Jump to content

Η άχρηστη μοντίφα της ημέρας.

Ερνεστος

Recommended Posts

Με ερέθισμα το φοβερό σύστημα του LevelOne με την MSI και τον 965 C3, αλλά με μαμά ψήκτρα, αποφάσισα απλώς για το χαβαλέ να αντικαταστήσω τον 70χ20mm AVC που είχε πάνω η συμπαθέστατη κατά τα άλλα stock ψήκτρα με έναν almighty 92άρη YS-Tech των 1,8 watt.

dsc08139custom.th.jpg

Πλέον, ο ανεμιστήρας καλύπτει ολόκληρη την ψυκτική επιφάνεια και τους θερμαγωγούς που προεξέχουν. Μάλλον από σπόντα, με μία γρήγορη πρόβα το μαμά retention παραμένει λειτουργικό (παρά το έξτρα πλάτος του ανεμιστήρα), ενώ παράλληλα δε βλέπω να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ασυμβατότητας πάνω στη μητρική.

dsc08143custom.th.jpg

Τα άγκυστρα προέρχονται από το bundle μιας SLK900, με λίγη παραπάνω δουλίτσα μπορούν να καθίσουν τέλεια και να μην ενοχλούν πουθενά. Η μόντα έγινε μέσα με μερικά λεπτά της ώρας, με πρόχειρα υλικά και εργαλεία (ότι είχα στο δωμάτιο).

dsc08142custom.th.jpg

Σε λίγες μέρες που θα δουλέψει το σύστημα κανονικά (μήπως να το στήσω και σήμερα?), θα μπορέσω να σας πω και τι παίζει από θόρυβο και θερμοκρασίες. Πάντως, ο AVC μπορεί να θεωρηθεί αθόρυβος, αφού ακόμη και στα 12 βολτ τοποθετημένος μπροστά μου στο γραφείο ίσα ίσα που έκανε αισθητή την παρουσία του, σε αντίθεση με τον YS-Tech με το "άπειρο" γκάζι και το αντιληπτό βουητό.

Όλα αυτά τα εισαγωγικά, γιατί είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αυτή η μαμά-ψήκτρα με τον κατάλληλο ανεμιστήρα έχει να δώσει καλύτερες επιδόσεις με ελάχιστο κόστος.

Ωραίος...

Παρόμοιες μοντίφες έχω κάνει σε μερικά πισί φίλων αντικαθιστώντας τον μαμά ανεμιστήρα των ψυκτρών με ΟΕΜ 12άρηδες...

Ένα καλό υλικό για να δένεις τα φουρφούρια είναι τα δεματικά από συσκευασίες.

Αποτελούνται από εύκαμπτο σύρμα με πλαστική επένδυση.

Μπορούν να πάρουν ότι σχήμα θέλεις και δένουν πολύ σφικτά αφού είναι εύκαμπτα λόγο του σύρματος αλλά παράλληλα και μονωμένα με το πλαστικό.

Σε έλεγχο που έκανα σε ένα τέτοιο πισί μετά από ενάμιση χρόνο κράταγε ακόμα μια χαρά τον ανεμιστήρα στη θέση του...

Αχά!....

Πολύ καλή ιδέα! Να σου πω την αλήθεια κάτι τέτοιο μου πέρασε από το μυαλό, αλλά φοβήθηκα μήπως τα "παίξει" το πλαστικό λόγω θερμοκρασιών και ψιλομυρίζει ή λιώσει κτλ. Αφού μου λες ότι αντέχει θα το εφαρμόσω!

:victory:

• 2 weeks later...

Σύντομο update/feedback:

σήμερα από το πρωί κάναμε με τον μέγιστο Μάκη διάφορα πειραματάκια με τη νέα μου πλατφόρμα. Γενικά το σύστημα είναι πολύ ψυχρό και αθόρυβο, το τροφοδοτικό χασμουριέται αδιάφορα, η 5850 επίσης ενώ η μικρή πατέντα μου με τον 92άρη στις 1650 στροφές είχε 32/55@idle/load με 25 κελσίου θερμοκρασία δωματίου. Επαναλαμβάνω, το σετ ήταν πραγματικά πάρα πολύ ήσυχο...

dsc09465custom.th.jpg

Συμπέρασμα: η στοκ ψήκτρα του 955 με τους θερμαγωγούς αποτελεί μία πολύ καλή βάση και όποιος το επιθυμεί μπορεί με μία τόσο απλή μοντίφα με μικρό κόστος για έναν ανεμιστήρα όχι μόνο να κάνει το σύστημα πραγματικά αθόρυβο, αλλά να επιτύχει και ακόμη καλύτερες θερμοκρασίες!

Nα σημειώσω ότι το "βουητό" που ακούγεται στο βίντεο προέρχεται από το work-station στην άλλη άκρη του δωματίου και ότι από την πλατφόρμα της AMD!...

Sunday morning update:

χθες κατάφερα επιτέλους (μετά τις μετρήσεις σε open-air benching) να βάλω τα κομμάτια μέσα στο Nox Cube. Μέχρι πρότινως είχα την εσφαλμένη εντύπωση ότι η μοντιφαρισμένη μαμά αερόψηκτρα ΔΕ χωράει μέσα στο χαμηλό αυτό κουτί με τα ενοχλητικά δοκάρια ακαμψίας (μόλις 7,5 εκ. αέρας από το σόκετ μέχρι το δοκάρι)... Αποδείχθηκε ότι ολόκληρη η πλατφόρμα χωράει μια χαρά και μάλιστα πέτυχα και καλύτερες θερμοκρασίες για τη mobo χάρη στη ροή αέρα που δημιούργησε ένας 92άρης Enermax Everest μπροστά και ένας 12άρης Revoltec πίσω. Η 5850, παρά τις πολύ μικρότερες air-inlets στα πλαϊνά καπάκια του κουτιού, επίσης δεν άλλαξε τη θερμική συμπεριφορά της.

dsc08192custom.th.jpg dsc08191custom.th.jpg dsc08193custom.th.jpg

Συμπερασματικά, η πατεντούλα λειτουργεί άψογα ακόμη και μέσα σε τόσο στενάχωρα κουτιά, πάντα πολύ ήσυχα και με πάρα πολύ ικανοποιητικές θερμοκρασίες για όλα τα τμήματα.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.