Jump to content

ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις ?

nickstamat

Recommended Posts

8000 οπαδους του ΟΣΦΠ

Επρεπε να μην τους αφησουν οι αγροτες να περασουν,να τους ριξουν και ενα χερακι ξηλο και να τουσ στειλουν πισω στη μαμακα τους να ηρεμισουν.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, απλοί αγρότες είναι. Όχι κινέζοι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών.

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Gιανγκο με χιουμοριστικη διαθεση το ειπα για να θειξω και λιγο το πιο ουσιαστικο ζητημα των ημερων.

****** για τους οπαδους του ΟΣΦΠ και της καθε ομαδας.

Από την είδηση αυτό σου έμεινε ε;

Ναι:ph34r:

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, απλοί αγρότες είναι. Όχι κινέζοι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών.

μιας και το εθεσες ανετα τους εχουν οι αγροτες τoυς οπαδους του ΟΣΦΠ , για πλακα . Αυτο ελειπε να μην μπορουν να τακτοποιησουν 100 βουτυρομπεμπεδες. Αναμενουμε την παραδειγματικη τιμωρια του ΟΣΦΠ, γιατι καιρο ειχαμε να δουμε ξυλο σε πολη .

Βρε Γερμανό θέλουμε λέμε! Θυμάστε τα κορυφαία χουλιγκάνια τους Άγγλους; Θυμάστε τι Παναγίτσες γίνανε όταν ψηφίστηκε το 2000 στην Αγγλία ο "νόμος του θεατή ποδοσφαίρου";

Κι όταν πήγαν πάλι να ξετσουνίσουν στο παγκόσμιο στην Γερμανία (2006?) οι Γερμανοί αστυνομικοί κάνανε "προληπτικές συλλήψεις".

Σε κανέναν δεν αρέσει η βία στα γήπεδα, αλλά άμα κάνανε κι εδώ "προληπτικές συλλήψεις" οπαδών, θα σπάγανε κι άλλα περίπτερα και θα ανοίγανε άλλα 10 threads οι ψευτοαναρχικοί, γιατί εμείς είμαστε ελεύθεροι Έλληνες και δεν τα σηκώνουμε αυτά...

Και πάω και βλέπω αγώνα ποδοσφαίρου στην Αγγλία τώρα, εκεί που γεννήθηκε ο χουλιγκανισμός, και βλέπεις ολόκληρες οικογένειες στις κερκίδες, καθίσματα στο ένα μέτρο από τη γραμμή του πλαγίου, κάγκελα μηδέν και 4 αστυνομικούς στις 4 γωνίες των κερκίδων να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Τουρκία δεν ξέρω αν έχουμε γίνει, αλλά οι Έλληνες οπαδοί παίζουνε χαλαρότατα στην ίδια κατηγορία με τα αντίστοιχα πιθήκια των Βαλκανίων.

Πετρο υπαρχει κατι πολυ σημαντικο που δεν αναφερεις ομως,ειδικα απο τη στιγμη που ζεις στην Βρετανια και εχεις και εικονα απο πρωτο χερι (γιατι εγω την εχω μεταφερωμενη απο αρκετους φιλους που σπουδαζαν και σπουδαζουν στο νησι απο το 98 μεχρι κ σημερα).

Ο νομος αυτος αλλαξε την κατασταση μεσα στα βρετανικα γηπεδα.

Το πεδιο της μαχης ομως εχει μεταφερθει πλεον εξω απο αυτα οποτε δεν μου λεει κατι αυτο.

Συναντιουνται σε κανονισμενα ραντεβου ή μη και πλακωνονται,σπανε τα μουτρα τους και συχντα καταστρεφουν και δημοσια περιουσια.

Αρα δεν εχει θεραπευτει το προβλημα,απλα πλεον δεν προβαλεται,οποτε δεν χαλαει η μοστρα...:cool:

Για την κατασταση μεσα στο γηπεδο ειναι υπευθυνες καθαρα και μονο οι Π.Α.Ε σαν ανωνυμες εταιριες που ειναι.Δικο τους το μαγαζι,ας φροντισουν να βρουν τροπο να το προστατεψουν. :stop:

Δηλαδη ο Χ/Υ επιχειρηματιας-εργοστασιαρχης-μαγαζατορας,γιατι αναθετει την προστασια του "μαγαζιου" του (με την ευροια εννοια γιατι κ για τα εργοστασια ισχυει το ιδιο) σε καποια εταιρια security?

Να το κανουν και οι ΠΑΕ αυτο.Ας πληρωνουν για να εχουν αυτο που οι ιδιοι διατυμπανιζουν οτι θελουν.Ηρεμια στα γηπεδα.Αλλα δεν το κανουν γιατι αυτοι οι ουνοι καθε Kυριακη ειναι ο πιστος στρατος τους που τους χρηματοδοτει καθε χρονο με εισιτηρια και αγορα εμπορευματων.Αν ερθουν σε ρηξη με τους οπαδους (οχι τους φιλαθλους το τονιζω) φοβουνται το "πολιτικο" κοστος.

Ε,εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει.Για οτι γινεται εντος γηπεδου υπευθυνη ειναι η εκαστοτε εταιρια,τελοC

Για τα εκτος γηπεδου αναλαμβανουν οι αρμοδιοι,βλεπε αστυνομια.Και ας τους μαζεψουν οσους σπανε και καινε και πλακωνονται στο ξηλο.

Δεν θα πληρωνει πας ελλην πολιτης την ομαδα του Κοκαλη,του Βαρδινογιαννη,του Βγενοπουλου/Γιαννακοπουλου/Πατερα,του Ζαγορακη,του Κουγια και του οποιουδηποτε αλλου.

Ας πληρωσουν αυτοι για το μαγαζι τους και αν δεν βγαινουν ας το πουλησουν.Και αν δεν πουλιεται ας το βαλλουν στον πατο τους.Δεν με ενδιαφερει.

Πετρο υπαρχει κατι πολυ σημαντικο που δεν αναφερεις ομως,ειδικα απο τη στιγμη που ζεις στην Βρετανια και εχεις και εικονα απο πρωτο χερι (γιατι εγω την εχω μεταφερωμενη απο αρκετους φιλους που σπουδαζαν και σπουδαζουν στο νησι απο το 98 μεχρι κ σημερα).

Ο νομος αυτος αλλαξε την κατασταση μεσα στα βρετανικα γηπεδα.

Το πεδιο της μαχης ομως εχει μεταφερθει πλεον εξω απο αυτα οποτε δεν μου λεει κατι αυτο.

Συναντιουνται σε κανονισμενα ραντεβου ή μη και πλακωνονται,σπανε τα μουτρα τους και συχντα καταστρεφουν και δημοσια περιουσια.

Αρα δεν εχει θεραπευτει το προβλημα,απλα πλεον δεν προβαλεται,οποτε δεν χαλαει η μοστρα...

Μιλάμε για 2 διαφορετικά προβλήματα εδώ: άλλο η βία στα γήπεδα και άλλο η βία στο πεζοδρόμιο. Οι άλλοι μπορεί να θέλουνε να κάνουνε συμμορίες και να πλακώνονται κάθε βράδυ α λα fight club, μαγκιά τους και καμποϋλίκι τους. Να πάνε σε μια αλάνα, να βγάλουνε και μαχαίρια και να καθαρίσουνε και τις εκκρεμότητες τους αλλά και την κοινωνία από τα γονίδιά τους.

Άλλα άμα πάνε να μου τα φέρουν σε χώρο αθλητισμού & ψυχαγωγίας, εκεί που χιλιάδες γονείς σκοπεύουν να στείλουν το παιδί τους στα 9 ή στα 12 του για να γυμνάσει σώμα & πνεύμα, με την ελπίδα να γίνουν φίλαθλοι και όχι οπαδοί, ε όχι ρε φίλε. Και προληπτικά να τους συλλάβουν και προληπτικά να τους κάνουν κωλονοσκόπιση.

Γιατί θα πρέπει εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες να ανεχόμαστε ένα μάτσο ανεγκέφαλα και άεργα ρεμάλια, που ζουν και αναπνέουν για "την ομαδάρα" και κατάφεραν μέσα σε 20 χρόνια να μετατρέψουν το αθλητικό ιδεώδες σε συμμορίες και μάχες του δρόμου;

Επί 2000+ χρόνια βλέπουμε πολέμους να πατάνε Pause για να διεξαχθούν αθλητικοί αγώνες, αθλητές να χειροκροτούνται για την προσπάθεια και όχι για το αποτέλεσμα και ξαφνικά: "θεός" ο Χαριστέας όταν σκοράει ("πουλητάρι που σέρνεται" όταν δεν πιάνει απόδοση), "έτσι και ξαναπείς κουβέντα για τη Μπαοκάρα, θα σου σπάσω το κεφάλι" και άλλα τέτοια γραφικά.

Και το ερώτημα που θέτω είναι: τι θα κερδίσει και τι θα χάσει η κοινωνία και η ανθρωπότητα, αν κάνουνε οι κλούβες 2-3 γύρες σε ισάριθμες αγωνιστικές και μπουζουριάσουν οποιονδήποτε κάνει πως πάει να σπάσει την στάση του λεωφορείο τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας του και όποιον ξελαρυγγιάζεται ότι ο θρύλος κι ο Πειραιάς, ή ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη, ή ο ΠΑΟ κι η λεωφόρος "γα***νται";

Σου φαίνεται υπερβολικό; Ριζοσπαστικό; Γιατί εγώ πιστεύω ότι πολλοί πολίτες θα χαρούν, λίγοι θα στεναχωρεθούν.

Γιατί δεν θεωρώ δικαιολογία το "μα έτσι διασκεδάζουν/ξεδίνουν τα παιδιά", τι πάει να πει αυτό; Και μένα η διασκέδασή μου μπορεί να αποτελείται από μαζικά ντου μέσα σε εκκλησίες όπου θα κατεβάζω χριστοπαναγίες, θα φτύνω τους παπάδες στα μούτρα και θα σπρώχνω τις γριούλες, τι δηλαδή, θα με αφήσουν να κάνω και σύλλογο/όμιλο για να μπορώ να βρω και άλλα τέτοια όντα με τα ενδιαφέροντά μου;

Αυτές είναι για εμένα και οι δυο βασικές προσεγγίσεις του θέματος. Η μια που βλέπει το πρόβλημα ως αθλητικό (κυρίως), και η άλλη που θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό, και με την οποία είμαι πιο κοντά.

Καθαρίζοντας όμως τους αθλητικούς χώρους από τέτοια φαινόμενα, εκτός του ότι είναι μια καλή αρχή, νομίζω πως είναι και το minimal requirement της κατάστασης. Όταν έχεις θηρία που θέλουν να φαγωθούν, τουλάχιστον τους κλείνεις την αρένα.

Χωρίς να είμαι υπέρ ακρέων λύσεων στη συγκεκριμμένη ακραία κατάσταση, θα πω ότι η αιτία της ύπαρξης του προβλήματος είναι η κοινότυπη ατιμωρησία. Το αίτιο όμως είναι η έλλειψη παιδείας και η εντελώς λάθος αντιμετώπιση του Έλληνα οπαδού στο ολο ζήτημα.

Πήγαινα στο γήπεδο και αυτό που έβλεπα γύρω μου ήταν με μια λέξη : ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ.

Μαζικό ή ατομικό βρίσιμο από το 1' ως το 90'.

Το 90% των συνθημάτων επικεντρώνονται στο να βρίσουν τον αντίπαλο, και αν είναι καλό το φεγγάρι θα υμνήσουμε και την ομάδα μας.

Παίζει ρόλο βέβαια και το προϊόν, αλλά σε εναν πελάτη τέτοιου επιπέδου τι θα πουλήσουνε ;

Παίζει ρόλο βέβαια και το προϊόν, αλλά σε εναν πελάτη τέτοιου επιπέδου τι θα πουλήσουνε ;

ε εδω που τα λεμε ειναι ψιλοκοινο φαινομενο αυτο...

βλ νβιντιακηδες -αμντακηδες

ιντελακηδες-αμντακηδες

λινουξαδες-μικροσοφταδες

μπεμβεδακηδες-μερσεντακηδες

Τσακωνικοι-Λεζικοι

Κλειτοριδικες-Κολπικες

κλπ

λινουξαδες-μικροσοφταδες

Εντάξει, να δω καραφλό και μουσάτο λινουξά να ανεβάζει πανό & πίεση με την πάρτη του Μπιλ Γκέυτς, σκαρφαλωμένος σε κάγκελα και θα σβύσω τα Windows 3.1 από το 2ο partition μου!

Μιας και το επανεφερες εσυ,δεν ειδα καμια αστυνομικη δυναμη να εμποδιζει τους 8000 οπαδους του ΟΣΦΠ να ανεβουν 700χλμ απο την Αθηνα για να πανε στην Καβαλα :nuke:

Ιδια μετρα ανισα σταθμα :dirol:

για να καταλάβω: το πρόβλημα, κατ'εσέ, είναι που αφήσανε τους επιστήμονες του ΟΣΦΠ να πάνε στην Καβάλα, ή που δεν αφήσανε τους αγνούς φίλους του ΠΑΟΚ να πάνε στη Λιβαδειά;

Μιλάμε για 2 διαφορετικά προβλήματα εδώ: άλλο η βία στα γήπεδα και άλλο η βία στο πεζοδρόμιο. Οι άλλοι μπορεί να θέλουνε να κάνουνε συμμορίες και να πλακώνονται κάθε βράδυ α λα fight club, μαγκιά τους και καμποϋλίκι τους. Να πάνε σε μια αλάνα, να βγάλουνε και μαχαίρια και να καθαρίσουνε και τις εκκρεμότητες τους αλλά και την κοινωνία από τα γονίδιά τους.

Άλλα άμα πάνε να μου τα φέρουν σε χώρο αθλητισμού & ψυχαγωγίας, εκεί που χιλιάδες γονείς σκοπεύουν να στείλουν το παιδί τους στα 9 ή στα 12 του για να γυμνάσει σώμα & πνεύμα, με την ελπίδα να γίνουν φίλαθλοι και όχι οπαδοί, ε όχι ρε φίλε. Και προληπτικά να τους συλλάβουν και προληπτικά να τους κάνουν κωλονοσκόπιση.

Γιατί θα πρέπει εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες να ανεχόμαστε ένα μάτσο ανεγκέφαλα και άεργα ρεμάλια, που ζουν και αναπνέουν για "την ομαδάρα" και κατάφεραν μέσα σε 20 χρόνια να μετατρέψουν το αθλητικό ιδεώδες σε συμμορίες και μάχες του δρόμου;

Επί 2000+ χρόνια βλέπουμε πολέμους να πατάνε Pause για να διεξαχθούν αθλητικοί αγώνες, αθλητές να χειροκροτούνται για την προσπάθεια και όχι για το αποτέλεσμα και ξαφνικά: "θεός" ο Χαριστέας όταν σκοράει ("πουλητάρι που σέρνεται" όταν δεν πιάνει απόδοση), "έτσι και ξαναπείς κουβέντα για τη Μπαοκάρα, θα σου σπάσω το κεφάλι" και άλλα τέτοια γραφικά.

Και το ερώτημα που θέτω είναι: τι θα κερδίσει και τι θα χάσει η κοινωνία και η ανθρωπότητα, αν κάνουνε οι κλούβες 2-3 γύρες σε ισάριθμες αγωνιστικές και μπουζουριάσουν οποιονδήποτε κάνει πως πάει να σπάσει την στάση του λεωφορείο τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας του και όποιον ξελαρυγγιάζεται ότι ο θρύλος κι ο Πειραιάς, ή ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη, ή ο ΠΑΟ κι η λεωφόρος "γα***νται";

Σου φαίνεται υπερβολικό; Ριζοσπαστικό; Γιατί εγώ πιστεύω ότι πολλοί πολίτες θα χαρούν, λίγοι θα στεναχωρεθούν.

Γιατί δεν θεωρώ δικαιολογία το "μα έτσι διασκεδάζουν/ξεδίνουν τα παιδιά", τι πάει να πει αυτό; Και μένα η διασκέδασή μου μπορεί να αποτελείται από μαζικά ντου μέσα σε εκκλησίες όπου θα κατεβάζω χριστοπαναγίες, θα φτύνω τους παπάδες στα μούτρα και θα σπρώχνω τις γριούλες, τι δηλαδή, θα με αφήσουν να κάνω και σύλλογο/όμιλο για να μπορώ να βρω και άλλα τέτοια όντα με τα ενδιαφέροντά μου;

Οχι ρε Πετραν αν ειναι δυνατον...Δεν μιλαμε για δυο διαφορετικα προβληματα σε καμια περιπτωση.

Μιλαμε για τις δυο οψεις του ιδιου προβληματος

Δεν αναφερθηκα γενικα στο προβλημα της βιας που μαστιζει τις συγχρονες κοινωνιες.Αυτο που ειπα,το οποιο ειναι και προφανες αν μη τι αλλο,ειναι πως η διαμαχη-πολεμος-συγκρουση ή οπως αλλιως θελεις να το πεις,εχει μεταφερθει απο τα ιδια ατομα παντα,εξω απο το γηπεδο,ενω πριν η "μαχη" αυτη γινοταν και μεσα στο γηπεδο.

Οι ιδιοι ανθρωποι που μεσα στο γηπεδο καθονται σαν πουλακια με τον φοβο των καμερων και των σκυλιων,κτλ ειναι αυτοι που μετα τη ληξη ενος αγωνα ή πριν απο εναν αγωνα ή σε ακαθοριστο χρονο και τοπο,δεινουν "ραντεβου" και πλακονονται στα σουτια.

Απλουστατα σε αυτα τα ραντεβου υπαρχουν και αλλοι που δεν πανε καν πλεον στο γηπεδο,ειτε γιατι δεν γουσταρουν επειδη το βρισκουν πια ξενερωτο ειτε γιατι ειναι banαρισμενοι απο καποιο δικαστηριο,ειτε γιατι ειναι με αναστολη για αναλογο περιστατικο,ειτε ειτε.

Δεν ειναι κατι το διαφορετικο επομενως.Δεν αναφερθηκα σε συμμοριες και βια εν γενει στους δρομους.αναφερθηκα στο αποτελεσμα που επηλθε με την εφαρμογη του συγκεκριμενου νομου για την βια στα γηπεδα απο τις βρετανικες κυβερνησεις.Γιατι μην ξεχναμε πως οι βρετανοι χουλιγκανς στα εκτςο εδρας ταξιδευουν και παντα ολο και καποια κινητοποιηση υπαρχει για να στειλουν πισω στο νησι τους σεσυμασμενους.Απλα αυτοι δεν μπορουν να μπουν στα βρετανικα γηπεδα.So what?Ξεσπανε εξω απο αυτα.

Εδω εχουν γινει 4 ταινιες ευριας απηχησης με περιεχομενο την βια που περιβαλλει το ποδοσφαιρο στην Βρετανια και οι 3 απο αυτες ηταν και Βρετανικες παραγωγες.Και δεν συζηταμε για ποσες αλλες μικροτερης εμβελειας εχουν γυριστει.Τυχαιο ειναι αυτο το γεγονος.Ή μηπως ο κινηματογραφος ειναι εκτος πραγματικοτητας στο συγκεκριμενο ζητημα?Και ολα αυτα 10-15 μολις χρονια απο την εφαρμογη του νομου για την βια στα γηπεδα...Δηλαδη μετα απο 20 τι θα γινεται?Θα βγαινουν οι χουλιγκανς στο δρομο και θα σφαζουν ανθρωπους εξ'αιτιας του χρωματος της μπλουζας τους?

Δευτερο σημαντικο σημειο.

Σε πιο αθλητικο ιδεωδες αναφερεσαι?Αυτο εχει πεθανει εδω και αιωνες,απο την Αρχαια Ελλαδα ακομα.Και αναθεμα και αν υπηρχε και τοτε,αλλα τεσπα.

Οταν γινονταν Ολυμπιακοι Αγωνες ενω βομβαρδιζαν την Γιουγκοσλαβια και το Ιρακ που πηγε το ιδεωδες αυτο?Οταν στον βωμο του χρηματος ο αθλητισμος εχει γινει πρωταθλητισμος σε ολα τα αθληματα και σε ολες τις ηλικιες και η ντοπα παει συννεφο τι απογινε το ρημαδι το "ευ αγωνιζεσθαι"?

Πλεον νικητης και πρωταθλητης ειναι αυτος με την καλυτερη ντοπα,το μεγαλυτερο μπατζετ και τους καλυτερους και δυνατοτερους σπονσορες.Αυτα ειναι πραγματα που τα γνωριζουν και τα μαθαινουν ακομα και τα παιδια του Δημοτικου.

Μηπως το αθλητικο ιδεωδες εκφραζει πιο πολυ την δικη σου (και πολλων αλλων) λαχταρα και νοσταλγια,παρα την πραγματικοτητα?Γιατι ακομα και στο πινγκ-πονγκ ντοπα παιζει...

Εδω στην Αφρικη θα διοργανωθει ενα παγκοσμιο κυπελλο ποδοσφαιρου σε μια χωρα που ενα τεραστιο κομματι του πληθυσμου πεθαινει κυριολεκτικα της πεινας και δεν εχουν νερο να πιουνε.Τι λεμε τωρα?Καθε χωρα που διοργανωνει ενα μεγαλο αθλητικο γεγονος μετα μπαινει μεσα με τα μπουνια.Σχεδον ολες οι Ολυμπιαδες μπηκαν μεσα οπου και να εγιναν.

Το αθλητικο ιδεωδες εδω και πολλες δεκαετιες ειναι ταυτισμενο με τα συμφεροντα εταιριων και πολιτικων συσχετισμων.

Ας πατησουμε λιγακι πανω στη Γη ρε παιδια.

Και για να ερθω στο ερωτημα σου.

Αν καποιος απο αυτους κανει καποια αξιοπηνη πραξη καλα θα κανουν και θα τον μπουζουριασουν.Αυτο ειναι δεδομενο και δεν εχει να κανει με τον αθλητικο νομο ή με οτιδηποτε αλλο αφορα τον αθλητισμο και το ποδοσφαιρο.

Αυτο θα γινοταν και το εκανε ο οποιοσδηποτε.Αν εγω βγω στο δρομο και αρχισω να σπαω στασεις λεωφορειων και πινακιδες επειδη μαλωσα με την γκομενα,παλι θα με μαζεψουν.Τι σχεση εχει η ομαδα και ο υπννος και τα διακριτικα?

Και επειδη συμφωνω με τον tamerlan,οτι το προβλημα ειναι κοινωνικο,βαθυτατα κοινωνικο μαλιστα,τα αιτια πρεπει να αναζητηθουν στη ριζα του κακου.Δεν δικαιολογω καμια αγανηκτισμενη νεολαια ή οτιδηποτε σχετικο.Δεν ειναι θεμα "νομιμοποιησης" στα ματια και στη συνειδηση της κοινωνιας.

Αλλα αναγνωριζω πως η κοινωνια ειναι αυτη που δημιουργει αυτα τα φαινομενα βιας και οτι καποιοι τα εκμεταλευονται προς οφελος τους,ειτε αμεσα,ειτε εμεσα,ειτε και τα δυο ταυτοχρονα.

Ας παρουμε για παραδειγμα την ελληνικη κοινωνια.

Οταν εχει πανω απο 30% ανεργια στις ηλικιες μεχρι τα 30,οταν εχεις ενα συστημα παιδιας ανικανο να παρεχει "παιδεια".Οταν εχεις ενα πολιτικο συστημα που δημιουργει και τροφοδοτει τις κοινωνικες αντιθεσεις και οξυνει την ταξικοτητα στην κοινωνιας,ειναι λογικο και επομενο,ενα κομματι αυτων που πλητονται,να αντιδρασουν με ποικιλους τροπους και ενας απο αυτους ειναι να βριζουν και να σπανε στα γηπεδα (μεσα και εξω απο αυτα).Αλλος ειναι να το ριξεις στην πρεζα και στα ναρκωτικα και αλλος ειναι να σταθεις και να αγωνιστεις για να αλλαξεις αυτα που σε καταδυναστευουν.

Σε αυτο να συζητησουμε ποιος ειναι ο σωστος τροπος,συμφωνοι.Αλλα θα πρεπει πρωτα απ'ολα να συμφωνησουμε στο προφανες και να εχουμε μια κοινη αφαιτηρια.Οτι τα ζητηματα βιας ειναι προβληματα κοινωνικα,αφορουν ολοκληρη την εκαστοτε κοινωνια και ειναι αποτελεσμα δεδομενων κοινωνικων συνθηκων και πραξεων.

Δεν θεραπευεις το προβλημα με το να παρκαρεις τις κλουβες στους δρομους.Το λυνεις προσωρινα,συμφωνοι,αλλα δεν το θεραπευεις.Ετσι λειτουργουσαν τα δικτατορικα καθεστωτα...ποναει ποδι,κοψει ποδι...Αυτη ειναι η λυση?

για να καταλάβω: το πρόβλημα, κατ'εσέ, είναι που αφήσανε τους επιστήμονες του ΟΣΦΠ να πάνε στην Καβάλα, ή που δεν αφήσανε τους αγνούς φίλους του ΠΑΟΚ να πάνε στη Λιβαδειά;

Ουτε το ενα αλλα ουτε και το αλλο...

Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως στην μια περιπτωση η αστυνομια ειναι στημενη εξω απο τουσ συνδεσμους και δεν επιτρεπει καν την επιδηβαση σε λεωφορεια (περιπτωση ΠΑΟΚ) και στην αλλη ανεβαινουν 8000 κοκκινοφρουροπι ανενοχλητοι,ταξιδευουν ~1500 χλμ,τα κανουνε γης μαδιαμ και επιστρφουν στο σπιτι τους ατσαλακωτοι.

Την στιγμη μαλιστα που οι "ριγμενοι" οπαδοι (οπαδοι οχι φιλαθλοι και αυτοι),πανε για ακομα μια φορα σε ενα γηπεδο εκτος εδρας και παραδιδουν μαθηματα ευμπεριφορας.Και στην Ν.Σμυρνη το ιδιο και στην Θρακη και παντου με ελαχιστες εξαιρεσεις τα τελευταια 3 χρονια.

Γιατι δεν βρεθηκε κανεις να σταματησει το κονβοι λεωφορειων σε οποιοδηποτε σημειο της διαδρομης?Δεν περιμενε κανεις πως αν ανεβουν 8000 (!!!!!!!!!) Ολυμπιακοι στην Καβαλα (1 ωρα απο Σαλονικη),πως θα γινει σιγουρα μακελιο?

Το προλημα μου λοιπον ειναι πως αυτος ο νομος ειναι μια γελοιοτητα και δεν εφαρμοζεται ποτε οταν πρεπει παρα μονο για να δημιουργουνται εντυπωσεις.Οποτε ποιος ο λογος να τον εχεις,μιας και ειναι και αντισυνταγματικος?

Τι αλλο πρεπει να γινει δηλαδη για να φανει πως δεν εχει κανενα αποτελεσμα στην καταπολεμηση της βιας?

Το ειπα και σε προηγουμενο ποστ.

Ο καθε μαγαζατορας να προστατεψει το μαγαζι του οπως νομιζει αυτος καλυτερα και με οποιον τροπο θεωρει καλτυερο αρκει να μην τα πλρωνων εγω και να βαλλει και αυτος το χερακι του στην βαθια του τσεπη.

Τα τηλεσυμβολαια της ΝΕΤ σε ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ειναι σκανδαλωδη,για Ευρωπη πριν 2 χρονια αλλα και τωρα για τον ΟΣΦΠ.

Οι επιχορηγησεις του ΟΠΑΠ το ιδιο...

Εδω μιλαμε για μια κατασταση οπου ο κοσμος πιναει και καποιοι αμοιβονται με εκατομυρια ευρω συμβολαια,ορισμενα εκ των οποιων απορεουν απο τις τσεπες τις δικες τους (του κοσμου)!

Τι λεμε τωρα?:nada:

Δεν είναι το ίδιο "νόμισμα". Η άκυρη βία υπάρχει στην Αγγλία και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατανάλωση αλκοόλ και τα υπόλοιπα γνωστά (παιδεία, ανεργία, κλπ) Απλά τυχαίνει και μερικά σκηνικά συνδέονται με το ποδόσφαιρο.

Και εντελώς να τα ξηλώσεις τα γήπεδα από την Αγγλία και να καταργήσεις τις ομάδες, η βία πάλι θα υπάρχει γιατί απλά τα άτομα έτσι την ακούνε από το ποτό.

Κάθε βράδυ στις ειδήσεις βλέπουμε μαχαιρώματα και ξύλο μέχρι θανάτου που δεν έχουν καμία σχέση με ποδόσφαιρο και ομάδες, απλά ο άλλος είχε πιει λέει 15-20 λίτρα μπύρα και στράβωσε που τον κοίταξε περίεργα ο άλλος.

Όσο για το αθλητικό ιδεώδες, μια χαρά είναι (ή μάλλον θα ήταν) μέχρι τα σχολεία. Δε με απασχολεί τι κάνουν οι μπρατσωμένες αθλήτριες και οι χημικοί αθλητές του πρωταθλητισμού από την στιγμή που αυτοί που το κάνουν είναι ενήλικοι και αποφασίζουν για το σώμα τους.

Όσο για τις διαφημίσεις, τους σπόνσορες και τα δις, τα θεωρώ αναγκαίο κακό. Ο πατέρας μου λέει ότι παλιά οι παίκτες παίζανε μπάλα για την φανέλα και για την γειτονιά και ήταν πιο όμορφα και ρομαντικά, αλλά κι από την άλλη είχανε 1 γήπεδο όλο κι όλο στον Βοτανικό, κι αυτό τον μοιραζόντουσαν 3 ομάδες, ενώ για παίξουν τα παιδιά της περιοχής υπήρχαν μόνο οι αλάνες με χώμα, τα πάρκινκ των λεωφορείων κλπ

Σήμερα έχεις γήπεδα μπάσκετ κάθε 5 τετράγωνα και σε κάθε σχολείο. Φοβάμαι πως αν δεν υπήρχαν τα λεφτά από τους χορηγούς ή τα κέρδη από τις διαφημίσεις, οι αγαπητοί πολιτικοί μας θα είχαν κάνει αυτά τα λεφτά βίλες στην Εκάλη και όχι αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους της πόλης.

Η βια είναι το νόμισμα και έχει πολλές όψεις.

Το ότι ακείται σε χώρους άθλησης ίσως την κάνει πιο αποκρουστική, αλλά και στο δρόμο να περπατάω με την κόρη μου και να δω τύπους να μαχαιρώνονται/ροπαλιάζονται το ίδιο θα με ενοχλήσει.

Για την εξαφάνιση του φαινομένου από τα αγγλικά γήπεδα και τη συνολική εικόνα του ποδοσφαίρου τους, εχω μόνο καλά λόγια να πω.

Η συνολική τους στάση απένατι στη βια όμως, με κάνει να σκεφτώ ότι η συζήτηση έγινε κάπως έτσι :

- Το παιδί μας κλέβει!

- Δεν πειράζει, κλέβει σε άλλη γειτονιά.

απο το 1997 μεχρι το 2001 εμενα στις εστιες πισω απο το γηπεδο του Sunderland (stadium of light), γυρω στα 300 μετρα σε ευθεια. Καθε σουκου που ειχε ματς καποιες ωρες μετα και καποιες ωρες πριν φοβομασταν να κυκλοφορησουμε και οταν λεω φοβομασταν εννοω για τη σωματικη μας ακεραιοτητα . Αξεχαστη δε η πρωτη μου εμπειρια στη χωρα με μαχαιρωματα εξω απο PUB , μερα μεσημερι σαββατου πριν τον αγωνα, εμενα μοολις 10 μερες εκει. Το ποσοι εχουν μαχαιρωθει στα τοπικα ντερμπυ αριθμο δεν θυμαμαι (καθε χρονο νομιζω απο ενας), θυμαμαι ομως το 99 οτι 3 πεθαναν σε συμπλοκες μετα τον αγωνα. Σε γενικες γραμμες πινουν τα κερατα τους πριν και μετα τον αγωνα δινουν τα ρεστα τους , αν και στι γηπεδο δε κουνιεται φυλο...εξω ομως ειναι μια πολυ διαφορετικη ιστορια. Να πω για καυγαδες στα club μπαρ κλπ οταν η κουβεντα γυρνουσε στη μπαλα? του αλλου του καρφωσαν το pint στη μουρη οταν αρχισε να βριζει τη liverpool στα καλα καθουμενα.

Και εδω θα διαφωνησω με οσους λενε οτι ειναι κοινωνικο το προβλημα στην ελλαδα , δεν ειναι καθολου γιατι ο γαυρος ή μπαοκτζης μετα το σπασιμο της καρεκλας στο γηπεδο θα παει στην 100 κιλων μανα του και θα του βαλει το μουσακα να φαει φιλωντας τον στο αξυριστο-πλην-περιποιημενο μουσι του ρωτωντας τον πως πηγε η μερα του..."καλα μαμα" . Εδω ο "χουλιγκανος" τον ενθαρρυνουν και τον αφηνουν να τα σπασει , το ποιοι ξερουμε καλα . Εξω τα σπανε επειδη οι ανθρωποι ειναι στα ορια τους , εξω ειναι κοινωνικο το προβλημα .

Όταν λεω ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν εννοώ ότι έχει κοινωνικά αίτια (αδικία, ανισότητα, άτιμη κενωνία κ.τ.λ.)

Εννοώ ότι είναι πρόβλημα της κοινωνίας, και οχι του αθλητισμού.

Ο Έλληνας μπουμπούκος της μαμάς που περιγράφει ο ea6gka, παρ' ότι διαφέρει χαοτικά στα χαρακτηριστικά με τον Άγγλο που έχει να δει τη μάνα του δυο χρόνια, ασκεί βια με τον ίδιο τρόπο. Γι' αυτό λεω ότι η κοινή συνισταμένη είναι η βια.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειται για αρχέγονη ανάγκη, τυπωμένη στα γονίδια του ανθρώπου. Ο αθλητισμός απλά προσφέρει enhanced experience.

Δίνει εναν υποτιθέμενο λόγο για τον οποίο πλακώνονται, αυτοί που θα έβρισκαν εύκολα εναν άλλο για να το κάνουν.

Δίνει δυνατότητα ένταξης σε ομάδα (στρατό) για κανονική εξομοίωση μάχης.

Να θυμίσω το πρόσφατο μαχαίρωμα σε αγώνα βόλλεϊ (γυναικών αν θυμάμαι καλά).

.....

κανονικά έπρεπε να το είχα βάλει στις ατάκες αλλα δεν το μαγαρίζω:

Το μήνυμα της ημέρας

"Η Ελλάς προορίζεται για να ζήσει και θα ζήσει!"

Ελευθέριος Βενιζέλος

Α ρε θα τρίζουν τα κόκκαλα του αν ήξερε οτι σκυλεύεται με τέτοιον τρόπο στο troktiko....

.....

κανονικά έπρεπε να το είχα βάλει στις ατάκες αλλα δεν το μαγαρίζω:

Α ρε θα τρίζουν τα κόκκαλα του αν ήξερε οτι σκυλεύεται με τέτοιον τρόπο στο troktiko....

Και να'ταν μόνο τα δικά του κόκκαλα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.