Jump to content

Μια ερώτηση για αναβάθμιση.

dangerous

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας θέσω και γώ για αρχή ως νεώτερος χρήστης του forum την ερώτησή μου.

Έχω λοιπόν που λέτε έναν επεξεργαστή που πάει σα χελώνα. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν γίνεται αναβάθμιση χωρίς λεφτά φυσικά , αν το λέω σωστά επειδή είμαι ψιλοάσχετος overclocking

Τα στοιχεία του επεξεργαστή είναι:

intel celeron 1.70 GHz

και μητρική lite on tech:hi:

Θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω αν είναι καλός ο επεξεργαστής(γιατι τον πήρα απο τον ξαδερφό μου και άν γινεται αναβάθμιση και πως φυσικά:hi:

Καλώς όρισες,

σε γενικές γραμμές οι Celeron ανεβαίνουν πιο έυκολα και πιο ψηλά από τους αντίστοιχους μη-celeron λόγω της μικρότερης cache που έχουν. Από κει και πέρα μετράνε οι μνήμες και η μητρική σου. Αυτά σε γενικές γραμμές μιας και το post σου είναι γενικό (δεν αναφέρεις ούτε ποιον celeron έχεις, ούτε πια μητρική ή μνήμες)

Το συστημα σου ειναι αρχαιο οποτε για αναβαθμιση δεν λεει να δωσεις πολλα λεφτα.

Αναγκαστικά θελεις μνημη 1Gb +πανω, και φαντάζομαι εναν καινούργιο γρήγορο σκληρό δισκο.

Οταν τα αλλαξεις αυτα θα δεις θεαματικες διαφορες στην ταχυτητα :flower:

Λοιπόν μπορώ να κάνω αναβάθμιση ;
Αν εννοείς overclock η απάντηση είναι ναί, αλλά με 256ΜΒ ram και με SIS645 δεν θα δείς διαφορά σε λειτουργικό νεότερο των 98/2000 ή puppy-linux.

Κανε αυτο που εκανα και εγω, παρκαρε το αμαξι σου απο κατω απο το παραθυρο, πετα με φορα το ΠιΣι στο αμαξι. περνεις το αμαξι και το παρκαρεις αλλου. Τωρα, χρειαζεσαι ενα "φιλο" φαναρτζη να σου κοψει κανα τιμολογιο 1000 ευρω και να σου το φτιαξει με 100. Περνεις τα 1000 απο την ασφαλιστικη και εχεις 900 για πισι.

Προυποθεση, η ασφαλεια να καλλυπτει βανδαλισμους καθως και ο φιλος φαναρτζης.

Περα απο την πλακα, μπορεις με λιγα λεφτα, 150-230 ευρω να φτιαξεις ενα κουτακι για πολυ βασικη χρηση με νεα εξαρτηματα. με 213 ευρω μπορεις να παρεις απο πλαισιο κουτι, μητρικη, επεξεργαστη, ραμ επι 2 dimm, σκληρο και καρτα γραφικων αν δεν σε καλιπτει η onboard

τωρα αν θες και DVD writer αν δεν εχεις εισαι + 20 ευρω πανω κατω. και απο τροφοδοτικο αυτο που εχει πρεπει να σε καλιπτει αλλιος + 25ευρω

intel celeron willamate 10 , socket478mPGA

1.70 GHz

Μητρική

lite on tech

Na 380

Μνήμη

DDR 256Mbytes

Λοιπόν μπορώ να κάνω αναβάθμιση ;

Δεν αξίζει καν να σκέφτεσαι για αναβάθμιση σε τόσο παλιό μηχάνημα...

Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούν πλέον για κατεβαστήρια ή κάνα file server.

Λύσεις που μπορώ να προτείνω...

1- βάζεις puppy linux και θα νομίζεις ότι το μηχάνημα σου πετάει (χωρίς πλάκα) αλλά bye bye παιχνίδια και θα χρειαστείς μια περίοδο να το μάθεις.

2- ψάξε στις αγγελίες για μηχανήματα της κατηγορία του δικού σου με κάνα Ρ4 και AGP gpu.

Λόγο ηλικίας θα μπορέσεις να βρείς ίδιας τεχνολογίας υλικό και πιθανότατα να κάνεις κάποιου είδους αναβάθμιση στο δικό σου αλλά για λίγο καιρό ακόμα.

ΜΗΝ δώσεις παραπάνω από 80-100 ευρώ αφού εκεί είναι οι τιμές σε πλήρη (το τονίζω αυτό) συστήματα της συγκεκριμένης ηλικίας.

3- πουλάς το δικό σου ΑΛΛΑ μην νομίζεις ότι θα το δώσεις παραπάνω από καμμιά 70αριά ευρώ και βάλε όσα μπορείς ακόμα, Χριστούγεννα είναι πάρε σβάρνα γονείς-παππούδες-νονούς κλπ για επιδότηση.

Μετά είτε αγοράζεςι καινούργιο είτε βρίσκεις στις αγγελίες κανένα C2D που θα είναι απείρως καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα...

Άντε και καλό κουράγιο. :hi:

Αν εννοείς overclock η απάντηση είναι ναί, αλλά με 256ΜΒ ram και με SIS645 δεν θα δείς διαφορά σε λειτουργικό νεότερο των 98/2000 ή puppy-linux.

Τότε πώς την κάνουμε? Ας μη δω θεαματική διαφορά απλά λίγο πιο γρήγορα θέλω να πηγαίνει. Το λειτουργικό που έχω είναι τα XP SP3.Ίσα ίσα να μπαίνω στο internet θέλω μόνο...

θα αγορασεις (μεταχειρισμενο λογικα) 1GB DDR μνημης ή 2*1GB DDR και θα το εγκαταστησεις στο pc σου.

Αυτο θα σου δωσει την απαιτουμενη "ωθηση" στο συστημα σου.

Παραπανω χρηματα για αυτο το συστημα δεν συμφερει να δωσεις.

Δηλαδή με 1GB μνήμη θα είμαι κάπως καλύτερα δηλαδή?

Και κάτι άλλο για να μήν ανοίγω άλλο topic.

Ο σκληρός είναι μόνο 20G. Αν πάρω έναν 80G που έχω ρωτήσει θα τον σηκώνει ο επεξεργαστής.

Αυτός ο σκληρός κάνει 50 ευρώ.Αν βάλω λίγα ακόμη λεφτά και πάρω έναν μεγαλύτερο λίγο θα κάνει στη μονάδα η δεν θα τον σηκώνει?

Θα τον σηκώνει δεν είναι θέμα cpu αυτό.

Απλά θέλεις IDE σκληρό.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας αλλά μπορεί να γίνομαι λίγο κουραστικός. Τί είναι το IDE.

Είμαι άσχετος...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303703

αυτος ειναι IDE δισκος και μπαινει στη μητρικη σου με αυτο το καλωδιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750758

ολοι οι δισκοι που εχουν τετοια συνδεσμολογια λεγονται IDE..!!

παντως σκεψου καλα αυτο που σου ειπε ο Linos πιο πανω. με πολυ λιγα χρηματα μπορεις να στησεις ενα αξιοπρεπεστατο μηχανηματακι και να κανεις τη δουλιτσα σου για πολυ καιρο ακομα. και κρατα οτι μπορεις απο το παλιο..!!

Βασικα θα ελεγα να αλλαξεις μονο μητρικη, επεξεργαστη και μνημη. και κρατα τα υπολοιπα απο το παλιο.

Βασικα θα ελεγα να αλλαξεις μονο μητρικη, επεξεργαστη και μνημη. και κρατα τα υπολοιπα απο το παλιο.
Και δίσκο. Είναι δεινόσαυρος αυτός που έχεις. Απλα θα πρέπει να πάρεις μητρική που να παιζει με 20pin τροφοδοσία και σιγουρέψου οτι το τροφοδοτικό σου έχει τροφοδοσία για P4 (4πινο ρευματος)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.