serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2009 Εδώ και 20 ημέρες περίπου στο laptop με επεξεργαστή AMD Turion 64 X2 Mobile RAM 1.75GB (256MB δεσμευμένα για GPU) πολύ συχνά ο επεξεργαστής πιάνει κόκκινα (δουλεύει στο 100%), μετά από λίγο όλα κολλάνε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τον κλεισω απ' το power και να τον ξανανοίξω. Βέβαια, όπως καταλαβαίνεται, δε μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτό, και διότι δε μπορώ να δουλεύω έτσι, και γιατί είναι επικίνδυνο να κρεμάσουν κάποια στιγμή τα Windows. Το ότι δουλεύει στο 100% φαίνεται και με Ctrl + Alt +Del, απ' το εικονίδιο λειτουργίας της CPU, αλλά το ίδιο δείχνει και το RAMRush (το utility που δείχνει το ποσοστό χρήσης CPU). Σκέφτηκα μήπως φταίει ότι ανοίγω ταυτόχρονα πολλά tab στο Mozilla. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό, διότι θυμάμαι ότι παλαιότερα άνοιγα πολλά περισσότερα απ' ό,τι τώρα, και δεν κόλλαγε καθόλου. Δίνω και ένα ακόμα παράδειγμα. Φτάνοντας ο υπολογιστής στο desktop, και χωρίς να έχω κάνει τίποτα, βλέπω ότι η CPU κυμαίνεται στο 1%-10%. Όλα καλά μέχρι εδώ. Ανοίγω το Nero, η CPU ανεβαίνει και παίζει μεταξύ 40%-60% (φυσιολογικό), και το κλείνω αμέσως χωρίς να το χρησιμοποιήσω. Μόλις το κλείσω, τα επίπεδα του επεξεργαστή δε θα έπρεπε να πέσουν και πάλι στο 1%-10%, αφού δε χρησιμοποιείται; Αυτός, κακώς , μένει στο 40%-60%. Κάτι δεν πάει καλά. Κάποιος ιός μου μυρίζεται, ο οποίος, με αυτές τις χαζοεφαρμογές που λέγονται antivirus δεν εντοπίζεται. Αλλά πάλι μπορεί και να μην είναι ιός και κάποιος να το έχει αντιμετωπίσει. Τί λέτε; Μπορείτε να με βοηθήσετε; Υ.Γ. Υπερθέρμανση CPU δεν είναι διότι όταν λέω κολλάνε τα πάντα δε διευκρίνησα ότι το mouse κινείται και αν κάνω διπλό click, π.χ. σε ένα φάκελο, μπορεί να τον ανοίξει μετά από 10 min. Άρα, δεν τίθεται θέμα ότι η CPU υπερθερμαίνεται και κολλάει το PC αλλά κάτι επιδρά ΠΟΛΥ αρνητικά στα Windows... Όπως καταλαβαίνετε χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ βοήθεια!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
jpavly Δεκέμβριος 8, 2009 #2 Δεκέμβριος 8, 2009 Για αρχή δες από τον task manager ποια εφαρμογή σου τραβάει CPU και βλέπουμε.
serpico75 Δεκέμβριος 8, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 8, 2009 Τώρα που έχω ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία που έχω μπει στο forum, το μόνο που έχω κανει είναι να ανοίξω Mozilla.Σε πολύ υψηλά επίπεδα (από 40% με 49%) παίζει συνέχεια το "System Idle Process".
jpavly Δεκέμβριος 8, 2009 #4 Δεκέμβριος 8, 2009 Το System Idle Process είναι το ελεύθερο του CPU, δηλαδή όταν είναι εντελώς idle είναι 99% πχ.Τι άλλο έχει πολύ cpu?
Candyman Δεκέμβριος 8, 2009 #5 Δεκέμβριος 8, 2009 Virus μοιάζει, είχα κολλήσει κι εγώ με το άχρηστο το NOD.. Έβαλα MS Security essentials και απεδείχθη πως όχι μόνο πιάνει τα πάντα αλλά τα καθαρίζει επιτυχώς κιόλας.Τι antivirus έχεις;
Candyman Δεκέμβριος 8, 2009 #7 Δεκέμβριος 8, 2009 Ή malware είναι, ή αρχείο των PC tools spyware doctor ή PC Tools Internet Security. Antivirus έχεις;;;;;;;Δες εδώ.
serpico75 Δεκέμβριος 8, 2009 Author #8 Δεκέμβριος 8, 2009 Έχω AVG antivirus και Spyware Doctor.Έχω κάνει scan αλλά είναι αυτό που είπα πιό πάνω.Δεν τα κατάφερε κανένα από τα δύο να βοηθήσει...
jpavly Δεκέμβριος 8, 2009 #9 Δεκέμβριος 8, 2009 Από Google βγαίνει ότι ανήκει στο PC Tools Spyware Doctor. Ξεκίνα λοιπόν απεγκαθιστώντας το.
Candyman Δεκέμβριος 8, 2009 #10 Δεκέμβριος 8, 2009 Ότι λέει και ο jpavly. AVG βγάλτο και βάλε MS Security essentials αν θες να με ακούσεις. Το έχω ψάξει αρκετά με τα antivirus και είναι πολύ καλό και free.
serpico75 Δεκέμβριος 8, 2009 Author #11 Δεκέμβριος 8, 2009 Ότι λέει και ο jpavly. AVG βγάλτο και βάλε MS Security essentials αν θες να με ακούσεις. Το έχω ψάξει αρκετά με τα antivirus και είναι πολύ καλό και free.Εντάξει με το MS Security essentials. Αλλά να ρωτήσω κάτι:Σχετικά με τους πόρους του συστήματος, τί γίνεται; Μήπως είναι βαρύ και το γονατίζει;
Candyman Δεκέμβριος 8, 2009 #12 Δεκέμβριος 8, 2009 Μάλλον κακογραμμένος κώδικας δείχνει να είναι.. όπως και να έχει υπάρχουν απείρως καλύτερα antispyware τα οποία είναι και free π.χ. Spybot.
serpico75 Δεκέμβριος 8, 2009 Author #13 Δεκέμβριος 8, 2009 απέκλεισα, προς το παρόν, την εκτέλεση του Spyware Doctor και όλα πάνε καλά.τελικά θα χρειαστεί να το αλλάξω αφού καταναλώνει το 50% των πόρων από μόνο του.η βοήθεια ήταν ΠΟΛΥΤΙΜΗ.σας ευχαριστώ πολύ!!!!
jpavly Δεκέμβριος 8, 2009 #14 Δεκέμβριος 8, 2009 Τίποτα, αν θες καλό antispyware να τρέχει συνεχώς δοκίμασε το Malwarebytes’ Anti-Malware
Havic Δεκέμβριος 8, 2009 #15 Δεκέμβριος 8, 2009 Εγώ από προγράμματα θα σου πρότεινα Avira AntiVir και COMODO Internet Security(μην βάλεις το antivirus μόνο) και Sandboxie από πόρους δεν τρώνε πολλά έχω win xp το comodo 5.768Κ ,antivir 2 διεργασίες 1.484Κ+9808Κ Sandboxie. 2 διεργασίες 3372Κ+ 3844Κ,το defense+ το comodo είναι πάρα πολύ καλό, κ με το Sandboxie δεν θα περάσει τπτ που δεν θες από το ιντρνετ στο pc σου, είναι κάτι σαν virtual αλλά μόνο για τα προγράμματα που τρέχεις μέσα από αυτό. Μόνο υπομονή με τις ρυθμίσεις τα παραπάνω είναι free software.
adpanos Δεκέμβριος 8, 2009 #16 Δεκέμβριος 8, 2009 Στην καρτέλα ενέργεια στα win, ποιό σχέδιο παροχής ενέργειας έχεις επιλέξει ???Αν έχεις επιλέξει "εξισορρόπηση" μπορείς να έχεις ταυτόχρονα μέγιστες επιδόσεις όποτε χρειάζεται, (αυξάνεται αυτόματα η συχνότητα στην ονομαστική) και μικρή κατανάλωση όποτε δεν χρειάζονται επιδόσεις (πέφτει η συχνότητα αυτόματα, μαζί με την κατανάλωση) μέσω του Qool & Quiet!Αν έχεις βάλει "εξοικονόμηση ενέργειας" τότε το σύστημα δεν πιάνει ποτέ τις μέγιστες επιδόσεις που μπορεί αλλά παίζει πάντα σε χαμηλές συχνότητες (600hz) για να έχεις μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας - φορητότητα! Στην δεύτερη λοιπόν περίπτωση μπορεί το σύστημά σου να χωλένει με το πρόγραμμα που προανέφερες και να φαίνεται στο task manager στην καρτέλα επιδόσεις, πως το σύστημα πιάνει το ταβάνι των 600 όμως Mhz ........................!:whistling:whistlingΓια δες και αυτό! Λίγο απίθανο αλλά το έχω δει να συμβαίνει ...
Havic Δεκέμβριος 8, 2009 #17 Δεκέμβριος 8, 2009 Αν συνεχίσει να κολλάει κάνε ένα prtsc το task manager και msconfig->εκκίνηση να δούμε και τι τρέχει.
serpico75 Δεκέμβριος 10, 2009 Author #18 Δεκέμβριος 10, 2009 Στην καρτέλα ενέργεια στα win, ποιό σχέδιο παροχής ενέργειας έχεις επιλέξει ???Αν έχεις επιλέξει "εξισορρόπηση" μπορείς να έχεις ταυτόχρονα μέγιστες επιδόσεις όποτε χρειάζεται, (αυξάνεται αυτόματα η συχνότητα στην ονομαστική) και μικρή κατανάλωση όποτε δεν χρειάζονται επιδόσεις (πέφτει η συχνότητα αυτόματα, μαζί με την κατανάλωση) μέσω του Qool & Quiet!Αν έχεις βάλει "εξοικονόμηση ενέργειας" τότε το σύστημα δεν πιάνει ποτέ τις μέγιστες επιδόσεις που μπορεί αλλά παίζει πάντα σε χαμηλές συχνότητες (600hz) για να έχεις μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας - φορητότητα! Στην δεύτερη λοιπόν περίπτωση μπορεί το σύστημά σου να χωλένει με το πρόγραμμα που προανέφερες και να φαίνεται στο task manager στην καρτέλα επιδόσεις, πως το σύστημα πιάνει το ταβάνι των 600 όμως Mhz ........................!:whistling:whistlingΓια δες και αυτό! Λίγο απίθανο αλλά το έχω δει να συμβαίνει ...Τη διαχείριση της ενέργειας την κάνει το utility του laptop (Acer) και έχω επιλέξει high performance.Πάντως, για την ώρα, απ' τη στιγμή που δεν τρέχει πιά το Spyware Doctor :nono: έχω βρει την ησυχία μου... Όλα πάνε καλά.Βέβαια, είναι ακόμα 2 ημέρες δοκιμής για να πω με σιγουριά το ok αλλά μέχρι τώρα πάμε καλά.Πάντως, προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό ήταν το πρόβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.