Jump to content

Επιχείρηση Ήχος. Αναβάθμιση Τώρα!

pank

Recommended Posts

Το προφίλ του χρήστη :

Παντελής άγνοια σε θέματα ήχου. Δεν είχα ποτέ ποιοτικά ηχεία. Δεν είχα ποτέ κάρτα ήχου. Ακούω μόνο mp3 σε χαμηλή κυρίως ένταση, και παίζω παιχνίδια σε επίσης πολύ χαμηλή ένταση.

Τι είναι προς αναβάθμιση :

1)Μητρική SIS 648 FX-A με την onboard κάρτα ήχου, συνδεδεμένη με εναν μουσειακό ενισχυτή της Technics που οδηγεί δυο τέτοια ηχεία. Στο σύστημα αυτό δε βλέπω ταινίες, δεν ακούω μουσικά cd ήχου. Ακούω ΜΟΝΟ mp3. To σύστημα αυτό είναι το all around σύστημα της οικογένειας, που σημαίνει ότι θα παίξει μουσική και σε κάποια γιορτή. Δε μιλάμε όμως για τίποτα τρελλές εντάσεις, και το 99% της χρήσης του γίνεται σε πολύ χαμηλή ένταση.

specs μητρικής :

AC' 97 Audio Codec

The AC' 97 Audio codec is compliant with the AC' 97 2.2 specification, and supports 18-bit ADC and DAC resolution aw well aw 18-bit stereo full-duplex codec with independent and variable sampling rates. Further features include support for four analog line-level stereo inputs

Expansion slots

Five 32-bit PCI slots

Ο ενισχυτής είναι ο SA-303

Πίσω από τον ενισχυτή υπάρχει ενα αυτοκόλλητο που γράφει :

power source 50/60Hz 430W

Πίσω από τα ηχεία το αυτοκόλλητο :

IMPEDANCE 8Ω

INPUT 75W

MUSIC 50W . DIN

2)Μητρική IP35PRO με την onboard κάρτα ήχου, συνδεμένη με ηχεία 2.1 της Creative. Το σύστημα χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για gaming. Καθαρά χρήση κονσόλας. Εδω η ένταση είναι σχεδόν πάντα πολύ χαμηλή. Ελάχιστες φορές είμαι μόνος μου και ''τσιμπάω'' λίγο παραπάνω τον ηχο, αλλά γενικά δεν είμαι φίλος της μεγάλης έντασης.

specs μητρικής :

On board 7.1 CH HD Audio CODEC

Supports auto jack sensing and optical S/PDIF In/Out

HDMI ready header (SPDIF header)

Expansion slots

1 x PCI-E X16, 1 x PCI-E X16 (x4 bandwidth), 1 x PCI-E X1, 3 x PCI

Τα ηχεία της Creative είναι τα Inspire P-380

Τι ζητάω :

Να αντικατασταθούν τα ηχεία και ο ενισχυτής καθώς και το σετ 2.1 της Creative, με κάποιο ποιοτικότερο σετ 2.1. Τα καινούρια ηχεία θα συνδεθούν με switch και με τα δυο συστήματα.

Για την αγορά διαθέτω μέχρι 200 ευρώ. Θα ήθελα και άλλες προτάσεις αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερες. π.χ. 1)Αγορά ενός καινούριου ενισχυτή+διατήρηση των παλιών ηχείων(εδω και κανα δίμηνο βουϊζουν btw). 2) 50ευρώ για μια κάρτα ήχου+150ευρώ για ενα σετ 2.1. 3)οτιδήποτε άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα η αγορά μου να συντελεί αναβάθμιση.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

δεν πειραζει το ποστ που ειναι μεγαλο..to budget πειραζει που μου μοιαζει μικρο για αυτα που θελεις.

Θα 'θελα να ακουσω και εγω καποια πιο σοφιστικε λυση απο τους φανατικους του ειδους στο budget που διαθετεις.

Εκ πρωτης η abit αν θυμαμαι καλα εχει spdif οποτε θεωρητικα με αγορα ενος νεου ενισχυτη μοιαζει καλη λυση αν και θα σε περιορισουν τα ηχεια που οπως λες βουιζουν.

Καποια καρτα ηχου για το all around μηχανημα της οικογενειας επισης μοιαζει καλη λυση αλλα δεν ξερω κατα ποσο οι δικοι σου θα ακουσουν την διαφορα.Και το ακομα χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις να αγορασεις και τα 2 με 200Ε..(εβαλα ενα 50αρη για καρτα ηχου.Ενισχυτης δεν μου ερχεται κανενας αξιολογος φτηνος στα ~150E.

Θα χρειαστει και αλλαγη στα ηχεια το πιο λογικο σε καμποσο καιρο.

Απο την αλλη μενεις με τον ενισχυτη (ελπιζωντας οτι μπορει να αντεξει κανενα χρονο ακομα..) και ψαχνεσαι για αλλα ηχεια.

Υπαρχουν καμποσες επιλογες..(εως απειρες)...τις ακους με τα αυτια σου και αποφασιζεις..

Ενδεικτικα

Magnat Monitor Supreme 200

wharefedale diamond 10

dali concept 1

Mordaunt Short Carnival 3

wharfedale diamond 10.1.

Να προσεξεις βεβαια τα ηχεια που θα παρεις αν η εμπεδηση που εχουν ειναι μεγαλυτερη απο εκεινη που μπορει να σηκωσει ο ενισχυτης.

Αν τα ηχεια ειναι 8ohm δεν εχεις προβλημα..αν ειναι μικροτερη(6-4) δες αν παιζει ο ενισχυτης στα 4ohm (συνηθως).

Αναλογα με τα ηχεια "χωραει" και η καρτα ηχου στο all around pc.

Τελος ..την βγαζεις προσωρινα με αυτο-ενισχυομενα..και βαζεις στην ακρη ενισχυτη και ηχεια(ειτε τα βαζεις στο δωματιο σου).

Βεβαια δεν ξερω και σε τι χωρο θα παιξουν ..οποτε μπορει να ειναι απλα λανθασμενη επιλογη.

Τα roister iq ειχα υποψιν μου παντως.

Υ.Γ

Για καρτα ηχου σκεφτομουν asus xonar d1

Τα 200 euro ειναι σιγουρα ενα οριο, που δεν σηκωνει πολλες επιλογες αγορας.

Μπορεις να κανεις μια αναβαθμιση αξιοπρεπη πιστευω, αν κοιταξεις σε KODA.

Για ενισχυτη υπαρχει αυτος http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16168

και σε ηχεια αυτα http://antoniou24.gr/p.Icheia-gia-home-cinema-KODA-MS-230F.52804.html

Δεν διεκδικουν δαφνες απολυτης ποιοτητας βεβαια, αλλα σιγουρα θα ειναι απειρως καλυτερος ηχος

απο αυτον που εχεις τωρα.

Με τα ψιλα που περισσευουν συν κατι ακομα, μπορεις να παρεις και μια καρτα ηχου.

Σχεδόν τίμια τα ΚΟDΑ (χρωματίζουν έντονα τα μεσαία, πλατιάζει το μπάσο όταν ψιλοανέβουν οι εντάσεις), αυτές τις μπούρδες να μην έγραφαν στα σάιτ περί 4δρομων... :wall: Πολύ ηχείο για τα λεφτά του.

Σχεδόν τίμια τα ΚΟDΑ (χρωματίζουν έντονα τα μεσαία, πλατιάζει το μπάσο όταν ψιλοανέβουν οι εντάσεις), αυτές τις μπούρδες να μην έγραφαν στα σάιτ περί 4δρομων... :wall: Πολύ ηχείο για τα λεφτά του.

Τα συγκεκριμενα ηχεια τα εχω 4-5 χρονια και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος (για τα λεφτα τους παντα).

Ειδικα στην σημερινη τους τιμη τα θεωρω best buy....

Τα 200 ευρώ τα έβαλα όριο γιατί προσανατολιζόμουν σε κάποιο 2.1 set για τον εξής λόγο :

SIS648 FX-A = MP3

IP35PRO = GAMING

Η χρήση των συστημάτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Το gaming pc είναι πουσαρισμένο, φοράει vista fully tweaked και η συντήρηση του λειτουργικού γίνεται με ευλάβεια οπότε δε μπαίνει άλλο χέρι εκτός από το δικό μου. Παράλληλα το παλιό σύστημα είναι ολη μέρα ανοικτό για ανεβο/κατέβασμα και web surfing, οπότε προτιμώ να ακούω τη μουσική μου εκεί, χωρίς να ανάβω δεύτερο υπολογιστή.

Με αυτά τα δεδομένα είχα σκεφτεί πως με ενα ποιοτικό 2.1 σετάκι, θα άκουγα καλύτερα τη μουσική μου και την ίδια στιγμή θα αναβάθμιζα τα παλιά creative του gaming συστήματος. Επειδή όμως, όπως ηδη είπα, εχω άγνοια γύρω από τα ηχητικά συστήματα, μπορεί να μου διαφεύγει πως με αυτή την κίνηση δεν αναβαθμίζω το vintage ενισχυτή με τα ηχεία.

Σε κάθε περίπτωση, και για να μη σας μπερδεύω άλλο, η προτεραιότητα είναι το παλιό σύστημα για τη μουσική.

Αλήθεια ένας ενισχυτής+ηχεία μπορούν να συνδεθούν και με τους δυο υπολογιστές ταυτόχρονα ;

Δε ξέρω επίσης κατα πόσο η onboard κάρτα ήχου μπορεί να εκμεταλευθεί εναν σύγχρονο ενισχυτή.

Θα προτιμούσα να μείνω στα 200 ευρώ γιατί όπως σας είπα το αυτί μου είναι ανεκπαίδευτο, αλλά ας πούμε ότι μπορώ να δώσω max 250 ευρώ αν είναι για κάτι που αξίζει.

Και γω τα θεωρώ best buy, δεν υπάρχει θέμα εδώ. Έτυχε να τα ακούσω όμως εκτενώς και μου ήρθαν κάπως... Ίσως να έφταιγε και ο χώρος, όπως και ο ενισχυτής. Ίσως πάλι τα δικά μου ακούσματα να είναι πολύ αυστηρά.

Επίσης να πω πως μάλλον η δουλειά μου γίνεται και με ενα ηχείο.

Δε ξέρω πάλι αν έχει επιπτώσεις στην ποιότητα κάτι τέτοιο.

Από τα δυο μουσεία που εχω τώρα, μόνο το ενα είναι σε λειτουργία. Από δική μου επιλογή.

Οταν βαζεις στο παιχνιδι μουσικη σε οικογενειακες γιορτες, all around συστημα κτλ. , δεν καλυπτεσαι

με ενα μικρο συστημα 2.1 πιστευω.

Παιρνεις εναν hi-fi ενισχυτη και συνδεεις επανω ακομα και 2 pc, αφου εχεις αρκετες εισοδους.

Ακομα και να μην εχει (τελικος), υπαρχουν και μικτες γι' αυτη την δουλεια.

Απο την αλλη λες οτι η δουλεια σου γινεται και με ενα ηχειο???:o

Αυτο παλι πως προκυπτει, οταν μιλας για ηχητικη αναβαθμιση και ψαχνεις συστημα 2.1?

Εσυ δηλ. θελεις απλα να βγαινει ηχος απο καπου?

Για τις ανάγκες που έχεις εκφράσει η λύσεις είναι 2.

Καταρχήν κρατάς τον ενισχυτή που έχεις, η παλαιότητα του δεν λέει τίποτα.

Ένας καλός ενισχυτής, θα παίζει καλά όσα χρόνια και αν περάσουν.

Οι ανάγκες σου είναι για 2 ηχεία (ή ένα :suicide: όπως είπες) άρα σε καλύπτει.

1- πας τα παλιά ηχεία σε ένα μάστορα και τα φτιάχνεις.

Το βουιτό σημαίνει ότι μάλλον έχουν ψιλοσκιστεί οι κώνοι τους οπότε είτε αλλάζει τις μεμβράνες είτε βάζει καινούργια ηχεία στη θέση των χαλασμένων.

Η καμπίνα του ηχείου παραμένει ως έχει.

2- πάρε 2 καινούργια ηχεία σχετικά οικονομικά. (πρόσεξε τα specs να ταιριάζουν με τον ενισχυτή)

Είτε κάνεις το 1 είτε το 2 πάνω κάτω θα είσαι μέσα στο budget σου.

Απο την αλλη λες οτι η δουλεια σου γινεται και με ενα ηχειο???:o

Αυτο παλι πως προκυπτει, οταν μιλας για ηχητικη αναβαθμιση και ψαχνεις συστημα 2.1?

Εσυ δηλ. θελεις απλα να βγαινει ηχος απο καπου?

Το προφίλ του χρήστη :

Παντελής άγνοια σε θέματα ήχου.

Τα δυο ηχεία σημαίνουν απλά περισσότερη ένταση για εμένα:sorry:. Εχω ενα ακριβώς δίπλα μου στον υπολογιστή, και ενα άλλο στην άλλη άκρη του καθιστικού το οποίο είναι ανενεργό γιατί δε μου χρειάζεται. Και το ενα που εχω παίζει στο 1/10 της έντασης.

Για τις ανάγκες που έχεις εκφράσει η λύσεις είναι 2.

Καταρχήν κρατάς τον ενισχυτή που έχεις, η παλαιότητα του δεν λέει τίποτα.

Ένας καλός ενισχυτής, θα παίζει καλά όσα χρόνια και αν περάσουν.

Οι ανάγκες σου είναι για 2 ηχεία (ή ένα :suicide: όπως είπες) άρα σε καλύπτει.

1- πας τα παλιά ηχεία σε ένα μάστορα και τα φτιάχνεις.

Το βουιτό σημαίνει ότι μάλλον έχουν ψιλοσκιστεί οι κώνοι τους οπότε είτε αλλάζει τις μεμβράνες είτε βάζει καινούργια ηχεία στη θέση των χαλασμένων.

Η καμπίνα του ηχείου παραμένει ως έχει.

2- πάρε 2 καινούργια ηχεία σχετικά οικονομικά. (πρόσεξε τα specs να ταιριάζουν με τον ενισχυτή)

Είτε κάνεις το 1 είτε το 2 πάνω κάτω θα είσαι μέσα στο budget σου.

Αυτό που λες για τον ενισχυτή με προβληματίζει. Στα χρόνια του ήταν epic κομμάτι, αλλά θεωρούσα πως είναι για πέταμα πια όταν συγκριθεί με εναν σύγχρονο ενισχυτή. Αυτό μου είχε πει απ' εξω - απ' εξω και ένας φίλος που ψιλοασχολείται.

Με το ίδιο σκεπτικό (της παλαιότητας) είχα απορρίψει και τη σκέψη επισκευής των ηχείων. Τα εχω δοκιμάσει και βουϊζουν και τα δυο. Βασικά αυτό με έχει κουράσει ρε παιδιά και ψάχνομαι για κάτι άλλο. Εντάξει είπα ότι δεν τρελλαίνομαι για ποιότητα, αλλά πλεόν δε μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.

http://www.jbl.com/EN-GB/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=JBLSPOTEU

Τα εχω 1 μιση χρονο τωρα για το ιποντ οταν παω εκδρομες κτλπ, πολυ καλα, βγαζουν πολυ ωραιο ηχο ενω μπορουν να πεξουν και αρκετα δυνατα ( οχι οτι μας νιαζει) για το μεγεθος τους.. απλα δεν ξερω που θα τα βρεις στην ελλαδα :to_pick_ones_nose::to_pick_ones_nose:

σε οσους τα εχω βαλει να τα ακουσουν παντως ειχαν μεινει με το το στομα στο πατωμα..

και ερχονται και με μαυρα καπακια απο πανω αν δεν τα θες ασπρα

Αυτό που λες για τον ενισχυτή με προβληματίζει. Στα χρόνια του ήταν epic κομμάτι, αλλά θεωρούσα πως είναι για πέταμα πια όταν συγκριθεί με εναν σύγχρονο ενισχυτή. Αυτό μου είχε πει απ' εξω - απ' εξω και ένας φίλος που ψιλοασχολείται.

Με το ίδιο σκεπτικό (της παλαιότητας) είχα απορρίψει και τη σκέψη επισκευής των ηχείων. Τα εχω δοκιμάσει και βουϊζουν και τα δυο. Βασικά αυτό με έχει κουράσει ρε παιδιά και ψάχνομαι για κάτι άλλο. Εντάξει είπα ότι δεν τρελλαίνομαι για ποιότητα, αλλά πλεόν δε μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.

Όταν πάει να συγκριθεί από άποψη ευκολιών, εισόδων/εξόδων κλπ με έναν σύγχρονο σίγουρα μοιάζει σαν να είναι για πέταμα.

ΑΛΛΑ, εδώ από ότι κατάλαβα μιλάμε για απλή αναπαραγωγή στέρεο ήχου (και ούτε αφού μόνο το ένα ηχείο παίζει) οπότε ΕΙΝΑΙ μια χαρά ο ενισχυτής αυτός... ;)

Κράτα τον και δες τί θα κάνεις με τα ηχεία. :hmm:

Δηλαδή ενα σετ τέτοια ηχεία

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Recording/Monitor-Speakers/Behringer-Studio-Monitor-Ms-40-544-BEH-037.htm

Behringer MS-40 Ηχεία

και μια καλή κάρτα ήχου δεν θα καλύψουν τις ανάγκες του φίλου?

βασικά ο φίλος δεν έχει ανάγκες

χωρίς παρεξήγηση, όταν ακούς απο ένα ηχείο και χαμηλά ,για τον οποιοδήποτε λόγο,

η λέξη "αναβάθμιση" ταυτίζεται με οτιδήποτε....

οποιοδήποτε set ηχείων υπολογιστή 2.1 ή και 2.0 σε υπερκαλύπτει και θα ελευθερώσει και χώρο στο δωμάτιο σου.

@darksaga

κατ' αρχη, καμμία παρεξήγηση:flower:

κατα δεύτερο, το setup ενισχυτής+ηχεία είναι προβληματικό (χωρίς να επεκταθώ) και τα creative ακούγονται χάλια ακόμα και στα δικά μου αυτιά.

Με αυτά τα δεδομένα, θέλω να τα ξηλώσω και τα δυο και να τα αντικαταστήσω με την καλύτερη δυνατή επιλογή στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή.

Τα ηχεία που προτείνει ο mul δε χρειάζονται ενισχυτή απ' ότι κατάλαβα ;

μπορούν να συνδεθούν και με τους δυο υπολογιστές ταυτόχρονα ;

το μέγεθος τους επιτρέπει τοποθέτηση επάνω στο γραφείο ;

αν ναι, τότε δε θα μου επηρρεάζουν την οθόνη ;

Από τι μέχρι τώρα προτάσεις, εχω ξεχωρίσει 2

1) BEHRINGER MS40 Νομίζω ότι το μεγάλο +, είναι πως με αυτά θα ξηλώσω τον ενισχυτή, τα παλιά ηχεία και το 2.1 set της Creative, και θα συνδέσω και τους δυο υπολογιστές(κατάλαβα πως γίνεται) μαζί τους.

2) Magnat Monitor Supreme 200 και διατήρηση του ενισχυτή που εχω τώρα. Σε αυτή την περίπτωση δε ξέρω αν θα μπορώ να συνδέσω και τους δυο υπολογιστές. Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με τον ενα υπολογιστή με ενα καλώδιο stereo jack σε διπλό rca.

Τι λέτε ;

Saturn ή MediaMarkt ή Ηλεκτρονική ή ... οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών.

Πάρε τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή σου και πήγαινε να δείς και να ακούσεις προτάσεις.

ΑΠό όσο είδα 2χ40watt είναι.

Πτορίμησε ηχεία με μεγάλη ευαισθησία που μπορούν να παίξουν με αδύναμους ενισχυτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.