρωπο σου μια στατιστικη του στιλ "86.32% δεν πεθαινουν πριν τα 43" η "42,13% δεν τα χανουν εντελως οταν χτυπησει κεφαλι"????

Ποιος ανθρωπος νομιζεις οτι θελει να εκλογικευσει τετοιο κακο και θα καθεται να συζηταει για κατι που χτυπησε το "καμπανακι"του???

Θα το συζητας με τους υπολοιπους συγγενεις για να εχουν πιο "συμπονετικο" υφος οταν τον κοιτανε?

Θα περιμενεις μηπως ποτε θα πεσεις στον γατο που θα "εκβιασει" εσενα η την οικογενεια σου "με το εκχυλισμα γαλαζιας παπαρουνας απο την Λαμια θα γινει καλυτερα,και ολα αυτα στην φιλικη τιμη των 10 γκαζιλιονς"?(γιατι μην νομιζεις,οπου μυριζει ανιατη ασθενεια,παντα υπαρχει ενας πονηρος που μυριζει ευρω)

Θα βρεις μηπως καναν συλλογο/σωματειο υποστηριξης ετσι,για να θυμουνται ολοι οι ατυχοι τι τους συνδεει?

Μαι 2 σεντς.

δεν εχεις αδικο , αλλα ολα αυτα τα καταλαβες μετα απο καιρο....στην αρχη δεν νομιζω να ειχες τετοιο σκεπτικο..

thnx anyway

μακαρι να μην ισχυει τπτ απο ολα αυτα και να μην επιβεβαιωθει κατι τετοιο

κέιτα μακάρι να μην είναι τίποτα... γιατί να ξέρεις πως και η μαγνητική πολλές φορες βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν. και σε τέτοιες μικρές κλίμακες είναι μεγάλες πιθανότητες πως δεν έχει τίποτα.

(χαρακτηριστικότατο παράδειγμα μιας φίλης της μάνας μου που 3 χρονια έτρεχε στα δικαστήρια γιατί τις είπαν πως έχει καρκίνο και τελικά δεν είχε τίποτα)

Έχω και εγώ κοντινό άνθρωπο με σκλήρυνση κατα πλάκας.

Παίρνει τα φάρμακα του, ζει και εργάζεται κανονικά, απλά δε μπορεί να δουλέψει έντονα (μυική κόπωση) πάνω απο 2 ώρες.

Γενικά είναι μια χαρά, κυρίως διατηρεί την αισιοδοξία του, και αυτό πιστεύω ότι συμβάλλει γενικά στην υγεία μας.

Μπορεί να έχει σκλήρυνση κατα πλάκας, αλλά στις πλάκες είναι άπιαστος :)

....κυρίως διατηρεί την αισιοδοξία του, και αυτό πιστεύω ότι συμβάλλει γενικά στην υγεία μας.

Αυτο πιστευω ηταν η πιο σωστη κουβεντα που εχει ειπωθει.

Εχω 2 πολυ κοντινα μου προσωπα που νικησαν την κακια, οξαποδω ασθενεια με αυτον τον τροπο.

Αυτο πιστευω ηταν η πιο σωστη κουβεντα που εχει ειπωθει.

Εχω 2 πολυ κοντινα μου προσωπα που νικησαν την κακια, οξαποδω ασθενεια με αυτον τον τροπο.

αν και ξεφευγω απο το θεμα εχασα τον πατερα μου πριν 2 εβδομαδες απο καρκινο,η ψυγολογια ειναι το Α ΚΑΙ ΤΟ Ω.

Έχει πάρει το αυτάκι κανενός για κάποια εμβόλια τα οποια έχουν "συνεισφέρει" στην εκδήλωση της ασθένειας;

Τυχαία πράγματα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.