amateur Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2009 Καλημέρα, Μου στέλνουν κάποια επαγγελματικά αρχεία (με κατάληξη .sdf & .sed) και δεν τα λαμβάνω σε αντίθεση με αρχεία άλλων καταλήξεων. Δοκίμασα και στο λογαριασμό στο gmail αλλά και στο outlook 2003.Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει?Και ποιες ρυθμίσεις χρειάζεται να αλλάξω, επειδή τα χρειάζομαι για να προχωρήσει η δουλειά?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
only4tehlulz Δεκέμβριος 7, 2009 #2 Δεκέμβριος 7, 2009 Ζητησε να σου τα στέλνουνε σε zip ή σε rar και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τα attachments.
amateur Δεκέμβριος 7, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 7, 2009 Η απάντηση δε βοηθάει αλλά φταίω εγώ γιατί δεν ήμουν πιο συγκεκριμένοςΤα αρχεία δε τα στέλνει "άνθρωπος" αλλά συσκευή data logger, τα οποία μετά τα παίρνω και με λογισμικό μετατρέπονται σε *.csvΓια αυτό το λόγο ρωτάω πώς αλλάζω τις ρυθμίσεις στο gmail ή outlook 2003
dimitris_s Δεκέμβριος 7, 2009 #4 Δεκέμβριος 7, 2009 Τα αρχεία δε τα λαμβάνεις γιατί "κόβονται" από το mail server και του gmail και του account που έχεις στο Outlook. Π.χ εγώ στο δικό μου mail server μπορώ αν θέλω να επιτρέπω μόνο τα .jpg ως attached. Όλα τα υπόλοιπα θα τρώνε πόρτα. Αυτό φυσικά γίνεται για λόγους ασφαλείας.Η λύση του να τα στέλνεις συμπιεσμένα δε σε βολεύει αφενώς γιατί πιθανότατα δεν έχεις επιλογή να το κάνεις αυτόματα και αφετέρου επειδή όλοι οι σύγχρονοι mail servers, ελέγχουν και μέσα στα rar/zip files. Εάν π.χ βάλεις ένα exe μέσα σε rar, και το στείλεις σε mail server ο οποίος έχει κομμένα τα exe, πιθανότατα θα λάβεις ένα rar με ένα txt μέσα που θα σε ενημερώνει ότι το exe κόπηκε.Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα account, στο οποίο ο mail server στον οποίο υπόκειται, δε θα κόβει τις συγκεκριμένες καταλήξεις.
amateur Δεκέμβριος 8, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 8, 2009 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες, Με αφορμή την απάντηση σου προκύπτουν οι εξής δύο ερωτήσεις:1. πώς επιλέγω να μην "κόβονται" μόνο οι συγκεκριμένοι τύπου αρχείων?Ρωτάω επειδή έτσι και τη δουλειά μας θα κάνουμε αλλά και θα διατηρήσουμε και το επίπεδο ασφαλείας2. Ποιους mail server γνωρίζεις που μπορούν να βοηθήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου
dimitris_s Δεκέμβριος 18, 2009 #6 Δεκέμβριος 18, 2009 Αυτά τα οποία ανέφερα παραπάνω αφορούν τον mail server στον οποίο επάνω είναι το εκάστοτε account σου. Οπότε: 1) Εάν δεν είσαι ο διαχειριστής του mail server, τότε φυσικά και όπως είναι λογικό, δεν μπορείς να αλλάξεις τέτοιες ρυθμίσεις. 2) Πιθανώς να μην έχεις κατανοήσει πλήρως τη σημασία και το ρόλο του email server. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος mail server, εκτός κι αν στήσεις ένα δικό σου. Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι το email account που έχεις στο Outlook, είναι με την Otenet. Χρησιμοποιεί δηλαδή τον email server της Otenet. Ο administrator του email server αυτού, έχει ορίσει ως αποδεκτούς τύπους αρχείων προς επισύναψη τους (π.χ) JPG, ZIP, PDF. Ο, τιδήποτε διαφορετικό από αυτούς τους τρεις τύπους αρχείων, θα "κόβεται" στον αιώνα τον άπαντα. Για να συμπεριληφθεί και ο τύπος αρχείων sdf ή/και sed θα πρέπει την αλλαγή να την κάνει ο administrator του email server, κάτι που όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκεται να αλλάξει η όποια Otenet για σένα και για μένα, για προφανείς λόγους. Δύο λύσεις στο πρόβλημά σου: 1) Δημιουργείς ένα email account το οποίο επιτρέπει τα sdf και sed. Πως; Trial & Error. Πέρνεις σβάρνα όλα τα email-άδικα, δημιουργείς account και τεστάρεις. 2) Σηκώνεις έναν δικό σου mini mail server (με ένα δωρεάν domain για μηδενικά έξοδα) που θα τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά γι' αυτή τη δουλειά, και αφού θα είσαι ο admin, θα μπορείς να του ορίσεις εσύ ότι τύπο αρχείο θέλεις για επιτρεπόμενα attachments. Τυγχάνει να ασχολούμαι, και χρησιμοποιώ τον MDaemon. Υπάρχει και Free έκδοση του MDaemon που μπορεί να σου κάνει τη δουλειά δωρεάν. Φιλικά
amateur Δεκέμβριος 21, 2009 Author #7 Δεκέμβριος 21, 2009 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις ιδέες, Μάλλον η 2η επιλογή φαίνεται αρκετά καλύτερη και πιο πρακτική
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.