Jump to content

5870CF VS 5970CF -> Κολαση

sebastian

Recommended Posts

Έχω το σύστημα που φαίνεται στην υπογραφή μου και σκέφτομαι την αγορά της Asus eah 5970. H 5870 που έχω παίζει στα 1.3v στις συχότητες 1010Mhz(core) και 1300Μhz(mem) και σε ένα τεστ (techpowerup) που είδα η 5970 με 1.337v παίζει στα 980Μhz(core) και 1300Μhz(mem).Έχει κανένας αυτό τον συνδυασμό; Το Asus smartdoctor έχει δυνατότηα να ρυθμίζεις κάθε πυρήνα ξεχωριστά σε τάση και συχνότητα ή κάνεις μια ρύθμιση και παίζουν όλοι οι πυρήνες έτσι; Η Asus P6T Deluxe v2 έχει 3Pcie αλλά οι 2 παίζουν 16x και η μία 8x οπότε θα είχα πρόβλημα αν έβαζα 2 5870 και δεν συμφέρει και οικονομικά...

Αν έχετε καμία καλύτερη ιδέα ευπρόσδεκτη...

:OT:

Δεν μπορεις να κλοκαρεις την 5970 με τπτ.... Απο μαμα βαραει 100 βαθμους σε load! Eγω επαιζα με 2χ5870 στην Ρ6Τ χωρις προβλημα. Επισης 2χ5870 ειναι ενα 10% πιο γργορες απο μια 5970 παντου σε στοκ. Σε ο/c οι 5870 μπορουν να κλοκαρουν καμια 100αρια mhz παραπανω.

:OT:

STALKER BENCHMARK

post-10015-1416074254,389_thumb.jpg

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Γιατί λες ότι δεν μπορείς να κάνεις overclock στις 5970; Είχες την συγκεκριμένη; Υποτίθεται ότι σου δίνει δυνατότητα να ανεβάσεις το voltage για να ανεβάσεις συχνότητες. Στην 5870 που έχω με 1.3vcore είμαι στα 1010Mhz πυρήνα και 1300Μhz στην μνήμη. To furmark για 2 ώρες ανοιχτό δίνει 74 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία πυρήνα.

Το ξέρω ότι η 5970 είναι πιό δύσκολη αλλά αν παίζει στα 980 θα είμαι ικανοποιημένος. Τέλοσπάντων την δευτέρα θα το ανακαλύψω...

Εκλεισα την Αsus 5970, ελπίζω να πέσω σε καλό κομμάτι και να ανεβάζει και αυτή 1010Μhz πυρήνα...

Γιατί λες ότι δεν μπορείς να κάνεις overclock στις 5970; Είχες την συγκεκριμένη; Υποτίθεται ότι σου δίνει δυνατότητα να ανεβάσεις το voltage για να ανεβάσεις συχνότητες. Στην 5870 που έχω με 1.3vcore είμαι στα 1010Mhz πυρήνα και 1300Μhz στην μνήμη. To furmark για 2 ώρες ανοιχτό δίνει 74 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία πυρήνα.

Το ξέρω ότι η 5970 είναι πιό δύσκολη αλλά αν παίζει στα 980 θα είμαι ικανοποιημένος. Τέλοσπάντων την δευτέρα θα το ανακαλύψω...

Εκλεισα την Αsus 5970, ελπίζω να πέσω σε καλό κομμάτι και να ανεβάζει και αυτή 1010Μhz πυρήνα...

Eχω 2 φιλος, 980 πυρηνα!!!! Στα site καλα τα λενε, αλλα στην πραξη διαφερει πολυ....εδω default και γινεται χαμος!

Στα πόσα volt είσαι για 980; Μνήμη είσαι 1300; Αν ενεργοποιήσεις το smartcooling στο asus smartdoctor με τα εξής σκαλοπάτια:

45 slow

49 medium

54 fast

58 fastest

τι temps έχεις μετά από κανένα 20λεπτο furmark;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!

Πλακα κανεις! ασε τις θελω τις καρτουλες μου....δεν εχω ορεξη για RMA δεν εχει και το πλαισιο αλλες καρτες!

Κατάλαβα, θα πειραματιστώ μόνος μου την Δευτέρα και θα ποστάρω λεπτομέρειες...

Τελικά στο smartdoctor μπορείς να βλέπεις και να ρυθμίζεις κάθε πυρήνα χωριστά, ή ότι ρυθμίσεις παίζει και στους 3 με την μία;

Aπο τη στιγμη που βαραει 100αρες σε load, που περιμενεις να πας? Μια 5870 καλα παιζει στα 980mhz με 1.3ν.

Αν εχεις και αλλες δυο απο διπλα η μεσαια φτανει τους 86 στα games 900/1300 χωρις τασεις κτλ. Σιγουρα χρειαζονται αλλο συστημα ψυξης!

παιδια σε amd πλατφορμα πωs τα πανε η καρτεs ξερη κανειs ? ειδα μεγαλεs διαφορεs απο χ48 σε χ58

seb είσαι τρελός φίλε...και κάνεις τα πάντα να τρελάνεις και εμάς...

δεν βρίσκω πουθενά 2χ295 vs 2x5970.. έχετε κάνα λινκ ?

2x295 ειχα τσεκαρει το καλοκαιρακι....εχω φτιαξει ενα αναλογο thread!

Mπορεις να δεις και να τα συγκρινεις....

παιδια σε amd πλατφορμα πωs τα πανε η καρτεs ξερη κανειs ? ειδα μεγαλεs διαφορεs απο χ48 σε χ58

Όντως ήθελα να το ρωτήσω κι εγώ αυτό, γιατί θέλω να κάνω 5870 CF με PhenomII X4 965. Αξίζει;

Κοιτα διαφορες υπαρχουν απο χ48 σε χ58 αλλα οχι για δυο καρτες (τσιπακια) αλλα για παραπανω.

Οσο για το τι κανουν τα amd mobo αγνωστο! θελω να πιστευω οτι θα αποδιδουν εξισου καλα, τουλαχιστον για ενα cf με 2x 5870

Για όσους χρήστες AMD.

Σύμφωνα με το site, οι i7 υπερτερούν των PhenomII X4 αλλά όχι κατά κράτος, μιλώντας πάντα για τα αποτελέσματα που βγήκαν χρησιμοποιώντας τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Από τα 13 games που δοκιμάστηκαν (βγάζω το WARHAMMER 40.000 επειδή δεν υποστηρίζει CF) και σε ανάλυση 1920x1200, όλα τα settings FULL, και οι επεξεργαστές στα 4.1Ghz έχουμε τα εξής αποτελέσματα.

8 παιχνίδια έτρεχαν με περίπου ίδια fps, με τον i7 να έχει ~0-6fps περισσότερα.

5 παιχνίδια έτρεχαν σαφώς καλυτερα με τον i7, έχωντας ~25-60fps παραπάνω.

Συμπέρασμα: Αν υπολογίσουμε και την χαμηλή τιμή των PII X4 σε σχέση με τους i7, τότε μπορώ να πω ότι είναι συμφέρον ενα CF 5870 με αύτην τη AMD πλατφόρμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.