Jump to content

Πως να clockαρω τoν Intel Core 2 Duo Ε8500?

Soul_analyzer

Recommended Posts

Ρε παιδες sorry που κανω post αλλα που εψαξα λιγο δεν βρηκα ακριβως αυτο που θελω.

Επειδη ειμαι πολυ νεος στο O/C και δεν ξερω και πολλα για το θεμα, θελω καποιες πληροφοριες/οδηγο πως να τον φτασω σε μια συχνοτητα οχι τρελες ταχυτητες/επικυνδυνη αλλα π.χ χρονισμενος στα 4GHz ειναι καλα? Τι πρεπει να προσεξω γενικως απο καθε αποψη? Απο θεμα θερμοκρασιων και voltage ... Ιδικα εδω στα voltage εχω μαυρα μεσανυχτα!

Γενικως μιας που το κανω το ποστ ας ρωτησω και καποιες αλλες ερωτησεις?

Α. Με τις μνημες Ram τι γινετε? Μπορω να κανω οverclock και σε αυτες? Τι ακριβως χρονιζω? Τις ιδιες τις μνημες ή την μητρικη για να περνει μνημες γρηγοροτερες?

Β. Αν ξερετε κανενα καλο τροπο αλλα αντιστρεψιμο να χρονισω και την καρτα γραφικων που εχω Sapphire HD 4870 1GB

Αν ξεχναω κατι που πρεπει να προσεξω παρακαλω ενημερωστε με! Thanks προκαταβολικα! Τα μερη του PC φαινοντια στην υπογραφη!:computer:

A) Για να ανεβασεις τη συχνοτητα του cpu, ανεβαζεις το FSB. Και οταν ανεβενει το FSB ανεβενει και η ταχυτητα των μνημων, μετα πρεπει να παιξεις με τους διαιρετες ωστε να μη ξεφυγουν οι μνημες στα mhz και δεν bootαρει καν το pc...στην ουσια νομιζω πως τη μητρικη χρονιζεις, αλλα αυτη ειναι μια λειτουργια που τη κανει απο μονη της η μητρικη και δεν χρειαζεται να μπερδευεσαι μ αυτο, απλα τις ρυθμισεις βαζεις εκει που πρεπει.

Β) Πανε στο προγραμμα της ATi. Μεσα θα βρεις το ATi Overdrive. Ανεβασε Core και Μνημες σιγα σιγα δοκιμαζοντας τη καρτα ταυτοχρονα, πχ ανεβαζεις 20mhz, τρεχεις λιγο ενα παιχνιδι, αν λειτουργησει σωστα μετα ανεβαζεις κ αλλο.

γενικα googlare τη μητρικη σου με E8500 ή Wolfdale , π.χ. P5Q3 Wolfdale Overclock ή Asus P5Q E8500 o/c Κλπ

btw...δεν εχεις ιδεα τι ειναι το o/c αλλα παρολα αυτα πηρες 1000αρι PSU... :hehe: :hehe:

Βρε ενταξει λογος που λεει δεν ξερω. Σαν ιδεα ξερω απλως δεν ασχοληθηκα ποτε γιατι φοβηθηκα μην τα καψω και μετα ευρωπουλα γιοκ για νεο PC :hehe: αλλα αυτο που ειπες με το FSB και τα σχετικα δεν καταλαβα μια. I am sorry :sorry:

Ακολουθωντας τις συμβουλες σου βρηκα στο google αυτο

http://www.tomshardware.com/reviews/wolfdale-steroids,1777-3.html

Και επειδη λεει μεσα στο αρθρο οτι στα 3.8 ηταν σταθερος ε ειπα και εγω να δοκιμασω αντι 400x9.5=3.800

400x9.0=3.600 να τον χρονισω δηλαδη στα 3,6Ghz. Λοιπον εκανα τα εξης

Στην Bios αλλαξα στην καρτελα Ai Tweaker το πεδιο Ai Overclock Tuner απο Auto σε Manual. Μετα στο πεδιο CPU Ratio Settings αλλαξα το FSB Frequency απο 333 σε 400 και το CPU Ratio Settings (λογικα μαλλον ειναι το multiplier αυτο ε; ) απο 6.0 σε 9.0. Οριστε και μια φωτο

dsc01312cy.th.jpg

Κανω save στην Bios επανεκινηση και ανοιγω τα εξης παρακατω παραθυρα/προγραμματα

ocsystemcpuz.th.jpg

Στο system properties μου βγαζει 3,80GHz αν τα λεω σωστα. Και στο Cpu-z μου βγαζει Bus Speed 400 και multiplier 6.0 (που κανονικα δεν θα πρεπει να ηταν 9.0; ) οποτε και core speed 2400.1 MHz. Αυτο ειναι λαθος ή σωστο? Τελικα το O/C εγινε? Πως μπορω να σιγουρευτω? Αν το αφησω εδω μονιμα εχω προβλημα ? Βρηκα οτι με το Prime95 μπορω να τεσταρω την σταθεροτητα αλλα τι ακριβως πρεπει να κλικαρω στο program μεσα? Τι θερμοκρασιες θεωρουνται λογικες?

μια χαρα εγινε.απλα η μητρικη ριχνει το multiplier σε 6 οταν ο υπολογιστης βρισκεται σε idle κατασταση.δλδ οταν ξυνεται με λιγα λογια.δοκιμασε να το στρεσαρεις με prime95 small ftts και θα δεις πως θα πεταχτει αμεσως στα 3,8.απο θερμοκρασιες πως εισαι?ποσο ρευμα εδωσες?

Αν βλεπω καλα στο συστημα σου οι μνημες σου ειναι για i7 μητρικη.Οχι οτι ντε και καλα ειναι προβλημα αλλα δεν σου δουλευει καλα το dual channel.

Αν τις εχεις παρει προσφατα να τις αλλαξεις και να παρεις κατι τετοιο.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4GB-DDR3-1600-Intel-Core-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-8-8-8-24.htm

μια χαρα εγινε.απλα η μητρικη ριχνει το multiplier σε 6 οταν ο υπολογιστης βρισκεται σε idle κατασταση.δλδ οταν ξυνεται με λιγα λογια.δοκιμασε να το στρεσαρεις με prime95 small ftts και θα δεις πως θα πεταχτει αμεσως στα 3,8.απο θερμοκρασιες πως εισαι?ποσο ρευμα εδωσες?

Για να δουλεύει πάντα με "τέρμα τα γκάζια", απενεργοποιείς το C1E και Speedstep στο BIOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.