Jump to content

τι γινετε με το torrent tracker βγαινουν off ενας ενας

atego

Recommended Posts

Κοίτα, δικαιολογίες για να μην αγοράζεις υπάρχουν άπειρες...

Αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, γιατί να μην χρησιμοποιείς καθόλου γνήσιο λογισμικό ή ελεύθερο...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μην έχει κάτι αντιγραμμένο ή παράνομο... το θέμα είναι ότι έχει παραγίνει, γίνεται πλέον με σύστημα και δεν διανοείται κανείς ότι θα πληρώσει κάποιο λογισμικό... είπαμε όλοι είμαστε clopyright, αλλά με μέτρο, για να μην σπάμε την ισορροπία...

Εδιτ:

Με πρόλαβε ο rootx...

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
να μπω και εγω λιγο στο παιχνιδι ε?

παραδειγμα

ειμαι ενας 15χρονος που ασχολούμαι με τους υπολογιστες

και ο σαν παιδι και εγω θελω να παιξω ενα παιχνιδι

το χαρτζιλικι μου ειναι 5 euro την ημερα με αυτα πρεπει να

φαω το πρωι στο σχολειο (-3euro) βαλε και μια τσιχλα +

καμια κοπανα για καφε, μενω με κανα 1euro - 0.20 euro την ημερα

για να παρω ενα παιχνιδι για τον υπολογιστη με 30-50 euro

θα χρειαστώ :hmm: αστο καλυτερα

ας δουμε για κανενα cd μουσικης

επιλογη 1: να παρω ενα cd απο το αγαπημενο συγκροτημα

μου να τα σπασω τουλαχιστον:warning2: 15-20 euro

επιλογη 2: να παρω ενα cd με 1 τραγουδι και 1 remix του

με 5euro...(οχι αυτο δεν ειναι κλεψιμο γιατι η καλες μας

δισκογραφικες εταιριες υπακούουν στους νομους)

τι αλλο μπορω να κανω ως πιτσιρικας να αγορασω καμια

τενιουλα μπα 10-40 euro

:suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide:

+1 δικιο εχεις φιλαρακι ποιος απο εμας θα παει να παρει 2 παιχνηδια γνησια οταν αυτα εχουν 50 και 80 ευρω το καθενα,πολυ απο εδω μεσα ξερω οτι δουλευουν σαν τεχνικοι η σαν πωλητες σε καταστηματα (και εχουν τον προισταμενο στο κεφαλι τους να τους κοιταει να εξυπηρετησουν πελατες και να φτιαχνουν pc στα καπακια)τα λεφτα δεν βγαινουν τοσο ευκολα για να παρεις καινουργιο hardware και μετα να χρησοπληρωνω και τα software και τα game φτανεις σε ενα οριο που λες τα παραταω

Άλλο παράδειγμα είναι, πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός να γυριστεί μια ταινία σε full HD...? ο εξοπλισμός, όχι το κόστος των ανθρώπων... είναι τόσο μικρό που οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει και φυσικά αντίστοιχα να εκμεταλλεύεται το υλικό του σε ένα παγκόσμιο κοινό...

Τζακ,δεν νομιζω πως κολλανε στο τεχνικο.

Απλα για να διανειμεις μια ταινια ,πρεπει να συνεργαστεις με μια στην χωρα που θες να την διανειμεις.(βλ. Προοπτικη).

Και τα συμφεροντα σου πρεπει να τα εκπροσωπει μια εταιρια ,με τους τσακωνες της κλπ,γιατι μπορει πχ ο σινεμα-ρχης να ερθει να δωσει 60 ευρω,για μια ιδιωτικη αδεια,αλλα μπορει λεμε μπορει ναναι ο Βιτο Κορλεονε και ναχει 250 εναλαλασσομενους κιολας βαφτιστικους-ανιψιους-εγγονους να τους δειχνει το εργο καθε βδομαδα και να πλουτιζει απο τα 60 ευρω που σουδωσε.(επιχειρηματιας ειναι και ολοι οι επιχειρηματιες κοιτουν το κερδος τους)...

Βαλε και καποιον βεληγκεκα να κοιτα μην εκδωσει καποιος κομιξ με τον ηρωα σου.

Αν η ταινια σου φαει ακυρο απο το εθνικο οργανο που κατατασσει τις ταινιες σε καταλληλες και ακαταλληλες?Θα υποβαλλεις προσφυγη μεσω τηλεφωνου?

Ολο αυτο το δικτυο εταιριων ειναι αναγκαιο.Μικροι και ανεξαρτητοι δυσκολα θα επιβιωσουν.

Πολλαπλασιασε τωρα ετουτη την σκοτουρα με τις 27 χωρες της ευρωπαικης ενωσης πχ.

ΥΓ:και οσο συζητατε για πειρατεια σοφτγουερ,ενα κουοτ απο economist 2008-wikipedia

Microsoft admits that piracy of its Windows operating system has helped give it huge market share in China that will boost its revenues when these users "go legit." Bill Gates said, "It's easier for our software to compete with Linux when there's piracy than when there's not." He has also said in reference to China:

As long as they are going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted, and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.

—Bill Gates

δεν ειναι δικαιολογια ειναι η πραγματικοτητα

:daisy:

Ναι δίκιο έχεις...αν χάσεις τα 5 ευρώ θες να μου πεις, φαγητό και καφέ θα τα κλέψεις μιας και πρέπει να φας και να πιεις καφέ όπως και πρέπει να απολαμβάνεις αγαθά(παιχνίδια πχ) για τα οποία δεν έχεις πληρώσει.

Σου ξαναλέω, μπορείς να τα βαφτίσεις όπως θες.. δεν παύεις να παρανομείς (όπως και όλοι μας). Μπορείς να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου όπως θες, εάν (κούφια η ώρα) σε μπουζουριάσουν, να είσαι 1000% σίγουρος ότι θα χρειαστείς δυνατότερα επιχειρήματα :)

δεν ειναι δικαιολογια ειναι η πραγματικοτητα

Αυτη ειναι η σκληρη αληθεια και συν τοις αλλοις και να χα 70 ευρω δε θα παιρνα ενα παιχνιδι.Θα τα χαλαγα να παρω κατι πιο σοβαρο και πολυτιμο.

Αυθεντικα εχω 300 παιχνιδια,απο περιοδικα...αν θεωρουνται αυθεντικα.

Εχω αγορασει αυθεντικο μονο το Pro Evolution 8 για να παιζω online σε ΕSL,το CS Source και ζητημα να παρω κανα 2 ακομα.

Κριση εχουμε,αλλα βλεπω να βγαινουν 10 παιχνιδια το μηνα για pc,πριν χρονια που δε νειχαμε την κριση βγαιναν τοσα?

Πραγματικα νιωθω πιο ωραια να υποστηριξω μια εταιρεια που προσφερει free παιχνιδια στον κοσμο και μαλιστα καλα -βλ. Αeria Games ,οπου εχω δωσει και ενα 20ευρο σε Aeria Points παρα εταιρειες που θα παρουν ενα CoD 4 θα βαλουν λιγα εφε παραπαν και θα το πλασαρουν σαν cod 5/6 .

Επισης οσων αφορα τα cd μουσικης.Γιατι κανεις δεν αγοραζει τα cd τους και τα κατεβαζουν και τελικα παλι ο 50Cent θα παει με την γκομενα του στο Ντουμπαι διακοπες για 30 μερες σε ξενοδοχειο με 500 χιλιαδες ευρω τη βραδυα?

Το download δε θα το καταργησουν και παντα θα κατεβαζουμε κοπιες.Αυτο το ξερουν γιατι δε τους συμφερει να το κανουν.Οποτε ειλικρινα ας λενε οτι θελουν...ththK_lala.gif

Το χετε σκευτει απο αυτην την οπτικη?

piracy.jpg

Ναι δίκιο έχεις...αν χάσεις τα 5 ευρώ θες να μου πεις, φαγητό και καφέ θα τα κλέψεις μιας και πρέπει να φας και να πιεις καφέ όπως και πρέπει να απολαμβάνεις αγαθά(παιχνίδια πχ) για τα οποία δεν έχεις πληρώσει.

εάν (κούφια η ώρα) σε μπουζουριάσουν, να είσαι 1000% σίγουρος ότι θα χρειαστείς δυνατότερα επιχειρήματα :)

ρε παιδια υπαρχει τετιο ενδεχομενο,λετε να φτασουμε ως εκει?

Το χετε σκευτει απο αυτην την οπτικη?

Ναι, είναι η οπτική σε κλέβω γιατί έχεις πολλά παραπάνω από μένα, κουφάλα :hehe:

δοκίμασέ την και στην X5 του γείτονα και έλα να μας πεις αν άξιζε η βόλτα :p

Τσάκων, στο πρώτο μέρος διαφωνώ, γιατί υπάρχει ανοιχτή αγορά η οποία ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί πλήρως, δηλαδή ένα domain στυλ youtube που θα παρέχει όλα αυτά που λες, αλλά θα παίρνει ένα μικρό ποσοστό (25-30%) από τους καλλιτέχνες και όχι το 99.999%... αυτό μπορεί να γίνει...

Στο δεύτερο συμφωνώ απόλυτα... είναι και αυτό ένας από τους δεκάδες λόγους που θέλουν, ακόμα και αυτοί που φαινομενικά πλήττονται, να υπάρχει πειρατεία...

Βασικά, για να καταλάβουν κάποιοι τι εστί πειρατεία, ας φανταστούν να δουλεύουν τσάμπα... δηλαδή να πληρώνονται 8ώρο και μην παίρνουν μισθό... γι' αυτό υπάρχουν μόνο μεγαλοεταιρίες που επιβιώνουν και νέοι άνθρωποι με ιδέες και οράματα να παίρνουν τα 3 και να αναγκάζονται να δουλεύουν για τους καρχαρίες... Αλλά μετά εσείς να μην διαμαρτύρεσται γιατί υπάρχουν οι καρχαρίες και γιατί κάνουν ότι γουστάρουν... απλά θα σιωπάτε και θα αφήνετε τους άλλους να μιλάνε και να σιχτιρίζουν...

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος εκ των Hydra, atego και eleozz, πως αντιδρούν όταν χρειάζονται ένα αγαθό (περιττό ή όχι, δεν έχει σημασία) και είναι ακριβότερο από το budget τους ή έχει χαμηλότερη ποιότητα σε σχέση με το κόστος κτήσης του(πάντα σύμφωνα με τα standards του καθένα);

Εάν η απάντηση είναι "το βουτάω και αρχίζω να τρέχω", τότε μαζί σας, δεν θα ξανασχολιάσω σχετική καταχώρησή σας, μιας και το έπιασα το point σας.

Εάν η απάντησή είναι "απλά δεν το παίρνω ή παίρνω κάποιο φθηνότερο/ποιοτικότερο στα ίδια χρήματα" τότε εξηγήστε μου plz το παράλογο των γραπτών σας σε σχέση με το γιατί κατεβάζετε παράνομα.

Ξαναλέω, δεν κατηγορώ κανέναν που κατεβάζει ειδικά από την στιγμή που δεν είμαι άμοιρος ευθυνών. Στην αιτιολογία και στρουθοκαμηλισμό έχω σκαλώσει λίγο :)

φιλε jaco δεν δουλευω τσαμπα αλλα δεν εχω κοτερο,βιλα,και το porsche να με περιμενει εξω :hehe:

@RottX : οταν θελω κατι και βλεπω οτι δε με παιρνει να το αγορασω,δε θα το αγορασω.Εκτος βεβαια και αν μπορω να το αποκτησω δωρεαν(βλ.παιχνιδια).

Μπορεις να μου απαντησεις εσυ σε μια ερωτηση τωρα?

Το μηνα ποσα παιρνεις? Σορρυ κιολας...

Εγω τη μερα παιρνω λιγοτερα απο τον eleozz ,φαντασου...

Και το Σ/Κ παλι παιρνω λιγα παραπανω.

Που να τα βρω να παρω παιχνιδι?Ειναι ομως αυτος λογος να μην παιξω παιχνιδι?Ε να παιξει ο κατα 40 χρονια μεγαλυτερος μου επειδη εχει λευτα να το πληρωσει.Στεκει?

Αν δεν παιξουμε εμεις τωρα ποτε θα παιξουμε...:jump:

root

η x5 του γειτονα για εμενα μπορει να γινει ποδηλατο

απο την αποψη οτι δεν χρειαζομαι την x5 για να

παω μεχρι τον κολλητο μου/γκομενα μου

η λεωφορειο για πιο μακρινες αποστασεις

οσο αναφορα τον καφε ξερω οτι αν χρειαστεί

θα με κεράσι σημερα καποιος απο την παρεα

και αυριο θα τον κερασω εγω,γιατι εχω την

οικονομικη δυνατοτητα.

αλλα δεν νομιζω οτι να ζητησω απο καποιον 15χρονο

να μου δανιση 30 euro οτι θα το κανει, και αν το κανει

οτι εγω θα μπορεσω να του τα δωσω πισω

πως καταλαβαινεις τα παραδειγματα σου

δεν ειναι καθολου πετυχημενα

+1 δικιο εχεις φιλαρακι ποιος απο εμας θα παει να παρει 2 παιχνηδια γνησια οταν αυτα εχουν 50 και 80 ευρω το καθενα.......

Η αγορά της πληροφορικής έχει σταματήσει εδώ και χρονιά να απευθύνεται στην μάζα.Οποτε πάω στα γνωστά μαγαζιά όλο γραβάτες και καμπαρντίνες βλέπω μέχρι και υπουργό έχω πετύχει. Με τέτοια πελατεία και εγώ 100 ευρώ θα έβαζα το παιχνίδι για να κρατήσω την επιχείρηση.

Δηλαδη πολυ απλα μας λες οτι ΑΠΑΙΤΕΙΣ πειρατικο υλικο για να αξιοποιείς το hardware σου,τους αδειους δισκους σου και τη γραμμη σου?

Καταλαβα λαθος?

Αγαπητέ Νεφιλίμ, έχω ξοδέψει περίπου 1700€ για το pc που έχω τώρα, που δεν είναι και τίποτα τρομερό.

Για να το κρατήσω αξιόμαχο θέλω 250€-300€ για αναβάθμιση κάρτας κάθε χρόνο συν 300-500€ κάθε τρία χρόνια για μητρική και νέο επεξεργαστή(λόγω αλλαγών στα σόκετ) γιατί μερικοί έχουν θέσει ως αποστολή τους να βοηθούν ATI/NVIDIA να ξεστοκάρει. Όποιος μιλήσει για σφιχτά deadlines των προγραμματιστών είναι για μπάτσες.Τόσο το xbox όσο και το ps3 έχουν πανομοιότυπες κάρτες γραφικών με τα pc και οι επεξεργαστές τους υποστηρίζουν τα ίδια σετ εντολών πάνω κάτω.

Έρχονται λοιπόν τώρα και μας λένε για onlive(pay to play) και για καταπολέμηση της πειρατείας για να σκάμε 50€ για κάθε παιχνίδι. Δηλαδή 10 παιχνίδια το έτος επί 50€=500€ για λίγες ώρες διασκέδασης μπροστά από την οθόνη.

Οπότε τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Για πόσο μαλ... μας έχουν;

2. Πόσο μαλ.. είμαστε όταν αγοράζουμε αυθεντικά τα παιχνίδια που τρώνε επίτηδες την δύναμη του pc μας για να μας στείλουν στον πάγκο αναβαθμίσεων του "Πλαισίου".

Hydra, δεν με κατάλαβες,

δεν προσπαθώ να σε πείσω να αγοράσεις τίποτε, παιχνίδια ή μουσική - στην δικαιολογία σκάλωσα.

Το πόσα παίρνω δεν έχει σημασία, μιας και όσα και να είναι, πάντα θα υπάρχουν αγαθά που δεν θα μπορώ να αποκτήσω.

Αν δεν οδηγήσω ferrari τώρα, πότε θα οδηγήσω, στα 80 μου ; Δεν πάω να την κλέψω όμως από την έκθεση γιατί θα με μαζέψουν με την μία - όπως κι εσύ δεν θα αγοράσεις το ρούχο, εξάρτημα υπολογιστή, whatever, που πιστεύεις πως δεν αξίζει τα λεφτά σου.

Εάν τα πράγματα σφίξουν στον χώρο της πειρατείας και έχεις 50% πιθανότητα σε κάθε download να σε βρούνε και να υποστείς τις όποιες συνέπειες, μάλλον θα στραφείς σε άλλα ενδιαφέροντα αντί για το gaming, έτσι δεν είναι;

Κατεβάζουμε γιατί είναι πανέυκολο και έχει (για την ώρα ;) ελάχιστο κίνδυνο. Εάν αυτοί οι παράμετροι αλλάξουν, θα δεις πόσο εύκολα θα διοχετεύουμε την ενέργειά μας αλλού... ή θα πληρώνουμε για τα παιχνίδια, ταινίες, μουσική.

πως καταλαβαινεις τα παραδειγματα σου

δεν ειναι καθολου πετυχημενα

Έχεις μία λογική εξήγηση για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει που αφορά απτό αγαθό ενώ παράλογη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αγαθά ψηφιακής μορφής.

Εάν δεν έχεις ποδήλατο να πας στον κολλητό σου, πολύ σωστά, δεν θα κλέψεις του απέναντι, αλλά θα μας με τα πόδια, λεωφορείο κλπ. Εάν δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις παιχνίδι, το κλέβεις.

Γιατί δεν ψάχνεις εναλλακτική όπως στα υπόλοιπα καθημερινά παραδείγματα; μήπως γιατί είναι πανεύκολο, με μηδενικές συνέπειες;

Για πολλοστή φορά ξαναγράφω ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για το αντίθετο. Για τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί ο καθένας συζητάω.

Αν δεν οδηγήσω ferrari τώρα, πότε θα οδηγήσω, στα 80 μου ; Δεν πάω να την κλέψω όμως από την έκθεση γιατί θα με μαζέψουν με την μία.

Αυτο το επιχειρημα δε νομιζω οτι ταιριαζει ακριβως,γιατι και δε κοστιζει οσο ενα παιχνιδι που ενταξει μπορει να αγορασω καμια φορα και δεν μου δινεται η δυνατοτητα να την αποκτησω δωρεαν ,οπως τα παιχνιδια που κατεβαζω.

Εάν τα πράγματα σφίξουν στον χώρο της πειρατείας και έχεις 50% πιθανότητα σε κάθε download να σε βρούνε και να υποστείς τις όποιες συνέπειες, μάλλον θα στραφείς σε άλλα ενδιαφέροντα αντί για το gaming, έτσι δεν είναι;

Ναι σωστα το καταλαβες,αλλα δε θα πληρωσω για παιχνιδι.Ισως αρχισω να διαβαζω πολλα βιβλια ή να κανω κατι αλλο τελοσπαντων.

Βεβαια και να σφιξουν τα λουρια ,υπαρχει μια λυση ακομη:bigsmile:

Videoclub,αντιγραφη + crack ^^

Αλλα δε νομιζω να σφιξουν τοσο πολυ τα λουρια,γιατι θα χασουν πολλα χρηματα.Πολλα ομως...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.