Jump to content

Βοήθεια για αγορά SSD.

Jerry007

Recommended Posts

Σκοπεύω αυτές τις διακοπές να διαθέσω μερικά χρήματα για να αλλάξω τους μηχανικούς μου δίσκους με έναν SSD για το λειτουργικό σύστημα. Ξέρω ότι υπάρχουν άπειρα threads στο section αλλά δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορώ να κάτσω να ρίξω πολύ ψάξιμο :(

Θα ήθελα να μάθω καταρχήν ποιες είναι οι επιλογές μου; Μπορώ να διαθέσω ένα ποσό γύρω στα 300-350€.( Άμα κάνω και με λιγότερα δουλειά ακόμα καλύτερα!)

Από ότι έχω διαβάσει κατάλαβα ότι η καλύτερη επιλογή αυτό τον καιρό είναι ένας Intel X-25M Rev.2

Καταρχήν δεν έχω αποφασίσει για το μέγεθος. Λειτουργικό σύστημα θα φορτώσω τα Win7. Αυτή την στιγμή χωρίς να περιορίζομαι καθόλου στο τι εγκαθιστώ το Program Files μου δεν ξεπερνάει τα 90GB.

Οπότε πολύ πιθανόν να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου ένας τέτοιος.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-Retail.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-160GB-SSD-2-5-SSDSA2MH160G2R5-Retail-SSDSA2MH160G2R5.htm

Άσχετα από το budget μου με όσο λιγότερα χρήματα την "βγάλω" τόσο το καλύτερο για να κάνω και καμιά άλλη αναβάθμιση.

Θέλω να ακούσω και τις γνώμες σας έτσι ώστε να αποφασίσω άν θα πάρω 80 ή 160GB.

Τώρα ας πούμε οτι πέρνω τον SSD. Διάβασα διάφορα πράγματα για τα RAID (δεν σκοπεύω να κάνω με αυτόν) και για κάτι που λέγεται TRIM. Μπορεί κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το TRIM;

Καθώς και τι Tweaks και ρυθμίσεις χρειάζομαι για την σωστή λειτουργία του δίσκου;

Καθώς και τι ρύθμιση πρέπει να κάνω έτσι ώστε να εγκαθιστώ τα προγράμματα που δεν θέλω στον SSD στους άλλους δίσκους.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τώρα για το λειτουργικό μου έχω δύο Seagate 500GB 7.200,11 edition σε RAID 0 που μετά την αγορά του SSD θα γίνουν Storage.(Δεν έχω αποφασίσει αν θα γίνουν RAID 1)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων :)

Τωρα δοκιμαζω τους Intel που λες, 80GB σε Raid0 vs Agility 60GB Raid0.

Το read που εχουν απλα ειναι απαιχτο. Μονο στο write με χαλανε σε σχεση με τους Agility. Αλλα στα μεγαλουτσικα αρχεια. 512KB+ Στα μικρα τα πανε καλυτερα οι intel.

Αυτα εβγαλα μεχρι τωρα με Crystal Disk Mark και HD Tune.

Το TRIM ειναι για να αποφευγεται η μειωση επιδοσεων στους SSD επειδη χωρις TRIM δεν σβηνονται εντελως τα αρχεια και αφηνουν ενα ghost. Με το TRIM γινεται ολικη διαγραφη των αρχειων και δεν εχεις προβληματα μειωσης επιδοσεων.

post-7177-1416074241,6122_thumb.jpg

post-7177-1416074241,639_thumb.jpg

post-7177-1416074241,6605_thumb.jpg

post-7177-1416074241,6775_thumb.jpg

Σημειωση. Το TRIM κανει ολικη διαγραφη του αρχειου την στιγμη που ο δισκος ειναι idle και οχι οταν αυτο ζητειται απο τον χρηστη. Δηλαδη δουλευει στο background αυτοματα, συνεχεια.

Αν μεχρι να παρεις τον/τους δισκο/ους η Intel εχει βγαλει Intel Matrix Storage manager o οποιος θα υποστηριζει TRIM/Intel Toolbox, δεν βλεπω καποιον λογο να μην πας σε 2χ80αρηδες.

Ειδαλλως πηγαινεις σε εναν 160αρη και εισαι αψογος.

Απο ρυθμισεις προτεινεται μονο η απενεργοποιηση του defrag στους SSD (κατι που τα win7 κανουν αυτοματα αν κανεις καθαρη εγκατασταση).

Απο εκει και περα το indexing δεν χρειαζεται στους SSD, οπως επισης και το SuperFetch και prefetch.

Αρκετοι, μετα απο δοκιμες για την σταθεροτητα του συστηματος κλεινουν και το pagefile.

Εγω νομιζω οτι καλυτερη επιλογη ειναι το 2ο σου λινκ, ο 160αρις δηλαδη. Αν δεν σου πεφτουνε πολλα τα 400 εισαι οκ. Στο λεω αυτο επειδη ημουνα στην ιδια κατασταση με σενα και πηρα 2 80αριδες με διαφορα μιας εβδομαδας λογω αναγκης για μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Και γω θελω τα Χριστουγεννα να παρω εναν ssd..

Με εναν postville 80gb ειμαι υπερκαλυμενος νομιζω..μονο λειτουργικο θα εχω πανω(αντε και 1-2 προγρ)..

Ενω παιχνιδια και data θα ειναι στους υπολοιπους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.