Jump to content

GPU-Z πρόβλημα

Xzibit

Recommended Posts

Αυτο που θες δεν γινετε.Εγω εχω την 5870 σε board me P35 και δουλευει σε x16 οπως λεει το GPU-Z.Αν θες ταξει και καλα να λεει x16 2.0 παρε αλλο board!:jump1:

Θέλω να δεις για την 5870 στο GPU-Z το Bus Interface τι αναφέρει στο The graphics card reports that it supports PCI-Express x16 v2.0. ή V1.1.?

Αυτό με ενδιαφέρει να μάθω.

Για το It is currently running at PCI-Express x16 1.1. αυτό το καταλαβαίνω γιατί έχω P35 chipset.

x16 1.1 λέει ρε συ.Αφού η μητρική υποστηρίζει χ16 1.1 πώς θα αφήσει την κάρτα να ΄δείχνει ότι υποστηρίζει χ16 2.0?Σκέψου το λίγο!:yes4:

Kι εμένα πάντως η Crosshair x16 2.0 γράφει.

Η croshair είναι 790FX λογικό είναι να λέει χ16 2.0!:cool:

Η croshair είναι 790FX λογικό είναι να λέει χ16 2.0!:cool:

AMD 790fx? Βρε για δες, έβγαλε sli support και η AMD στα chipset της; :p

Nvidia 780a sli έχει, Crossfire 2 είναι. Κοτζάμ signature έχω...!!! ;)

Y.Γ. Δεν το είπα γιατί δεν θα έπρεπε να έχει, το είπα γιατί το bus mode που αναφέρει το gpuz είναι θέμα κάρτας και όχι board. Aλλωστε αν αφήσεις το mouse πάνω εκεί, σου αναφέρει αναλυτικά τι υποστηρίζει το board και τι η κάρτα.

ΕDIT: Αν δεν κάνω τραγικό λάθος με κάρτα 2.0 και board 1.1 θα έπρεπε να λέει "pcie 2.0 x16 @ x16"

attachment.php?attachmentid=37280&stc=1&d=1260372521

post-9787-1416074241,8932_thumb.jpg

Ναί λάθος μου με το chip...:unsure:

Υ.Γ Τραγικότατο λάθος!:sarcastic: Δεν ξέρω ρε συ candy.Οι κάρτες γραφικών και τα boards λειτουργούν με μυστήριο τρόπο,που λέει και ο ...(σόρρυ,δεν θυμάμαι ποιός το είπε) :whistling

Αυτό σου έλεγα και εγω πρίν manoli. Για το board λογικό είναι να λέει 1.1, η κάρτα όμως είναι 2.0. Και θυμάμαι ότι με παλαιότερα gpu-z μου το ανέφερε.

Δοκίμασα ρυθμίζοντας από το nvidia control panel να μη ρίχνει η κάρτα τα ρολόγια, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Αυτό γιατί το gpu-z γράφει Ρower saving features may affect the results displayed.

Τεσπα, επιδόσεις στα παιχνίδια και vantage score είναι ανεπηρρέαστα οπότε δεν ασχολούμε άλλο.

Νομίζω όμως ότι αν τρέχουν σε χ16 1.1 δεν παίρνουν όλο το bandwith..(αν κάνω λάθος μην με σκοτώσετε σας παρακαλώ :worship: )

Νομίζω όμως ότι αν τρέχουν σε χ16 1.1 δεν παίρνουν όλο το bandwith..(αν κάνω λάθος μην με σκοτώσετε σας παρακαλώ :worship: )

Δεν θα σε σκοτώσουμε.. γιατί έτσι είναι, το bandwidth αυξάνεται σε κάθε νέα γενιά pci-express.

16 lane slot:

* v1.x: 4 GB/s

* v2.0: 8 GB/s

* v3.0: 16 GB/s

Edit: Εδώ υπάρχει ένα σχετικό άρθρο.

Παίζει καμμία σημασία η ταχύτητα του PCI-E,διότι εμένα που είναι χ16 1.1 σε πολλά παιχνίδια,μερικά αντικείμενα εμφανίζονται μόνο όταν πάω πολύ κοντά τους!Σχετίζεται καθόλου ή είναι εντελώς άκυρο αυτό που λέω;

Παίζει καμμία σημασία η ταχύτητα του PCI-E,διότι εμένα που είναι χ16 1.1 σε πολλά παιχνίδια,μερικά αντικείμενα εμφανίζονται μόνο όταν πάω πολύ κοντά τους!Σχετίζεται καθόλου ή είναι εντελώς άκυρο αυτό που λέω;

Aυτο εχει να κανει με τον κωδικα του παιχνιδιου (draw distance) και τη VRAM.

Κάτι τελευταίο θέλω να αναφέρω.

Στα Gnet που πάω μερικές φορές για να παίξω στο PC που καθόμουν είδα από το CPU-Z ότι είχε μητρική Gigabyte με P35 chipset απλώς άλλο μοντέλο και κάρτα γραφικών 8800GT που είναι PCI-Express 2.0.

Το GPU-Z έδειχνε ότι υποστηρίζει 2.0. και τρέχει σε 1.1.

Το λειτουργικό που έχουν εκεί είναι XP.

Μάλλον θα παίζει ρόλο το revision της μητρικής μου που είναι 1.1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.