Jump to content

μητρική συμβατή με LGA775

crazyantonis

Recommended Posts

Γεια σας για ακόμη μια φορά. Μετά την αναβάθμιση που έκανα(700W τροφοδοτικό, GTX275 κάρτα γραφικών , 4GB Kingston RAM)παρατήρησα ότι επεξαργαστής μου με "κρατάει πίσω". Ο συγκεκριμένος που έχω είναι Dual Core 6600 στα 2.4 GHz. Η μητρική που έχω είναι σχετικά παλιά P5-N32 Sli Premium και έχει θήκη για LGA775 socket όπως είναι αλωστε και ο διπύρηνος που έχω. Τώρα σκέφτομαι να βάλω ενα Quadcore σε LGA775 socket αλλα αναρωτιέμαι θα τον παίρνει η μητρική; Ευχαριστώ

και πως να το γκαζώσω; έχω ακουστά απο overcklocking hipro5 και καταστάσεις αλλα είμαι εντελώς άσχετος γιατί φοβάμαι(μη γελάσετε) μη καει το μηχανημα μητρικές και τέτοια.. αν γίνεται ομως κάτι πες μου

ωραία σας πληροφορώ ότι μόλις πέτυχα το 1ο μου overclock και τον πηγα στα 2.7 GHz(είπαμε αλλα σιγά σιγά) και βλέπω ότι στο core temps χτυπάει 70άρια ενώ το everest μου δείχνει 65άρια. Λέτε να συνεχίσω και πιο πάνω; Α και κάτι αλλο έβαλα Ram frequency στα 600 mhz είναι λάθος; Ευχαριστώ.

δεν την ξερω την μητρικη σου και δεν μπορω να σου δωσω ακριβης οδηγιες. ομως πιστευω οτι τα 2,8- 3,0 ghz πρεπει να τα εχει. αλλα και στα 2,7 που πηγες, πως το ειδες το μηχανημα?

κοίτα στα 2.7 ετρεχα το orthos και μου πήγαινε στα 70αρια.Μετα πήγα και έβαλα fsb 333 για να το πάω στα 3ghz(multiplier 9).'Εκανε boot fail μετα έκανα rr το pc πήγαινε στα 3ghz απο μόνο του με συχνότητα στις ram 800mhz(ενώ είχα βάλει 667 για να έχω 1:1 αναλογία) και πάλι με το orthos πήγαινε στα 75άρια. Πάντως έκανα το benchmark στο Colin Mcrae Dirt 2 και η διαφορά ήταν τεράστια.

Υ.Γ τα vcore και γενικά οι τάσεις που έβαλα είναι στο auto. Βοηθήστε plsss!

γενικα η εν λογω μητρικη δεν ειναι για πολλα πολλα.(αν εισαι πολυ τυχερος ισως βγαλεις τπτ 400φσβ και αυτα με 1000 ρυθμισεις)

εχεις δικιο οτι ο επεξεργαστης σε κρατα πολυ πισω,εχω τον ιδιο στα 3,2 με γραφικα αναλογης δυναμικοτητας και δεν φτουραει.

βγαλε αμεσως το "auto"" απο τις τασεις,η μητρικη δινει τεραστιες και για αυτο σου υπερθερμαινει τον επεξεργαστη.Εκτος του οτι αυξανει την ταχυτητα της παλαιωσης του τσιπ,ανεβαζει κατακορυφα τον κινδυνο να σου καει κατι.

υγ:η διαφορα που ειδες με τα 2,7 ειναι ψιλογελοια μπροστα στην διαφορα που θα δεις με 3,6 ξερω γω.Αλλα δεν ξερω αν ταχει η μητρικη σου.

Γνωμη μου ειναι,αφου αναβαθμισες ,δωσε κατι για νεα μητρικη-επεξεργαστη,η καρτα σου παει χαμενη με αυτον.

βασικά εννοούσα τη διαφορά με τα 3.0 Ghz. Απλά τα χρήματα για να πάρω νέα μητρική και επεξεργαστή είναι σχετικά πολλά σκέφτομαι να πάρω καμιά ψύκτρα και να βγάλω την stock που έχει. Αξίζει; Ευχαριστώ και πάλι

ωραιά το βλέπω έτσι να γίνεται. αν και τώρα δεν ξέρω έκανα άλλη βλακεία :S .Ανοίγω τo cpu-z και βλέπω multiplier x8 ενώ έχω speedtest και CIE disabled. Επείδη έβαλα τα default settings μετά απο boot fail. Tι να κάνω;βοηθεια!!

ναι το θέμα είναι νομίζω οτι ο multiplier ειναι locked και ανοίγω τρία προγραμματα και καθε ένα μου δινει διαφορετική συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή ενώ τον έχω βάλει να τρέχει στα 2.8 απο τα bios.

ναι το θέμα είναι νομίζω οτι ο multiplier ειναι locked και ανοίγω τρία προγραμματα και καθε ένα μου δινει διαφορετική συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή ενώ τον έχω βάλει να τρέχει στα 2.8 απο τα bios.
Εμπιστεύεσαι Everest και CPUz

ναι αυτό είναι το θέμα ότι CPU-Z , Coretemp , Everest μου δίνουν διαφορετικές συχνότητες και δεν ξέρω ποια να εμπιστευτώ. Αυτο που μου τι σπάει είναι οτι μου δείχνει multiplier x8 και δεν ξέρω πως να το ανεβάσω!!Γιατί δεν υπάρχει κάποια αυτόνομη επιλογή απο τα bios έτσι ώστε να αυξήσω το multiplier!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.