Jump to content

bottleneck και επιπτωσεις

tsadler

Recommended Posts

γνωμη μου ... μεινε με την 9800gt και μη δωσεις φραγκο παραπανω... φιλος σχετικα προσφατα σε ενα 2ο μηχανημα που εστησε με pentium 4 D (2.8ghz νομιζω) με 9800gt, μου πε εβγαζε περι τα 6κ 3dmark 06.. (προσεξτε.. 2πυρηνο Ρ4...) και οταν εβαλε πανω εναν celeron E1400 (c2 αρχιτεκτονικη γαρ.. παρολο celeron) , εκτοξευτηκε στις 9+, εκει που δεν θα τρωει bottleneck η καρτα.. δεν θα ειναι αξιοποιησημα τα frames.... ;)

γνωμη μου ... μεινε με την 9800gt και μη δωσεις φραγκο παραπανω... φιλος σχετικα προσφατα σε ενα 2ο μηχανημα που εστησε με pentium 4 D (2.8ghz νομιζω) με 9800gt, μου πε εβγαζε περι τα 6κ 3dmark 06.. (προσεξτε.. 2πυρηνο Ρ4...) και οταν εβαλε πανω εναν celeron E1400 (c2 αρχιτεκτονικη γαρ.. παρολο celeron) , εκτοξευτηκε στις 9+, εκει που δεν θα τρωει bottleneck η καρτα.. δεν θα ειναι αξιοποιησημα τα frames.... ;)

Μα το 3dmark 06 είναι απίστευτα cpu bounded. Πιθανώς και στο 3dmark 01 να βγάζει καλύτερα σκορ.

Κι εγώ στο 06 έβγαζα ίδιο σκορ με 8600gt sli και 9600gt sli. Λες τα frames per second να ήταν ίδια; Μπα.. μάλλον διπλάσια ήταν αλλά το σκορ ήταν.. όχι απλά ίδιο αλλά μικρότερο κιόλας γιατί είχα το cpu στα 2.6 ενώ με τις 8600gt ήταν στα 3.0Ghz.

Τώρα σε vantage για τρέξτε το να δείτε αν θα περνάει η 9800gt την 250 σε ότι πλατφόρμα θελετε.

Να δώσει 80 ευρώ για την 9800gt και να μην δώσει 89 για την gts250 το θεωρείτε λογικό;

η μητρικη μου δεν υποστηριζει κατι παραπανω απο pentium 4 extreme edition οποτε δεν μπορω να παω για αλλαγη cpu αλλα ουτε και θελω να σου πω την αληθεια. αλλαγη ολα μαζι μια και καλη!

το θεμα ειναι να μην παιζω χειροτερα απο οτι τωρα!! οχι αν μπορω να αξιοποιησω τις δυνατοτητες της καρτας με p4!

αυτο θα το καταφερω με καποια γενικη αναβαθμιση αργοτερα που θα χω και κανα ευρω

78 με 89... μιας και οι 2 ειναι με 512 μνημη (και οχι 1gb, οπως υπεθετα η 250.. -και οι διαφορες με την 9800gtx ειναι σαφως μικροτερες... απο οτι στο πινακακι που παραθεσες..) αν ΔΕΝ σκοπευει να κανει oc στην 9800, ας πουμε οτι αναλογικα κιολας.. τα δικαιολογω τα 11€, αν ομως μπει και ο παραγοντας, o/c στη μεση.(οπου θα μεινει, αλλα οχι τρομακτικα πισω η 9800gt). τοτε η τελικη διαφορα στην αποδοση τους θα ειναι ΠΟΛΥ μικροτερη του 14% διαφορας της τιμης τους... (στο προηγουμενο ποστ μου , ειχαμε κανει συγκρισεις στην 9800gt του φιλου, και σε μια 9800gtx+ (55nm, οπως η 250...) και οverclocked και οι 2 (αλλα καμια 50αρια μηζ λιγοτερα η γτ), η μια ειχε βγαλει 15700 περιπου, και η αλλη 14500 , clock2clock θα ηταν ακομη λιγοτερη η διαφορα απο αυτο το 8.2%..

@tsadler, εννοειται οτι θα παιζεις πολυ καλυτερα απο οτι με την 6600 , για να μη σου πω καλυτερα να περασεις μια βολτα απο το stockhouse του πλαισιου μηπως εχουν ακομη μια 9600gt με 35ε... best buy θα εισαι..

Aφήστε τον άνθρωπο μην καεί, αφήστε τον ήσυχο να πάρει nvidia!!!!! :D

@tsadler: Στα λεφτά που δίνεις δεν αξίζει να πας σε 9800gt, γιατί με ελάχιστα παραπάνω πας σε gts250 που είναι αρκετά ταχύτερη. Η διαφορά χρημάτων αξίζει την διαφορά επιδόσεων.

Σε ATi εγώ δεν θα πήγαινα πάντως. Δεν είναι της ώρας να αναλύσω το γιατί...

+1 :neo:

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην 250 έναντι της 9800…

Για την ATI vs Nvidia δεν έχω άποψη.

78 με 89... μιας και οι 2 ειναι με 512 μνημη (και οχι 1gb, οπως υπεθετα η 250.. -και οι διαφορες με την 9800gtx ειναι σαφως μικροτερες... απο οτι στο πινακακι που παραθεσες..) αν ΔΕΝ σκοπευει να κανει oc στην 9800, ας πουμε οτι αναλογικα κιολας.. τα δικαιολογω τα 11€, αν ομως μπει και ο παραγοντας, o/c στη μεση.(οπου θα μεινει, αλλα οχι τρομακτικα πισω η 9800gt). τοτε η τελικη διαφορα στην αποδοση τους θα ειναι ΠΟΛΥ μικροτερη του 14% διαφορας της τιμης τους... (στο προηγουμενο ποστ μου , ειχαμε κανει συγκρισεις στην 9800gt του φιλου, και σε μια 9800gtx+ (55nm, οπως η 250...) και οverclocked και οι 2 (αλλα καμια 50αρια μηζ λιγοτερα η γτ), η μια ειχε βγαλει 15700 περιπου, και η αλλη 14500 , clock2clock θα ηταν ακομη λιγοτερη η διαφορα απο αυτο το 8.2%..

@tsadler, εννοειται οτι θα παιζεις πολυ καλυτερα απο οτι με την 6600 , για να μη σου πω καλυτερα να περασεις μια βολτα απο το stockhouse του πλαισιου μηπως εχουν ακομη μια 9600gt με 35ε... best buy θα εισαι..

ναι θα ειμαι τωρα best buy και μετα στην αναβαθμιση θα την κανω μπρελοκακι οπως και την 6600 τωρα. oc δεν αποκλειω αλλα δεν το σκεφτομαι και ιδιαιτερα.

καλυτερα τωρα μια σχετικα καλη καρτα παρα μια φθηνη τωρα και μια καλη μετα. στην τελικη αν δεν μου φτανει αργοτερα σε ενα νεο συστημα παιρνω αλλη μια και βαραω ενα sli και ερχομαι στα ισα μου. το τροφοδοτικο μου το υποστηριζει

την παραγγελνω και σας μεταφερω εντυπωσεις με την πρωτη ευκαιρια

ευχαριστω παντως για ολες τις αποψεις!

Aφήστε τον άνθρωπο μην καεί, αφήστε τον ήσυχο να πάρει nvidia!!!!! :D

@tsadler: Στα λεφτά που δίνεις δεν αξίζει να πας σε 9800gt, γιατί με ελάχιστα παραπάνω πας σε gts250 που είναι αρκετά ταχύτερη. Η διαφορά χρημάτων αξίζει την διαφορά επιδόσεων.

Σε ATi εγώ δεν θα πήγαινα πάντως. Δεν είναι της ώρας να αναλύσω το γιατί...

Εγώ θα το ανέλυα με μία λέξη: fanboy :upside:

γιατι πρεπει να καταληξει αυτη η συζητηση σε κοντρα ATI VS NVIDIA?

ανταγωνισμος πρεπειν υπαρχει μεταξυ των εταιρειων οχι μεταξυ των καταναλωτων.

γιατι πρεπει να καταληξει αυτη η συζητηση σε κοντρα ATI VS NVIDIA?

ανταγωνισμος πρεπειν υπαρχει μεταξυ των εταιρειων οχι μεταξυ των καταναλωτων.

Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Μάλιστα (για να συμπληρώσω), ο καταναλωτής πρέπει να είναι ουδέτερος ώστε να μπορεί να έχει ξεκάθαρη και αντικειμενική κρίση. Και πολύ περισσότερο να γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες, ώστε να μην είναι έρμαιο του marketting. Αν βέβαια κάποιος παίρνει ποσοστά από τις πωλήσεις τους, τότε πάσο, μπορεί να είναι "fan" της μιας ή της άλλης εταιρείας.

Εξάλλου, όλη η βιομηχανία (ειδικά στα pc) μύλος είναι και γυρνάει. Τώρα ATI/Intel πρώτη, αύριο Nvidia/AMD. Όποιος αμφιβάλλει δεν ξέρω αν έχει επαφή με την ιστορίκη πραγματικότητα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.