thespesios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2009 Γεια σας.....με την αγορα του spinpoint f3 αποφασισα να ενεργοποιησω το achi mode για να εχω ολες τισ δυνατοτητες του sata σκληρου....Το προβλημα μου ειναι το εξης : Τι ακριβως πρεπει να ενεργοποιησω πριν κανω φορματ στον συγκεκριμενο σκληρο? Η μητρικη αυτη εχει 2 controllers για sata και εχω μπερδευτει.....η μητριkη ειναι η gigabyte-ga-965p-ds4.....στην φοτο φαινεται με πρασινο περιγραμμα ο controller της gigabyte... thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2009 ο δίσκος θα έχει λειτουργικό? αν ναι περνάς με f6 κατά το setup των win τον driver έχοντας στον intel sata -> ahci enabled στο bios...αν έχεις σε άλλον λειτουργικό, και ahci disabled στο bios, πριν το ενεργοποιήσεις πρέπει να εγκαταστήσεις τον ahci driver για τον intel controller και μετά να το κάνεις enable αλλιώς δε θα μπουτάρουν τα win...δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση στο format, θέμα driver είναι όχι format... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Δεκέμβριος 13, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2009 ο δίσκος θα έχει λειτουργικό? αν ναι περνάς με f6 κατά το setup των win τον driver έχοντας στον intel sata -> ahci enabled στο bios...ναι ο δισκος θα εχει λειτουργικο......τι εννοεις οταν λες οτι κατα το σεταπ περναω τον inteλ driver.....ενω δηλαδη τα windows κανουν εγκατασταση εγω θα πατησω f6 ??? μεσα απο την μητρικη δεν το ενεργοποιω? σορρυ για τις μαλλον χαζες ερωτησεις αλλα raid και sata ειναι τα μονα μερη του hw που δεν εχω ασχοληθει ...Ευχαριστω για τη αμεση απαντηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2009 μεσα απο το bios της μητρικης θα το ενεργοποιησεις ουτως η αλλως..αλλα αν βαλεις XP..σου λεει στην αρχη σχετικα της εγκαταστασης ,κατω κατω "πατηστε f6 να εγκαταστησετε raid-scsi controller" (δεν θυμαμαι ακριβως πως το λεει..αλλα καπως ετσι παντως). Εκει πρεπει να εχεις μια δισκεττουλα με τους drivers για τον controller αλλιως στην συνεχεια δεν θα σου βρισκει τον δισκο. Αν βαλεις νεοτερο λειτουργικο δεν θες δισκεττουλα.(αν δεν απατωμαι...παει καιρος που εχω να κανω φορματ) Εδιτ Εναλλακτικα ..αν βαλεις xp και δεν εχεις δισκεττα ...τοτε μεσω nlite και μιας ευκολης σχετικα διαδικασιας τους ενσωματωνεις μεσα στο cd. θα χρειαστεις να γραψεις βεβαια το νεο cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Δεκέμβριος 13, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2009 μεσα απο το bios της μητρικης θα το ενεργοποιησεις ουτως η αλλως..αλλα αν βαλεις XP..σου λεει στην αρχη σχετικα της εγκαταστασης ,κατω κατω "πατηστε f6 να εγκαταστησετε raid-scsi controller"(δεν θυμαμαι ακριβως πως το λεει..αλλα καπως ετσι παντως). Εκει πρεπει να εχεις μια δισκεττουλα με τους drivers για τον controller αλλιως στην συνεχεια δεν θα σου βρισκει τον δισκο. Αν βαλεις νεοτερο λειτουργικο δεν θες δισκεττουλα.(αν δεν απατωμαι...παει καιρος που εχω να κανω φορματ) Εδιτ Εναλλακτικα ..αν βαλεις xp και δεν εχεις δισκεττα ...τοτε μεσω nlite και μιας ευκολης σχετικα διαδικασιας τους ενσωματωνεις μεσα στο cd. θα χρειαστεις να γραψεις βεβαια το νεο cd Θα βαλω τα win 7 ulti 64 ..... δηλαδη δεν χρειαζομαι τους ντραιβερς αυτους ???? απλα πρεπει να ρυθμισω την μητρικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2009 αδειος ειναι ο δισκος..δεν θα ανατιναχθει κατι..Απλα προσπαθησε.Βγαλε οτι αλλο δισκο εχεις πανω στο μηχανημα (για να αποφυγεις τυχον μπερδεματα) βαλε τον samsung σε καποιο κιτρινο σλοτ..ενεργοποιησε την επιλογη απο το bios και προχωρα στην εγκατασταση.Η δεν θα δει τον δισκο οποτε και θες drivers ή θα το δει και συνεχιζεις...(θα το δει λογικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Δεκέμβριος 15, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2009 επι την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ,πήρα έναν velociraptor και θέλω να βάλω windows 7 ultimate x64,έχω 5 sata δίσκους με την εξής σειρά:sata 1:windows xp σαν c:\sata 2:backup_1sata 3:backup_2sata 4:αδειος δισκοςsata 5:dvdwrittersata 6:velociraptor 150gb,αλλά κατα την εγκατάσταση δεν μπορουσα να κάνω εγκατασταση τα w7,αποσυνδεσα τους δισκους αφηνοντας τον μόνο του στην sata 6 και μια χαρα!Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το achi mode;Μην ξεχάσω να πω οτι μπουτάρω με boot option απο το bios όσον αφορα τους την προτεραιότητα των δίσκων για να επιλέξω xp ή win7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.