Jump to content

"Το χρήμα δε το λογαριάζω": nVidia vs Ati

dunkel_Stern

nVidia -vs- Ati  

244 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

thread cleaned.

επειδη η καθαρίστρια

n47365968371_8633.jpg

απολύθηκε λογω οικονομικής κρισης

κανονιστε να διατηρηθεί ενα "αλφα" επίπεδο.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

5970 και ξερω ψωμι... Καποτε ημουν nvidiaκιας ομως τις ΑΤΙ τις ειδα ποιο γρηγορες σε σχεση με τις nvidia. Αν και η nvidia μου εμπνεει μια σιγουρια του στιλ " οτι και να βαλω θα δουλεψει" ισως λογο drivers αλλα αν ειναι να μειωνω γραφικα για να μην κολαω τοτε τι να το κανω....ουτος η αλλος με λιγο υπομονη οι catalyst αντε μια δυο φορες να σου κανουν προβλημα. μετα στρωνει το θεμα.... καλυτερα ΑΤΙ:beer:

Η προηγουμενη λυση μου ηταν Nvidia και αυτη την στιγμη εχω ΑΤΙ....

Το μονο που εχω να πω ειναι οτι τα drivers της ΑΤΙ ειναι ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΑ ΩΣ ΚΛΑΨΤΑ...

Θα συνιστουσα να κανεις υπομονη μεχρι να βγαλει καινουργιες λυσεις η Nvidia και να αποφυγεις την ΑΤΙ με τα αθλιους Catalysts της

Η προηγουμενη λυση μου ηταν Nvidia και αυτη την στιγμη εχω ΑΤΙ....

Το μονο που εχω να πω ειναι οτι τα drivers της ΑΤΙ ειναι ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΑ ΩΣ ΚΛΑΨΤΑ...

Θα συνιστουσα να κανεις υπομονη μεχρι να βγαλει καινουργιες λυσεις η Nvidia και να αποφυγεις την ΑΤΙ με τα αθλιους Catalysts της

Καρα υπερβολικος!

Ωραια οι νεοι drivers δεν δουλευουν σωστα, πες μου ομως με τους παλιους τι προβλημα εχεις....

Καλα ρε τοσο καιρο και δεν αξιώθηκε ενας μοντ να διορθώσει το "αναλόγως"

Διορθώνουμε τόσα και τόσα.

Αν είναι να διορθώνουμε και τα ορθογραφικά σας,δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Σε μονη και διπλη 5870 μια χαρα δουλευουν.

Σε eyefinity ειναι οτι να ναι οπως λεει και ο seb.:cool:

εαν δεν υπηρχε πρ'οβλημα μετα λεφτά θα είχαμε στην κατοχή μας την :

MARS/2DI/4GD3 σε 3 way sli

το μόνο πρόβλημα ειναι οτι ειναι περιορισμένη εκδοση (1000) κομματια

και κάνει 1300€ η μια .

Graphics Engine NVIDIA GeForce GTX 285 X2

Bus Standard PCI Express 2.0

Video Memory DDR3 4G (:o:O:O:O)

Engine Clock 648 MHz

Shader Clock 1476 MHz

Memory Clock 2200 MHz ( 1100 MHz DDR3 )

Memory Interface 1024-bit (:o:O:O:O:O:O:O)

πως με τρελενουν οι ανιδεοι που κοιτανε το μεγεθος μνημης στις gpu :rant::rant::rant::rant:

αληθεια ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ οσοι δεν ξερουν απο pc κοιτανε το μεγεθος μνημης στη gpu; ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ και υπαρχει ακομα και το 2010 :|

Σιγα την καρτα ρε συ...

Μια 5970 απο πανω την περναει.

γκουχ γκουχ.. καλα μην παιρνεις και ορκο... (ειδικα η 5970 που εχει πολυ χαμηλοτερα ρολογια απο 5870...) και αυτο κυριως λογω καλυτερου scalling στο sli.

tip: ψαξε για default clock vantage bench 285sli (η mars εχει ιδια ρολογια, οχι χαμηλομενα.. ;) ) και 5970 στο hwbot

φυσικα απο θεμα κοστους εννοειτε οτι συμφωνουμε, αλλα "αλλο το ενα, αλλο το αλλο" ;)

εδιτ: εχει χαμηλοτερα τις μνημες, αλλα σε 1280..(Ρ) δε νομιζω οτι θα κανει τη διαφορα..

πως με τρελενουν οι ανιδεοι που κοιτανε το μεγεθος μνημης στις gpu :rant::rant::rant::rant:

αληθεια ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ οσοι δεν ξερουν απο pc κοιτανε το μεγεθος μνημης στη gpu; ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ και υπαρχει ακομα και το 2010 :|

δλδ λες σε εμας τους ανιδεους οτι εαν θελουμε να παίξουμε το cryss2 με full details μια μεγαλη αναλυση και με κολλημενα τα fps στα 60 θα κοιταξουμε μονο τα clocks ε ??

Oλα παιζουν το ρολο τους! Αρχιτεκτονικη πυρηνα, mhz, μνημη.... Δηλαδη αμα το πω εγω που παιζω σε 5760χ1080 οτι θελω 2gb στον πυρηνα θα με πεις ανιδεο?

Επειδη ειμαστε στο 2010 πρεπει να ξεκολισουμε απο τις αναλυσεις 1920χ1200 και να παμε σε 2560χ1600 και σε ακομα πιο πανω....Εκει ΝΑΙ παιζει ρολο η μνημη!!!! Απο το 2002 παιζω σε 1600χ1200 με 9700 και mitsubishi diamotron! ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

Αλλιως ας ειναι καλα το ps3 που παλευει να πιασει το 720p και αν τα καταφερει κανουμε ομαδικο παρτι! Μια απο τα ιδια το χβοχ αλλα λιγο καλυτερα!

Φιλε costpsy καταρχην καλως ηρθες στο forum και σορρυ για το "ανιδεοι" αλλα θα καταλαβεις τι εννοω.

Τις επιδοσεις μιας GPU δεν τις ορίζουν ουτε το Μεγεθος μνημης, Ουτε το ευρος μνημης, ουτε καν τα Core/Memory Clocks. Δε λεω, παιζουν ρόλο και αυτα, αλλα ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ GPU ΜΕ ΑΥΤΑ...

ειναι σαν να μου λες πως αν υπαρχει μια HD4890 με 10GB GDDR5 και κλοκαρισμενη στα 1200/1200 (λεμε τωρα) ειναι καλύτερη απο την HD5970 που εχει μονο 2GB ddr5 και 700/1000 η καημενη μωρε!

Αυτο που θελω να πω ειναι, πως κυριο ρολο παιζει η αρχιτεκτονική της κάθε γενιάς και ο αριθμός των shaders που εχει η κάθε κάρτα (οπως και το Efficiency = Αποδοτικότητα του shader, η Nvidia εχει πιο αποδοτικους Shaders απο την Ati αλλα η Ati εχει πανω απ τα διπλάσια σε κάθε της κάρτα, συγκρίνοντας πάντα κάρτες ίδιου επιπέδου (lowend, mainstream, high-end)). Ετσι λοιπον, ο τροπος συγκρισης GPU που ειναι βαθια ριζομενος στο μυαλο σου και στο υπολοιπο 80% ημιμαθή ελληνικου πλυθυσμου ισχύει ΜΟΝΟ για καρτες της ΙΔΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ. Ισχυει μονο λοιπον οταν συγκρινεις

π.χ.

1) την HD5770 με την HD5850 οπου ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΕΧΕΙ 850mhz Core Clock, η δεύτερη ειναι πιο ισχυρή με μεγάλη διαφορά! Και η απάντηση βρίσκεται στο οτι η HD5770 εχει μονο 800 shaders ενώ η 5850 εχει 1440 ;) (ειναι η νεα σειρα 5 της Ati και εχουν την ιδια καινούργια αρχιτεκτονική). Επισης ειναι καλο να ξερεις σε ποια ομαδα αγοραστών στοχεύεται το καθε προιον, η 5770 ειναι Mainstream ενώ η 5850 ειναι High-end καρτα!

2) την gtx260 με την gtx280 ,η αρχιτεκτονική ειναι ιδια, αλλα η δευτερη νικαει λογο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ SHADERS (η nvidia τους λεει Shader Processors), και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Ετσι λοιπον με τις τοοοοσες διαφορες GPU και τις τοοοοσες διαφορες αρχιτεκτονικες 2 εταιριων, ο μονος τροπος και η μονη ουσία να συγκρίνεις GPU ειναι τα FPS που πιανουν σε καθε παιχνίδι :) Αλλωστε για αυτο το λογο δημιουργηθηκαν και εξελισσονται, για μεγαλυτερες επιδοσεις και περισσοτερα framerate!

Μπορει να τα λεω λιγο ακαταλαβιστικα για σενα γιατι πρωτη φορα θα τα ακους, αλλα αν συγκρινεις καρτες βλεποντας τη περιγραφη προιοντος του Eshop και του Plaisiou τι να σε κανω ρε φιλε...καλλιο αργα παρα ποτε :p

Seb συμφωνω μαζι σου εννοειται, δεν τα καταρριπτω ολα, απλα οπως ειπες και εσυ

Oλα παιζουν το ρολο τους! Αρχιτεκτονικη πυρηνα, mhz, μνημη....

εξηγω στον φιλο μας τι θα πει Αρχιτεκτονικη Πυρηνα γιατι δεν εχει ιδεα :magic: , τα clocks και το μεγεθος μνημης ερχονται δευτερα! Και η μεγαλη μνημη μετραει μονο για τις μεγαλες αναλυσεις εννοειται, το να εχεις μια 9600gt με 1tb gddr3 δε λεει κατι :)

Ελπιζω να εγινα κατανοητος φιλε μου, κ αν με βγαζεις ψευτη περνα ριξε μια ματια απο review sites οπως guru3d.com και anandtech.com να δεις τι λενε στην αρχη καθε review GPU που εξηγουν αρχιτεκτονικες. Οχι πως εγω καταλαβαινω κατι τρελα που λεει, αλλα ξερω τα βασικα, οπως τα ξερει και ο Seb και ο καθε μεσος χρηστης του Lab ας πουμε :)

[Ολο αυτο μπορει να ειναι λιγακι offtopic , αλλα στο θεμα Ati vs Nvidia κολλαει στο οτι περισσοτερα votes θα παρει η εταιρια που αυτη την εποχη εχει την ισχυροτερη καρτα, και στην περιπτωση μας ειναι η ATi με την 5870 , εξου και τα σχεδον διπλασια votes!)

Οσο για τη ψηφο μου, ATi και 5970 :D

καλο το διαβασμα δεν λεω και οι βαθυτερες γνωσεις γιατι δημοσιως Master? υπαρχουν και π.μ

οι δασκαλοι δεν προσβαλουν τους μαθητες:nono:

καλο το διαβασμα δεν λεω και οι βαθυτερες γνωσεις γιατι δημοσιως Master? υπαρχουν και π.μ

οι δασκαλοι δεν προσβαλουν τους μαθητες:nono:

lol? :hehe::hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.