Jump to content

MasterDAL

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply
Την είδα σήμερα σε Dolby 3D.

Για την πλοκή δεν καταλαβαίνω γιατί πέφτει τόσο κράξιμο. Προσωπικά και στην παρέα μου άρεσε, 2 ώρες και 43 λεπτά αγωνίας, δράσης και ομορφιάς, χωρίς κοιλιά.

Απλά για τους fan των SciFi, η δράση είναι αυτή που μας ενδιαφέρει κυρίως, οπότε προσωπικά ανάμεσα στις μη-δράσης σκηνές αν εξαιρέσω κάποιες πολύ ωραίες εικόνες παρουσίασης τοπίου, οι όποιες σκηνές είχαν σκοπό το συναισθηματικό μας δέσιμο με το "ζευγάρι", θεωρούνται... κοιλίτσα.

Το κράξιμο το τρώει το σενάριο γιατί δεν προσφέρει τίποτα μα τίποτα καινούριο, είναι όπως λέει πολύ σωστά εδώ, λίγο από Lord of The Rings, West Side Story, Matrix, The New World, Ferngully, Transformers, 300, Aliens, Star Wars, Jurassic Park κτλ.

Κατά τ'άλλα την άποψη μου για αυτή την καλή ταινία, όποιος θέλει μπορεί να τη δει εδώ. :)

Το κράξιμο το τρώει το σενάριο γιατί δεν προσφέρει τίποτα μα τίποτα καινούριο, είναι όπως λέει πολύ σωστά εδώ, λίγο από Lord of The Rings, West Side Story, Matrix, The New World, Ferngully, Transformers, 300, Aliens, Star Wars, Jurassic Park κτλ.

Να θυμίσω ότι το original σενάριο του avatar γράφτηκε το 1994, πολύ πριν γυριστουν οι μισές ταινίες που αναφέρεις...

Tα Star Wars αρχισαν να βγαινουν απο το 1977 η τριλογια Lord of the Rings βγηκε σε βιβλια πρωτη φορα το 1954 ενω ο tolkien την εγραφε για καμια 10αρια χρονια,West Side Story 1961,Alien απο το 1979,Ferngully 1992,transformers απο τα τελη 80's σε cartoon και pocahontas τo ξερεi ολος ο κοσμος σαν ιστορια νταξει οι 300 ειναι αρχαια ιστορια....

Γιατι χειροκροταει ρε ο κοσμος στο σινεμα?

Κανει υποκλιση η οθονη?

imho να επαινέσουμε την προσπάθεια (και επένδυση) των κινηματογράφων να βάλουν 3D και γενικότερα να προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία, έστω και στα 12e

την ταινία πάντως την είδα σήμερα, απο τα καλύτερα western που έχω δεί ;)

Απλά για τους fan των SciFi, η δράση είναι αυτή που μας ενδιαφέρει κυρίως, οπότε προσωπικά ανάμεσα στις μη-δράσης σκηνές αν εξαιρέσω κάποιες πολύ ωραίες εικόνες παρουσίασης τοπίου, οι όποιες σκηνές είχαν σκοπό το συναισθηματικό μας δέσιμο με το "ζευγάρι", θεωρούνται... κοιλίτσα.

θα διαφωνήσω, τα sci-fi, δεν είναι μόνο δράση, έχοντας διαβασει και 100+ sci-fi βιβλια μπορώ να πω ότι οι ιστορίες τοποθετούνται με μια πλοκή, ίσως συνηθισμένη, σε ένα περιβάλλον φουτουριστικό (sic)

Δεν θέλω να χρησιμοποιώ την πιστωτική. Από το site αν δεις, για σήμερα είναι πίτα, από τις 12. Και για αύριο περιορίζεται. Βέβαια θέλω κέντρο, αλλιώς δεν λέει να πάω να στραβωθώ από κοντά ή το πλάι.

Εγώ παλεύω μία βδομάδα τώρα να βγάλω εισιτήρια σε V Max και είναι μονίμως πίτα. Μάλλον θα πάω σε Odeon να τελειώνουμε.

Odeon ρε, έχει και καλύτερη εικόνα/χρώμα.:dirol:

Πολύ καλή ταινία δράσης και γενικά μου άρεσε πολύ το concept του 3D αλλά δεν με ενθουσίασε η υλοποίηση της Dolby.

Δεν ξέρω κατά πόσο έφταιγε που φορούσα φακούς επαφής, αλλά παρατήρησα αρκετό ghosting/blur στις γρήγορα εναλλασσόμενες σκηνές και ταινία δράσης με θολές action σκηνές είναι μεγάλη ξενέρα.

Τα τοπία βέβαια ήταν το κάτι άλλο, πραγματικά απίστευτες εικόνες.

Επίσης στην Αίθουσα 6 στα Odeon της Συγγρού ο ήχος έχει πρόβλημα, το ηχοσύστημα δεν μπορεί να αναπαράγει τις χαμηλές και συχνά πυκνά είχαμε κάτι άκυρα τριξίματα.

Odeon ρε, έχει και καλύτερη εικόνα/χρώμα.:dirol:

Πόσο χειρότερο μπορεί να είναι τελοσπάντων αυτό το RealD? Προσωπικά το Dolby3D το βρίσκω μέτριο.

13 ευρω εδωσα στο odeon στη συγγρου.ακουσαμε και το μπαμ.μια χαρα ταινια.

Εμείς μόλις είχαμε βγει έξω, ανεβήκαμε προς την τράπεζα για να βρούμε διάβαση να περάσουμε απέναντι και μας λέει ο αστυνομικός ότι έχουν τηλεφώνημα για βόμβα. Γυρίσαμε odeon και μπαμ...

Για 1 λεπτό δεν έσκασε μπροστά μου.

Πολύ καλή ταινία δράσης και γενικά μου άρεσε πολύ το concept του 3D αλλά δεν με ενθουσίασε η υλοποίηση της Dolby.

Δεν ξέρω κατά πόσο έφταιγε που φορούσα φακούς επαφής, αλλά παρατήρησα αρκετό ghosting/blur στις γρήγορα εναλλασσόμενες σκηνές και ταινία δράσης με θολές action σκηνές είναι μεγάλη ξενέρα.

Τα τοπία βέβαια ήταν το κάτι άλλο, πραγματικά απίστευτες εικόνες.

Επίσης στην Αίθουσα 6 στα Odeon της Συγγρού ο ήχος έχει πρόβλημα, το ηχοσύστημα δεν μπορεί να αναπαράγει τις χαμηλές και συχνά πυκνά είχαμε κάτι άκυρα τριξίματα.

Πόσο χειρότερο μπορεί να είναι τελοσπάντων αυτό το RealD? Προσωπικά το Dolby3D το βρίσκω μέτριο.

Τι να σου πω ρε μαν, προσωπικά το RealD που έχω δει ήτανε πιο θολό κατά πολύ, πολύ πιο κουραστικό και με λιγότερη φωτεινότητα και χειρότερα χρώματα....

Ghosting δεν είδα εγώ σχεδόν καθόλου πχ.. Φορούσα γυαλιά ,μυωπίας και γω...

Edit: Μελετώντας λίγο βρήκα το εξής:

Dual projector 3D is superior than any single projector setup. I have seen polarized systems and Dolby Infitec filtering with dual projectors and the results are stunning. You don't get double the light, you get over triple, and you get both eyes showing the new frame in sync, so it makes for a much smoother image on fast motion. This is true for any form of splitting the two eyes. In most cases, the cost of two projectors is considered prohibitive. When using the older large chip projectors though, it also has the huge advantage of using the whole chip, as well as having the 6K lamps. Light output is no longer a problem. I think 3D should be dual projectors for this reason.

I also agree that this coming year will really show if 3D is here to stay this time. I watched some of "Hondo" in Dolby 3D. This was shot in the early 50's. This actually had some of the most pleasing 3D I have seen. It was more like just watching a real scene out in front of you. The depth was natural and the big sky outdoor shots looked amazing. 3D is not new, it has just become a bit more friendly to show thanks to digital. Dual film polarized 3D looked great a long time ago. That is how IMAX did it for a long time, but now even IMAX is going digital for the ease and reduced cost, even using dual projectors it is a huge savings over the dual strip film.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Aίθουσα 1 στο Odeon Θεσσαλονίκης προβάλλει με 2 προτζέκτορες (καθόμουν άλλωστε από κάτω τους :p), πράγμα που όπως λένε από πάνω παρέχει απείρως καλύτερη εικόνα. Ίσως για αυτό να το ευχαριστήθηκα τόσο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.