Air Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2009 Γειά σας καταρχήν, το ονομά μου είναι Γιώργος και το πρόβλημά μου το εξής, έχω μία βιντεοκαμερα SONY SR11 Full HD.Όταν τραβάω HD και πάω να δω τι τράβηξα τότε μου pixelάρει τα πλάνα, σημείωση ο υπολοιστής μου (media center) είναι συνδεδεμένος με την τηλεώραση με HDMI καλώδιο και η κάρτα γραφικών του υποστηρίζει την ανάληση. Μου είπαν ότι αν επεξεργαστώ τα αρχεία-βίντεο σε ένα καλό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο όπως το premier τότε στο επεξεργασμένο αρχείο δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω να τα είπα όσο πιο αναλυτικά γινόταν και κάθε βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη...
kallileo Δεκέμβριος 14, 2009 #2 Δεκέμβριος 14, 2009 Για εξήγησε λίγο καλύτερα...Πώς κάνεις την αναπαραγωγή? Από την κάμερα ή τα αρχεία τα ανοίγεις με κάποιο πρόγραμμα?
Air Δεκέμβριος 14, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 14, 2009 Την αναπαραγωγή την κάνω και από την κάμερα κατευθείαν, έχει σκληρό δίσκο δικό της, και από το pc με το media player ή το nero...Και από τα 2 με HDMI καλώδιο...
Air Δεκέμβριος 14, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 14, 2009 Το κάνει όταν κινούμαι με την κάμερα την ώρα που τραβάω, στα στατικά πλάνα δεν συμβαίνει αυτό...Και να προσθέσω ότι αυτό γίνετε μόνο στο full HD, όταν τραβάω στο standard definition δεν γίνετε κάτι τέτοιο...
kallileo Δεκέμβριος 14, 2009 #6 Δεκέμβριος 14, 2009 Ε σε αυτό δεν φταίει ο υπολογιστής αλλά η κάμερα...Σε τι framerate τραβάς?
Air Δεκέμβριος 14, 2009 Author #7 Δεκέμβριος 14, 2009 Επιδή είμαι και λίγο άσχετος για κάντο λίγο λιανά...
kallileo Δεκέμβριος 14, 2009 #8 Δεκέμβριος 14, 2009 Εννοώ ότι όταν τραβάς σκηνές με κίνηση προτιμάτε το 60i mode...Δηλαδή οι κάμερες έχουν συνήθως 24, 25 και 60i fps...Αλλά συνήθως η γρήγορη κίνηση προκαλεί θωλούρα και όχι πιξέλιασμα...Ίσως το bitrate που τραβάς είναι χαμηλό...Διάβασε αυτό το άρθρο για να δεις και τι έχεις:http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-HDR-SR12-Camcorder-Review-34809.htm
Karavaneas Δεκέμβριος 14, 2009 #9 Δεκέμβριος 14, 2009 δοκιμασε να τα περασεις στο δισκο του Pc Πρωτα.
sosaid Δεκέμβριος 14, 2009 #10 Δεκέμβριος 14, 2009 Ελπίζω όταν τα βλέπεις τα ίδια πλάνα από το οθονάκι της κάμερας να μην συμβαίνει το ίδιο.Αν συμβαίνει έχει θέμα η κάμερα.Αν όχι δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο hdmi.Πόσα μέτρα είναι το καλώδιο;Τώρα αν θέλεις να τα περάσεις στον υπολογιστή.Από την στιγμή που δεν έχεις ιδέα για το framerate δεν θα σου έλεγα να παίξεις ούτε καν με premiere και ειδικά με αρχεία avchd που νομίζω έχει η κάμερά σου.Θα πελαγώσεις.Χρησιμοποίησε καλύτερα το προγραμματάκι που θα σου έχει δώσει η κάμερα για να τα βάζεις και να τα κάνεις transcode.Για δες το καλώδιο και τα ξαναλέμε..
Air Δεκέμβριος 15, 2009 Author #11 Δεκέμβριος 15, 2009 Λοιπόν καταρχήν 1000 ευχαριστώ για το ενδιαφερον σας και τώρα στο προκείμενο.Με την κάμερα τραβάω σε 25 fps, το καλώδιο HDMI του υπολογιστή είναι περίπου 70 cm και το πρόγραμα που συνήθως χρησιμοποιώ είναι το NERO VISION, Α ναι και τα αρχεία είναι avchd...
kallileo Δεκέμβριος 15, 2009 #12 Δεκέμβριος 15, 2009 Δοκίμασε αυτόν το player http://mpc-hc.sourceforge.net/
Air Δεκέμβριος 18, 2009 Author #14 Δεκέμβριος 18, 2009 Το έλυσα το πρόβλαμα τελικά. Δεν έφτεγε τίποτα παραπάνω εκτός από μένα, μόλις άλλαξα την ανάλυση στον υπολογηστή και την έβαλα στο 1080p τότε όλα αυτομάτος έφτιαξαν, ούτε pixelάσματα ούτε καμία άλλη παραμόρφοση.Τώρα ψάχνομαι για να βρω πρόγραμμα επεξεργασίας, το premier δεν υποστηρίζει τα αρχεία FHD και της κάμερας το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απλό χωρίς πολλές επιλογές σε εφέ κλπ πράγματα... Και πάλι ευχαριστώ...
Air Δεκέμβριος 18, 2009 Author #16 Δεκέμβριος 18, 2009 Sony Vegas αν θες κάτι καλό... Και που το βρήσκω αυτό;;;
Karavaneas Δεκέμβριος 18, 2009 #18 Δεκέμβριος 18, 2009 Το έλυσα το πρόβλαμα τελικά. Δεν έφτεγε τίποτα παραπάνω εκτός από μένα, μόλις άλλαξα την ανάλυση στον υπολογηστή και την έβαλα στο 1080p τότε όλα αυτομάτος έφτιαξαν, ούτε pixelάσματα ούτε καμία άλλη παραμόρφοση.Τώρα ψάχνομαι για να βρω πρόγραμμα επεξεργασίας, το premier δεν υποστηρίζει τα αρχεία FHD και της κάμερας το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απλό χωρίς πολλές επιλογές σε εφέ κλπ πράγματα...Και πάλι ευχαριστώ... σε τι αναλυση την ειχες?
Candyman Δεκέμβριος 18, 2009 #19 Δεκέμβριος 18, 2009 Αν μιλάμε για σοβαρό video editing, τότε σε ένα μέρος κοιτάμε: AVID. Τέλος.
Air Δεκέμβριος 18, 2009 Author #20 Δεκέμβριος 18, 2009 σε τι αναλυση την ειχες? Ήταν στο 720p αλλά τώρα οκ, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτό φταίει... Καλά καμοιά φορά κολάει και το μυαλό άσχημα...:-O
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.