Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

5 minutes ago, minast said:

Αν είχα διάθεση να βαράω κανένα ψόφιο άλογο, θα συμμετείχα στα αντίστοιχα θέματα. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι η φωτογραφία σου μπορεί να θεωρηθεί "αξιόλογη" αν παραθέσεις τα γεγονότα. Απλά η τελευταία γραμμή είναι facebook-bait.

Δεν έχω πρόβλημα με τον καπιταλισμό, με τον σοσιαλισμό, ή με κανέναν άλλο -ισμό, μόνο με τις ανόητες γενικεύσεις...

 

τη θεώρησα αξιόλογη, ακριβώς γιατί σε μια φωτογραφία σταχυολογήθηκε ολόκληρη σειρά γεογονότων, που προκάλεσε την ύπαρξη της, και προσωπικά με εντυπωσίασε η αντίθεση. Το θέμα δεν είναι η τελευταία γραμμή, η οποία μπορεί όντως να είναι ''καθοδηγητική'' για το τι θα συμπεράνει καθένας, αλλά τροφή για αναζήτηση (για όποιον ενδιαφέρεται) των λόγων που προκαλόυν την αντίθεση των στοιχείων που παραθέτονται 

Link to comment
Share on other sites

Παρότι προσπάθησα, δεν έχω καταφέρει να ανοίξω το άρθρο που παραθέτεις. Βάσει τίτλου, υποθέτω είναι αυτό: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013935118300367. Για την οικονομία της συζήτησης, παραθέτω απλά το επίμαχο απόσπασμα από τα συμπεράσματα:

 

Quote

A statistically significant increase in the incidence of heart Schwannoma was observed in treated male rats at the highest dose (50 V/m). Furthermore, an increase in the incidence of Schwann cells hyperplasia was observed in treated male and female rats at the highest dose (50 V/m), although this was not statistically significant. An increase in the incidence of malignant glial tumors was observed in treated female rats at the highest dose (50 V/m), although this was not statistically significant.

 

Ο πίνακας που δικαιολογεί αυτή την εκτίμηση είναι αυτός που επισυνάπτω παρακάτω. Έχω σημειώσει με κίτρινο τον αριθμό που επισημαίνουν ως στατιστικά σημαντικό (αρσενικά, 50V/m). Ακόμη και συνυπολογίζοντας αρσενικούς και θηλυκούς αρουραίους ως έναν ενιαίο πληθυσμό, παύει να ισχύει η στατιστική σημαντικότητα. Επιπλέον, οι επιδράσεις στον εγκέφαλο (άλλος πίνακας) δεν κρίθηκαν στατιστικά σημαντικές, για καμία δοσολογία.

 

GSM_Rats_Schwannoma.PNG

 

Δεν υποστηρίζω ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία δεν έχει καμία βιολογική επίδραση. Το άρθρο δικαιολογεί την υποψία ότι υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες επιζήμιες μεταβολές. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Επισημαίνω απλά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς περιγράφουμε ένα αποτέλεσμα περιορισμένης σημασίας από μια επιστημονική έρευνα, γιατί συχνά ο κόσμος θέλει να καταλάβει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει η έρευνα στην πραγματικότητα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης γράφει για το 1821


 

Παράθεση

 

Το 1827 η Ελληνική Επανάσταση βρίσκεται στον έκτο χρόνο της, και πνέει τα λοίσθια.

Εστίες αντιστάσεως κατά των Τούρκων υπάρχουν τώρα μόνο στο Ναύπλιο, τη Μάνη και τα νησιά του Σαρωνικού, πουθενά αλλού.

Ο Ιμπραήμ έχει εισβάλει ήδη για δεύτερη φορά στην Πελοπόννησο, και η εντολή που έχει είναι να μεταφέρει στην Αφρική όσους Έλληνες καταφέρουν και γλιτώσουν απ’ τη σφαγή που βρίσκεται εν εξελίξει. Μέσα σ’ αυτό το χαμό, η κυβέρνηση υποχρεώνεται να μεταφέρει την έδρα της απ’ το Ναύπλιο στον Πόρο, όχι γιατί κινδυνεύει άμεσα απ’ τους Τούρκους αλλά διότι κινδυνεύει αμεσότατα απ’ τους Έλληνες: Στο Ναύπλιο ο εμφύλιος πόλεμος έχει εντοπιστεί στα δυο φρούρια της πόλης. Ο Γρίβας, φρούραρχος του Παλαμηδίου, βομβαρδίζει ανηλεώς με τα κανόνια του την Ακροναυπλία υπό τον Φωτομάρα – και τανάπαλιν.

Και ο Ιμπραήμ έχει αρχίσει ήδη τη σφαγή. Και ετοιμάζεται να μας κάνει Αφρικανούς. Πολύ το αξίζαμε, από τότε.

Οι πιο ισχυρές, και από οικονομικής και από πολιτικής απόψεως οικογένειες, που υπήρχαν στην Ελλάδα και πριν και κατά και μετά την Επανάσταση, ήταν αυτές των Αρβανιτών Κουντουριωτών και Μιαούληδων της Ύδρας. Ο Λάζαρος Κουντουριώτης, πανίσχυρος εφοπλιστής διέθεσε τα ¾ της περιουσίας του υπέρ του αγώνα και έγινε αυτομάτως ήρωας χωρίς να κάνει τίποτα άλλο. Όμως το ¼ που κράτησε για τον εαυτό του ήταν τόσο μεγάλο σε απόλυτους αριθμούς, που έφτανε και περίσσευε για να ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα, μετά την Επανάσταση.

(……..)

Αν ο Λάζαρος ήταν ο οικονομικός εγκέφαλος της οικογένειας, ο μικρότερος αδερφός του Γεώργιος ήταν ο πολιτικός εγκέφαλος. Πήρε μέρος σ’ όλα τα πολιτικά συμβούλια και διαβούλια στη διάρκεια της Επανάστασης και μετά απ’ αυτήν, και κατέλαβε πάρα πολύ σημαντικά πολιτικά αξιώματα. Έτσι, οι Αρβανίτες Κουντουριώτηδες ήλεγχαν την κατάσταση απ’ όλες τις μεριές, και ονειρεύονταν τους εαυτούς τους μετά την Επανάσταση άρχοντες, όχι μόνο της μικρής Ύδρας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο επίσης Υδραίος και ομοίως Αρβανίτης, Ανδρέας Μιαούλης ήταν κι αυτός εφοπλιστής πριν την Επανάσταση, κι αυτός μπήκε λίγο ζορισμένα στην Επανάσταση, αλλά όταν μπήκε κι ανέλαβε αρχηγός του ελληνικού στόλου έκανε πράγματα εκπληχτικά, αυτός ο ριψοκίνδυνος ναυτικός, που το πραγματικό του όνομα ήταν Βώκος. Το Μιαούλης είναι παρατσούκλι, προερχόμενο απ’ το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Μιαούλ» που αγόρασε απ’ τους Τούρκους. Σημειώστε πως ο Μιαούλης ήξερε καλά τις πειρατικές μεθόδους δράσης, κι αυτό τον βοήθησε πολύ στο να γίνει ο θαλάσσιος κακός δαίμων των Τούρκων σ’ όλη τη διάρκεια της Επανάστασης.

Οι δυο υδραίικες οικογένειες, όπως ήταν φυσικό, δεν είδαν με καλό μάτι τον ερχομό του «ξένου» Καποδίστρια στην Ελλάδα.

Τους χαλούσε τα σχέδια για απόλυτη κυριαρχία. Κι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την αντιπολίτευση κατά του Κυβερνήτη. Έτσι μετά τις εκλογές του 1829 και το χρίσμα που πήρε ο Καποδίστριας ως λαϊκός πλέον ηγέτης, κηρύσσουν την ανυπακοή στην κυβέρνηση του Καποδίστρια και στην πραγματικότητα ανακηρύσσουν την Ύδρα αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος. Πιο σωστά, πρωτεύουσα μιας άλλης Ελλάδας, όπου τον πρώτο και κύριο ρόλο θα παίζουν τα πλούσια νησιά του Αιγαίου, που όλα δηλώνουν υπακοή στους Κουντουριώτηδες της Ύδρας.

(……..)

Η ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια επισημοποιείται με μια ψευτοκυβέρνηση που σχηματίζει εκεί ο Κουντουριώτης.

Ο Καποδίστριας τραβάει τα μαλλιά του και δίνει εντολή στον Κανάρη να ετοιμάζει τον αγκυροβολημένο στον Πόρο ελληνικό στόλο να πάει να αποκλείσει την Ύδρα. Όμως, ο Κουντουριώτης μαθαίνει τι του ετοιμάζει ο Καποδίστριας και στέλνει τον Μιαούλη στον Πόρο να καταλάβει τον ελληνικό στόλο και να τον φέρει στο «ανεξάρτητο» κράτος της Ύδρας.
Πράγματι ο Μιαούλης με μια πειρατική ενέργεια από κείνες που μόνο αυτός ήξερε να οργανώνει προκειμένου να γίνει πλούσιος πολύ πριν ξεσπάσει η ελληνική επανάσταση, καταλαμβάνει τον στόλο, καταλαμβάνει και το φρούριο του Πόρου. Και συλλαμβάνει αιχμάλωτο τον δύστυχο Κανάρη, τον μέχρι πριν από λίγο συμπολεμιστή του.

Ο Καποδίστριας αφρίζει και αποφασίζει να ανακαταλάβει τον ναύσταθμο του Πόρου.

Προς τούτο, ζητά τη βοήθεια των πρεσβευτών της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Ο Άγγλος και ο Γάλλος του την αρνούνται. Θεωρούν καλά καμωμένα τα όσα έγιναν και εκδηλώνονται απροσχημάτιστα κατά του Καποδίστρια, που ξέρει πια ότι το τέλος του φτάνει. Αγωνίζεται ωστόσο κατά των επιδρομέων Υδραίων που πολιορκούν τα ελληνικά πλοία μέσα στο ναύσταθμο και μπλοκάρει όλα τα πολεμικά μαζί και τα εμπορικά.
Ζητάει απ’ τον Μιαούλη να φύγει ήσυχα για την πατρίδα του την Ύδρα χωρίς να πάθει τίποτα, αλλά ο γενναίος Υδραίος γίνεται θηρίο έτσι που είναι εγκλωβισμένος απ’ τον εμπορικό στόλο, και πυρπολεί τη μεγάλη φραγάτα «Ελλάς». Σημαδιακό το όνομα του πλοίου. Η πυρπόληση του «Ελλάς» απ’ τον Έλληνα, συμβαίνει την 1η Αυγούστου 1831, ημέρα κατά την οποία καταλαβαίνει κάθε νοήμων της εποχής, πως είναι αδύνατο να υπάρξει ελληνικό κράτος.

Το πείραμα Καποδίστρια απέτυχε γιατί οι Έλληνες δε θέλουν να έχουν κράτος.

Ούτε σήμερα θέλουν να έχουν κράτος. Η σημερινή Ελλάδα είναι γεμάτη Υδραίους και Μιαούληδες.
Το πυρ απ’ τη φρεγάτα «Ελλάς» μεταδίδεται και στην κορβέτα «Ύδρα». Δεύτερος συμβολισμός: ο Μιαούλης δεν έκαψε μόνο την Ελλάδα αλλά και την την πατρίδα του την Ύδρα.
Και ενώ οι φλόγες καταυγάζουν τον άσχετο προς όλη αυτή τη βαρβαρότητα ελληνικό ουρανό, ο Μιαούλης τρυπώνει μέσα απ’ τις φλόγες και τελικά βρίσκεται ασφαλής στο πειρατικό του καταφύγιο, την Ύδρα.

Προσοχή όμως.

Φεύγει μόνο όταν διαπιστώνει πως δεν μπορεί να κάψει όλα τα πλοία, όπως ήταν η πρόθεσή του, γιατί στο μεταξύ ο Κανάρης, που ήταν αιχμάλωτός του, όπως είπαμε, ελευθερώνεται, ανακαταλαμβάνει όσα πλοία δεν είχε κάψει ο Μιαούλης και τα σώζει απ’ τον επιδρομέα Υδραίο.

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν…
Το περιστατικό δε θα το βρείτε στα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας, για ευνόητους λογοκριτικούς λόγους.

 

 

  • Like 3
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ΓιαγκΤ said:

 

Τα βιβλία του ''οι λαοί των βαλκανίων'' και η ''κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού κράτους'' θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος colt3003 έγραψε:

 

Τα βιβλία του ''οι λαοί των βαλκανίων'' και η ''κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού κράτους'' θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

 

Μπααα και τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη να διαβάσεις παίρνεις χαμπάρι.

Σε ελεύθερη απόδοση για να μην ψάχνω:

1 Ο Κολοκοτρώνης  μου μήνυσε ότι αν με πιάσει θα με γδάρει σαν πρόβατο και ότι μικρός είχε κάνει χασάπης και την γνωρίζει την τέχνη.

2 Ο  Νικήτας μου έστειλε μαντάτο ότι αν με πιάσει θα μου σχίσει τα νεύρα από τα ποδάρια κρεμώντας με ανάποδα και εγώ του αντιγύρισα ότι αν τον πιάσω επειδή είναι καλός πατριώτης θα φάμε μαζί ψωμί το βράδυ ( αν θέλουμε το πιστεύουμε) Στην τρίχα την γλίτωσε ο φίλος μου ο Νικήτας και δεν τον έπιασα να φάγωμεν ψωμί.

 

Να προσθέσω ότι κατά τον Μακρυγιάννη οι (πελοποννήσιοι) στρατιώτες  του  Κολοκοτρώνη ήταν δειλοί  θαμώνες  καφενείων άσχετοι με τα άρματα.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, acct said:

Παρότι προσπάθησα, δεν έχω καταφέρει να ανοίξω το άρθρο που παραθέτεις.

Εμενα μου ανοιξε και χθες και σημερα. Αυτο που βρηκες ειναι παντως.

 

20 hours ago, acct said:

Το άρθρο δικαιολογεί την υποψία ότι υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες επιζήμιες μεταβολές. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Επισημαίνω απλά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς περιγράφουμε ένα αποτέλεσμα περιορισμένης σημασίας από μια επιστημονική έρευνα, γιατί συχνά ο κόσμος θέλει να καταλάβει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει η έρευνα στην πραγματικότητα.

Η ερευνα βρισκει καποιου ειδους correlation που χρηζει περαιτερω διερευνησης, αυτο ειναι ολο. Το αρθρο ειναι αρκετα προσεκτικο με την διατυπωση, οσοι θελουν να ακουσουν οτι "μας ταΐζουν καρκινο οι κεραιες του θανατου" θα το κανουν ουτως η αλλως.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ΓιαγκΤ said:

 

 

Αξιόλογο γιατί παρατηρούμε την άνθρωπινη γυφτιά/αισχροκέρδεια; 300 ευρώ ένα κομμάτι πλαστικό (εκτός αν είναι από ανθρακονήματα). Τα πιαστράκια για να κλειδώνει πάνω (δεν μπορούσαν να βάλουν έναν μηχανισμό) κοστίζουν κανένα έξτρα 50ρικο ή είναι δωρεάν?

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 ώρες, το μέλος l2phile έγραψε:

 

Αξιόλογο γιατί παρατηρούμε την άνθρωπινη γυφτιά/αισχροκέρδεια; 300 ευρώ ένα κομμάτι πλαστικό (εκτός αν είναι από ανθρακονήματα). Τα πιαστράκια για να κλειδώνει πάνω (δεν μπορούσαν να βάλουν έναν μηχανισμό) κοστίζουν κανένα έξτρα 50ρικο ή είναι δωρεάν?

 

Λογικά έχουν φτιάξει αυτά που βλέπεις και περιμένουν να βγάλουν τα σπασμένα : P

Παντος είναι έξυπνη ιδέα το Γ  που η δύναμη που το σπρώχνει είναι αυτή που το κρατάει

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πληρωνεις το πλαστικο την ιδεα-πατεντα πληρωνεις, αν παλι π.χ. τα χρηματα φαινονται πολλα δοκιμαστε να

κλεισετε εναν τετοιο δρομο με σακουλες γεματες απο αμμο και ελατε να μας πειτε οτι τα 300 ηταν πολλα. :p

Link to comment
Share on other sites

πριν 12 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

Δεν πληρωνεις το πλαστικο την ιδεα-πατεντα πληρωνεις, αν παλι π.χ. τα χρηματα φαινονται πολλα δοκιμαστε να

κλεισετε εναν τετοιο δρομο με σακουλες γεματες απο αμμο και ελατε να μας πειτε οτι τα 300 ηταν πολλα. :p

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνεις το πλαστικό αλλά τις εργατώρες της πατέντας. Διαφωνούμε στο επιχειρηματικό μοντέλο. Η πελατεία αυτών είναι φτωχά κράτη – δήμοι  που δεν έχουν  την τέλια ρυμοτομία και κορυφαίο δίκτυο αποστράγγισης . Ευκολότερα λοιπόν περνάει από το συμβούλιο 100 κομμάτια από 50€ παρά 10 από 300€

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.