Jump to content

νέος τρόπος δικτύωσης στα Windows 7

serpico75

Recommended Posts

Χαίρετε.

Ο εξοπλισμός:

Laptop: Windows XP Pro και ένας κοινόχρηστος φάκελος με απλό sharing (όνομα κοινής χρήσης="test").

desktop PC: Windows 7 Ultimate

Και οι δύο υπολογιστές φτάνουν στο desktop χωρίς να απαιτείται κάποιος κωδικός.

Με τα Windows XP, η προσέγγιση ενός κοινόχρηστου φακέλου (για simple sharing μιλάμε πάντα) στο δίκτυο ήταν πολλή απλή. Έβρισκες στο "My Network Places" τον υπολογιστή, διπλό click, μετά διπλό click στον κοινόχρηστο φάκελο και ήσουν μέσα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όταν προσπαθήσω να μπω απ' τον υπολογιστή με τα 7 στο φάκελο "test", μπαίνει με απλά click.

Στα Windows 7, τα πράγματα είναι πολύ πιό σύνθετα. Κάπως όπως στα Vista. Δεν τα ξέρω καλά. Πρέπει να μπαίνει (νομίζω) κάθε υπολογιστής στο desktop με κωδικό και να δηλώνεται κάθε χρήστης ξεχωριστά να έχει δικαιώματα πάνω στον κοινόχρηστο φάκελο;

Ένας χαμός γίνεται!!! Αλαλούμ...!!!

Και σαν να μην έφταναν όλ' αυτά της πολυπλοκότητας των Vista, ήρθαν τώρα τα 7 και όταν ξεκινάς να κάνεις ένα φάκελο sharing, ας είναι δηλωμένος ο υπολογιστής ότι ανήκει στο κοινό "Workgroup", σου ζητάνε να τον δηλώσεις σε μία άλλη περιοχή-domain, σου δίνουν και έναν κωδικό και άλλα τέτοια. ΧΑΜΟΣ!!!!

Έτσι και στο παράδειγμα εδώ. Όταν πήγα να δημιουργήσω έναν αντίστοιχο κοινόχρηστο φάκελο "test" στον υπολογιστή με τα Seven, μου ζήτησε δήλωση σε domain, μου έδωσε και έναν 10-ψήφιο (αν θυμάμαι καλά 10 ψηφία είχε), τον οποίο μου ξεδίπλωσε και σε στυλ gadget σε στυλ animation σε ένα κίτρινο πλαίσιο για να τον προσέξω (το animation μας μάρανε... τέλος πάντων), και όταν ολοκληρώθηκε το sharing (ασφαλώς δεν είχε γίνει σωστά), πήγα στο laptop με τα XP και όταν βρήκα τον υπολογιστή με τα 7 στο "My Network Places", κάνω διπλό click και εκεί τρώω το ίδιο stop όπως και στα Vista:Username/Password. Και εκεί τα παράτησα.

Ζητούμενα

α)Ρε παιδιά, ξέρει κανείς να μου πει πως να κάνω μία απλή κοινή χρήση στα 7, όπως στα XP, και να μη χρειάζεται πτυχίο τεχνικού για να φτάσω στην υλοποίηση;

β)Υπάρχει κάποια σελίδα/pdf/tutorial σχετικά με την δικτύωση των Seven;

Αυτά.

Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!!!

νομιζω πως για να γινει sharing στα 7 πρεπει και οι δυο υπολογιστες να εχουν 7.δν ειμαι σιγουρος για αυτο.νομιζω πως το ειχα διαβασει στο ιντερνετ.επισης οσο προσπαθησα να το κανω και εγω αυτο δν το καταφερα οποτε ξυλωσα τα xp εβαλα τα 7 και στον αλλο και ολα μια χαρα τωρα

Δοκίμασε το εξής: Δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέγεις 'share with workgroup (read/write)'. Μετά ορίσε καταλλήλως τα permissions (αν δεις στα advanced sharing θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις) στα shared folders των Win7/Vista, κλείσε το password protection και δες τότε αν είναι προσβάσιμα από XP.

EDIT: Έχεις static ip;

Ενα γρηγορο search που εκανα βρηκα αυτο για δοκιμασε το.. http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp/

Επειδή δεν έχω χρόνο τώρα να το μελετήσω, από μία γρήγορη ματιά που έριξα, νομίζω πως αυτό είναι πολύ καλό και ό,τι χρειάζομαι.

Πάντως, keep around σε περίπτωση που δεν το ξεδιαλύνω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ενα γρηγορο search που εκανα βρηκα αυτο για δοκιμασε το.. http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp/

Αυτό καλύπτει εν μέρει αυτό που θέλω να κάνω.

Αυτό το tutorial δείχνει πως να μπεις (ρυθμίζοντας κάποια settings στο pc με τα Seven) από τον υπολογιστή με τα XP στον κοινόχρηστο φάκελο που έχουν τα 7 και λέγεται "Users". Εκεί μπορείς να στέλνεις ό,τι αρχεία θέλεις απ' το 7 pc και να τα διαβάζουν οι άλλοι υπολογιστές του δικτύου.

Αλλά εγώ δε θέλω αυτό. Αυτό που θέλω εγώ είναι να δημιουργήσω ένα φάκελο, π.χ. "test", στο root του C: (C:\) και απλά, βλέποντας το φάκελο αυτό τα άλλα PC στο "Network Places", με ένα απλό click να μπορούν να μπουν.

Μέσω του παραπάνω tutorial, εάν δημιουργήσω αυτό το φάκελο, όντως φαίνεται μαζί με το φάκελο "Users" στο network places. Αλλά όταν πάω να μπω, "τρώω" το stop, με το γνωστό μήνυμα ότι δεν έχω δικαιώματα πρόσβασης. Και αυτό βέβαια είναι που θέλω να αποφύγω. Να μην αρχίζω να ορίζω δικαιώματα πάνω στο φάκελο για κάθε χρήστη του δικτύου, αλλά να μπορούν να μπουν όλοι οι χρήστες ελεύθερα, όπως στο φάκελο "Users".

Δοκίμασα, κάνοντας το φάκελο "test" κοινόχρηστο, να δώσω πάνω του δικαιώματα πλήρους πρόσβασης σε "Guest" και "Guests", αλλά τζίφος.

απο 7 σε 7 παντως ειναι πολυ απλο, τα βαζεις στο ιδιο homegroup και τελιωσες. τωρα για ΧΡ δεν ξερω. να βαλεις 32μπιτα 7 δεν παιζει?

Tα 7 με το που δουνε δυκτιο σε ρωτανε τι ειναι, πχ Home. αν το βαλεις home, τοτε φτιαχνουν το λεγομενο homegroup, και απο εκει προκιπτει το παραθυρο με το κιτρινο πλαιsιο και τον κωδικο..

To κωδικο τον βαζεις σε αλλα πισι με 7 και συνδεονται στο δυκτιο αμεσα.

Ισως αν αλλαζες το ειδος απο home σε work?

επισης δοκιμασε αυτο, πηγαινε στα permisions του public folder δες πως τα εχει και φτιαξτα παρομια στο user ή το test σου.

το public folder ειναι εξ αρχης ανοικτο στα παντα, οποτε λογικα θα εχει κατι να σε καθοδηγισει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.