Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=3nZzVdgOvP4]Carl Sagan on ancient Greek mathematician Eratosthenes. - YouTube[/ame]

Και κάπως έτσι οι αρχαίοι έλληνες ξέραν πως η γη δεν είναι επίπεδη...

...κάτι που στον μεσαίωνα οι χριστιανοί καίγαν για αυτήν την γνώση

Link to comment
Share on other sites

Και κάπως έτσι οι αρχαίοι έλληνες ξέραν πως η γη δεν είναι επίπεδη...

...κάτι που στον μεσαίωνα οι χριστιανοί καίγαν για αυτήν την γνώση

Και η επίσης Ελληνίδα Υπατία, γεννημένη στην Αλεξάνδρεια, είχε αποδείξει την ελλειπτική τροχιά των πλανητών. Τότε βέβαια είχαν λιθοβολισμό, όχι πυρά. Δεν είχε εξελιχθεί τόσο η "τεχνολογία"...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=10229]dunkel_Stern[/MENTION]

Το like για τον Carl Sagan (αν και το video είναι προβληματικό) όχι για το σχόλιο. Το Μεσαίωνα καίγανε, σκότωναν και βίαζαν οι περισσότεροι που είχαν εξουσία, οποιουδήποτε τύπου εξουσία, όχι μόνο οι παπάδες.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν σε περισσότερα στοιχεία:

Γάλα ή Δηλητήριο..?

Μεγάλο θέμα ανοίξατε.

Όλα τα ζωικά προϊόντα προκαλούν καρκίνο λίγο-πολύ.

Αν δεν τρώμε το ένα δεν τρώμε το άλλο ας βάλουμε έναν όρο στο χέρι μας.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο θέμα ανοίξατε.

Όλα τα ζωικά προϊόντα προκαλούν καρκίνο λίγο-πολύ.

Αν δεν τρώμε το ένα δεν τρώμε το άλλο ας βάλουμε έναν όρο στο χέρι μας.

Δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη. Απλά λόγω επερχόμενου μωρού, άρχισα να ψάχνω αρκετά τα περί γάλατος.

Τρώω τα πάντα, αλλά τείνω να είμαι αντίθετος στην πλύση εγκεφάλου που γίνεται για την υψηλή κατανάλωση γάλατος, ειδικά από παιδιά, επειδή "το έχουν ανάγκη". Άλλωστε η υπερβολή προκαλεί προβλήματα, όχι η απλή κατανάλωση και υπερβολή θεωρώ το "2 ποτήρια γάλα την ημέρα".

Link to comment
Share on other sites

μη βάζουμε τέτοια λινκ, ειδικά στα αξιόλογα. Ακόμη κι εμείς, οι γιαλαντζί επιστήμονες φρικάρουμε με αυτά τα άρθρα. Με πηγές το nomilk, το miastala, και χωρίς να ξέρει καν ποιοι είναι οι γιατροί, το άρθρο μπάζει από παντού. Αυτά τα πράγματα θα μας ξεκάνουν πριν τον καρκίνο που προκαλούν τα γάλατα

Link to comment
Share on other sites

Πολύ γάλα δεν νομίζω ότι έχω ακούσει, αντιθετα αυτό που έχει ανακοινωθεί από διάφορες έρευνες είναι το μητρικό γάλα..

Και γάλατα υπάρχουν πολλά, μητρικό όμως ένα.... :jester:

Εβαπορέ, διαλυμμένα κλπ κι εγώ πιστεύω ότι τα ξεχνάς...

Έχω φίλο που πίνει Regilait σκόνη και που ισχυρίζεται ότι διάβασε/άκουσε ή του είπαν ( μου διαφεύγει ο ακριβής ισχυρισμός) ότι έχει περισσότερο ασβέστιο/βιταμίνη D και ίσως άλλα διάφορα προτερήματα...:suicide:

Δεν είναι όλες οι σελίδες σοβαρές και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διατροφή και ειδικά για διατροφή βρέφους που σε ενδιαφέρει εσένα....Ρωτάμε κάποιον ειδικό καλύτερα...

Μέτρο και πάλι μέτρο και φυσικά λίγότερο επεξεργασμένα προϊόντα...

Link to comment
Share on other sites

μη βάζουμε τέτοια λινκ, ειδικά στα αξιόλογα. Ακόμη κι εμείς, οι γιαλαντζί επιστήμονες φρικάρουμε με αυτά τα άρθρα. Με πηγές το nomilk, το miastala, και χωρίς να ξέρει καν ποιοι είναι οι γιατροί, το άρθρο μπάζει από παντού. Αυτά τα πράγματα θα μας ξεκάνουν πριν τον καρκίνο που προκαλούν τα γάλατα

Επειδή ακριβώς δεν είναι όλοι επιστήμονες, τα άρθρα είναι γραμμένα σχετικά απλά.

Ο επιστήμονας, θα το ψάξει διαφορετικά.

Για αυτό άλλωστε έβαλα στο 1ο post την προτροπή ο καθένας να κάνει την έρευνά του.

edit: Από την PETA. Μήπως είναι κι αυτή αναξιόπιστη και γιαλαντζί;

Human Bodies Fight Cow’s Milk

Besides humans (and companion animals who are fed by humans), no species drinks milk beyond infancy or drinks the milk of another species. Cow’s milk is suited to the nutritional needs of calves, who have four stomachs and gain hundreds of pounds in a matter of months, sometimes weighing more than 1,000 pounds before they are 2 years old.(28)

Cow’s milk is the number one cause of food allergies among infants and children, according to the American Gastroenterological Association.(29) Most people begin to produce less lactase, the enzyme that helps with the digestion of milk, when they are as young as 2 years old. This reduction can lead to lactose intolerance.(30) Millions of Americans are lactose intolerant, and an estimated 90 percent of Asian-Americans and 75 percent of Native- and African-Americans suffer from the condition, which can cause bloating, gas, cramps, vomiting, headaches, rashes, and asthma.(31) A U.K. study showed that people who suffered from irregular heartbeats, asthma, headaches, fatigue, and digestive problems “showed marked and often complete improvements in their health after cutting milk from their diets.”(32)

Calcium and Protein Myths

Although American women consume tremendous amounts of calcium, their rates of osteoporosis are among the highest in the world. Conversely, Chinese people consume half as much calcium (most of it from plant sources) and have a very low incidence of the bone disease.(33) Medical studies indicate that rather than preventing the disease, milk may actually increase women’s risk of getting osteoporosis. A Harvard Nurses’ Study of more than 77,000 women ages 34 to 59 found that those who consumed two or more glasses of milk per day had higher risks of broken hips and arms than those who drank one glass or less per day.(34) T. Colin Campbell, professor of nutritional biochemistry at Cornell University, said, “The association between the intake of animal protein and fracture rates appears to be as strong as that between cigarette smoking and lung cancer.”(35)

Humans can get all the protein that they need from nuts, seeds, yeast, grains, beans, and other legumes. It’s very difficult not to get enough calories from protein when you eat a healthy diet; protein deficiency (also known as “kwashiorkor”) is very rare in the U.S. and is usually only a problem for people who live in famine-stricken countries.(36) Eating too much animal protein has been linked to the development of endometrial, pancreatic, and prostate cancer.(37,38,39) Consuming too much protein may also put a strain on the kidneys, causing them to compensate by leaching calcium from the bones.(40)

Read more: http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/animals-used-food-factsheets/cows-milk-cruel-unhealthy-product/#ixzz2r8ujfz8E

Δεν το συνεχίζω. Αν θέλετε, ανοίξτε άλλο θέμα.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς εμένα είπα γιαλαντζί επιστήμονα, μην αρπάζεσαι.

Τώρα, για την αξιοπιστία της PETA, είναι σαν να ρωτάμε τον Τσουκαλά αν έχει ευνοηθεί ο Ολυμπιακός στη μπάλα :hehe: Έχει κάποιες σοβαρές πηγές, πάντως, πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ακριβώς δεν είναι όλοι επιστήμονες, τα άρθρα είναι γραμμένα σχετικά απλά.

Ο επιστήμονας, θα το ψάξει διαφορετικά.

Για αυτό άλλωστε έβαλα στο 1ο post την προτροπή ο καθένας να κάνει την έρευνά του.

edit: Από την PETA. Μήπως είναι κι αυτή αναξιόπιστη και γιαλαντζί;

Δεν το συνεχίζω. Αν θέλετε, ανοίξτε άλλο θέμα.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Του Γρηγόρη Λάσκαρη

Το βασικό ερώτημα είναι ένα: πρέπει τα συμπεράσματα αυτών των μελετών να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, σε βαθμό που να οδηγούν σε αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών; Η απάντηση δόθηκε στα τέλη του 2012 από τον Ιωάννη Ιωαννίδη, Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και είναι ένα εκκωφαντικό «όχι». Ο Έλληνας επιστήμονας επέλεξε στην τύχη κάποιες σελίδες ενός «τσελεμεντέ», κατέγραψε 50 υλικά συνταγών μαγειρικής και μετά διερεύνησε αν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να τα συνδέουν -αρνητικά ή θετικά- με την πρόκληση καρκίνου. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι το θέμα “καρκίνος & διατροφή” πουλάει πολύ: βρέθηκε ότι τα 40 από τα 50 υλικά είχαν ήδη γίνει αντικείμενο επιδημιολογικής έρευνας πρόκλησης ή αποφυγής καρκίνου.

Η ομίχλη και οι απορίες διαλύθηκαν, όταν ο κ. Ιωαννίδης αποφάσισε αντί για μεμονωμένες μελέτες, να εστιαστεί στα συμπεράσματα μεγάλων αναλύσεων-συνόψεων οι οποίες συνεκτιμούν τα αποτελέσματα όλων των επιμέρους μελετών και καταλήγουν σε ρεαλιστικά και ισχυρά συμπεράσματα: αποδείχτηκε ότι εκεί που οι μεμονωμένες έρευνες που αναμεταδίδονται από όλα τα ΜΜΕ μπορεί να ισχυρίζονται ότι μία τροφή μπορεί μέχρι και να τριπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου, οι μεγάλες έρευνες καταλήγουν στο …μηδέν.

Μέχρι οι διαπιστώσεις του κ. Ιωαννίδη να γίνουν κοινός τόπος, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των εντυπωσιακών ειδήσεων υγείας. Αποτελούν είτε προϊόν τύχης, είτε ευφυούς χειραγώγησης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.