Jump to content

bottleneck και επιπτωσεις

tsadler

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημερα παιδες

σκεφτομαι να σγορασω μια καρτα γραφικων στο οριο των 80 ευρω και συγκεκριμενα μια 9800 gt

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-Pci-E-9800Gt-512Mb-Hdmi-TT-98GT-512D3E-HDMI.htm .

το συστημα μου ειναι το εξης:

μητρικη Gigabyte GA-8I915P-D Pro

η cpu μου ειναι ενας p4 3,2 prescot 540 HT me ζαλμαν 9700 για την ψυξη του

η μνημη μου ειναι 2x512 OCZ 667 και 2χ 512 (δεν θυμαμαι μαρκα) 533

η παλια μου καρτα ειναι μια nvidia 6600 256

το τροφοδοτικο ειναι ενα coolermaster 700 w

η οθονη μου ειναι μια lg w2253v full hd

δεν ειμαι φανατικος gamer πλην του PES που θα ηθελα να συνεχισω με το παρον συστημα για 2 εκδοσεις ακομα μεχρι την αγορα καινουριου υπολογιστη, αλλα δεν θα με χαλαγε να αναβαθμισω λιγο περισσοτερο τα γραφικα μου

περισσοτερο χρησιμοποιω το pc για ιντερνετ, autocad και αλλες υπολογιστικα προγραμματα, office, και σκοπευω να αγορασω και ενα blue ray drive για να βλεπω ταινιες

ξερω οτι με την 9800 θα φαω μπολικο bottleneck καθως και με αλλες καρτες αλλα λεω να την αγορασω διοτι σε μια ενδεχομενη αλλαγη cpu/ mobo/ ram θα μπορεσω να την αξιοποιησω καλυτερα. ουσιαστικα την αγοραζω για το μελλον.

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης?

οταν υπαρχει bottleneck στην 9800 λογω cpu υπαρχει περιπτωση να δω χειροτερα αποτελεσματα απο οτι στην 6600 που εχω τωρα? σε σχεση με μια καρτα μικροτερης δυναμικοτητας οπως μια 4670 υπαρχει περιπτωση να δω χειροτερα αποτελεσματα με την 9800 αν επιχειρησω καποιο πιο βαρυ παιχνιδι?

ευχαριστω προκαταβολικα!

Ο γενικός κανόνας είναι πως το bottleneck το τρώς σε χαμηλές αναλύσεις απο το cpu (1024x768, 1280x1024) και στις ψηλές απο την κάρτα (1920x1200 +).

στην ανάλυση που παίζεις δεν νομίζω να έχεις θέμα γιατί καλή η 9600 αλλά δεν είναι και καμιά τρελή κάρτα ποιά σε καμία περίπτωση.

Αν και το σύστημα σου είναι παλιό δεν θα έχεις θέμα.

Βέβαια αν ήταν να δώσω 80 ευρώ για κάρτα τώρα θα έπαιρνα used 4850/4870.

Ο γενικός κανόνας είναι πως το bottleneck το τρώς σε χαμηλές αναλύσεις απο το cpu (1024x768, 1280x1024) και στις ψηλές απο την κάρτα (1920x1200 +).

στην ανάλυση που παίζεις δεν νομίζω να έχεις θέμα γιατί καλή η 9600 αλλά δεν είναι και καμιά τρελή κάρτα ποιά σε καμία περίπτωση.

Αν και το σύστημα σου είναι παλιό δεν θα έχεις θέμα.

Βέβαια αν ήταν να δώσω 80 ευρώ για κάρτα τώρα θα έπαιρνα used 4850/4870.

κατανοητο αυτο που λες

μαλλον ομως μπερδευτηκες οσον αφορα το μοντελο της καρτας. μιλαω γιατην 9800 GT και οχι την 9600

thnx!

ήταν τυπογραφικό, 9800 ήθελα να γράψω, αυτό που έγραψα ισχύει ;)

κοίτα σε used κάρτες με αυτά τα λεφτά, με 100 ευρώ τσιμπάς άνετα 4870, και ίσως και καμία 260 και σου μένει και όταν κάνεις αναβάθμηση του συστήματός σου για λίγο.

Aφήστε τον άνθρωπο μην καεί, αφήστε τον ήσυχο να πάρει nvidia!!!!! :D

@tsadler: Στα λεφτά που δίνεις δεν αξίζει να πας σε 9800gt, γιατί με ελάχιστα παραπάνω πας σε gts250 που είναι αρκετά ταχύτερη. Η διαφορά χρημάτων αξίζει την διαφορά επιδόσεων.

Σε ATi εγώ δεν θα πήγαινα πάντως. Δεν είναι της ώρας να αναλύσω το γιατί...

συμφωνω και γω με τον Dolly!

φυσικα, αμα θες κατι σε καινουργιο τοτε με +10Ε πας σε 4850/gts250 που θα σου κρατησουν λιγο παραπανω!

Η 4870 αν την βρεί κοντά στα 100 (που τη βρίσκει ΑΝΕΤΑ) είναι κάμποσο πιο γρήγορη απο την 250, η 4850 είναι πάνω κάτω μία η άλλη.

Αν το παιδί δεν έχει θέμα fanboysmoy που προσωπικά δεν έχω για αυτό και του είπα ΑΤΙ, είναι καλύτερη επιλογή.

Και μην ακούσω για θέματα οδηγών και στις 4870.

φιλε Candyman την ειχα υποψιν και αυτη. στο παρον συστημα δεν νομιζω οτι η διαφορα θα φανει. αλλα για κατι μελλοντικο θα συμφωνησω μαζι σου.

για τις ΑΤΙ ειχα και εχω καποιες αναστολες καθως ειμαι nvidias και δεν μου καθεται καλα για πολλους και διαφορους λογους

ωστοσο καποιες προτασεις που ειχα ηταν αρκετα ενδιαφερουσες οπως αυτες παρακατω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510731

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513415

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513411

ειδικα δε για την πρωτη εμαθα οτι εχει καλες επιδοσεις κοντα σε αυτες μιας 4770 αλλα με μεγαλυτερη καταναλωση και θερμοκρασιες. δεν μου περναει δε απαρατηρητο το ddr5 χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος τι σημαινει αυτο

οσον αφορα την 250, περα απο τα κλοκια της και το 256 bit, πια η ικανοτητα της για αναπαραγωγη 1080p?

@Dolly

δεν εχω και τρομερες απαιτησεις σε παιχνιδια. οδηγηθηκα στο να αγορασω καρτα για δυο λογους. 1ον δυσκολευομαι να παιξω το προ και 2ον αγοραζοντας καινουρια οθονη full hd επρεπε να αλλαξω τις αναλυσεις σε οσα παιχνιδια παιζω. οποτε τα 100 ευρω ναι μεν θα μου αποδοσουν αλλα προς το παρον δεν τα δινω, ειδικα δε για μεταχειρισμενο hardware.

φιλε Candyman την ειχα υποψιν και αυτη. στο παρον συστημα δεν νομιζω οτι η διαφορα θα φανει. αλλα για κατι μελλοντικο θα συμφωνησω μαζι σου.

για τις ΑΤΙ ειχα και εχω καποιες αναστολες καθως ειμαι nvidias και δεν μου καθεται καλα για πολλους και διαφορους λογους

ωστοσο καποιες προτασεις που ειχα ηταν αρκετα ενδιαφερουσες οπως αυτες παρακατω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510731

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513415

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513411

ειδικα δε για την πρωτη εμαθα οτι εχει καλες επιδοσεις κοντα σε αυτες μιας 4770 αλλα με μεγαλυτερη καταναλωση και θερμοκρασιες. δεν μου περναει δε απαρατηρητο το ddr5 χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος τι σημαινει αυτο

οσον αφορα την 250, περα απο τα κλοκια της και το 256 bit, πια η ικανοτητα της για αναπαραγωγη 1080p?

Καταρχήν η Gts250 πατάει στο σβέρκο έυκολα τις κάρτες που αναφέρεις. Εύκολα μιλάμε.

Δευτερον διαφορά θα δεις με την gts250 έναντι της 9800Gt, αλλά σίγουρα δεν θα είναι όσο θα μπορούσε να είναι σε μια πιο καινούργια πλατφόρμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει το ίδιο, και άλλωστε με μόλις 9 ευρώ παραπάνω από το Budget σου αγοράζεις μια ταχύτερη κάρτα. Για μένα αξίζει ακόμα και αν η διαφορά είναι μόλις 20%.

Όσον αφορά τα 1080p σου εγγυόμαι ότι θα παίζει τα πάντα (για ταινίες μιλάω).

Δες και ένα συγκριτικό με άλλες κάρτες να δεις τι ψάρια πιάνει η Gts250.

Η 4870 αν την βρεί κοντά στα 100 (που τη βρίσκει ΑΝΕΤΑ) είναι κάμποσο πιο γρήγορη απο την 250, η 4850 είναι πάνω κάτω μία η άλλη.

Αν το παιδί δεν έχει θέμα fanboysmoy που προσωπικά δεν έχω για αυτό και του είπα ΑΤΙ, είναι καλύτερη επιλογή.

Και μην ακούσω για θέματα οδηγών και στις 4870.

Δύο ερωτήσεις:

1. Θεωρείς τις Ati ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα;

2. Γιατί ακριβώς είναι καλύτερη επιλογή οι Ati;

Ολές αυτές οι κάρτες είναι μια χαρά στα όρια του λογικού (χωρίς 1000 φίλρα, και ξέροντας πως απο πίσω έχεις P4).

Απο εκεί και πέρα κοιτάς / κοιτάμε να σου πούμε τι είναι καλύτερο για τα λεφτά σου.

Αν ΔΕΝ θες ΑΤΙ για κάποιπ λόγο, και ΔΕΝ θες used, τότε πας σε 250.

Αν δεν έχεις θέμα η 4870 είναι ότι καλύτερο σε used.

Αν γουστάρεις nvidia όπως λες, πάρε 250 και είσαι μια χαρά, απλά κοίτα σε μεταχειρισμένες κάρτες παίζουν πολές.

Ενα σχόλιο θα σου κάνω μόνο για ΑΤΙ πως αν έχεις θέμα με οδιγούς, σε μονοπύρηνες κάρτες είναι μια χαρά, ειδικά σε τέτοιες tried and tested εκδώσεις.

Dolly: Η gtx260 είναι ταχύτερη από 4870.

http://www.guru3d.com/article/top-10-games-with-radeon-4870-1-gb--geforce-gtx-260-core-216-test/8

The results speak for themselves, out of the 6 titles that we have shown you today, NVIDIA was able to pull ahead on the vast majority with it's GTX 260 core 216 (with regular clock frequencies). It's very typical for NVIDIA as usually, after half a year when you compare the numbers among driver releases, they roughly tweak out another 10% maybe 15% performance.

If you will allow me to be blunt for a second here: when we tally it up, that's 4 out of 6 wins for NVIDIA with the GeForce GTX 260 core 216. So this round the win goes to team green.

Εκανες edit; Eίχες γράψει ότι η 4870 είναι ταχύτερη από 260... εννοούσες 250 και έκανες edit να υποθέσω; Να το σβήσω το Post?

Δηλαδή θα μου πείς για την 4870 που την έχει ο μισός πλανήτης πως εχει ακόμα θέμα οδηγών και ταλαιπωρεί κόσμο 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία???

Πές μου για 5870, 5970 ότι θές, για 4870 δεν νομίζω.

Και την πρωτείνω γιατι με 100 ευρώ παίρνει κάτι που ΠΑΤΑΕΙ όπως λες και εσύ την 250.

Συνεπώς αν δεν έχει κάποιος θέμα Παρωπίδας e.i. fanboy-σμού, είναι καλύτερη επιλογή.

Δεν πάει πιο απλό.

Μην βγούμε οφφ τόπικ, του είπαμε του παιδιού μετά αυτός αποφασίζει.

τσιμπάς άνετα 4870, και ίσως και καμία 260 και σου μένει και όταν κάνεις αναβάθμηση του συστήματός σου για λίγο.

Διάβαζε τι γράφω.

Ειπα πως είναι ταχύτερη απο 250, ΟΧΙ 260. και μάλιστα λές 260-core 216 που δεν είναι η base 260 που θεωριτηκά θα έβρισκε με αυτή την τιμή.

Διάβαζε τι γράφω.

Ειπα πως είναι ταχύτερη απο 250, ΟΧΙ 260. και μάλιστα λές 260-core 216 που δεν είναι η base 260 που θεωριτηκά θα έβρισκε με αυτή την τιμή.

Εγώ 260 είδα και μετά 250. Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου...; Ίσως...

Δεν υπάρχουν 192 cores σε καινούργιες εκτός αν έχουν μείνει στοκ σε κάποιο μαγαζί. Μιλάς για μεταχειρισμένες; Γιατί το παλικάρι είπε πως δεν αγοράζει μεταχειρη κάρτα.

Ναι αυτό εννούσα, τώρα είδα το EDIT του ΟΠ που λέει πως δεν παίρνει used κάρτα. Δεν ήταν εκεί όταν γράφαμε.

Ολές αυτές οι κάρτες είναι μια χαρά στα όρια του λογικού (χωρίς 1000 φίλρα, και ξέροντας πως απο πίσω έχεις P4).

Απο εκεί και πέρα κοιτάς / κοιτάμε να σου πούμε τι είναι καλύτερο για τα λεφτά σου.

Αν ΔΕΝ θες ΑΤΙ για κάποιπ λόγο, και ΔΕΝ θες used, τότε πας σε 250.

Αν δεν έχεις θέμα η 4870 είναι ότι καλύτερο σε used.

Αν γουστάρεις nvidia όπως λες, πάρε 250 και είσαι μια χαρά, απλά κοίτα σε μεταχειρισμένες κάρτες παίζουν πολές.

Ενα σχόλιο θα σου κάνω μόνο για ΑΤΙ πως αν έχεις θέμα με οδιγούς, σε μονοπύρηνες κάρτες είναι μια χαρά, ειδικά σε τέτοιες tried and tested εκδώσεις.

δεν θα ειχα κανενα ενδιασμο να αγορασω ΑΤΙ. καθαρα και μονο λογω συμπαθειας. χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι μου περνανε απαρατηρητα κατι θεματακια που τυχαινει να διαβασω.

το σκεπτικο σου μου κανει οσον αφορα για καινουρια καρτα

επιτελους λιγο φως στο τουνελ!!!

peace guys!!!!

παιδια τελικα νομιζω πως αποφασισα

η gtx 250 δειχνει ικανη και στα μετρα μου και παρολο το bn που θα φαω τουλαχιστον θα εχω κατι καλο για μια περαιτερω αναβαθμιση. η σχεση τιμης/αποδοσης φαινεται ικανοποιητικη. οι θερμοκρασιες και η καταναλωση θα μπορουσαν να ειναι λιγο καλυτερες πιστευω αλλα δεν μπορουμε να τα θελουμε και ολα δικα μας!

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας με βγαλατε απο μεγαλο προβληματισμο

ελπιζω μονο να μην ξεκινησε λογω του ποστ μου ο 3ος παγκ. πολεμος μεταξυ ΑΤΙακηδων vs NVidiacs:flag:

Με p4 prescott θα εχει τρελλο bottleneck οτι καρτα κι αν παρει (απο αυτες που αναφερθηκαν)

θα προτεινα να παρει την πιο φτηνη μεταχειρισμενη.Δεν αξιζει να επενδυσει χρηματα σε τετοιο pc . Ειναι 2 γενιες και βαλε πισω !

Με p4 prescott θα εχει τρελλο bottleneck οτι καρτα κι αν παρει (απο αυτες που αναφερθηκαν)

θα προτεινα να παρει την πιο φτηνη μεταχειρισμενη.Δεν αξιζει να επενδυσει χρηματα σε τετοιο pc . Ειναι 2 γενιες και βαλε πισω !

θα συμφωνησω μαζι σου οσον αφορα οτι το bn αλλα γιατι να αγορασω μια καρτα χαμηλοτερης αποδοσης τωρα και το καλοκαιρι που σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση σε cpu/mobo/μνημη να πρεπει να ξαναδωσω λεφτα για κατι πιο δυνατο και κατεπεκτασιν ανταξιο του καινουριου συστηματος.

οποτε μια και καλη τωρα. καλα ειναι τα 89 ευρουλακια

γιατι παντα αυτα τα θεματα οδευουν σε μια συγκρουση ATI vs NVIDIA.....?

τεσπα, φιλε μου εγω θα σου πω τα εξης απλα, στα 80€ που ανεφερες αρχικα παιζει μονο η 9800GT.

αν ανεβεις προς τα 90-100, εισαι μεταξυ 4850 -gts250, οι οποιες ειναι ισαξιες σε παιχνιδια που ειναι nvidia optimized, φυσικα ειναι λιγο πιο μπροστα η 250, στα υπολοιπα η 4850, αλλα αυτο εξαρταται και σε μεγαλο βαθμο απο τα ιδια τα παιχνιδια.

αν κατεβεις στα 70€, παιζει η 4670. απο κει και περα ειναι δικη σου επιλογη!

αα, και κατι αλλο. αν σκεφτεσαι στο αμεσο μελλον να κανεις καμια αναβαθμιση και να κρατησεις την καρτα γραφικων για αναλυσεις 1920χ1080, καλυτερα να παρεις μια καλη καρτα, ωστε να σου μεινει και για μετα! αν σκεφτεσαι να αφησεις την καρτα σε αυτο το μηχανημα και να παρεις εντελως νεο τοτε παρε μια 4650 με 40-45€, για αυτο το πισι και κρατα τα χρηματα σου για το νεο. με αυτη παιζεις και dirt 2.., τεσταρισμενη απο μενα..! για bluray κλπ δεν το συζηταω καν..!!

γιατι παντα αυτα τα θεματα οδευουν σε μια συγκρουση ATI vs NVIDIA.....?

τεσπα, φιλε μου εγω θα σου πω τα εξης απλα, στα 80€ που ανεφερες αρχικα παιζει μονο η 9800GT.

αν ανεβεις προς τα 90-100, εισαι μεταξυ 4850 -gts250, οι οποιες ειναι ισαξιες σε παιχνιδια που ειναι nvidia optimized, φυσικα ειναι λιγο πιο μπροστα η 250, στα υπολοιπα η 4850, αλλα αυτο εξαρταται και σε μεγαλο βαθμο απο τα ιδια τα παιχνιδια.

αν κατεβεις στα 70€, παιζει η 4670. απο κει και περα ειναι δικη σου επιλογη!

αα, και κατι αλλο. αν σκεφτεσαι στο αμεσο μελλον να κανεις καμια αναβαθμιση και να κρατησεις την καρτα γραφικων για αναλυσεις 1920χ1080, καλυτερα να παρεις μια καλη καρτα, ωστε να σου μεινει και για μετα! αν σκεφτεσαι να αφησεις την καρτα σε αυτο το μηχανημα και να παρεις εντελως νεο τοτε παρε μια 4650 με 40-45€, για αυτο το πισι και κρατα τα χρηματα σου για το νεο. με αυτη παιζεις και dirt 2.., τεσταρισμενη απο μενα..! για bluray κλπ δεν το συζηταω καν..!!

σωστο σε βρισκω. απλα δεν ειμαι και απαιτητικος gamer οποτε αυτη η καρτα πιστευω να με καλυψει για αρκετο καιρο.

αλλα δεν διαφωνω γενικα με αυτο που λες στην περιπτωση ομως που ασχολιομουν περισσοτρο με παιχνιδια

thnx

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.