Jump to content

ψαχνω windows xp media center 2005 ORIGINAL

makio

Recommended Posts

θελω τη βοηθεια σας σε κατι απλο (?)

χρειαζομαι την εκδοση MEDIA CENTER 2005 των ΧΡ

δεν ασχολουμε με κατεβασματα (ναι ! αληθεια λεω!) και ψαχνω καποια πηγη

για να τα βρω 'καθαρα' !!

θα μπουν σε λαπτοπ (υπαρχει το κλειδι οριτζιναλ)

εχετε κατι υπ οψιν σας ? :red:

Το κλειδί τι τύπου άδειας είναι; (ΟΕΜ, Retail κτλ)

ΟΕΜ ειναι - ενα λαπτοπ sony 4ετιας που δεν εχει αντιγραφα (φυσικα!!)

ξερω οτι πιθανον να μην δεχθει το κλειδι αλλα με τη σονυ δεν εβγαλα ακρη και δεν βρηκα οεμ εκδοση στο νετ

ΟΕΜ ειναι - ενα λαπτοπ sony 4ετιας που δεν εχει αντιγραφα (φυσικα!!)

ξερω οτι πιθανον να μην δεχθει το κλειδι αλλα με τη σονυ δεν εβγαλα ακρη και δεν βρηκα οεμ εκδοση στο νετ

Εάν ήταν Retail, θα μπορούσες να κάνεις ένα τηλεφωνάκι στο Support της Microsoft Hellas για να σου στείλουνε καινούριο δισκάκι.

Με τα OEM είναι λίγο μπέρδεμα. Ακόμη κι αν βρεις ΟEM έκδοση κάπου, πιθανόν να έχεις προβλήματα με την ενεργοποίηση ύστερα, καθώς υπάρχουν part numbers από Product Keys τα οποία είναι "κλειδωμένα" με μια παρτίδα από part numbers κάποιων CDs. Ακόμη κι αν γίνει εγκατάσταση, πιθανόν μετά να πάρεις άκυρο στην ενεργοποίηση και δε θα φτιάχνει ούτε εάν καλέσεις στο Procuct Activation Centre της Microsoft Hellas.

Μια λύση θα ήταν να κάνεις αίτηση στον ΟΕΜ (Sony όπως είπες), να σου στείλει Recovery Disk.

H δεύτερη λύση είναι να δοκιμάσεις κάποιο άλλο OEM δισκάκι. Θα σου στείλω PM εάν βρω κάτι.

edit: Ποιο SP έχει προεγκατεστημένο η άδειά σου;

οκ - ευχαριστω !

*απ οσο γνωριζω (και στην πραξη!) μπορεις να ενεργοποιησης ΟΕΜ εκδοση, αρκει να περασεις την ανακριση της MS !

το προβλημα ειναι με την συγκεκριμενη εκδοση (media center) στην οποια μαλλον θα εχω προβλημα - (σονυ = 'ναι θα το κοιταξουμε το θεμα......')

καθαρα απο msdn αλλα μην το ψαχνεις, κατέβασε τα αφου εχεις αυθεντικό το serial ;)

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα φίλε μου, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Η άδεια MSDN που λες, που αναφέρεται; Οι εκδόσεις MSDN απαιτούν MSDN subscription (700$+) :)

Θεωρητικά τα όποια Windows σε ΟEM μορφή, κατά την διαδικασία της ενεργοποίησής τους, καταγράφουν στον server μερικές πληροφορίες από το μηχάνημα (nb chipset περισσότερο), έτσι ώστε εάν αλλάξεις υπολογιστή (μητρική με άλλο chipset ουσιαστικά), δεν θα μπορείς να κάνεις ενεργοποίηση.

Εάν εξηγήσεις στο Product Activation το τι συνέβη και θέλεις να κάνεις ενεργοποίηση σε άλλο μηχάνημα, πιθανότατα θα στο κάνουν (υπάρχει εσωτερική διαδικασία για την οποία δε μπορώ να πω πολλά).

Ο καθ' ύλην αρμόδιος για το θέμα είναι η SONY, καθώς στις εκδόσεις ΟΕΜ, την υποστήριξη την αναλαμβάνει αυτός (ο ΟΕΜ). Αυτό που πρέπει να ζητήσεις από τη SONY είναι ένα Recovery Disk για την άδεια Windows που έχεις.

Πες μου αν θες με ποιο Service Pack προεγκατεστημένο είναι η άδειά σου.

ποσα κουτάκια ειναι το product key?

Αν ειναι 9 τοτε ναι μου έδωσαν(το μηχάνημα οχι άνθρωπος) καινούργιο Product key.

To Product Key είναι Πέντε Πεντάδες. Αυτό που σου έδωσαν είναι Confirmation ID (Εννιά Εξάδες) κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, και είναι αυτό που είπα λίγο παραπάνω. :)

Δεν υπήρχε περίπτωση να σου δώσουν OEM κλειδί.

οι ΟΕΜ εκδοσεις ειναι προβλημα το γνωριζω

εδω βεβαια δεν αλλαζει πλατφορμα (πχ μητρικη κλπ) ουτε λεμε για εγκατασταση σε 'αλλο' πισι.........

δεν ξερω ποιο sp ειχαν μιας και ηρθε στα χερια μου με χτυπημενο δισκο (dead)

To Product Key είναι Πέντε Πεντάδες. Αυτό που σου έδωσαν είναι Confirmation ID κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, και είναι αυτό που είπα λίγο παραπάνω. :)

Δεν υπήρχε περίπτωση να σου δώσουν OEM κλειδί.

:spam:

Πανε και 4 χρονια απο τότε που το έκανα :upside:

:spam:

οι ΟΕΜ εκδοσεις ειναι προβλημα το γνωριζω

εδω βεβαια δεν αλλαζει πλατφορμα (πχ μητρικη κλπ) ουτε λεμε για εγκατασταση σε 'αλλο' πισι.........

δεν ξερω ποιο sp ειχαν μιας και ηρθε στα χερια μου με χτυπημενο δισκο (dead)

Έχεις PM. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.