Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

Υπάρχει ο Oscar Pistorius, με δύο τεχνητά πόδια, ο οποίος έχει πάρει και χρυσό μετάλλιο σε αγώνες για αρτιμελείς αθλητές (το καλοκαίρι που μας πέρασε). Η IAAF ήταν ανέκαθεν εχθρική απέναντί του, υποτίθεται για την ασφάλειά του και των συναθλητών, αλλά όταν το CAS έβγαλε απόφαση που τον δικαιώνει (ούτε πλεονέκτημα, ούτε κάποιος κίνδυνος), αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, υπήρχε η σκέψη να τον έχουν στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400, αλλά η IAAF τους είχε αποτρέψει. Απ'ότι φαίνεται, όμως, θα μπορέσει να πάρει κανονικά και με τη βούλα την πρόκριση-δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο

Link to comment
Share on other sites

Στερείται σε μυς όμως. Δεν κάνει μόνο ο τετρακέφαλος δουλειά.

Νομίζω το εξήγησα αλλά θα προσπαθήσω πάρα πάνω

Έχουμε πχ έναν αθλητή με κανονικό ύψος 1,80 που ζυγίζει 90 κιλά. Με τον ίδιο μυϊκό όγκο μετά θά ζυγίζει 80-85 κιλά και το κυκλοφοριακό του θα τροφοδοτεί άντρα 1,30 ύψος

Το 90% στο τρέξιμο είναι η άρθρωση του γόνατου που ελέγχουν ο τετρακέφαλος με τον μοιραίο δικέφαλο. Το υπόλοιπο 10% είναι μετακίνηση του πέλματος (που παλιά ήταν χέρι*) από τους μυς κάτω από το γόνατο Επίσης υπάρχουν μυς που μετακινούν τα δάχτυλα, στρέφουν το πέλμα, κινήσεις άχρηστες στο τρέξιμο.

Το πρόσθετο μηχανικό τμήμα αντιμετωπίζει αυτήν την ανάγκη με μεγάλη επιτυχία, μιμούμενο άλλο ζώο. Κοίταξε στο πάρα κάτω βίντεο μια γυναίκα που καταφέρνει και τρέχει χωρίς άρθρωση γόνατου.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4ozzdolC-iU&feature=endscreen&NR=1]Missy Runs - YouTube[/ame]

Φαντάσου την τεχνολογία αυτή σε 50 χρόνια.

*Ο άνθρωπο ξεκίνησε τετράχειρο και στην πορεία της εξέλιξης του έγινε δίποδο.

Κανένα ζώο ταχύτητας δεν έχει μακρύ πέλμα όπως ο άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.