Ερνεστος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2009 Μιλάμε για Phenom II 955 και μητρική Asus με 785G/710SB.Οι μνήμες μου είναι 1600άρες με 8/8/8/24 και υποτίθεται ότι τις υποστηρίζει η εν λόγω μητρική (OC-mode βέβαια).http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=QHbvGVB1mXmmD8qQ&templete=2Τα ελάχιστα βασικά που γνωρίζω είναι το πείραγμα του πολλαπλασιαστή, που είναι απλή υπόθεση: πολλαπλασιαστής Χ Βus Speed = χρονισμός επεξεργαστή.Τι συμβαίνει με το Βus Speed? ? ? ? Ποιο είναι αυτό το μέγεθος? Έχει ή όχι σχέση με την ταχύτητα της μνήμης RAM ? ? ? Πως μπορούμε να το υπερχρονίσουμε?Τέλος, ΤΙ εστί HT Link? ? ? Λαμβάνει μέρος στα δρώμενα? Από πού και πως επηρεάζεται? Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα μεγέθη μεταξύ τους? Πως μπορώ να τα συνδυάσω για υπερχρονισμό?Τα υπόλοιπα περί διαιρετών και αύξησης βολτάζ θα τα πούμε ίσως σε δεύτερη φάση…Δώστε μου κάποιες αρχικές κατευθύνσεις και επεξηγήσεις για να μπω στο νόημα, έχω ψάξει και έχω προσπαθήσει να μελετήσω την όλη κατάσταση αλλά οι πληροφορίες που συγκεντρώνω είναι αποσπασματικές. Ξέρω ότι τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά τεράστια είναι και η σαλάτα στο κεφάλι μου. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.Thanx.
pazoozoo Δεκέμβριος 14, 2009 #2 Δεκέμβριος 14, 2009 Το bus speed ειναι σαν να λεμε το fsb. Ειναι η ταχυτητα του bus. Οπως σωστα ειπες, CPU freq = bus freq x cpu multiΑκομα εχουμε : Mem freq = bus freq x mem dividerκαι ΗΤ freq = bus freq x HT multiΔηλαδη το bus frequency ειναι η βαση ολων. Αυξανοντας το bus επηρεάζονται ολα. Απο εκει και περα και ο cpu και η ram και το HT link εχουν τους δικους τους πολλαπλασιαστες. Σε 24/7 καταστασεις δεν νομιζω να δεις διαφορα ανεβαζοντας το bus και το ΗΤ. Σε bench βεβαια μετραει πολυ. Ελπιζω να βοηθησα. :bigsmile:
Ερνεστος Δεκέμβριος 14, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 14, 2009 Μάλιστα!...Απ'ότι κατάλαβα, δεν έχει και μεγάλο νόημα να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα πλην CPU-multi. Τουλάχιστον ήθελα να ξέρω πως λειτουργούν και ποιά η σχέση μεταξύ τους. Όλες οι αναφορές που βρίσκω είναι από insiders από insiders που λένε ο ένας στον άλλο τα κατορθώματά τους, οπότε δε βρίσκω επεξηγηματικές πληροφορίες.Σε ευχαριστώ!
qbiefox Δεκέμβριος 14, 2009 #4 Δεκέμβριος 14, 2009 Οχι ακριβως δεν εχει νοημα... Ειναι αναλογως τι ζητας. Απλα το να παιζεις μονο με cpu multi (και cpu ρευμα), ειναι ο ευκολος τροπος να κλοκαρεις. Ειναι και πολυ δελεαστικος, οταν εχεις cpu με ξεκλειδωτο multi.Τωρα αν κυνηγας και το τελευταιο 1% επιδοσεων, κλοκαρεις με bus.Για καποιες extra πληροφοριες κοιτα εδω: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-920-overclocking_3.html#sect0
Ερνεστος Δεκέμβριος 15, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 15, 2009 Σε ευχαριστώ πολύ, το λινκάκι φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Θα το μελετήσω διεξοδικά!Εννοώ ότι δεν αξίζει τη φασαρία να ασχοληθώ με τον υπερχρονισμό των υπολοίπων πλην CPU-multi γιατί σε αυτή τη φάση δε με ενδιαφέρει ούτε το καθαρό benchάρισμα, ούτε με αποσχολεί αυτό το τελευταίο 1% επιδόσεων (όπως πολύ εύστοχα το εξέφρασες). Ούτως ή άλλως, τόσο η πλατφόρμα μου όσο και η μητρική μου αυτή καθ'αυτή μάλλον δεν είναι και για πολλά πολλά. Ήθελα απλώς να μάθω πως δουλεύει ο όλος μηχανισμός, οφείλουμε να γνωρίζουμε πως δουλεύουν τα μηχανήματά μας έστω και χοντρικά.
l2phile Δεκέμβριος 16, 2009 #6 Δεκέμβριος 16, 2009 Απλά γράψε στο google "Overclocking Phenom II 955 + (μοντέλο μητρικής)" και όλο κ κάτι έτοιμο θα βγει. Αλλάζεις λίγο τα νούμερα, αναλόγως τι δουλέψει σε σένα και είσαι έτοιμος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.