Jump to content

Postville 80GB ή Agility/Vertex 60GB?

Shadowjump

Recommended Posts

Λοιπον. Εχω στα χερια μου 2 x Agility 60GB και 2 x Postvile 80GB και θελω να τους τρεξω σε Raid0. (Οι Agility τρεχουν ηδη σε Raid0 στο συστημα στο οποιο γραφω)

Απο διαφορα reviews που εψαξα στο internet δεν βρηκα κατι για τους Postville. Καθε ενας εβγαζε και διαφορετικα

αποτελεσματα.

Οι Postville απ οτι βλεπω ειναι αρκετα πιο αργοι σε write σε σχεση με τους Agility/Vertex. Στο read βγαινουν πιο γρηγοροι οι Postville.

Αξιζει να γινει η αλλαγη σε Postville σε σχεση με τους Agility ή οχι? (λεφτα δεν υπαρχουν στην μεση, οποτε καθαρο κριτηριο ειναι η επιδοσεις). Αν π.χ. ειναι ιδιες οι επιδοσεις, τοτε προτιμω Postville λογω του οτι θα κερδισω 40GB. Αν ομως στο write πεσω 100MB και στο Read ανεβω 20MB δεν νομιζω να αξιζει τοτε.

Παραθετω και ενα screenshot απο ATTO στους Agility.

post-7177-1416074240,616_thumb.jpg

Εξαρτατε κ για τι δουλεια τους θες βασικα, αλλα δε νομιζω να δεις real life διαφορες αναμεσα στα 2 raid. Υπο νορμαλ συνθηκες φανταζομαι το read ειναι ποιο σημαντικο.

Σιγουρα οι OCZ ειναι ποιο ισορροπημενη λυση παντως αλλα χανεις κ χωρο.

Ο υπολογιστης πιο πολυ για internet/μουσικη/games/ταινιες ειναι. Οποτε λογικα το read χρεαζεται παραπανω. Αλλα δεν περιμενα τοσο χαμηλο write. Γιατι ειναι τοσο λιγο σε σχεση με τους OCZ??

Ο υπολογιστης πιο πολυ για internet/μουσικη/games/ταινιες ειναι. Οποτε λογικα το read χρεαζεται παραπανω. Αλλα δεν περιμενα τοσο χαμηλο write. Γιατι ειναι τοσο λιγο σε σχεση με τους OCZ??

Εχοντας το page file απενεργοποιημενο παντα (φανταζομαι εχεις πανω απο 4GB RAM), η επιπτωση του χαμηλου write στις περιπτωσεις που αναφερεις, θα ειναι μικρη λογικα.

Μεγαλο write θα χρειαζοταν αν εκανες video/photo editing ή πολλα encoding/decoding σε ταινιες.

Οτι δινεις παιρνεις, οι Intel ειναι ποιο φτηνοι κ ποιο μεγαλοι. Δεν θα το συζητουσαμε καν αν ειχαν κ μεγαλυτερο ή ισο write με τους OCZ :p

Κ οπως ειπε κ ο φιλος, ειναι αλλη τεχνολογια αναμεσα στους 2 οποτε μη ρωτας το γιατι ;)

Να στο πω αλλιώς: όποιους και να κρατήσεις διαφορά στην καθημερινή χρήση δεν θα δεις. Οι διαφορές και των δυο μοντέλων από τον τελευταίο μηχανικό δίσκο που είχες είναι αβυσσαλαίες (ξαναβάλτον λίγο πάνω για πλάκα για να καταλάβεις για πόσο διαφορά μιλάμε)

Από κει και πέρα, αν είναι οι πρώτοι σου SSD θα σου περάσει σύντομα αυτή η φάση. Η χρήση αυτών των SSD (οποιοδήποτε ζευγάρι και να κρατήσεις) θα στρώσει την λειτουργία του Η/Υ σου τόσο, που σύντομα δεν θα σε απασχολούν τα 2.5, 5.5, 25 Mb/sec και τα τάδε IOPs διαφορά που έχουν τα δυο μοντέλα.

Τέλος, αν σκοπεύεις να την ψάξεις στο ερώτημα "γιατί ο Agility έχει διπλάσιο sequential write και ο Χ25-Μ έχει 10πλάσιο random write" και που βοηθάει το καθένα, τότε έχεις μπόλικα πράγματα να διαβάσεις και στα reviews μας (δικά μου, του jax7480 κλπ) καθώς και στο πολύ χρήσιμο thread για τους Intel SSD.

Καλα σιγουρα. Αλλα σε read σκιζουν οι Intel. Αυτο εχω προσεξει.

Τι ειναι καλυτερο ομως? To Sequential ή το Random Write?

Xονδρικα για να μεταφερεις iso (single μεγαλα αρχεια δλδ) καλυτερο το Seq.

Για να κάνεις setup πχ πολλά μικρά αρχεία καλύτερο το random.

Kοινως για οτι εχει σχεση με το λειτουργικο...και οχι με μεταφορα..random.

Τι ειναι καλυτερο ομως? To Sequential ή το Random Write?

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ως προς το "καλύτερο είναι Χ ή το Ψ", γι'αυτό σου είπα:

Τέλος, αν σκοπεύεις να την ψάξεις στο ερώτημα "γιατί ο Agility έχει διπλάσιο sequential write και ο Χ25-Μ έχει 10πλάσιο random write" και που βοηθάει το καθένα, τότε έχεις μπόλικα πράγματα να διαβάσεις και στα reviews μας (δικά μου, του jax7480 κλπ) καθώς και στο πολύ χρήσιμο thread για τους Intel SSD.

Πολύ χοντρικά, είναι όπως το εξηγεί ο GeorgeVasil.

Εσενα πως παει? Πως σου φαινεται? Εισαι ικανοποιημενος?

Αυτο το εχεις Enabled?

Κοιτα οπως σου τα λενε τα παιδια ειναι. Εγω πηρα τον 2ο λογω χωρητικοτητας και λογω οτι μου πεφτανε πολλα τα 400 για αρχη. Τελικα δεν τα γλιτωσα. λολ

Εγω σιγουρα δεν θα κανω τιποτα μεγαλο file transfer και αμα κανω θα ειναι αραια και που. Οποτε για games/internet κτλ ειναι καλυτερο το μεγαλυτερο read που εχουν οι Intel?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.