Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

Κι εγώ ελπίζω το μέλλον να είναι στα περισσότερο επαναχρησιμοποιούμενα σκάφη όπως το Dragon v2, που σταδιακά θα διευρύνουν τη στόχευσή τους πέρα από τη χαμηλή τροχιά. Όμως αυτό στοχεύει εξαρχής πιο μακριά και δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα δεν έχει γίνει τίποτα από το 1972. :TD:

Δεν πειράζει, καλύτερα να τα ξοδεύουν εκεί από ό,τι αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Τα μαρούλια και η ηθική του φόβου | Life Positive

Του Γρηγόρη Λάσκαρη

Οι ηθικολόγοι δε φοράν πια ράσα, ούτε κραδαίνουν ιερά βιβλία. Η σύγχρονη αστυνοµία των ηθών φορά λευκές ποδιές, βαστάει µικροσκόπια και σελίδες γεµάτες αριθµούς και προσπαθεί να µας πείσει ότι κάθε απόλαυση σκοτώνει. Η τελευταία βόµβα υψηλού φοβικού περιεχοµένου έσκασε στις αρχές Απριλίου και αναπαράχθηκε άκριτα από όλα τα MME: νέα µεγάλη πανευρωπαϊκή µελέτη έδειξε ότι η µπύρα αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου στο στοµάχι. Ουάου!

Επρόκειτο για µία προφορική ανακοίνωση που έγινε στο 102ό συνέδριο της Αµερικανικής Εταιρείας Αντικαρκινικής Έρευνας (AACR). Τονίζουµε, ότι οι συγκεκριµένες ανακοινώσεις δεν υπόκεινται στη βάσανο της επιστηµονικής κρίσης πριν τη δηµοσίευση, αλλά επιλέγονται να παρουσιαστούν µπροστά σε ακροατήριο, µε βάση τον προσδοκώµενο εντυπωσιασµό. Δεύτερον, δεν επρόκειτο για µεγάλη πανευρωπαϊκή µελέτη, αλλά για απλή στατιστική ανασκάλευση παλιών δεδοµένων. Με άλλα λόγια, οι (Ισπανοί) επιστήµονες βρήκαν κάποια παλιά στοιχεία της ευρωπαϊκής µελέτης EPIC και τα βασάνισαν µέχρι να… οµολογήσουν.

Εξίσου αστήρικτη ήταν και η προσπάθεια θεωρητικής τεκµηρίωσης που αποπειράθηκαν οι ερευνητές. Μην µπορώντας να δικαιολογήσουν γιατί µεταξύ όλων των αλκοολούχων, το µόνο ποτό που πείραζε ήταν η µπύρα, επικεντρώθηκαν σε µία ουσία – προϊόν της επεξεργασίας παρασκευής της, το NMDA (ανήκει στην «καταραµένη» κατηγορία των νιτροζαµινών). Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, το NMDA αλληλεπιδρά µε την αλκοόλη και προκαλεί καρκίνο. Αυτό που τους διέφυγε είναι ότι ακόµα και τα οργανικά µαρούλια είναι τίγκα στις νιτροζαµίνες (550% πάνω από το ανώτατο όριο που αφελώς έχει θέσει ο WHO). Εναλλακτικό (αντι)συµπέρασµα νούµερο 2: µην τρώτε ποτέ µαρούλια, όταν πίνετε αλκοόλ, γιατί θα πεθάνετε!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.