Jump to content

Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)

Tsakonas

Recommended Posts

εύκολο

Spoiler

042

Spoiler

πρώτη γραμμή, 682. Ένα από αυτά είναι σωστό, και στη σωστή θέση.

δεύτερη γραμμή, 614. Ένα είναι σωστό, αλλά σε λάθος θέση ---> το 6 απορρίπτεται, αφού είναι στην ίδια θέση με πριν. 1 ή 4, λοιπόν.

τρίτη γραμμή 206. 2 σωστά σε λάθος θέσεις. Άρα 2 & 0. Σύνολο πιθανών αριθμών {0, 1, 2, 4}. Από αυτά μόνο το 2 ήταν στην πρώτη περίπτωση, με το σωστό αριθμό στη σωστή θέση. Άρα μπαίνει τρίτο.

τέταρτη γραμμή 738. ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Πέμπτη γραμμή 870. Ένας αριθμός σωστός αλλά σε λάθος θέση. Είναι το 0, αφού 8 & 7 απορρίπτονται λόγω της προηγούμενης παρατήρησης.

Τώρα έχουμε ένα σύνολο 3 αριθμών {0, 1, 4} για δύο θέσεις.

Στην τρίτη γραμμή βρίσκουμε ξανά το 0, όπου όμως είναι σε λάθος θέση. Άρα, αφού η 3η θέση είναι καπαρωμένη από το 2, πάει πρώτο. 0χ2.

Δύο αριθμοί {1, 4} για τη μεσαία θέση.

από τη γραμμή δύο βλέπουμε ότι έχουμε 614, όπου έχει έναν αριθμό σωστό σε λάθος θέση. Αφού η θέση που ψάχνουμε είναι η μεσαία, δεν μπορεί να είναι ο άσσος ο σωστός αριθμός. Άρα είναι το 4.

042

• Like 6

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό.

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα.

Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται μία φορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξημερώνει λένε «άντε να τελειώσει κι αυτή η κωλομέρα». Και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν άλλο ένα βήμα προς το θάνατο.»

Χρόνης Μίσσιος

• Like 6

Μπέρναρντ Μάντοφ: Ο βασιλιάς της πυραμίδας

Παράθεση

Τα θύματα του Μάντοφ δεν ήταν οι φτωχοί μαύροι και ισπανόφωνοι, που πλήρωσαν με τα σπίτια τους την φούσκα της αγοράς ακινήτων γιατί δεν είχαν διαβάσει τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων που υπέγραφαν. Ήταν η αφρόκρεμα της αμερικανικής οικονομίας. Άνθρωποι που διαχειρίζονταν δισεκατομμύρια δολάρια με τη βεβαιότητα ότι θα βγουν αλώβητοι από την οικονομική κρίση. Κι όμως, έπεσαν σε μια από τις πιο χοντροκομμένες απάτες της ιστορίας.

«Ένα πράγμα θέλω να σας πω κύριε Μαρκόπουλε και παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά… είστε ένας σύγχρονος, έλληνας ήρωας». Ο Χάρι Μαρκόπουλος, άκουγε με κρυφή υπερηφάνεια τα λόγια της γερουσιαστή Τζάκι Σπείερ στο Κογκρέσο. Μόλις είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του στην ειδική επιτροπή που εξέταζε την υπόθεση Μάντοφ και ένα αίσθημα ικανοποίησης άρχιζε να τον πλημμυρίζει. Ο ελληνικής καταγωγής ανεξάρτητος επιθεωρητής είχε αφιερώσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τη ζωή του προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο Μάντοφ είναι ίσως ο μεγαλύτερος απατεώνας στην ιστορία. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 όμως κανένας δεν ήθελε να τον ακούσει. «Σας εξηγώ ότι με βάση τα μαθηματικά δεν μπορούν να υπάρξουν τέτοιες αποδόσεις» έλεγε και ξανάλεγε στις επιτροπές διαφάνειας που κατά καιρούς ασχολούνταν επιδερμικά με την επιχείρηση του Μάντοφ.

Τα διασημότερα θύματα του Μάντοφ

Στίβεν Σπίλμπεργκ
Η εβραϊκή καταγωγή και η οικονομική του επιφάνεια, του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες στην πυραμίδα του Μάντοφ. Το ευαγές ίδρυμα Σπίλμπεργκ φημολογείται ότι έχασε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Κέβιν Μπέικον
Στην ταινία Quicksilver, όπου υποδυόταν ένα νεαρό χρηματιστή έχασε όλη την περιουσία του πατέρα του. Στην πραγματική ζωή έχασε τη δική του χωρίς μάλιστα να περάσει καν από την Wall Street.

Τζον Μάλκοβιτς
Ο υπερσυντηρητικός ηθοποιός, που κάποτε δήλωσε ότι ήθελε να πυροβολήσει φιλοπαλαιστίνιους δημοσιογράφους όπως ο Ρόμπερτ Φισκ, βρέθηκε και αυτός στα πλοκάμια της οικογένειας Μάντοφ. Προφανώς δεν έμαθε τίποτα από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του στην τηλεοπτική παραγωγή «Ο θάνατος το εμποράκου»

Λάρι Κινγκ
Το να μην καταφέρεις να εντοπίσεις τη μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας, ως δημοσιογράφος, ίσως και να συγχωρείται. Το να πέσεις, όμως, και ό ίδιος θύμα μιας οικονομικής πυραμίδας, χάνοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, είναι μάλλον ασυγχώρητο.

Χένρι Κίσινγκερ
Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της οικογένειας Κίσινγκερ, το οποίο ιδρύθηκε από τον λεγόμενο μάγο της αμερικανικής βρέθηκε στην μακρά λίστα των 162 σελίδων με τα θύματα του Θείου Μπέρνι.

Κάρμεν Ντελ’ ορεφις
Η μούσα του Σαλβαδόρ Νταλί και ένα από τα πρώτα super model της ιστορίας συμπεριλαμβάνεται στους προσωπικούς φίλους του Μάντοφ. Έχοντας χάσει το σύνολο της περιουσίας της αναγκάστηκε να δημοπρατήσει στον οίκο Σόθμπις τις φωτογραφίες που τις είχαν βγάλει ορισμένοι από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ου αιώνα.

Σάντι Κούφαξ
Το πιο δυνατό αριστερό χέρι στην ιστορία του αμερικανικού μπέιζμπολ συνάντησε, στα τελευταία χρόνια της ζωής του, το πιο μακρύ χέρι της αμερικανικής χρηματαγοράς. Κάτι σα να κλέβεις την εκκλησία του αμερικανικού αθλητισμού.

Κίρα Σέντγουικ
Το γεγονός ότι ο πατέρας της γνωστή ηθοποιού ήταν χρηματιστής με ειδίκευση στα venture capitals δεν την προστάτευσε από την οικογένεια Μάντοφ. Αντιθέτως η εμμονή της να αυτοπροσδιορίζεται παντού ως μέλος γνωστής εβραϊκής οικογένειας την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην πόρτα της πυραμίδας.

• Like 1

On 12/8/2016 at 9:53 ΠΜ, το μέλος serpico75 έγραψε:

code.jpg

-γραμμή 4:λάθος οι 7-3-8

-λόγω γραμμής 1 & 2, απορρίπτεται το 6:δε μπορεί να είναι σωστό, και ταυτόχρονα σε σωστή και λάθος θέση.

-στη γραμμή 1, λόγω του ότι έχουμε απορρίψει 6 και 8, μένει το 2, και μάλιστα σε σωστή θέση. Τρίτο.

-γραμμή 3:δύο αριθμοί σωστοί, σε λάθος θέση. Άρα, από τα προηγούμενα, το 0 πάει πρώτο (το επιβεβαιώνει το 0 πως είναι σωστός αριθμός αλλά σε λάθος θέση καί η γραμμή 5), και το 2 τρίτο.

-μένει ο μεσαίος αριθμός, που θα τον δώσει η γραμμή 2. Ανάμεσα σε 1 και 4, ένας είναι σωστός, αλλά σε λάθος θέση. Το 1 απορρίπτεται, διότι δεν μπορεί να πάει πρώτος ή τρίτος. Άρα, ο 4 είναι ο σωστός. Και η θέση του είναι λάθος, λόγω του ότι είναι σε λάθος θέση, όπως αναφέρει και η γραμμή. Άρα, η μόνη θέση που του μένει είναι η μεσαία.

0-4-2.

Έγινε επεξεργασία από serpico75

Το βασικό στοιχείο για να βελτιώσεις πραγματικά το σώμα σου

Παράθεση

Η νοοτροπία μου είναι η εξής: Δεν περιμένω να έχω τέλεια διάθεση,  ή να είμαι ξεκούραστος για να αποφασίσω να πάω γυμναστήριο. Ξέρω πως αν περιμένω για κάτι τέτοιο δεν θα πάω πάνω από  30 φορές το χρόνο.

Την ίδια νοοτροπία εφαρμόζω και σε άλλους τομείς στη ζωή μου. Εργάζομαι πάνω από 300 μέρες το χρόνο. Εργάζομαι ανεξαρτήτως αν νιώθω καλά, αν είναι Δεκέμβρης και είναι γιορτές ή αν έχω κοιμηθεί καλά γιατί θέλω να έχω οικονομική ελευθερία και να παρέχω σε εμένα, στην οικογένειά μου  πολύ παραπάνω από τα απαραίτητα. Γυμνάζομαι ανεξαρτήτως αν νιώθω καλά, αν είναι Δεκέμβρης και γιορτές ή αν έχω κοιμηθεί καλά. Προσέχω τη διατροφή μου ανεξαρτήτως αν νιώθω καλά, αν είναι Δεκέμβρης ή αν έχω κοιμηθεί καλά,  γιατί θέλω το καλύτερο για τον εαυτό μου.

Η νοοτροπία του να περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες για να βελτιώσεις κάτι, οτιδήποτε, το μισθό σου, τη δουλειά σου, το σώμα σου, τη ζωή σου, είναι νοοτροπία αποτυχίας. Απλά δε δουλεύει.

Τι δουλεύει;

Εδώ θα σας πω για μία περίπτωση ενός πελάτη μου του Λεωνίδα. Ο Λεωνίδας, όταν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 ήταν 155 κιλά. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά κιλά να χάσουν, για διάφορους λόγους τα παρατάνε πολύ εύκολα. Κάποιοι τα παρατάνε πριν ξεκινήσουν. Ξέρω περιπτώσεις που επίτηδες πάχυναν για να είναι συμβατοί με το να κάνουν δακτύλιο στο στομάχι.  Λοιπόν ο Λεωνίδας δεν είναι τέτοια περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός απλά δεν παραιτείται. Όχι μόνο δεν τα παράτησε  αλλά έχασε 25 κιλά. Θα μπορούσε να χάσει περισσότερα; Σαφώς, αν εφάρμοζε το πλάνο του με μεγαλύτερη συνέπεια θα ήταν κάτω από 100 κιλά αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως έχουμε κάνει 12 ραντεβού και πάμε για 13. Μόνο και μόνο η συνέπεια του σε αυτό δείχνει κάτι.

Αυτό που δουλεύει σε οτιδήποτε θες να βελτιώσεις είναι η μακροχρόνια συνέπεια.

Η’ όπως είχε πει ο Woody Allen,  «το 80% της επιτυχίας είναι να είσαι εκεί».

• Like 2

• 2 weeks later...