Jump to content

Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)

Tsakonas

Recommended Posts

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tbyu1tbGE38]Assembling Android Tablet Factory Tour in China ( This is how your tablet is made ) - YouTube[/ame]

Κινέζα με φτιαγμένο νύχι και κολλητήρι στο χέρι...όλα τα λεφτά...

---άκυρο ----

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Ισχύει το παραπάνω.

Επειδή διάβασα τι είχες γράψει πριν (γιατί σκεφτόμουν να απαντήσω "είπε και μετά ψήφισε χρυσή αυγή :P"), τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη?

Επειδή διάβασα τι είχες γράψει πριν (γιατί σκεφτόμουν να απαντήσω "είπε και μετά ψήφισε χρυσή αυγή :P"), τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη?

Δεν κάθισα να σκεφτώ καν τι έλεγε το video. Απλά έτρεξα να το βγάλω λάθος. Θεώρησα ότι εφόσον μετά το άνοιγμα της μίας πόρτας είσαι μπροστά σε ένα νέο δίλημμα του τύπου 50-50, ουσιαστικά δεν ισχύει το ότι διαφορετικό λέει στο video. Αλλά αυτό προφανώς είναι λάθος, όπως εξηγεί και το video. Διότι ο παρουσιαστής πάντα θα ανοίξει την μία πόρτα που έχει ζονγκ και με βάση αυτό το δεδομένο, ο παίκτης αποκτάει το πλεονέκτημα. Ο παίκτης δεν βρίσκει(αν βρει) ουσιαστικά στην δεύτερη μαντεψιά το αυτοκίνητο, αλλά στην πρώτη. Διαλέγοντας μία πόρτα, εφόσον αλλάξει όταν του δώσει ο παρουσιαστής το δικαίωμα, είναι σαν να έχει διαλέξει δύο.

Αυτοκίνητο >>>>αλλάζεις>>>Ζονγκ

Ζονγκ 1 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 2>>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Ζονγκ 2 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 1>>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Πιθανότητα να πάρεις το αυτοκίνητο 2/3

Αυτοκίνητο >>>>δεν αλλάζεις>>>Αυτοκίνητο

Ζονγκ 1 >>>>>>δεν αλλάζεις>>>Ζονγκ 1

Ζονγκ 2>>>>>>>δεν αλλάζεις>>>Ζονγκ 2

Πιθανότητα να πάρεις το αυτοκίνητο 1/3

Έγινε επεξεργασία από yanni

Όπως λέει και στο video, δεν υπάρχει εγγύηση για το αν θα βρεις το αμάξι.Αυτό όμως που σου λέει (και σου περιγράφει το πως) είναι ότι αν αυτό το παιχνίδι γίνεται επ'άπειρον, τότε (αν αλλάξεις) οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

Με τρεις πόρτες, εύκολα λες κλάιν μάιν (τι 2/3, τι 50%). Σιγά τη διαφορά. Θα μπορούσε να με παραπλανήσει.

Με περισσότερες πόρτες όμως γίνεται καλύτερα αντιληπτό το γιατί (οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου). Με 100 πόρτες, το σενάριο είναι "1% vs 99%".

Και το comment από τον/την uploader

Wow, it can be frustrating reading these comments... Am glad this helped some people and sorry others remain perplexed.

Everyone who understands the solution seems to explain it in different ways, and I enjoy reading them here in the comments… Thank you.

The absolute key here is to ALWAYS remember the following... Monty KNEW what was behind the doors and his opening of a "zonk" was not a random act… There was NO CHANCE the car could be revealed at that moment. He was REQUIRED to reveal a zonk from one the two unchosen doors!

In fact if your door 1 had a dirty zonk (a 66% chance when you first chose it), you just ENTIRELY FORCED MONTY'S HAND and made him reveal the car's location because he had no other door to open but 2 (leaving that shiny new car at door 3).

If your door 1 did have the car (33% chance), you DID NOT FORCE MONTY'S HAND and he could reveal either 2 or 3. Not helpful… But that is only a 33% chance, so better to go with the previous and more likely scenario don't you think?

:)

ΥΓ. Μην ανησυχείς πάντως. Ακόμα και οι μορφωμένοι μπερδεύονται με τα μαθηματικά :p

Κινέζα με φτιαγμένο νύχι και κολλητήρι στο χέρι...όλα τα λεφτά...

Η κοπελίτσα που ελέγχει την κάμερα χτυπάει συνέχεια κάτι πάνω στον πάγκο... Έχετε καταλάβει τι κάνει?

Mobile

επειδή είδα το βίντεο και διάβασα και τα σχόλια θα ήθελα να πω και εγώ τη βλακεία μου.

Σκατά. Κι εγώ την πάτησα σαν τον [MENTION=188]yanni[/MENTION] και έγραψα ένα σεντόνι που το έκανα edit.

Εκεί που την πάτησα είναι στο ότι δεν παίζεις ουσιαστικά πιθανότητες αφού ΠΑΝΤΑ ο παρουσιαστής ξέρει και θα σου ανοίξει ζονκ.

Οπότε αν απλά αλλάζεις αυξάνεις τις πιθανότητές σου και το βίντεο ισχύει ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Έγινε επεξεργασία από koshal

επειδή είδα το βίντεο και διάβασα και τα σχόλια θα ήθελα να πω και εγώ τη βλακεία μου.

Διακρίνω σποντίτσα :p

και το βίντεο ισχύει ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

Για ρίξε ένα explain σε αυτό.

Όχι καθόλου σπόντα.

Ήταν για να δικαιολογήσω το ότι θα έλεγα και εγώ την άποψή μου ενώ είχε ψιλοαναλυθεί.

Είναι γνωστό ότι η άποψη είναι σαν την ΚωΛόΤρΥπΑ.

Όλοι έχουμε από μία

Αν δεν αλλάξεις θα είναι όπως είπε και ο @yanni ξέρει/δεν ξέρει ο παρουσιαστής

Αυτοκίνητο >>>>δεν αλλάζεις>>>Αυτοκίνητο

Ζονγκ 1 >>>>>>δεν αλλάζεις>>>Ζονγκ 1

Ζονγκ 2>>>>>>>δεν αλλάζεις>>>Ζονγκ 2

Πιθανότητα να πάρεις το αυτοκίνητο 1/3

Αν αλλάξεις στην πραγματικότητα θα ήταν ως εξής (αν δεν ήξερε ο παρουσιαστής):

Αυτοκίνητο >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 1>>>αλλάζεις>>>Ζονγκ 2

Αυτοκίνητο >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 2>>>αλλάζεις>>>Ζονγκ 1

Ζονγκ 1 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει τον Ζονγκ 2 >>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Ζονγκ 1>>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το αυτοκίνητο >>>> λυπάμαι χασατε

Ζονγκ 2 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει τον Ζονγκ 1 >>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Ζονγκ 2>>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το αυτοκίνητο >>>> λυπάμαι χασατε

Πιθανότητα να πάρεις το αυτοκίνητο 2/6

Τώρα επειδή ξέρει είναι:

Αυτοκίνητο >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 1>>>αλλάζεις>>>Ζονγκ 2

Αυτοκίνητο >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το Ζονγκ 2>>>αλλάζεις>>>Ζονγκ 1

Ζονγκ 1 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει τον Ζονγκ 2 >>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Ζονγκ 1>>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το αυτοκίνητο >>>> λυπάμαι χασατε

Ζονγκ 2 >>>Ο παρουσιαστής ανοίγει τον Ζονγκ 1 >>>αλλάζεις>>>αυτοκίνητο

Ζονγκ 2>>>Ο παρουσιαστής ανοίγει το αυτοκίνητο >>>> λυπάμαι χασατε

πιθανότητα 2/4

Δλδ συμφωνώ με το video ότι αυξάνεις τις πιθανότητές σου αλλά διαφωνώ ως προς το ποσοστό.

Για κάποιο λόγο το μυαλό μου έχει φάει σκάλωμα με το 50% το οποίο μου βγαίνει όπως το υπολογίζω εγώ.

Μου φαίνεται και λογικό γιατι δεν παει να έχει 5Κ doors στο τέλος διαλέγεις ανάμεσα σε 2 και το κάνεις 1 μόνο φορά.

Έγινε επεξεργασία από koshal