Jump to content

nVIDIA GeForce GTX 380 & GTX 360 benchmarks - Η επιστροφή του Βασιλιά ;

dunkel_Stern

Recommended Posts

Προσωπικά από την πρώτη στιγμή υπέθεσα πως η nvidia στόχευε το fermi να έχει περίπου 40% μεγαλύτερη απόδοση από το evergreen. Τώρα για το κατά πόσο έχει πέσει μέσα, κοντός ψαλμός αλληλούια...:flower:

Το βασικό είναι να βγουν επιτέλους τα προϊόντα στην αγορά, ώστε να έχουμε ανταγωνισμό πάλι και να πέσουν οι τιμές...

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Και στο ορθογραφικο επισης.:p

Ωχ σορρυ μην με πάρετε με τις τομάτες βιαζόμουνα για να βγω και θα κάνω εδιτ

Εμείς το όφελος εκεί το έχουμε που λέει ο Dante, το αν σε 2560 είναι 6 καρέ πιο γρήγορα κάποια απο τις 2, και 10 καρέ στα 1920 (100-110) πραγματικά στα φρίδια μου.

Αυτή την στιγμή είναι ΣΟΛΟ η ΑΤΙ και θερίζει τρελούς καρπούς (και μπράβο τους), άντε να μπει και η nvidia να γουστάρουμε

Ωραίο σχεδιάγραμμα!

Ερχονται και χριστούγεννα.............................Ας προσπαθήσουμε να κόψουμε και καμιά πώληση από τον αντίπαλο ώστε να μείνει και για εμάς κάτι πετώντας ένα ξεκάρφωτο γραφηματάκι!!!:suicide:

Ολες οι εταιρίες τέτοια κάνουν όταν έρχεται η περίοδος που θα μπουν οι πελάτες στα κάταστήματα αδειάζοντας τα και δεν έχουν ένα προιόν αξιώσεων στο ράφι !! Σχεδιάκια και υποσχέσεις ....

Και εγώ βέβαια αυτό θα έκανα....:jump1:

Εμείς το όφελος εκεί το έχουμε που λέει ο Dante, το αν σε 2560 είναι 6 καρέ πιο γρήγορα κάποια απο τις 2, και 10 καρέ στα 1920 (100-110) πραγματικά στα φρίδια μου.

Ότι διαφορά έχει δλδ. και η 5870 single ή crossfire με την 285 single ή SLI? (KAI AN..) :D

Στη μία περίπτωση σπέρνει η Ati και στην άλλη περίπτωση στα φρύδια μας? :getlost: Πως το εξηγούμε αυτό?

όποιος αμφιβάλλλει εδώ είμαστε (Για να μην αναφέρω borderlands, nfs shift, saboteur, batman κτλ.. ε? what?)

Όπως δεν μας νοιάζει και δεν βλέπουμε τις διαφορές και τα physx σε batman, mirrors edge, AΛΛΑ αμέσως εντοπιζουμε το φοβερο και τρομερό ψευδοDX11 στο DIRT2!..

Όσο για τις GTX3** ας κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.. ας βγούν πρώτα και βλέπουμε, δεν χρειάζεται να "αγχωνόμαστε" :D

Εντομεταξύ οι 5870 βλέπονται στην αγορά με το.. κυάλι.

Δεν ξέρω αν είναι πιο σοβαρό να ανακοινώνεται προϊόν στην αγορά και 2 περίπου μήνες μετά το επίσημο launch να πρέπει να κάνεις σταυροφορία στα μαγαζία μπας και βρεις ένα κομμάτι.

Επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφεις, αλλά από την άλλη ίσως ισχύει και για σένα το ίδιο στο προηγούμενο μου πόστ.

Εγώ είπα πως είμαι σύμφωνος με την δήλωση του Dante πως

Το βασικό είναι να βγουν επιτέλους τα προϊόντα στην αγορά, ώστε να έχουμε ανταγωνισμό πάλι και να πέσουν οι τιμές...

Για εμένα σαν λίγο high end αλλά θεωρητικά mainstream καταναλωτή με μια 5870 που παίζει σε 1920 , πιο σημαντικό είναι εν τέλει να μου δοθεί πιο φθηνά ένα προϊόν από την τελευταία γενιά καρτών 58χχ ή 3χχ, παρά αν μια από τις 2 επιλογές είναι 5-8 % πιο γρήγορη σε κάποια ανάλυση από την στιγμή που η νέα γενιά είναι ταχύτατη σε ότι τίτλο κυκλοφορεί ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Εσύ το πας σε fanboysmo το πόστ σου και δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Όσο σπέρνει η ΑΤΙ τώρα λογικά και θεωρητικά θα σπέρνει και η nvidia όταν βγεί.

Από εκεί και πέρα, μετράει η τιμή.

Και θα πώ πάλι,

ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Εντομεταξύ οι 5870 βλέπονται στην αγορά με το.. κυάλι.

Δεν ξέρω αν είναι πιο σοβαρό να ανακοινώνεται προϊόν στην αγορά και 2 περίπου μήνες μετά το επίσημο launch να πρέπει να κάνεις σταυροφορία στα μαγαζία μπας και βρεις ένα κομμάτι.

Over 800 Thousand of DirectX 11 Graphics Chips Shipped – ATI.

At present ATI’s arch-rival Nvidia Corp. does not offer DirectX 11-supporting graphics processors, which is a yet another reason why the demand towards the new Radeon HD 5000 family greatly exceeds supply.

Over 800 Thousand of DirectX 11 Graphics Chips Shipped – ATI.

At present ATI’s arch-rival Nvidia Corp. does not offer DirectX 11-supporting graphics processors, which is a yet another reason why the demand towards the new Radeon HD 5000 family greatly exceeds supply.

Ποιός μίλησε για τις 57xx;

The company said that so far it has shipped over 500 thousand ATI Radeon HD 5700-series graphics processing units code-named Juniper and over 300 thousand graphics chips known as Cypress that power ATI Radeon HD 5800-/5900-series graphics adapters.

Ή μήπως είναι ψέμματα ότι το πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς λύθηκαν εν μέρει μόλις πριν μερικές μέρες; Να σου θυμίσω πότε ανακοινώθηκαν επίσημα; Μέχρι τώρα ήταν δύσκολο εώς απίθανο να βρεις 5870/5890 ή μήπως είμαι σε... άλλη φάση; :p

EDIT: Και κάτι τελευταίο. Θυμάμαι πολλοί έκραζαν την nvidia γιατί λέει τιμολογούσε τις High end κάρτες τις ακριβά (κάποιοι την κράζουν ακόμα και για την τιμή που θα έχει το Fermi). Να υποθέσω πως τα 530-560 περίπου ευρώ που κοστίζει η 5970 πως είναι λογικό ποσό;

Καταλαβαίνω ότι το cross reference είναι αναγκαίο ορισμένες φορές αλλά να θυμόμαστε τον τίτλο του θέματος και το τι συζητάμε :)

Ποιός μίλησε για τις 57xx;

Απλά επικέντρωσα σε ένα πολύ βασικό σημείο του άρθρου. Αν η Nvidia ήταν στην αγορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχεις μία και μόνη εταιρία να προσπαθεί να τροφοδοτήσει όλο τον πλανήτη. Δεν υπάρχουν βέβαια μόνο οι DX11 κάρτες στην αγορά, αλλά οι AMD είναι οι μόνες κάρτες στην αγορά με directX11.

Ή μήπως είναι ψέμματα ότι το πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς λύθηκαν εν μέρει μόλις πριν μερικές μέρες; Να σου θυμίσω πότε ανακοινώθηκαν επίσημα; Μέχρι τώρα ήταν δύσκολο εώς απίθανο να βρεις 5870/5890 ή μήπως είμαι σε... άλλη φάση; :p

Τα προβλήματα τροφοδοσίας νόμιζα ότι οφείλονταν στην TSMC. Έχεις διαβάσει για προβληματική σχεδίαση στο hardware της ΑΤΙ; Δηλαδή αν η TSMC είναι έτοιμη σε 10 χρόνια να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες τι θα κάνουν οι NVidia και AMD; Θα μαζεύουν μία μία τις κάρτες στην αποθήκη και δεν θα ξεκινήσουν να τις διαθέσουν πριν αυτή γεμίσει; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου.

EDIT: Και κάτι τελευταίο. Θυμάμαι πολλοί έκραζαν την nvidia γιατί λέει τιμολογούσε τις High end κάρτες τις ακριβά (κάποιοι την κράζουν ακόμα και για την τιμή που θα έχει το Fermi). Να υποθέσω πως τα 530-560 περίπου ευρώ που κοστίζει η 5970 πως είναι λογικό ποσό;

Αν αύριο έβγαζε μια κάρτα η AMD με 4 πυρήνες θα έπρεπε να την πουλάει 500€? Πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Αυτή τη στιγμή η 5870 ξεκινάει από τα 345€ στο Πλαίσιο και η 5850 από τα 238€ και πόσο κράζουμε τα Ελληνικά μαγαζιά για τις τιμές τους. Η 5970 είναι μια διπύρηνη κάρτα γραφικών και η τιμή της δικαιολογείται στα 565€ (πάλι από Πλαίσιο) διότι είναι σαν να αγοράζεις δύο κάρτες γραφικών με επιδόσεις ενδιάμεσες αυτών των 5850 και 5870.

Αν την τιμολόγηση την έκανε η NVidia, με βάση το πως τιμολόγησε τις GTX260 και GTX280 θα είχαμε τις εξής τιμές

5850:300€

5870:500€

και πιθανόν

5970:800€

Αν μάλιστα λαμβάναμε υπόψιν ότι θα είχε το μονοπώλιο της αγοράς DX11 καρτών γραφικών και ανατρέξουμε στην τιμολογιακή πολιτική π.χ. της 8800 Ultra, τότε η τιμή της 5870 μπορεί να άγγιζε ακόμα και τα 650€. Δεν θέλω να σκεφτώ πόσο θα κόστιζε μια Nvidia HD5970. Ούτε εσύ θέλεις....

Για εμένα σαν λίγο high end αλλά θεωρητικά mainstream καταναλωτή με μια 5870 που παίζει σε 1920 , πιο σημαντικό είναι εν τέλει να μου δοθεί πιο φθηνά ένα προϊόν από την τελευταία γενιά καρτών 58χχ ή 3χχ, παρά αν μια από τις 2 επιλογές είναι 5-8 % πιο γρήγορη σε κάποια ανάλυση από την στιγμή που η νέα γενιά είναι ταχύτατη σε ότι τίτλο κυκλοφορεί ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Εσύ το πας σε fanboysmo το πόστ σου και δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Όσο σπέρνει η ΑΤΙ τώρα λογικά και θεωρητικά θα σπέρνει και η nvidia όταν βγεί.

Γιατί fanboysmo βρε? Με παρεξήγησες

Εννοώ ότι αν η GTX3* έχει τη διαφορά που έχει τώρα η 5870 από την 285, θα σπέρνει ή θα είναι στα φρύδια μας?.. ;)

Τώρα αν αποδειχθεί μάπα το καρπούζι, δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα πάω σε Ati, δεν με νοιάζει (θα αγοράσω του Sebastian.. :shifty: )

Kαι προσωπικά, δεν τα πολυπιστεύω αυτά τα μετρητικά που βγαίνουν πριν βγει η κάρτα, πριν δούμε "κανονικό" δείγμα έστω της GTX3* σε λειτουργία.. αυτά είναι "παιχνίδια" έτσι για να γίνεται λόγος..

αααααα μαι μπάντ!

Ναι μαζί είμαστε!

Θα σπέρνει φυσικά! τέτοια θέματα δεν έχω εγώ τουλάχιστον!

Μακάρι να είναι μαμάτη να πέσουν οι τιμές :D

Kατσε ρε φιλε δηλαδη, ποσο θες να εχει η καλυτερη καρτα στον κοσμο? Σημερα ειναι η 5970, πριν ηταν η 295, αυριο θα ειναι το fermi και παει λεγοντας.

Αν τα εχεις την παιρνεις, αν δεν τα χεις δεν την παιρνεις... ετσι παει.

Το Χ5 κανει 60 χιλιαρικα, το κινεζικο κανει 15. Επιλεγεις και αγοραζεις στα μετρα σου.

;)

Αυτή τη στιγμή η 5870 ξεκινάει από τα 345€ στο Πλαίσιο και η 5850 από τα 238€ και πόσο κράζουμε τα Ελληνικά μαγαζιά για τις τιμές τους. Η 5970 είναι μια διπύρηνη κάρτα γραφικών και η τιμή της δικαιολογείται στα 565€ (πάλι από Πλαίσιο) διότι είναι σαν να αγοράζεις δύο κάρτες γραφικών με επιδόσεις ενδιάμεσες αυτών των 5850 και 5870.

Αν την τιμολόγηση την έκανε η NVidia, με βάση το πως τιμολόγησε τις GTX260 και GTX280 θα είχαμε τις εξής τιμές

και πιθανόν

Sorry για το cross reference, απλά νομίζω ότι η τιμές των τελευταίων καρτών της ΑΤΙ είναι απλά τίμιες και οχι καλές. Το εχω ξαναγράψει, πως όταν κυκλοφόρησε η προηγούμενη πιο ισχυρή μονοπύρηνη κάρτα του πλανήτη(GTX285) έπαιζε από 370-430 ανάλογα με την υλοποίηση. 335 ευρώ αγόρασα τη δικιά μου(asus) καινούρια, δυο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα στην αγορά.

Διαφορές στην τιμολογιακή πολιτική των δυο εταιριών υπάρχουν, ωστόσο δεν αποτυπώθηκαν με τη σειρά 57ΧΧ κατα τη γνώμη μου.

H τιμολογιακή πολιτική κάθε εταιρίας έχει μια γενική και μια ειδική συνηστώσα.

Η γενική είναι αν πχ μια εταιρία, θεωρείτε πως για το προϊόν της και βάση του ανταγωνισμού πουλάει κάτι «φθηνά».

Η ειδική όπως πχ μπορεί να ειπωθεί πως είναι τώρα για την ΑΤΙ, είναι όταν παίζεις μπάλα μόνος σου όπου εκεί ΔΕΝ έχεις λόγο να δελεάσεις τον καταναλωτή με την τιμή για να επιλέξει εσένα.

Στην περίοδο της Ειδικής τιμολογιακής πολιτικής έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ζητούν και κάτι παραπάνω οι εταιρίες και να το παίρνουν γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Kατσε ρε φιλε δηλαδη, ποσο θες να εχει η καλυτερη καρτα στον κοσμο? Σημερα ειναι η 5970, πριν ηταν η 295, αυριο θα ειναι το fermi και παει λεγοντας.

Αν τα εχεις την παιρνεις, αν δεν τα χεις δεν την παιρνεις... ετσι παει.

Το Χ5 κανει 60 χιλιαρικα, το κινεζικο κανει 15. Επιλεγεις και αγοραζεις στα μετρα σου.

;)

Δε μου λες βρε... φιλαράκο :p, όταν η 295 έκανε 550-600 ήταν ακριβή, ενώ όταν κάνει σχεδόν τα ίδια η Αti είναι normal;

Αυτό μας λες, για να καταλάβω δηλαδή; Ή είναι ακριβές και οι δύο ή καμία καθώς η κάθε μία ήταν η ταχύτερη κάρτα όταν βγήκε. Τέλος! Δεν θέλει και πάρα πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι λέω, κοινή λογική χρειάζεται (να ο dolly κατάλαβε). ;)

Απλά επικέντρωσα σε ένα πολύ βασικό σημείο του άρθρου. Αν η Nvidia ήταν στην αγορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχεις μία και μόνη εταιρία να προσπαθεί να τροφοδοτήσει όλο τον πλανήτη. Δεν υπάρχουν βέβαια μόνο οι DX11 κάρτες στην αγορά, αλλά οι AMD είναι οι μόνες κάρτες στην αγορά με directX11.

Μάλιστα. Εμένα ξέρεις τι μου έμεινε από την φράση σου; Αυτό: "να προσπαθεί να τροφοδοτήσει όλο τον πλανήτη". Καλή η προσπάθεια, αλλά η σοβαρότητα είναι πιο επιθυμητή για εμένα. Όταν ανακοινώνεις ένα προϊόν πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει πως θα παράγεται σε επαρκείς ποσότητες. Τώρα αν η ξαφνική αδυναμία της TSMC να παράγει waffers οφείλεται σε παράγοντες εξωγενείς από την εταιρία αυτό δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε κανείς μας.

Εγώ ξέρεις τι γνωρίζω; Πως για να αποκτήσει κανείς την πολυδιαφημισμένη super duper 5970 πρέπει να κάνει ευχέλαιο.

Τα προβλήματα τροφοδοσίας νόμιζα ότι οφείλονταν στην TSMC. Έχεις διαβάσει για προβληματική σχεδίαση στο hardware της ΑΤΙ; Δηλαδή αν η TSMC είναι έτοιμη σε 10 χρόνια να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες τι θα κάνουν οι NVidia και AMD; Θα μαζεύουν μία μία τις κάρτες στην αποθήκη και δεν θα ξεκινήσουν να τις διαθέσουν πριν αυτή γεμίσει; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου.

Μα δεν είπα ποτέ ότι το πρόβλημα είναι στο hardware. Και δεν με απασχολεί σαν πελάτη που είναι το πρόβλημα. Προβλημα τους είναι. Eγώ ξέρω πως υπάρχει shortage στην αγορά. Και καλά αν μου την χαρίζανε ας περίμενα. Αλλά όταν πλερώνω ένα σεβαστό ποσόν νομίζω πως έχω το δικαίωμα να απαιτώ ετοιμοπαράδοτο προϊόν μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει από το launch.

Αν αύριο έβγαζε μια κάρτα η AMD με 4 πυρήνες θα έπρεπε να την πουλάει 500€? Πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Αυτή τη στιγμή η 5870 ξεκινάει από τα 345€ στο Πλαίσιο και η 5850 από τα 238€ και πόσο κράζουμε τα Ελληνικά μαγαζιά για τις τιμές τους. Η 5970 είναι μια διπύρηνη κάρτα γραφικών και η τιμή της δικαιολογείται στα 565€ (πάλι από Πλαίσιο) διότι είναι σαν να αγοράζεις δύο κάρτες γραφικών με επιδόσεις ενδιάμεσες αυτών των 5850 και 5870.

και πιθανόν

Αν μάλιστα λαμβάναμε υπόψιν ότι θα είχε το μονοπώλιο της αγοράς DX11 καρτών γραφικών και ανατρέξουμε στην τιμολογιακή πολιτική π.χ. της 8800 Ultra, τότε η τιμή της 5870 μπορεί να άγγιζε ακόμα και τα 650€. Δεν θέλω να σκεφτώ πόσο θα κόστιζε μια Nvidia HD5970. Ούτε εσύ θέλεις....

Ναι ωραία βρε παιδί μου, αλλά για πες μου εν τέλει. Τα 550 ευρώ της 5970 είναι λίγα και τα 600 ευρώ της 295 ήταν πολλά;

Παρακαλώ όπως συνεχίσουμε σε νέο θέμα την συζήτηση για την διαθεσιμότητα/τιμή των ATi καρτών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.