sotiris Δεκέμβριος 15, 2009 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2009 Πάρε ένα σετάκι αυτοενισχυόμενα (monitor), γενικά είναι καλά ηχεία και ακριβώς αυτό που θες. Και αν ο ήχος σου φαίνεται άχρωμος κλπ., βάζεις ένα ψηφιακό εφέ και ένα equalizer στο winamp και καθάρισες Αν όχι τα Behringer, πάρε αυτά: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Recording/Monitor-Speakers/M-Audio-Speakers-Studiophile-Bx-5A-Deluxe.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 15, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2009 και ακριβώς αυτό που θες.Κι' εγω αυτό εχω καταλάβει με το λίγο που ψάχτηκα αυτές τις μέρες.Θα παω και μια βόλτα στα μαγαζιά όπως λένε τα παιδιά, αλλά μάλον για τα behringer με βλέπω. Λόγω τιμής μου επιτρέπουν να τσιμπήσω και μια κάρτα ήχου για το gaming pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 16, 2009 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Μετά από ενα ολόκληρο πρωϊνό στα μαγαζιά, βγήκε το εξής συμπέρασμα :Δε με ενδιαφέρει η αγορά οποιουδήποτε σετ 2.1 ή 2.0 ηχείων υπολογιστή.Θα αγοράσω ενισχυτή και ηχεία.Με βάση τις προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καταλήγω στον παρακάτω συνδυασμό που είναι και εντός budget :Ενισχυτής KODA AV1068Ηχεία Magnat monitor supreme 200Oι ερωτήσεις μου :1) Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτό το εύρος χρημάτων ;2) Μπορώ να συνδέσω και τους δυο υπολογιστές ταυτόχρονα με το παραπάνω setup ;(Ξέρω ότι σας εχω πρήξει με τη σύνδεση και η απάντηση είναι 99% ναι, απλά θέλω μια επιβεβαιώση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 16, 2009 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 ναι υπαρχει...για αρχη μην παρεις ακομα τον ενισχυτη.δοκιμασε τα στον παλιο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 16, 2009 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Συμφωνώ, καλύτερα ο παλιός ενισχυτής παρά ο ΚΟΔΑ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 16, 2009 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Χμμ υπάρχει ενα θεματάκι με τον παλιό ενισχυτή. Δε σας το είπα γιατί θεωρούσα ότι θα μου πείτε : πέτα τον asap.Αλλά εδω είμαστε για να τα συζητάμε, ε αγαπημένοι μου συμφορουμητές ;Ο ενισχυτής αγοράστηκε στα early 80's. Δούλεψε λίγο για περίπου 10 χρόνια, και μετά αναπαύθηκε στο πατάρι. Ξαναμπήκε σε λειτουργία πριν δυο χρόνια, και τον πρώτο καιρό παρουσίαζε το εξής πρόβλημα. Εκεί που έπαιζε, σταματούσε να ακούγεται ο ήχος. Η ένταση τη στιγμή της διακοπής ήταν στα 2/10. Την έβαζα στα 10/10 και ισα που ακουγόταν μια μουσικούλα από το ηχείο. Διαπίστωσα ότι γυρίζοντας 6-7 φορές αριστερά δεξιά μια ροδέλα που είχε τις εξής επιλογές : AM, FM, PHONO, AUX, το πρόβλημα σταματούσε. Στην ουσία αλλάζοντας την πηγή εισόδου απ' ότι είχα καταλάβει. Εδω και ενα χρόνο το πρόβλημα αυτό έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Το κάνει πααααρα πολύ σπάνια πια. Μας ανησυχεί το γεγονός ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 17, 2009 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2009 Από τι μέχρι τώρα προτάσεις, εχω ξεχωρίσει 21) BEHRINGER MS40 Νομίζω ότι το μεγάλο +, είναι πως με αυτά θα ξηλώσω τον ενισχυτή, τα παλιά ηχεία και το 2.1 set της Creative, και θα συνδέσω και τους δυο υπολογιστές(κατάλαβα πως γίνεται) μαζί τους. 2) Magnat Monitor Supreme 200 και διατήρηση του ενισχυτή που εχω τώρα. Σε αυτή την περίπτωση δε ξέρω αν θα μπορώ να συνδέσω και τους δυο υπολογιστές. Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με τον ενα υπολογιστή με ενα καλώδιο stereo jack σε διπλό rca. Τι λέτε ; Το 2) θα το δοκίμαζα με μεγάλη επιφύλαξη,διότι vintage ήχος ενισχυτή με Magnat,δεν νομίζω να κάθεται καλά,αλλά προσωπικά στην θέση σου θα με ανησυχούσε μόνο το αν θα τα οδηγούσε σωστά.Σε αυτό το budget προσωπικά θα είχα τρεις επιλογές: 1) Τα Magnat με τον Technics και αργότερα έναν Yamaha δικάναλο. 2) Κάνα Multimedia set όπως Edifier s530 το οποίο πληρεί όλες τις προυποθέσεις,αλλά λες θες ενισχυτή και ηχεία... 3) Κάνα Sony MHC-EC78 (μόνο για party κάνει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2009 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 Είμαι σχεδόν έτοιμος να κάνω το κλίκ να παραγγείλω τα magnat. Θέλω να σιγουρέψω ότι δε θα εχω το πρόβλημα που λεέι ο NTG. Να προσεξεις βεβαια τα ηχεια που θα παρεις αν η εμπεδηση που εχουν ειναι μεγαλυτερη απο εκεινη που μπορει να σηκωσει ο ενισχυτης.Αν τα ηχεια ειναι 8ohm δεν εχεις προβλημα..αν ειναι μικροτερη(6-4) δες αν παιζει ο ενισχυτης στα 4ohm (συνηθως).Εχω στείλει mail στο κατάστημα και περιμένω απάντηση.@johnsonb καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις σου, αλλά εσυ είσαι από τους πλέον απαιτητικούς στο θέμα του ήχου. Εγω άκουγα τόσο καιρό με ενα ηχείο, που έπαιζε χαμηλά και βούιζε. Νομίζω ότι θα βρω το φως μου, εεε την ακοή μου με τα magnat:laughing: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2009 Author #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 Περίμενα δυο μέρες την απάντηση του καταστήματος και τελικά τους πήρα τηλέφωνο. Είχε συντάξει μια απάντηση ο τεχνικός, και απλά μου τη διάβασε ενας υπάλληλος που δεν ήξερε και πολλά. Μου είπε ότι η min εμπέδηση των ηχείων είναι τα 4Ω, αλλά να υπολογίζω σα μέση εμπέδηση τα 6Ω. Σαν δια ταύτα, μου είπε ότι τα ηχεία κάνουν για τον ενισχυτή μου.Αφού θεωρώ ότι κατέληξα με το θέμα των ηχείων, εχω μερικές τελευταίες (ελπίζω) ερωτήσεις σχετικά με την κάρτα ήχου.Μιλάμε για την asus xonar d1.1) Θα αγοράσω σίγουρα μια για τον παλιό υπολογιστή. Θέλω να βάλω μια και στο gaming pc μου. Θα έχει διαφορές μια value κάρτα ήχου σαν και αυτή, σε σχέση με την 7.1 onboard της IP35PRO ;2) Η κάρτα ήχου με τον ενισχυτή συνδέεται με καλώδιο stereo jack σε διπλό rca ; Ρωτάω προκειμένου να προμηθευτώ τα καλώδια.3) Με μια ματιά στο Skroutz είδα τεράστιες διαφορές στην τιμή της κάρτας. Σκέφτομαι να παραγγείλω αυτή που κάνει 43,83. Μιλάμε σίγουρα για την ίδια κάρτα που το Πλαίσιο έχει στα 58,50 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 18, 2009 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 Είμαι 99.9% σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα Magnat σίγουρα δεν είναι 4ohm,γιατί αναφέρει 4-8 (min-max αν δεν κάνω λάθος),οπότε ή 8 ή 6 θα είναι,πάντως δύσκολα ηχεία δεν είναι. 1) Θα αγοράσω σίγουρα μια για τον παλιό υπολογιστή. Θέλω να βάλω μια και στο gaming pc μου. Θα έχει διαφορές μια value κάρτα ήχου σαν και αυτή, σε σχέση με την 7.1 onboard της IP35PRO ; 2) Η κάρτα ήχου με τον ενισχυτή συνδέεται με καλώδιο stereo jack σε διπλό rca ; Ρωτάω προκειμένου να προμηθευτώ τα καλώδια. 3) Με μια ματιά στο Skroutz είδα τεράστιες διαφορές στην τιμή της κάρτας. Σκέφτομαι να παραγγείλω αυτή που κάνει 43,83. Μιλάμε σίγουρα για την ίδια κάρτα που το Πλαίσιο έχει στα 58,50 ; 1) Η μέρα με την νύχτα είναι η D1 με την Onboard. Το θέμα είναι να προσέξεις τις διαφορές. 2) Χμμ... Ναι,σίγουρα ναι,αλλά για κοίταξε καλύτερα. 3) Η ίδια είναι. :hi: Υ.Γ Σε περίπτωση που δεις τίποτα "περίεργο" ή κάτι δεν σου κάνει όπως θα παίζουν Magnat και Technics,δώστον όσο όσο και δες κανέναν τέτοιον: http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=Pioneer+A-209R Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2009 Author #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 Αφού σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια, συνοψίζω :Κρατάω τον παλιό ενισχυτή, αγοράζω τα Magnat και δυο Asus Xonar D1.Η παραγγελία θα γίνει αύριο μεσα στην ημέρα, έτσι ωστε να παραλάβω τη Δευτέρα.Αν έχει κάποιος την οποιαδήποτε ένσταση ας την πεί έγκαιρα.Θα ξαναποστάρω με τις εντυπώσεις μου από τις αλλαγές:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 18, 2009 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 λιγο επιπολαιο σε κοβω.. Απο τη μια δεν εχεις απαιτησεις απο τον ηχο σου ,ακους απο ενα ηχειο ,απεφυγες στο τσακ τον koda (προς μεγαλη μου εκπληξη) και θες να παρεις 2 xonar? Παρε μια για αρχη βαλτο στο δικο σου συστημα να δεις διαφορες πριν και μετα..βαλτο και στο αλλο..(οπου και θα μεινει λογω παλαιοτητας) και αναλογα κρινε αν 8ες να βαλεις στο δικο σου pc. Ελπιζω να μην δωσεις και καμμια 50αρια ευρω για καλωδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Δεκέμβριος 18, 2009 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 λιγο επιπολαιο σε κοβω..Απο τη μια δεν εχεις απαιτησεις απο τον ηχο σου ,ακους απο ενα ηχειο ,απεφυγες στο τσακ τον koda (προς μεγαλη μου εκπληξη) και θες να παρεις 2 xonar? Παρε μια για αρχη βαλτο στο δικο σου συστημα να δεις διαφορες πριν και μετα..βαλτο και στο αλλο..(οπου και θα μεινει λογω παλαιοτητας) και αναλογα κρινε αν 8ες να βαλεις στο δικο σου pc. Ελπιζω να μην δωσεις και καμμια 50αρια ευρω για καλωδια... Συμφωνω απολυτα. Να σημειωσω οτι στο τριπτυχο Πηγη - Ενισχυτης - Ηχειο σπας την αλυσιδα σ' ενα σημαντικο κομματι, τον ενισχυτη. Θεωρω οτι ο υπαρχων ενισχυτης ''εχει φαει τα ψωμια του'', και θα αδικησει και τα ηχεια, αλλα και τον ηχο της καρτας. Αν εισαι κυνηγος της καλης ποιοτητας, και σκοπευεις σε αντικατασταση του ενισχυτη καποια στιγμη, ΟΚ. Αν δεν εισαι, κοψε κατι απο τις καρτες και παρε και εναν KODA. Θα εχεις ενα εντελως νεο συστημα, με τις εγγυησεις του κτλ. Ο ενισχυτης ειναι 25ετιας, μεχρι ποτε θα κρατησει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2009 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 λιγο επιπολαιο σε κοβω..Απο τη μια δεν εχεις απαιτησεις απο τον ηχο σου ,ακους απο ενα ηχειο ,απεφυγες στο τσακ τον koda (προς μεγαλη μου εκπληξη) και θες να παρεις 2 xonar? Παρε μια για αρχη βαλτο στο δικο σου συστημα να δεις διαφορες πριν και μετα..βαλτο και στο αλλο..(οπου και θα μεινει λογω παλαιοτητας) και αναλογα κρινε αν 8ες να βαλεις στο δικο σου pc. Ελπιζω να μην δωσεις και καμμια 50αρια ευρω για καλωδια... Θα προτιμούσα το ενθουσιώδης Δε μπορώ να πω ότι δε σκέφτηκα αυτό που λές, ούτε πως δεν είναι λογικό. Εντάξει ο καθένας μας είναι διαφορετικός και επειδή γενικά δεν αποφασίζω εύκολα να ψωνίσω, και ήμουν και μέσα στο διαθέσιμο budget, είπα να κινηθώ έτσι. Θα το ξανασκεφτώ πάντως Από καλώδια εχω ενα σχετικό στοκ. Θα χρειαστώ μόνο ενα stereo jack/rca γιατί ενα που βρήκα στο στοκ είναι κάπου 1,5 μέτρο, και θα μου χρειαστεί ενα 3m. Συμφωνω απολυτα.Να σημειωσω οτι στο τριπτυχο Πηγη - Ενισχυτης - Ηχειο σπας την αλυσιδα σ' ενα σημαντικο κομματι, τον ενισχυτη. Θεωρω οτι ο υπαρχων ενισχυτης ''εχει φαει τα ψωμια του'', και θα αδικησει και τα ηχεια, αλλα και τον ηχο της καρτας. Αν εισαι κυνηγος της καλης ποιοτητας, και σκοπευεις σε αντικατασταση του ενισχυτη καποια στιγμη, ΟΚ. Αν δεν εισαι, κοψε κατι απο τις καρτες και παρε και εναν KODA. Θα εχεις ενα εντελως νεο συστημα, με τις εγγυησεις του κτλ. Ο ενισχυτης ειναι 25ετιας, μεχρι ποτε θα κρατησει.... Για τον KODA υπήρξαν ενστάσεις ανάμεσα στις δημοσιεύσεις. Όπως θα έχεις καταλάβει δε μπορώ να κρίνω πόσο καλός είναι. Συμπέρανα ότι δε θα κάνει άμεσα τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον παλιό, τον οποίο όπως λες και εσυ θα αντικαταστήσω κάποια στιγμή. Το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που μου λέτε, είναι πως είναι καλύτερα να εχω ενα αξιοπρεπές setup ενισχυτή+ηχεία, και η κάρτα ήχου να είναι το επόμενο ''stage'' ας πούμε. Παιδιά ξεκίνησα περιμένοντας να μου προτείνετε κάποιο σετάκι 2.1, και να τελειώσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Εσείς (καλώς) δεν το κάνατε, και όταν πήγα στα μαγαζιά και τα άκουσα, απογοητεύτηκα και εγω ο ίδιος. Όμως πέρα από αυτό που άκουσαν τα αυτιά μου, δεν εχω άλλη γνώση επί του θέματος. Γι' αυτό μπορώ να περιμένω μέχρι να βρούμε τι με συμφέρει. Παράλληλα ψάχνομαι και μόνος μου. Μίλησα ηδη με δυο φίλους μου που ασχολούνται και μπορεί να φέρω και από εκεί καμμιά πρόταση να συζητήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 21, 2009 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 Τελικά θα παω αύριο το πρωϊ και θα αγοράσω τα magnat. Κάρτα ήχου, οσο κι' αν ο hardware freak που κρύβω μέσα μου διαμαρτύρεται, δε θα αγοράσω προς το παρών. Αυτό με συμβούλεψαν οσοι μίλησα μαζί τους για το θέμα. Κυρίως λόγω του παλιού ενισχυτή. Ο παλιός ενισχυτής θα έρθει και αυτός αύριο μαζί μου. Θα πάμε στο σπίτι ενός φίλου μου που ασχολείται χρόνια με τον ηχο, και θα του γίνει ενας καλός καθαρισμός. Θα χρησιμοποιήσω το blower με το οποίο καθαρίζω τα pc μου. 25 χρόνια είναι αυτά, οπότε παίζει και να συναντήσουμε σπάνιες μορφές ζωής μέσα στον ενισχυτή Και πάλι σας ευχαριστώ όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.