Jump to content

τι γινετε με το torrent tracker βγαινουν off ενας ενας

atego

Recommended Posts

Το πιο λυπηρό είναι ότι ακόμα και αυτοί που σπάνε τα παιχνίδια, για να τα μπορούν οι υπόλοιποι να τα δοκιμάσουν στην πλήρη έκδοσή τους, λένε πάντα στα nfo τους, ότι αν σου αρέσει και το ευχαριστιέσαι πραγματικά, αγόρασέ το για να βγει και το επόμενο, ακόμα καλύτερο... η πλάκα είναι ότι το εννοούν, δεν το λένε έτσι γιατί και αυτοί από κάτι αντίστοιχο ζουν...

Βασικά με κάτι τέτοια που βλέπω και διαβάζω, παρόλο που είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης και πρόσβασης γενικότερα, λέω μακάρι να έπεφτε μαχαίρι, για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είχε, τι έχασε και πως έπρεπε να το είχε εκμεταλλευτεί σωστά και με μέτρο...

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
Αγαπητέ Νεφιλίμ, έχω ξοδέψει περίπου 1700€ για το pc που έχω τώρα, που δεν είναι και τίποτα τρομερό.

Για να το κρατήσω αξιόμαχο θέλω 250€-300€ για αναβάθμιση κάρτας κάθε χρόνο συν 300-500€ κάθε τρία χρόνια για μητρική και νέο επεξεργαστή(λόγω αλλαγών στα σόκετ) γιατί μερικοί έχουν θέσει ως αποστολή τους να βοηθούν ATI/NVIDIA να ξεστοκάρει. Όποιος μιλήσει για σφιχτά deadlines των προγραμματιστών είναι για μπάτσες.Τόσο το xbox όσο και το ps3 έχουν πανομοιότυπες κάρτες γραφικών με τα pc και οι επεξεργαστές τους υποστηρίζουν τα ίδια σετ εντολών πάνω κάτω.

Έρχονται λοιπόν τώρα και μας λένε για onlive(pay to play) και για καταπολέμηση της πειρατείας για να σκάμε 50€ για κάθε παιχνίδι. Δηλαδή 10 παιχνίδια το έτος επί 50€=500€ για λίγες ώρες διασκέδασης μπροστά από την οθόνη.

Οπότε τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Για πόσο μαλ... μας έχουν;

2. Πόσο μαλ.. είμαστε όταν αγοράζουμε αυθεντικά τα παιχνίδια που τρώνε επίτηδες την δύναμη του pc μας για να μας στείλουν στον πάγκο αναβαθμίσεων του "Πλαισίου".

Σωστα αυτα που λες.

αλλα ειναι εκτος θεματος!

(αλλιως παρε μια κονσολα και καθαρισες για μια 5ετια.Τοσο απλα.Και νοικιαζε τιτλους για τριημερο -δεν κρατανε παραπανω ετσι και αλλιως)

Οι εταιριες δεν κανουν ελλεημοσυνη ευτυχως ή δυστυχως.

Και μαλλον δεν προσεξες το "ΑΠΑΙΤΕΙΣ" στην προταση μου.

να ξεκαθαρίσω οτι το παραδειγμα που εδωσα δεν ειμαι εγω

αλλα ειναι πραγματικο παραδειγμα (και οι τιμες τον προιοντον και το χαρτζιλικι)

προσωπικα ειμαι φοιτητης στην θεσσαλονικη και για οικονομικους λογους μενω κατερινη

οσο για την απαντηση που ζητας

"απλά δεν το παίρνω ή παίρνω κάποιο φθηνότερο/ποιοτικότερο στα ίδια χρήματα"

αλλα πες μου ενας 15χρονος που δεν μπορει να παρει ενα game με 50 euro

αλλα θελει να το παρει θα σκεφτεί ότι δεν θα το παρω τωρα αλλα σε 1 χρονο?

παρε ενα παιδι απο το χερι παντον σε καταστημα ηλεκτρονικων

και ρωτα τον αν μπορούσες να παρεις έστω και παρανομα καποια απο τα παιχνιδια εδω

ποσα και ποια θα έπαιρνες

παρε και μια καρεκλα για καλο και για κακο για να μην πεσεις.

και μην ακουσω καμια χαζομαρα του στιλ θελει και ο 15χρονος παιχνιδια

προσωπικα δεν κατεβαζω παιχνιδια μιας και παιζω 4-5 συγκεκριμένα

που τα εχω αγορασει για να στηρίξω τις εταιρειες που υποστηρίζουν

το gaming στο linux.

δεν κατεβαζω τραγουδια γιατι ακουω ραδιοφωνο, εκτος απο καποιες

συλλογες που τις θεωρω κληρονομια μου και τις εχω αγορασει αυθεντικες

εχω κατεβασει ομος ταινιες (παρα πολλες) και δεν θα αγοραζα τενια

αν δεν την εβλεπα πρωτα

Χαχα,

ζουπερ λογική, κι εγώ που ζορίζομαι λίγο αυτό το μήνα λέω να βουτήξω το CK πουκαμισάκι που έχω βάλει στο μάτι από το ράφι, αφού δεν με παίρνει να το αγοράσω νόμιμα :hehe:

Το μπλουζάκι CK ενσωματώνει κόστος αναλωμένων υλικών. Άρα αν το κλέψεις έχεις αφαιρέσει πόρους της εταιρείας.

Αν όμως έχεις στο σπίτι σου εργαστήριο και το αναπαράγεις με την ίδια ακριβώς ποιότητα θα έχεις ένα μπλουζάκι CK χωρίς την πρόκληση οικονομικών απωλειών στην εταιρεία. Η εταιρεία δεν έχει ούτε καν διαφυγόντα κέρδη γιατί εσύ ούτως ή άλλως δεν θα το αγόραζες αυθεντικό λόγω υψηλής τιμής.

Μην συγκρίνεις αγαθά που η τιμή τους ενσωματώνει υψηλό μεταβλητό κόστος( π.χ. των αυτοκινήτων) με αγαθά που η τιμή τους αποτελείται ως επί το πλείστον από εφάπαξ έξοδα τα οποία επιμερίζονται σε εκατομμύρια χρήστες για απεριόριστο σχεδόν χρονικό διάστημα.

Στην βιομηχανία πνευματικών προϊόντων συμβαίνει το εντελώς ανεκδιήγητο, άνθρωπος που έχει δουλέψει για μια περίοδο στην ζωή του να απαιτεί την είσπραξη δικαιωμάτων από τα έργα του εφ'ορου ζωής ή ακόμα και μετά θάνατον για τους συγγενείς του. Σε ποιόν άλλο χώρο συμβαίνει αυτό, μπορείς να μου πεις;

Για αυτό σου λέω. Φωτιά και λάυρα σε όλους αυτούς.

Και μαλλον δεν προσεξες το "ΑΠΑΙΤΕΙΣ" στην προταση μου.

Το είδα το "ΑΠΑΙΤΕΙΣ" Νεφελίμ. Και σου απαντάω ότι ναι απαιτώ είτε πάμφθηνους ή τσάμπα τίτλους δεδομένου ότι μου μετακυλίουν με τις τακτικές τους όλο το κόστος των αναβαθμίσεων είτε ακριβούς τίτλους χωρίς ανάγκη αναβάθμισης. Στο pc, που προς το παρόν με εξυπηρετεί καλύτερα και οι τίτλοι είναι ακριβοί(45€ δεν είναι και λίγα) και το κόστος αναβαθμίσεων είναι υψηλό.

eleozz,

δεν έγραψα ότι οι τιμές για τα παιχνίδια είναι φυσιολογικές. Όπως δεν είναι για εκατοντάδες προϊόντα.

Η ιδιαιτερότητα με τα παιχνίδια/μουσική/ταινίες ψηφιακής μορφής είναι ότι τα βρίσκουμε πανεύκολα, τσάμπα και χωρίς συνέπειες - γιαυτό και τα κατεβάζουμε.

παρε ενα παιδι απο το χερι παντον σε καταστημα ηλεκτρονικων

και ρωτα τον αν μπορούσες να παρεις έστω και παρανομα καποια απο τα παιχνιδια εδω

ποσα και ποια θα έπαιρνες

παρε και μια καρεκλα για καλο και για κακο για να μην πεσεις.

και μην ακουσω καμια χαζομαρα του στιλ θελει και ο 15χρονος παιχνιδια

ε; πάρε και εμένα σε μία έκθεση AV και ρώτα με αν μπορούσα να πάρω παράνομα, χωρίς συνέπειες, ότι ενισχυτή/tv/ηχεία ήθελα... τι θα σου απαντούσα; ότι θα τα έπαιρνα όλα. Δεν θα σου έφερνα ως επιχείρημα ότι το κάνω επειδή δεν έχω χρήματα να τα πάρω - αλλά ότι μπορώ να τα πάρω χωρίς συνέπειες.

Το μπλουζάκι CK ενσωματώνει κόστος αναλωμένων υλικών. Άρα αν το κλέψεις έχεις αφαιρέσει πόρους της εταιρείας.

Αν όμως έχεις στο σπίτι σου εργαστήριο και το αναπαράγεις με την ίδια ακριβώς ποιότητα θα έχεις ένα μπλουζάκι CK χωρίς την πρόκληση οικονομικών απωλειών στην εταιρεία. Η εταιρεία δεν έχει ούτε καν διαφυγόντα κέρδη γιατί εσύ ούτως ή άλλως δεν θα το αγόραζες αυθεντικό λόγω υψηλής τιμής.

Οκ. Δεν το βουτάω από το ράφι αλλά αφήνω 8 ευρώ που κόστισε, μέχρι να φτάσει στο ράφι, αντί για τα 75 που πωλείται.

Δεν δημιουργούνται οικονομικές απώλειες στις εταιρίες που παράγουν/προωθούν παιχνίδια/μουσική κλπ; από default δλδ όποιος κατεβάζει δεν θα αγόραζε τίποτις, δεν θα άκουγε μουσική, δεν θα πήγαινε κινηματογράφο;

Petros, η εργασία είναι η εμπορευματοποίηση των ικανοτήτων σου... όταν μπορείς να κάνεις κάτι, το οποίο δεν μπορούν να κάνουν άλλοι, ζητάς το αντίστοιχο αντίτιμο, όσο ευτελή ή πανάκριβα και να είναι τα μέσα που χρησιμοποιείς για το τελικό αποτέλεσμα... αν ακυρώσεις αυτό, τότε ακυρώνεις αυτόματα την ικανότητα του άλλου και τον κάνεις ίδιο με τους άλλους... αν εσύ είσαι καλός στην δουλειά σου, θα απαιτήσεις κάτι περισσότερο από τον συνάδελφό σου, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί σου... οπότε τι και αν ο άλλος δούλεψε 1 μέρα για να φτιάξει κάτι, το οποίο οι άλλοι δεν θα το έφτιαχναν σε ένα χρόνο ή ποτέ, δικαίωμά του είναι να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει από αυτό...

RootX η διαφορα ομως ειναι οτι το παιδι δεν εχει δικα του λευτα.Εσυ εχεις και αμα στερηθεις αυτο το μηνα κατι ισως τον αλλο το παρεις.Το παιδι να στερηθει τι?Λευτα δεν εχει δικα του.

Εγω θα ντρεπομουν να ζητησω απο τους γονεις μου να μου παρουν ενα παιχνιδι εστω και με 30 ευρω τη στιγμη που πληρωνουν 2 δανεια συν οτι το δευτερο σπιτι ειναι ακομα σε σταδιο κατασκευης,250 ευρω ρευμα αλλο τοσο νερο και τηλεφωνο μαζι,700 ευρω φροντιστηρια.Ε ο αλλος μισθος που μενει,γιατι απο οτι καταλαβες παει ο ενας ... καλυτερα να αξιοποιηθει στα πιο απαραιτητα παρα σε ενα παιχνιδι.

Τα 30 ευρω που θα επαιρνα ενα game,τα δωσα προχτες και πηρα μια χαρα μπλουζα :)

Αμα ειχα λευτα?Ε ισως να παιρνα,και αν θα παιρνα θα ταν για online παιχνιδι.

Και να προσθεσω οτι για να παιξεις ενα παιχνιδι ειναι καλο πρωτα να το δοκιμασεις.

3 αυθεντικα εχω αγορασει και τα 3 τα χω παιξει σπασμενα πρωτα. :)

Αρα απ'οσο βλεπεις δεν ειναι θεμα εκδικησης η θεμα ιδεολογιας.Ειναι θεμα χρηματων...

Μεχρι περσυ εκανα μαθηματα κιθαρας και μπασο σε Ωδειο ,τωρα?Τιποτα απο τα δυο.

Οποτε καταλαβαινεις γιατι πολυς κοσμος κατεβαζει υλικο...

Δυσκολοι καιροι...

ναι αν εγω ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος στην γη που μπορω να κανω τηγανιτα αυγα

θα τα βαλω 10.000euro ελληνας ειμαι και το θεωρω μαγκια

αλλα αν βαζω καποιον αλλον να κανει τα τηγανιτα αυγα

του δίνω 10 euro για καθε ενα και τα χρεωνω 10.000euro

και ταυτοχρονα εχω συνεννοηθεί με ακομα 2ο ατομα

που μονο αυτοι βγαζουν βραστα αυγα στην αγορα να πουλανε και αυτοι

το προιον τους 9.000euro και ας πα να πνιγούν ολοι οσοι τα θελουν

αυτο ειναι κλεψιμο για εμενα

Hydra, ναι βρε παιδάκι μου, οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν διαφωνεί κανείς.

Εάν υπήρχε τρόπος να έχεις έξτρα 100 ευρώ πχ το μήνα, θα άρχιζες το ωδείο, δεν θα έπαιρνες παιχνίδια, έτσι δεν είναι; γιατί μπορείς να τα κατεβάσεις, άρα δεν υπάρχει λόγος να υπολογίσεις παιχνίδια στο budget σου.

Εάν από αύριο δεν μπορούσες να κατεβάσεις, τι θα έκανες; θα έδινες τα 100 ευρώ για παιχνίδια ή θα ξανάρχιζες το ωδείο; οτιδήποτε άλλο εκτός από παιχνίδια θα τα έκανες, παρόλο που βρέθηκαν τα χρήματα. Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται πολύ χαμηλά στην λίστα προτεραιοτήτων και όχι ψηλά και προκειμένου να δώσει κάποιος έστω και μία δραχμή για παιχνίδια/μουσική/ταινίες, θα πρέπει να έχει καλύψει ένα κάρο ανάγκες(πραγματικές ή φτιαχτές) πρώτα.

ναι αν εγω ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος στην γη που μπορω να κανω τηγανιτα αυγα

θα τα βαλω 10.000euro ελληνας ειμαι και το θεωρω μαγκια

αλλα αν βαζω καποιον αλλον να κανει τα τηγανιτα αυγα

του δίνω 10 euro για καθε ενα και τα χρεωνω 10.000euro

και ταυτοχρονα εχω συνεννοηθεί με ακομα 2ο ατομα

που μονο αυτοι βγαζουν βραστα αυγα στην αγορα να πουλανε και αυτοι

το προιον τους 9.000euro και ας πα να πνιγούν ολοι οσοι τα θελουν

αυτο ειναι κλεψιμο για εμενα

Σε αυτή την περίπτωση κανονικά, αν είσαι σωστός, αλλάζεις δίαιτα και αφαιρείς τα τηγανιτά αυγά από το διαιτολόγιό σου...

Και γω θεωρώ παράδοξο και ηλίθιο, να πληρώνεται ένας ποδοσφαιριστής, που δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόταση με περισσότερες από 4 λέξεις, μερικά εκατομμύρια, αλλά αφού ο κόσμος δίνει τα λεφτά του εκεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι... απλά το δέχομαι σαν γεγονός, δεν βλέπω μπάλα και συνεχίζω την ζωή μου, περιμένοντας ίσως κάποια στιγμή να ξεθολώσουν και κάνουν το ίδιο και μερικά εκατομμύρια ακόμα...

Σωστή η λογική να μάθουμε να σεβόμαστε αυτά τα οποία έχουμε, αλλά σωστή και η επιθυμία του καταναλωτή να τον σέβονται οι εταιρίες και να μην προσπαθούν να τον γδάρουν για να του πουλήσουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Το σύστημα διακίνησης πνευματικά προστατευμένου υλικού έχει γιγαντωθεί πολύ και είναι γεμάτο με κηφήνες οι οποίοι παρέχουν έμεσες - και όχι πάντα απαραίτητες υπηρεσίες προς την εταιρία που διακινεί ένα παιχνίδι, όπως PR κ.α.

Θα πρότεινα στις εταιρίες αντί να κυγάνε τους απλούς χρήστες, να κάνουν πρώτα μια αυτοκάθαρση, να καθαρίσουν από τα παράσιτα που έχουν μέσα τους, να δούν πόσα πραγματικά θέλουν για να έχουν ένα αξιοπρεπές κέρδος από αυτό που κάνουν και μετά να αναπροσαρμόσουν τις τιμές των αγαθών τους.

Petros, η εργασία είναι η εμπορευματοποίηση των ικανοτήτων σου... όταν μπορείς να κάνεις κάτι, το οποίο δεν μπορούν να κάνουν άλλοι, ζητάς το αντίστοιχο αντίτιμο, όσο ευτελή ή πανάκριβα και να είναι τα μέσα που χρησιμοποιείς για το τελικό αποτέλεσμα... αν ακυρώσεις αυτό, τότε ακυρώνεις αυτόματα την ικανότητα του άλλου και τον κάνεις ίδιο με τους άλλους... αν εσύ είσαι καλός στην δουλειά σου, θα απαιτήσεις κάτι περισσότερο από τον συνάδελφό σου, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί σου... οπότε τι και αν ο άλλος δούλεψε 1 μέρα για να φτιάξει κάτι, το οποίο οι άλλοι δεν θα το έφτιαχναν σε ένα χρόνο ή ποτέ, δικαίωμά του είναι να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει από αυτό...

για να συμπληρωσω το ποστ του Jaco ,ως προς τις σκεψεις του Πετροσσορτεπ

Κανεις μια μ@μ@ουα οικονομικη μελετη 300 σελιδων,που οποιος την εφαρμοσει στην επιχειρηση του εχει κερδος απο 2000-20000 ευρω.

Εστω οτι οι επιχειρησεις βρισκουν ενα τροπο πληρωνοντας μονο την αξια των σελιδων και κοστη προσαρμογης στην επιχειρηση τους και τιποτα σε εσενα,να λαβουν γνωση αυτης της μελετης και να την εφαρμοζουν,εκμεταλλευομενες αυτο που σκεφτηκες εσυ,αυτο που παρηγαγε το δικο σου μυαλο μετα απο ινπουτς χρονων μορφωσης.

Οι εταιριες θα πουν:Αφου ρε μεγαλε για να εφαρμοσουμε ετσι κι αλλιως την ιδεα πρεπει να επενδυσουμε εξτρα δικα μας λεφτα ,γιατι να δωσουμε κ σε σενα (παραλληλισμος με το χαρντγουερ) ??

Θα υποστηριξεις κι εδω την ελευθερη διαδοση της ιδεας,η υπαρχει κατι που κανει την σκεψη σου πολυτιμοτερη απο αυτην ενος προγραμματιστη?

Το λαθος σου βρισκεται οτι κρινεις την πνευματικη ιδιοκτησια με ορους "κυριοτητας" ,οπως εφευρεθηκε στα χρονια του ρωμαικου δικαιου.Εαν θες εσυ για τον εαυτο σου τα συγχρονα ανθρωπινα δικαιωματα γιατι δεν αναγνωριζεις και στους προγραμματιστες το συγχρονο δικαιωμα της πνευματικης ιδιοκτησιας?

Jaco(και Τσάκωνα), θα σου απαντήσω πολύ απλά. Τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο νομοθέτης στους δημιουργούς άυλων αγαθών είναι ένα νομικό-ανθρώπινο κατασκεύασμα που επιβάλλεται από το κράτος. Στην φύση δεν απαντώνται τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να θυσιάσεις κάθε φορά που παίρνεις κάτι. Όχι να έχεις τα συγγραφικά δικαιώματα του θείου σου και να περνάς αραλίκι σε βάρος των άλλων ***.

Με τη χρήση κρατικής βίας μπορείς να περνάς στους ανθρώπους ό,τι νόμους θέλεις. Ακόμα και αν αυτοί είναι ανήθικοι και αντιβαίνουν στη φυσική ροή των πραγμάτων.

Δεν δημιουργούνται οικονομικές απώλειες στις εταιρίες που παράγουν/προωθούν παιχνίδια/μουσική κλπ; από default δλδ όποιος κατεβάζει δεν θα αγόραζε τίποτις, δεν θα άκουγε μουσική, δεν θα πήγαινε κινηματογράφο;

@RootX. Έχεις δίκιο. Και οι εταιρείες όταν λένε έχασα τόσα από την πειρατεία ενοούν την απώλεια από τις έστω και λίγες αγορές που θα έκανε ο καθένας αν δεν υπήρχε πειρατεία.

Από την άλλη βλέπω τις πωλήσεις του COD MW2 και συμπεραίνω ότι η ζημιά δεν είναι και τόσο μεγάλη. Και τα έξοδά τους καλύπτουν και βγάζουν σημαντικό κέρδος. Παράλληλα ο φουκαράς που δεν έχει λεφτά χαίρεται κάτι από τα αγαθά της τεχνολογίας.

Υ.Γ:*** Όταν εισπράττεις χωρίς να δουλεύεις δεν παραβιάζεις κανέναν φυσικό νόμο. Απλά βάζεις άλλα κορόιδα να πράξουν την θυσία(παραγωγή έργου). Αυτή την ανήθικη κατάσταση μπορεί το κράτος με την άσκηση βίας κατά των πολιτών να την περάσει για να ωφεληθεί μια συγκεκριμένη μερίδα της κοινωνίας εις βάρος των υπολοίπων.

Jaco, θα σου απαντήσω πολύ απλά. Τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο νομοθέτης στους δημιουργούς άυλων αγαθών είναι ένα νομικό-ανθρώπινο κατασκεύασμα που επιβάλλεται από το κράτος. Στην φύση δεν απαντώνται τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να θυσιάσεις κάθε φορά που παίρνεις κάτι.

Οπότε δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν προγραμματιστές... αφού αυτό που παράγουν είναι άυλο και δεν έχουν δικαιώματα στο αποτέλεσμα της εργασίας τους, τότε θα πρέπει να μείνει μόνο το hardware, το οποίο θα δουλεύει χωρίς software...

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά όταν στον τομέα σου, σου έρθει μια ιδέα η οποία δεν υπάρχει και λύνει μια σειρά από προβλήματα ή προσφέρει κάποια πράγματα, τα οποία δεν τα προσφέρουν άλλες λύσεις, τότε δεν θα θελήσεις να έχεις την κυριότητα της ιδέας σου και να κερδίσεις από αυτήν, αλλά θα την δώσεις απλόχερα σε όλο τον κόσμο χωρίς κανένα όφελος...

Αυτό θα ήταν ωραίο να γίνεται, αλλά δεν λειτουργεί έτσι η φύση... ακόμα και τα ζώα όταν βρίσκουν μια λεία ή σκοτώνουν για να φάνε δεν το μοιράζονται με όλους, αλλά υπερασπίζονται την λεία τους ακόμα και με την ζωή τους... οπότε υπάρχει στην φύση η έννοια της κτίσης και της επιβίωσης...

Απλά αν είσαι σωστός και μάγκας, δεν ξεζουμίζεις την αγελάδα, αλλά καρπώνεσαι αυτά που θεωρείς αρκετά για σένα, ώστε να ζήσεις καλά και μετά λες, κύριοι πάρτε τα όλα τσάμπα τώρα και αφήνεις χώρο για τους άλλους και αποσύρεσαι... αυτό θα ήταν πραγματικά ωραίο να συμβαίνει...

Όχι να έχεις τα συγγραφικά δικαιώματα του θείου σου και να περνάς αραλίκι σε βάρος των άλλων.

Με αυτό δεν διαφωνώ, αλλά δεν μπορείς να το εντάσεις στο ίδιο πλαίσιο με το από πάνω... ηθικά δεν είναι σωστό, αλλά νομικά μπορεί να το κάνει, δυστυχώς...

Όχι και DJD βρε φίλε, θες να χαλαστούμε τώρα; :hehe:

Χαχαχα. Εντάξει κύριε Ευαγγελάτε. Fixed.

Το'παθα και'γω όπως στα τηλεπαράθυρα.

Οπότε δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν προγραμματιστές... αφού αυτό που παράγουν είναι άυλο και δεν έχουν δικαιώματα στο αποτέλεσμα της εργασίας τους, τότε θα πρέπει να μείνει μόνο το hardware, το οποίο θα δουλεύει χωρίς software...

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά όταν στον τομέα σου, σου έρθει μια ιδέα η οποία δεν υπάρχει και λύνει μια σειρά από προβλήματα ή προσφέρει κάποια πράγματα, τα οποία δεν τα προσφέρουν άλλες λύσεις, τότε δεν θα θελήσεις να έχεις την κυριότητα της ιδέας σου και να κερδίσεις από αυτήν, αλλά θα την δώσεις απλόχερα σε όλο τον κόσμο χωρίς κανένα όφελος...

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να υπάρχουν. Το υπαγορεύουν οι νόμοι της ανθρώπινης συμπεριφοράς περί κινήτρων. Κοινώς, κανένας δεν δουλέυει τσάμπα.

Απλά ο νομoθέτης πρέπει να περιορίσει την διάρκειά τους καθώς και τα υποκείμενα-φορείς των δικαιωμάτων αυτών για να μην έχουμε κηφήνες.

Petros, μ' αυτό συμφωνώ, αλλά δεν ήταν έτσι η αρχική διατύπωση με την οποία και διαφώνησα...

Βασικά, το πως εξελίσσονται και καθορίζονται τα πράγματα, δεν είναι μόνο ευθύνη των επιχειρήσεων και τον νόμων, είναι κυρίως θέμα δικό μας... γι' αυτό είμαι ενάντια στην ακατάσχετη πειρατεία και υπέρ του ότι ο κόπος ορισμένων ανθρώπων πρέπει να αποζημιώνεται... κάνοντας το δεύτερο, μειώνεται η επιρροή των δυο πρώτων (επιχειρήσεις-μονοπωλιακοί νόμοι), γιατί μοιράζεται πιο σωστά η πίτα και έρχεται ισορροπία... αλλά αν ο καταναλωτής δεν σκέφτεται έτσι, εξαφανίζει από τον χάρτη τους μικρούς που δεν μπορούν να επιβιώσουν και αναγκάζονται να δουλέψουν για τους μεγάλους και οι μεγάλοι κάποια στιγμή όταν φέρουν την αγορά και τον κόσμο στα μέτρα τους, θα πραγματοποιήσουν το πλάνο τους... δεν είναι χαζοί, σκέφτονται σε βάθος πολλών χρόνων, τόσο που το μυαλό των περισσότερων ούτε καν μπορεί να διανοηθεί... αλλά στον κόσμο δεν μπορείς να βάλεις μυαλό, μπορείς μόνο να αφαιρέσεις...

όταν μπορείς να κάνεις κάτι, το οποίο δεν μπορούν να κάνουν άλλοι, ζητάς το αντίστοιχο αντίτιμο, όσο ευτελή ή πανάκριβα και να είναι τα μέσα που χρησιμοποιείς για το τελικό αποτέλεσμα

Και γω θεωρώ παράδοξο και ηλίθιο, να πληρώνεται ένας ποδοσφαιριστής, που δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόταση με περισσότερες από 4 λέξεις, μερικά εκατομμύρια

Διάβασε προσεκτικά τις παραθέσεις. Νομίζω πως θα διαπιστώσεις ότι αυτοαναιρείσαι.

Φυσικά δεν εχω σκοπό να σου ''την πω'', αλλά να καταδείξω το πόσο σύνθετο είναι το θέμα που συζητάμε.

Τη δικη μου άποψη την εχω γράψει παλιότερα στο forum

Εγω πάντως ξέρω ότι ολο ζητούν από τους χρήστες να κάνουν κάτι για την πειρατεία. Οι εταιρίες τι κάνουν αλήθεια για την πειρατεία ; Ας μη ξεχνάμε ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τις εταιρίες που φτιάχνουν hardware. Ποιος θα αγόραζε κάρτες γραφικών 300-500 ευρώ για να παίξει 5 παιχνίδια το χρόνο ;

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι στην τεράστια αγορά της Αμερικής η πειρατεία φτάνει μόλις στο 20% .

Η γνώμη είναι πως δεν κάνουν κάτι για την πειρατεία γιατί δε θέλουν να κάνουν. Τα έχουν χωρίσει. Pc gaming=πουλάμε πολύ hardware&λίγα παιχνίδια και console gaming=πουλάμε πολλά παιχνίδια&λίγο hardware. Αυτό φανερώνει και το γεγονός ότι το 99,9% των παιχνιδιών για pc είναι console ports.

Τι άλλες προσπάθειες θα μπορούσαν να κάνουν αν ήθελαν ;

- Από : Konami

Προς : Tamerlan

Αγαπητέ tamerlane, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το PES07. Σας ενημερώνουμε ότι έχετε δυνατότητα να αγοράσετε τις επόμενες τρείς εκδόσεις του παιχνιδιού προς 10 ευρώ έκαστη κάνοντας χρήση του προσωπικού σας κωδικού.

Ας επιβραβεύσουν όσους τους στηρίζουν. Ας με δουν σαν πελάτη που θέλουν να με εκμεταλλευτούν στην τελική. Οχι να μου πιούν το αίμα=50 ευρώ το χρόνο και να μου προσφέρουν ενα τελειωμένο console port που ούτε widescreen support δεν έχει.

Το παράδειγμα είναι φυσικά τυχαίο, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Παιχνίδια χωρίς ΑΑ και παιχνίδια με 6-10 ώρες sp (10 ευρώ η ωρα), κυκλοφορούν καθημερινά.

Τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πειρατεία είναι μια παράπλευρη απώλεια για τις εταιρίες, και απλά προσπαθούν να τη μειώσουν. Δεν τις ενδιαφέρει να την εξαλείψουν. Στη διαμορφωθείσα κατάσταση, μερίδιο ευθύνης έχουν και οι pc gamers. Τώρα όμως νομίζω πως το παιχνίδι (τι ειρωνία) έχει φύγει από τα χέρια τους.

Έχουμε δηλ. υπερτιμημένα αγαθά, που μπορούμε να αποκτήσουμε (όπως σωστά λέτε) χωρίς να καταβάλλουμε το αντίτιμο.

Για το δεύτερο σκέλος της διαπίστωσης μας βλέπω να γίνονται συνεχώς προσπάθειες.

Προσπάθειες να βρεθεί τρόπος, ωστε να μη μπορούμε να τα αποκτήσουμε χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Προσπάθειες να πέσουν οι τιμές, και τα αγαθά να μην είναι πια υπερτιμημένα δε βλέπω να γίνονται.

Αυτό πιστεύω πως καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των χρηστών.

Βασικά δεν αυτο-αναιρούμαι, μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα... Λέω πως όσο και να μην καταλαβαίνουμε την λογική της ικανότητας και της αξίας που της αναλογεί, ισχύει γιατί την αποδέχεται η πλειοψηφία, όπου και όποτε την αποδέχεται... ο ποδοσφαιριστής καλά κάνει και παίρνει τόσα, πράγμα το οποίο θεωρώ παράλογο και γι' αυτό δεν βλέπω μπάλα και δεν δίνω λεφτά σε αυτούς... δεν τους βρίζω γι' αυτά που παίρνουν και προσπαθώ να μπω τσάμπα στο γήπεδο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.