Jump to content

ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις ?

nickstamat

Recommended Posts

Αν τους πιάσουν οι μπάτσοι θα βγούν και θα φωνάζουν για αστυνομική βία και νοθεία, προβοκάτσιες, κτλ. Ασε. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει 40 χρόνια κοσκινίζει.

οι μπατσοι δε συλλαμβανουν μπατσους.

αλληλεγγυη επαγγελματος βλεπεις...

και φυσικα μπατσος+συλληψη=κλωτσομπουνιδι δε γινεται αλλιως στην ελλαδα.

Προ ημερών δεν έγινε της μουρλής επειδή είχαν το θράσος οι αστυνομικοί να μπουν σε βιβλιοπωλείο όπουν είχαν υποψία ότι είχαν κρυφτεί άτομα που είχαν κάνει επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ και ξεσηκώθηκαν τα χούφταλα που ήταν μέσα στο βιβλιοπωλείο;

αφου δε τους βρηκαν στο βιβλιοπωλειο γιατι παρεμειναν με τους γερους?

Τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση από το να απαγορευτούν οι πορείες.

Αν οι διαδηλώσεις δεν μπορούν να γίνονται ειρηνικά, δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα να διαλύεις την πόλη, γιατί μετά αρχίζει συνεχίζει ο ατέρμονος κύκλος του υπερδανεισμού.

και απο ποιον θα παιρνουν αδεια να κανουν πορεια?

απο σενα?:X:

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply
Τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση από το να απαγορευτούν οι πορείες.

Αν οι διαδηλώσεις δεν μπορούν να γίνονται ειρηνικά, δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα να διαλύεις την πόλη, γιατί μετά αρχίζει συνεχίζει ο ατέρμονος κύκλος του υπερδανεισμού.

Κάτι ηλίθια επιχειρήματα του τύπου "τα πληρώνουν οι ασφαλιστικές" τα ακούω βερεσέ,

διότι οι ασφαλιστικές ανήκουν στις τράπεζες, και τελικά από μένα κι από σένα θα τα πάρουν (με 1002 τρόπους). Οπότε πάλι εγώ (ο κλασσικός ο μ....ας ο έλληνας) θα βγω να χρωστάω, επειδή το εκάστοτε μαλακισμένο με σπίτι στα Β.Π. και την μπίζνα του μπαμπά να περιμένει όταν βαρεθεί τα πολιτικά παιχνίδια και τα σπασίματα, αποφάσισε ότι πρέπει να τα σπάσει, παρέα με άλλους 5-10 κατεστραμμένους λόγω κόκας - ηρωΐνης etc.

Ποναει κεφαλι,κοβει κεφαλι δλδ ρε Σωτηρη?

Νομιζεις πως ειναι ετσι απλο το να "προστατεψεις" και να περιφρουρισεις μια διαδηλωση?

Το να τους δειρεις εκεινη τη στιγμη,ειναι σχετικα ευκολο.

Και λεω σχετικα,γιατι αυτοι οι "μυστηριοι" που σπανε και καινε ειναι ετοιμοι ακομα και να σε σκοτωσουν παιτώντας σου μια μολοτοφ στο κεφαλι.Ποιος λοιπον πιστευεις οτι θα αναλαμβανε το ρισκο να χασει τη ζωη του για να διωξει ολους αυτους που δυσφημουν τον δικαιο αγωνα του?

Χρειαζεται πολυ μεγαλο βαθμο πολιτικης συγκροτησης και αυταπαρνησης απο μεγαλο μεριδιο ανθρωπων για να συμβει κατι τετοιο,οπως γινοταν και παλιοτερα (80s-early 90s).

Και αντε σου λεω πως στην διαδηλωση,με τον Α ή τον Β τροπο καταφερνεις και τους πετας εξω.Την επομενη μερα ομως τι θα γινει?Τις επομενες βδομαδες?Μιλαμε για μια ανοιχτη βεντετα.Αυτοι ειναι ικανοι να βγαινουν καραουλι και να κοπανε κοσμο και κοσμακη (εχει γινει κατα το παρελθον).Πρεπει δηλαδη να μπορεις να υποστηριξεις οργανωτικα μια τετοια προσπαθεια.Και φυσικα χρειαζεσαι και την "συγκαταθεση" της κοινωνιας.

Κανεις δεν θελει να κανει τον μπατσο στη θεση του μπατσου.

Πιστεψε με ειναι παρα πολυ δυσκολο κατι τετοιο,στη φαση που βρισκεται το κινημα αυτη τη στιγμη.Καλα καλα δεν υπαρχει κινημα (δεν αναφερομαι στο φοιτητικο),οποτε μην ζηταμε να γινουν αλματα απο τη μια στιγμη στην αλλη.Χρειαζονται καποιες βασικες προυποθεσεις για να αντιμετωπιστει αυτη η κατασταση.

Ενω η αστυνομια,η οποια εχει και τους βαλτους της μεσα,αντι να μαζευει τους πραγματικα υπαυθυνους,καθεται και τρομοκρατει,ανεχεται την κατασταση γιατι ετσι την βολευει μιας και θελει να κραταει τον κοσμο στο σπιτι του αντι στο δρομο και φυσικα συμβαλει και αυτη τα μεγιστα σε αυτον τον "πολεμο".

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αυτα που λεω δεν απευθυνονται σε ολοκληρο τον αναρχικο χωρο,για να μην παρεξηγηθω.Αναφερομαι στους μπαχαλους που τους ενδοιαφερει μονο να σπανε και να καινε.Τωρα αν ειναι πλουσιοπαιδα ή οχι το ιδιο μου κανει.Το ιδιο κακο κανουν ασχετως καταβολων.

Οσο για αυτο που αναφερθηκε,πως οταν η αστυνομια παει να κανει τη δουλεια της βγαινουμε και την κραζουμε να διευκρινησω το εξης.

Παει να κανει τη δουλεια της,ναι,η οποια ειναι να καταστηλει αριστερους,αγωνιστες και να δημιουργησει κλιμα τρομοκρατιας και φοβου.

Δεν κανει τη σωστη δουλεια ομως.Που η σωστη δουλεια ειναι να πηγαινει και να μαζευει αυτους που πρεπει να μαζευει.Οποιος ειναι αριστερος και οποιος κατεβαινει σε πορειες ειναι ενοχος για κατι?Παλαιμαχος,βετερανος ή rookie αγωνιστης,αριστερος,επαναστατης,βαλτε οτι λεξη σας βολευει,μπορει να ειναι ο καθενας.Δικαιωμα του και συνταγματικη του ελευθερια ειναι.

Δεν εχει κανεις ομως το δικαιωμα να ποινικοποιει τους αγωνες με το ετσι θελω,με προφαση τους βαλτους και τους "μυστηριους" που ειναι καθε φορα οι ιδιοι και οι ιδιοι και ομως ποτε δεν καταφερνουν να τους πιασουν.

Μην ακουω χαζα λοιπον.Αν πραγματικα ηθελε η αστυνομια να τους μαζεψει ολους αυτους που πραγματικα δημιουργουν προβλημα (το προβλημα που συζηταμε γιατι στην πραγματικοτητα και για τον σκοπο που η αστυνομια εξυπηρετει μια χαρα δουλεια κανουν οι μπαχαλοι) θα το ειχε κανει προ πολλου..Ποσοι ειναι δλδ?Δεν ειναι δα και εκατομμυρια.

Η αντιδραση δημιουργειται οταν πανε και μαζευουν κοσμο που ουδεμια σχεση εχει με αυτο που του προσαπτουν.

Για παραδειγμα,δυο φιλους μου την Κυριακη τους μαζεψαν απο την πορεαι και τους πηγαν μεσα.Τους αφησαν τα ξημερωτα μαζι με την πλειοψηφια των συλληφθεντων (ή τελοσπαντων αυτων που ειχαν προσαγαγει για να μην πεταχτει κανεις και πει την εξυπναδα του...) αφου περασαν φυσικα ολη αυτην την ταλαιπωρια χωρις προφανη λογο (περαν του φακελωματος).Ε,λοιπον οποιος απο σας τους δει αυτους τους δυο,μονο για ταραχοποια στοιχεια δεν θα τους περασει.Μαζευαν κοσμο αδιακριτα εκεινη τη μερα οπως και γενικα κανουν.Ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα και οτι κατσει....

Ειναι πολιτικη αποφαση και πολιτκη πεποιθηση να επιτρεπουν τη δημιουργια προβληματων στις διαδηλωσεις και πολλες φορες συμβαλλουν αμεσα και οι αστυνομοι.Παραδειγματα?Απειρα.Αλλα οταν αναφερονται κανεις δεν τα πιστευει και δεν δινει σημασια,οποτε δεν θα κατσω να αναφερω.

Εχω βρεθει σε πορειες χωρις μπαχαλους και λοιπους "μυστηριους",καθ'ολα ηρεμες και ησυχες,οπου οι αστυνομια προκαλουσε με διαφορους τροπους (ακολουθουσε το σωμα της πορειας απο αποσταση 30 μετρων,πετουσαν χημικα στο ακυρο).Κοινως και να μην υπαρχει προβλημα,επειδη τους βολευει να υπαρχει,θα προσπαθησουν (αν μπορουν) να το δημιουργησουν αυτοι απο μονοι τους.

Αυτο φυσικα ειναι δικο μου (και μερικων αλλων χιλιαδων ανθρωπων) βιωμα και δεν το παραθετω σαν επιχειρημα και ουτε θελω κανεις να το πιστεψει με το ζορι.Take it or leave it,δεν με νοιαζει.

Αλλα σιγουρα,ολοι στο πισω μερος του μυαλου σας,εχετε το γεγονος,οτι η αστυνομια δεν ειναι αυτη μου παρουσιαζεται πως ειναι παντα.

@CrazyAnt:

Ξέρεις ότι η αστυνομία έχει ένα Α ποιόν.

Δηλαδή ως επί το πλείστον, δεν θα βρεις και τον φανατικό αριστερό μέσα, ούτε και τον super μορφωμένο.

Μάλλον το αντίθετο.

Με βάση αυτό, θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Ιδανικά, δεν θα έπρεπε ούτε αστυνομία να έχουμε ούτε να τα σπάει κανείς στις διαδηλώσεις.

Βλέπεις όμως ότι τώρα αρνούνται να πιάσουν τους υπαίτιους των επισοδείων των πορειών.

Μου φαίνεται λίγο γενίκευση το ότι δεν θέλουν.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούν, διότι αν μπουν κοντά στην πορεία όπου γίνονται τα επεισόδια και πιάσουν κάποιον που πετάει πέτρες και σπάει τζαμαρίες, πιθανώς να φάνε και ξύλο από το κύριο σώμα της πορείας. Αυτή η νοοτροπία όμως, σε συνδυασμό με τη μόνιμη προβολή επεισοδίων από τα ΜΜΕ (διότι κακά τα ψέμματα, αυτό πουλάει, και ίσως . . . πληρώνει κι όλας ;) ), δεν δίνει ένα βιώσιμο ούτε κάποιο ορατό αποτέλεσμα, πέραν του αγώνος για τον αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως.

Ενω η αστυνομια,η οποια εχει και τους βαλτους της μεσα,αντι να μαζευει τους πραγματικα υπαυθυνους,καθεται και τρομοκρατει,ανεχεται την κατασταση γιατι ετσι την βολευει μιας και θελει να κραταει τον κοσμο στο σπιτι του αντι στο δρομο και φυσικα συμβαλει και αυτη τα μεγιστα σε αυτον τον "πολεμο".

Η αστυνομια θελει? Η αστυνομια ειναι συνολο ανθρωπων που δουλευουν στους δρομους ολη μερα και περνουν 1000κατι ευρω.Σαν καθε εργαζομενο δηλαδη.Δεν ειναι κατι το ξεχωριστο.Μαλλον αλλοι σε θελουν στο σπιτι κλεισμενο μπροστα απο μια τηλεοραση.:hmm:

Η αντιδραση δημιουργειται οταν πανε και μαζευουν κοσμο που ουδεμια σχεση εχει με αυτο που του προσαπτουν.

Αυτα ειναι 2-3 περιστατικα,αλλα η αντιδραση δε γινεται απο αυτο,γινεται απο τυπους σαν τον Λαζοπουλο που βγαζουν 3-4 βιντεο αστυνομικων να δερνουν αναρχικους και τα παρουσιαζει σαν αθωα παιδια που απλα πηγαιναν στο βιβλιοπωλειο.Προσωπικα!Σπας,βαρας? Θα σε σπασουν και θα σε βαρεσουν και εσενα.Ετσι παει.Δεν απευθυνομαι σε καποιον,γενικα μιλαω.

Για παραδειγμα,δυο φιλους μου την Κυριακη τους μαζεψαν απο την πορεαι και τους πηγαν μεσα.Τους αφησαν τα ξημερωτα μαζι με την πλειοψηφια των συλληφθεντων (ή τελοσπαντων αυτων που ειχαν προσαγαγει για να μην πεταχτει κανεις και πει την εξυπναδα του...) αφου περασαν φυσικα ολη αυτην την ταλαιπωρια χωρις προφανη λογο (περαν του φακελωματος).Ε,λοιπον οποιος απο σας τους δει αυτους τους δυο,μονο για ταραχοποια στοιχεια δεν θα τους περασει.Μαζευαν κοσμο αδιακριτα εκεινη τη μερα οπως και γενικα κανουν.Ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα και οτι κατσει....

Να σου θυμισω οτι την Κυριακη καθε αλλο παρα πορεια δεν ηταν?Εμμ να προσθεσω επισης οτι οοοολοι οπως τους εβλεπα πεταγαν και εσπαγαν ?Οι φιλοι σου πες οτι ειναι "ησυχοι",στην υποτιθεμενη "πορεια"(λαθος λεξη αλλα παμε παρακατω) τι ακριβως καναν την ωρα που ολοι τα σπαγαν?Αμφιβαλω για την αθωοτητα τους(no offence,αλλα και εγω που ειμαι κατα ολων αυτων αμα παω σε καμια συναυλια μεταλ σπρωχνω τους γυρω,γιατι ειμαι και εγω με τον οχλο).

Μια περιοδο μου δινε ενας φιλος μου ,που ο αδερφος του ηταν αστυνομικος καμια φορα κατι εφημεριδες αστυνομικες.Αστυνομικη Ανασκοπηση(η Αναθεωρηση δε θυμαμαι) και Συγχρονη Αστυνομια λεγονταν οι αφημεριδες.

1)Οι αρθρογραφοι ηταν αστυνομικοι/αστυφυλλακες.Καμια σχεση δεν ειχαν τα γραπτα τους με φασιστικο περιεχομενο και τετοιες ιδεες.

2)Παρε μια φορα να διαβασεις ,να δεις και μονος σου τι τραβαν,ποσα λευτα πρεπει να παρουν για να ειναι +8 ωρες στο κρατητιριο για να σε φυλλαν εσενα "ΑΔΙΚΑ" επειδη εισαι "περαστικος" και τελικα ποσα παιρνουν.....ΤΙΠΟΤΑ ,γιατι δε μετρανε υπερωριες.Αρα και παλι αμφιβαλλω.

EDIT: απαντηση στον darthtony απο κατω μου :D

Δεν ειναι χιλιαδες τα ΜΑΤ στο κεντρο ,ουτε περσυ δεν ηταν και δεν ειναι 100-200 ατομα.Ειναι χιλιαδες ατομα και 400 ΜΑΤ.

Επισης ξερω ατομα που εχουν εντολες να μαζευουν τους "μαυρους" ή οπως προτιματε,αλλα τους εχω δει να τους πιανουν και κουβεντα,αλλα και να αγοραζουν.Θα μπορουσαν να τους συλλαβουν και να παρουν το εμπορευμα κιολας να το παν στις αποθηκες,αλλα και παλι θα τα παιρναν αυτοι.

@sotiris

δεν έχει σημασία τι θέλουν. μπάτσοι είναι και παίρνουν συγκεκριμένες εντολές. και μου λές οτι μερικές χιλιλαδες πάνοπλοι και οργανωμένοι ΜΑΤάδες δεν μπορούν να πιάσουν 100-200 άτομα?

@Hydra τα 2-3 περιστατικά κάντα 800(προσαγωγές αναίτιες)

Να υποθέσω οτι την κυριακή ήσουν εκει?(εγώ δεν ήμουν)

Δηλαδή ως επί το πλείστον, δεν θα βρεις και τον φανατικό αριστερό μέσα, ούτε και τον super μορφωμένο.

Μάλλον το αντίθετο.

δηλαδη θα πρεπει να ανεχτουμε την ακαταλληλοτητα τους?

Η αστυνομια θελει? Η αστυνομια ειναι συνολο ανθρωπων που δουλευουν στους δρομους ολη μερα και περνουν 1000κατι ευρω.Σαν καθε εργαζομενο δηλαδη.Δεν ειναι κατι το ξεχωριστο.Μαλλον αλλοι σε θελουν στο σπιτι κλεισμενο μπροστα απο μια τηλεοραση.

υπαρχουν κι αλλοι που παιρνουν τα μισα.και αλλοι που παιρνουν τα διπλασια.

αυτο δε λεει κατι,οσα και να παιρνεις τη δουλεια σου πρεπει να τη κανεις σωστα,αλλιως ασε να τη κανει καποιος καλυτερος.

Αυτα ειναι 2-3 περιστατικα,αλλα η αντιδραση δε γινεται απο αυτο,γινεται απο τυπους σαν τον Λαζοπουλο που βγαζουν 3-4 βιντεο αστυνομικων να δερνουν αναρχικους και τα παρουσιαζει σαν αθωα παιδια που απλα πηγαιναν στο βιβλιοπωλειο.Προσωπικα!Σπας,βαρας? Θα σε σπασουν και θα σε βαρεσουν και εσενα.Ετσι παει.Δεν απευθυνομαι σε καποιον,γενικα μιλαω.

τα γνωστα 2-3 μεμονωμενα περιστατικα της αστυνομιας?

εισαι υπερ του οφθαλμος αντι οφθαλμου?αυτο αν εφαρμοστει δε θα μεινει κανεις στην ελλαδα.

Να σου θυμισω οτι την Κυριακη καθε αλλο παρα πορεια δεν ηταν?Εμμ να προσθεσω επισης οτι οοοολοι οπως τους εβλεπα πεταγαν και εσπαγαν

για ποια πορεια λες?και που την ειδες?

Ρε ποια 200 άτομα ; 10 να πιάσουν δε μπορούν ; και να τους απαγγελθούν συγκεκριμμένες κατηγορίες.

Τα θυμάστε τα περσινά πλάνα με τους τύπους να καίνε τα μαγαζιά δίπλα στους αστυνομικούς ;

Εγω ειλικρινά αρνούμαι να πιστέψω ότι δε μπορούν να τους συλλάβουν αυτούς.

Βασικά εχω την απαίτηση αυτή ως πολίτης από την αστυνομία.

τα γνωστα 2-3 μεμονωμενα περιστατικα της αστυνομιας?

εισαι υπερ του οφθαλμος αντι οφθαλμου?αυτο αν εφαρμοστει δε θα μεινει κανεις στην ελλαδα.

Ε τοτε να κανουμε οτι γουσταρουμε ,για να μην εχουμε τελειως Ελλαδα.

Δε νομιζω να πιστευεις οτι και καλα πιανει η αστυνομια τους περαστικους γιατι οταν μου λες οτι για να γινεις αστυνομικος ξερεις τι σε περιμενι,σορρυ κιολας αλλα και οταν πας σε μια "πορεια" ξερεις τι σε περιμενει.

για ποια πορεια λες?και που την ειδες?

Αν λεγεται πορεια αυτο το αισχος,για την Κυριακατικη στις 16.Την ειδα απο την TV.

Τωρα θα μου πεις αμα ησουν μπροστα να μιλας,αλλα βλεπω πολλους να μιλαν βλεποντας το βιντεο με τους αστυνομικους,τη τσαντα,τον πιτζαμα και ολα αυτα τα βιντεο που ανεβαζει ο Μακης.Right?

Στην TV εβλεπα 200+ ατομα να σπανε οτι βρουν μπροστα τους,να καταστρεφουν το αμαξι του καθενος,τις πινακιδες,τους καδους που πληρωνει ο καθε πολιτης,να βαφει στο Πανεπιστημιο,να κατεβαζει την ελληνικη σημαια και να ανεβαζει ενα κουρελι και πολλα αλλα,ενω ειμαι σιγουρος οτι εσυ θα ειδες μονο τον αστυνομικο που περασε με τη μηχανη πανω απο τον αλλον.Ειμαι σιγουρος...και για πολλους ακομη ειμαι σιγουρος.

Αρα τα πραγματα τα βλεπουμε οπως θελουμε να τα βλεπουμε.Να σας δω οταν θα σας κλεβουν η οταν θα τους χρειαστητε.Ξερω ,ξερω δε θα ειναι εκει,και να ηταν ομως ειναι αρκετα αχρηστοι για να κανουν κατι.

Utopia will never end...:giveup:

Εγω λοιπον προσπαθω να μη φερνω την καταστροφη.Ενταξει ρε παιδια γινονται αυτα ,δε το αμφισβητω τελειως,αλλα εμενα γιατι δε με συλλαμβανουν ποτε?Στα ιδια μερη παταω.

Ε τοτε να κανουμε οτι γουσταρουμε ,για να μην εχουμε τελειως Ελλαδα.

Δε νομιζω να πιστευεις οτι και καλα πιανει η αστυνομια τους περαστικους γιατι οταν μου λες οτι για να γινεις αστυνομικος ξερεις τι σε περιμενι,σορρυ κιολας αλλα και οταν πας σε μια "πορεια" ξερεις τι σε περιμενει.

δηλαδη η σκοτωνουμε η δεν κανουμε τιποτα?

η απλη συλληψη δε σου κανει?

οπως ειπε ο tamerlan 10 να πιαναν καθε φορα θα ειχαμε καθαρισει τωρα.

αλλα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους πιασουν...συμφεροντα διαφορων ειδων υπαρχουν.

Τωρα θα μου πεις αμα ησουν μπροστα να μιλας,αλλα βλεπω πολλους να μιλαν βλεποντας το βιντεο με τους αστυνομικους,τη τσαντα,τον πιτζαμα και ολα αυτα τα βιντεο που ανεβαζει ο Μακης.Right?

Στην TV εβλεπα 200+ ατομα να σπανε οτι βρουν μπροστα τους,να καταστρεφουν το αμαξι του καθενος,τις πινακιδες,τους καδους που πληρωνει ο καθε πολιτης,να βαφει στο Πανεπιστημιο,να κατεβαζει την ελληνικη σημαια και να ανεβαζει ενα κουρελι και πολλα αλλα,ενω ειμαι σιγουρος οτι εσυ θα ειδες μονο τον αστυνομικο που περασε με τη μηχανη πανω απο τον αλλον

μονος σου δινεις την απαντηση...αφηνουν τους αλλους να σπανε και να καταστρεφουν και συλλαμβανουν ασχετους.:TD:

και τα βιντεο δε τα ανεβαζει ο μακης,τα ανεβαζει ο καθε απλος πολιτης που ετυχε να ηταν μπροστα εκεινη την ωρα.

Εγω λοιπον προσπαθω να μη φερνω την καταστροφη.Ενταξει ρε παιδια γινονται αυτα ,δε το αμφισβητω τελειως,αλλα εμενα γιατι δε με συλλαμβανουν ποτε?Στα ιδια μερη παταω.

πηγαινε παρε ενα σκαμπο και κατσε διπλα στα ματ.

γραψε μου σε βιντεο το σκηνικο να το ανεβασω και στο youtube.

@CrazyAnt:

Ξέρεις ότι η αστυνομία έχει ένα Α ποιόν.

Μάλλον το αντίθετο.

Με βάση αυτό, θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Ιδανικά, δεν θα έπρεπε ούτε αστυνομία να έχουμε ούτε να τα σπάει κανείς στις διαδηλώσεις.

Βλέπεις όμως ότι τώρα αρνούνται να πιάσουν τους υπαίτιους των επισοδείων των πορειών.

Μου φαίνεται λίγο γενίκευση το ότι δεν θέλουν.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούν, διότι αν μπουν κοντά στην πορεία όπου γίνονται τα επεισόδια και πιάσουν κάποιον που πετάει πέτρες και σπάει τζαμαρίες, πιθανώς να φάνε και ξύλο από το κύριο σώμα της πορείας. Αυτή η νοοτροπία όμως, σε συνδυασμό με τη μόνιμη προβολή επεισοδίων από τα ΜΜΕ (διότι κακά τα ψέμματα, αυτό πουλάει, και ίσως . . . πληρώνει κι όλας ;) ), δεν δίνει ένα βιώσιμο ούτε κάποιο ορατό αποτέλεσμα, πέραν του αγώνος για τον αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως.

Δεν ειναι αναγκη να τους πιασουν την ωρα της πορειας ρε συ Σωτο...Μην τρελαθουμε τωρα.Η ασφαλεια παρακολουθει υποτιθεται και δεν πιανουν κανεναν.Εμενα μια φορα με σταματησαν μπροστα απο την εκθεση σαν συνεπιβατη σε παπακι,μολισ ειχα φυγει απο μια καφετερεια στην Καμαρα και οι ασφαλιτες ντε και καλα οτι ειχαμε φυγει απο μια καταλυψη:neo:

Οπως καταλαβαινεις,οτι να ναι κανουν...

@ Hydra

Οταν αναφερομαι στον ορο Αστυνομια δεν εννοω πως οι Αστυνομικοι εχουν τετοια προθεση...Θα ελεγα οι Αστυνομικοι και οχι η Αστυνομια αν εννοουσα αυτο που λες...

Η αστυνομια εχει και πολιτικη ηγεσια και μην το ξεχνατε αυτο.Οργανο επιβολης της ταξης ειναι που παιρνει εντολες απο την πολιτικη ηγεσια της χωρας σε τελικο σταδιο,βλ Υπυργος Δημοσιας ταξης (νυν Προστασιας του Πολιτη :crazy_pilot:)

Για τους ιδιους τους αστυνομικους σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ τι πιστευω...Τι αλλο θελεις να σου πω δλδ?Ειπαμε δεν ειναι ολοι καθηκια ουτε ολοι φασιστες,κ.ο.κ....

Εντολες εκτελουν ολοι τους ομως...

Το ξεκαθαρισαμε επιτελους αυτο το πραγμα?

Τωρα οσον αφορα την πορεια της Κυριακης.

Ησουν στη ΘΕσσαλονικη και ξερεις τι εγινε?Μαλλον οχι...Εγω βρισκομαι Θεσσαλονικη,οχι Αθηνα.Και το 90% των βιωματων μου ειναι απο τη Θεσ/νικη και οχι απο την Αθηνα,οπου εχω παει σε λιγες πορειες-διαδηλωσεις.

Τη στιγμη που εριξαν οι αστυνομικοι τα χημικα στο υψος της Πλατειας Αριστοτελους κανεις δεν πετουσε τπτ...Το ανεφερα και σε αλλο ποστ.

Πως τους πιασαν?

Οταν φαγαμε τα χημικα,δημιουργηθηκε,ως συνηθως,πανικος.Το κυριο κομματι του κοσμου συνεχισε ευθεια (οπως και επρεπε.παντα σε τετοιες περιπτωσεις συνεχιζεις ευθεια και δεν τρεχεις δεξια και αριστερα...),καποιοι ομως σριψαν δεξια προς την Βενιζελου.Σε εκεινο το σημειο ηταν αραγμενοι Αστυνομικοι στα πεζοδρομια και στο δρομο και μαζευαν κοσμο αβερτα.Οτι πιασουν.Κυριολεκτικα ομως.Εγω λιγο προλαβα να δω τι παιζει μεσα στο χαμο,αλλα μετα που μιλησα και με τα παιδια,αλλα και με αλλους που ειχαν κατευθυνθει προς τα εκει και δεν τους μαζεψε κανεις,ηταν σαν ταινια το σκηνικο...Τρεχανε να σωθουν απο τα δακρυγονα και την ασφυξια και οι Αστυνομικοι τους μαζευαν σαν φρουτα κατω απο το δεντρο :mamba:

Μολοτοφ πεσαν οταν ξεκινησε η πορεια απο την Καμαρα,οπου οι μπαχαλοι ειχαν μεινει πισω τελευταιοι και "παιζαν" με τους ΜΑΤαδες (το σωμα της πορειας ειχε ξεκινησει) και μετα την Αριστοτελους οπως ανεβαιναμε στο Υπ. Μακεδονιας-Θρακης.Εκει μαλιστα πεσαν μετρημενες 2.

Και για να προλαβω οποιονδηποτε.Δεν εχει να κανει με ποσοτητα.Ειτε μια ειτε 1000 μολοτοφ να πεσουν,το ιδιο κατακριτεο ειναι σαν γεγονος.Τελος.

Αλλα μην λεμε και οτι θελουμε...

Οσο για την ποσοτητα των Αστυνομικων δυναμεων,μαλλον δεν εχεις ιδεα περι τινως προκειται.Εχεις κατεβει ποτε σε διαδηλωση να δεις ποσοι αστυνομικοι ειναι μαζεμενοι?

Μιλαμε για εκατονταδες σε χαλαρες πορειες.Σε διαδηλωσεις οπως της Κυριακης,εχουν χιλιαδες Αστυνομικους.Αφου τα λενε και στις ειδησεις πολλες φορες.Οτι πανε στην Αθηνα (κυριως) και γενικα στα μεγαλα αστικα κεντρα,δυναμεις απο περιξ περιοχες για να ενισχυσουν το "εργο" της αστυνομιας.

Εχεις κατεβει ποτε σε διαδηλωση?Η αυτα που λες ειναι οτι ακους και βλεπεις στην τηλεοραση?

Για παραδειγμα,δυο φιλους μου την Κυριακη τους μαζεψαν απο την πορεαι και τους πηγαν μεσα.Τους αφησαν τα ξημερωτα μαζι με την πλειοψηφια των συλληφθεντων (ή τελοσπαντων αυτων που ειχαν προσαγαγει για να μην πεταχτει κανεις και πει την εξυπναδα του...) αφου περασαν φυσικα ολη αυτην την ταλαιπωρια χωρις προφανη λογο (περαν του φακελωματος).Ε

Επειδη εγω εχω το περιθωριο να λεω την εξυπναδα μου εχοντας την βιωσει απευθειας και οχι μεσω φιλων/μπατζανακηδων,

να σε ενημερωσω πως οταν ημουν στην ηλικια του Γρηγοροπουλου εβαλα φωτια εξω απο ενα σημειο κλειδι στα εξαρχεια.Και λεω σημειο κλειδι γιατι φυλασσεται σε ολες τις πορειες.

Ηταν 11 η ωρα τα μεσανυχτα νεκρα παντου.

Με πλησιασε ασφαλιτης με πολιτικα,εδειξε κοσμια την ταυτοτητα του και μου ειπε να γυρισω πλατη για να βαλει χειροπεδες.

Πηγα μια βολτιτσα στο ΑΤ εξαρχειων οπου και αφεθηκα ελευθερος εντος 2-3 ωρων χωρις καν να χρειαστει να φερει καποιος ταυτοτητα κλπ.ΥΓ:σε ενα τραπεζι με βαλανε να καθομαι,φατσα καρτα στην εισοδο.Οχι κρατητηρια κ τετοια.

Δεν με αγγιξε κανεις και κανεις δεν με εβρισε.

Αν τοχανε χοντρυνει με μηνυσεις,ισως να εφτιαχνα ποινικο μητρωο και να μην μπορουσα να ασκησω νομικο επαγγελμα ποτε στην ζωη μου.

Νομιζα πως ημουν τυχερος/ειχα γλυκια φατσουλα/επεσα πανω σε τυπο που εκανε σεξ την προηγουμενη μερα.

Αλλα διαβασα και το ποστ του ταμερλαν για την δικη του "συλληψη" ,και γενικα τοσο κοσμο δω μεσα ναχει ζησει αυτην την ρημαδα την αστυνομικη βια μονο απο την τιβι και να μην εχει φαει ο ιδιος καμμια φορ χιμσελφ........

Και λεω....εγω τυχερος,ο ταμερλαν τυχερος(που φορεσαμε απο πρωτο χερι χειροπεδες/χωρις κομματικα μπουλουκια γυρω μας),τοσοι αλλοι δω μεσα τυχεροι....γιατι δεν παιζουμε ενα τζοκερ???

Αν λεγεται πορεια αυτο το αισχος,για την Κυριακατικη στις 16.Την ειδα απο την TV.

Στην TV εβλεπα 200+ ατομα να σπανε οτι βρουν μπροστα τους,να καταστρεφουν το αμαξι του καθενος,τις πινακιδες,τους καδους που πληρωνει ο καθε πολιτης,να βαφει στο Πανεπιστημιο,να κατεβαζει την ελληνικη σημαια και να ανεβαζει ενα κουρελι και πολλα αλλα,ενω ειμαι σιγουρος οτι εσυ θα ειδες μονο τον αστυνομικο που περασε με τη μηχανη πανω απο τον αλλον.Ειμαι σιγουρος...και για πολλους ακομη ειμαι σιγουρος.

Αρα τα πραγματα τα βλεπουμε οπως θελουμε να τα βλεπουμε.Να σας δω οταν θα σας κλεβουν η οταν θα τους χρειαστητε.Ξερω ,ξερω δε θα ειναι εκει,και να ηταν ομως ειναι αρκετα αχρηστοι για να κανουν κατι.

Utopia will never end...:giveup:

Δηλάδη αν σου πω πως το σκηνικο με τον πιτζαμα το ειδα live τι θα αλλαζε?

Μηπως εσυ βλεπεις τα πραγματα οπως θελεις και οπως σε βολευει?

Γιατι ποιος φερνει την καταστροφη?Και τι παει να πει "ενταξει ρε παιδια,γινονται αυτα" :o

Πλακα κανεις τωρα?Το παλικαρι με τη ζαρτινιερα το θυμασαι?Αντε τραβα πες του εσυ,"Νταξ ρε φιλε,κακια ωρα.Συμβαινουν αυτα.Μην σκας που εφαγες χωρις λογο το ξυλο της αρκουδας.":suicide:

Τωρα γιατι δεν συλλαμβανουν εσενα δεν ξερω.Οπως επισης δεν ξερω γιατι δεν εχουν συλλαβει και μενα με την ιδια λογικη,που κατεβαινω σε πορειες και διαδηλωσεις απο πιτσιρικας.Τι λογικη ειναι αυτη παλι?

Καναν και κατι σωστο και αναρωτιομαστε?

Το παραδοξο θα ηταν να σε ειχαν συλλαβει?

Δηλαδη που φτασαμε?Να αναρωτιωμαστε γιατι δεν μας εχουν μαζεψει ακομα?Αυτο απο μονο του πρεπει να σε προβληματισει σαν σκεψη.

Αν η κατασταση δεν ηταν αυτη που ειναι,δεν θα αναρωτιοσουν αυτο το πραγμα.Δεν θα περνουσε καν απο το μυαλο σου.Τωρα ομως,οσο και να μην θεωρεις πως αυτα που σου περιγραφουμε και σου λεμε γινονται,στο πισω μερος του μυαλου σου,εχεις παντα το ενδεχομενο οτι μπορει να σε σταματησουν οι Αστυνομικοι/Ασφαλητες για μια εξακριβωση στοιχειων οταν κατεβαινεις στο κεντρο.Σωστα?

Πλεον θεωρουμε τον ελεγχο "ρουτινας",ρουτινα...Στανταρακι ενα πραμα.Βγαινεις βολτα,σε σταματανε για μια εξακριβωσουλα,σου ψαχνουν το αυτοκινητο μηπως εχεις μεσα οπλα/πρεζα/ιεροδουλες/και δεν ξερω γω τι αλλο,και την ιδια ωρα παραδιπλα,αλλος περναει τονους πρεζα,αλλος ληστευει καποιον περαστικο ή καποιο καταστημα και κανεις δεν κανει τπτ...

Οπως το ανεκδοτο με τον τυπα που περνουσε πανω στο μηχανακι του τα συνορα του Μεξικο προς USA καθε τρεις και λιγο κουβαλωντας χωμα.Και για καιρο τους δουλευε και περνουσε μηχανακια στην αμερικη και οχι χωμα οπως νομιζαν οι συνοριοφυλακες....

Τραγελαφικα πραματα συμβαινουν και δεν θελεται να το πιστεψετε.Γιατι τα βλεπετε και σεις,αλλα αρνειστε την υπαρξη τους.Σε αυτο το σημειο φτασαν τα πραματα :shutup:

Πλακα κανεις τωρα?Το παλικαρι με τη ζαρτινιερα το θυμασαι?Αντε τραβα πες του εσυ,"Νταξ ρε φιλε,κακια ωρα.Συμβαινουν αυτα.Μην σκας που εφαγες χωρις λογο το ξυλο της αρκουδας."

Αμα σου πω οτι πλακωσαν κολλητο μου την Κυριακη?Τι γυρισε και μου ειπε? Ειχα παει να παρω κατι απο τα Metropolis.Λες και δε ξερω εγω τι αναρχικος ειναι :)

Λες τωρα να πιστευω τον καθε τυχοντα?Ολοι αυτα λενε.Ποιος ειναι μαγκας να βγει να πει "εσπασα αυτο το μαγαζι,βαρεσα αυτον,εκαψα αυτο ,εκανα τ'αλλο" Κανεις!

Γιατι δε ξερει αν θα ναι φυλακη την αλλη μερα η το να η τ'αλλο.

Σου ειπα τι βλεπω:

Στην TV εβλεπα 200+ ατομα να σπανε οτι βρουν μπροστα τους,να καταστρεφουν το αμαξι του καθενος,τις πινακιδες,τους καδους που πληρωνει ο καθε πολιτης,να βαφει στο Πανεπιστημιο,να κατεβαζει την ελληνικη σημαια και να ανεβαζει ενα κουρελι και πολλα αλλα

Oλοι αυτοι? Ολα αυτα που εγιναν? ή δεκα αστυνομικοι και 10 ατομα με πιτζαμες?Μαλλον αλλοι βλεπουν αυτα που θελουν.Μιλα μου με αριθμους να σε παραδεχτω.

δηλαδη η σκοτωνουμε η δεν κανουμε τιποτα?

η απλη συλληψη δε σου κανει?

Δεν ειπα αυτο,δε μιλησα για σκοτωμους,μη μου βαζεις λογια.

Ειπα πως ειμαστε/ειστε (κρατηστε οτι θελετε) ολοι του να σπασουμε και να βαρεσουμε,αλλα οι αστυνομικοι να μας συλλαβουν με αγγαλιες και να μας δωσουν και ενα λουτρινο.Αν ειναι δυνατον.Εσυ αμα ησουν αστυνομικος και σου βριζαν τη μανα,την οικογενεια σου γενικοτερα πως θα με συλλαμβανες?

μονος σου δινεις την απαντηση...αφηνουν τους αλλους να σπανε και να καταστρεφουν και συλλαμβανουν ασχετους.

και τα βιντεο δε τα ανεβαζει ο μακης,τα ανεβαζει ο καθε απλος πολιτης που ετυχε να ηταν μπροστα εκεινη την ωρα.

Δεν ανεφερα πουθενα στο γεγονος οτι αλλοι σπανε,αλλοι πληρωνουν.Εθιξα το γεγονος οτι αντι να σας πηραξουν 100 καραγκιοζηλικια μερικων ,σας πηραζουν 1-2 αστυνομικων.Μαλλον αποφευγεις να απαντησεις ευθεως και την αδικια οτι ενω υπαρχουν καποιοι απλοι πολιτες να τραβηξουν βιντεο εκεινη τη στιγμη,δεν υπαρχουν καποιοι απλοι αστυνομικοι να τραβηξουν τα χα'ι'ρια των αλλων.Δημιουργουνται μονοπλευρες αποψεις.

πηγαινε παρε ενα σκαμπο και κατσε διπλα στα ματ.

γραψε μου σε βιντεο το σκηνικο να το ανεβασω και στο youtube.

Διακρινω ειρωνια,αλλα δε πειραζει.

Τουλαχιστον ξερω ποιος ειμαι,που βαδιζω και δεν ασχολουμε με ουτοπιες.Αρκετα βλεπω στον υπνο μου,οχι και στον ξυπνιο μου.Αμα θελει ο αλλος να ειμαστε καταπιεσμενοι και ολα αυτα,ας ειμαστε τι να πω.Απλα ειναι γελοιο να μιλα ο καθε ρεκλας για καταπιεση.Δε διαβασε ποτε,δε κουραστηκε ποτε.Τι να διεκδικησει εκτος απο τροφη και κατοικια?Ας σεβαστει εμας τους "κοιμισμενους" που δεχομαστε το εκπαιδευτικο συστημα οπως ειναι.Κριμα ομως που δε θα μοιραζουμε μαζι πιτσες... :rolleyes:

Επειδη εγω εχω το περιθωριο να λεω την εξυπναδα μου εχοντας την βιωσει απευθειας και οχι μεσω φιλων/μπατζανακηδων,

.........

Και λεω....εγω τυχερος,ο ταμερλαν τυχερος(που φορεσαμε απο πρωτο χερι χειροπεδες/χωρις κομματικα μπουλουκια γυρω μας),τοσοι αλλοι δω μεσα τυχεροι....γιατι δεν παιζουμε ενα τζοκερ???

4,16,22,33,45 και τζοκερ το 18:tw:

:TD:

Τουλαχιστον ξερω ποιος ειμαι,που βαδιζω και δεν ασχολουμε με ουτοπιες.Αρκετα βλεπω στον υπνο μου,οχι και στον ξυπνιο μου.Αμα θελει ο αλλος να ειμαστε καταπιεσμενοι και ολα αυτα,ας ειμαστε τι να πω.Απλα ειναι γελοιο να μιλα ο καθε ρεκλας για καταπιεση.Δε διαβασε ποτε,δε κουραστηκε ποτε.Τι να διεκδικησει εκτος απο τροφη και κατοικια?Ας σεβαστει εμας τους "κοιμισμενους" που δεχομαστε το εκπαιδευτικο συστημα οπως ειναι.Κριμα ομως που δε θα μοιραζουμε μαζι πιτσες... :rolleyes:

Εχεις συναισθηση του τι λες ή σου ξεφευγουν?:wall::wall:

Και γιατι ζω εγω σε μια ουτοπια και οχι εσυ στο δικο σου παραμυθι?

Ανεργος πτυχιουχος του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου ειμαι.Λες να μην εχω διαβασει ποτε?

Δουλευω απο τα 16 μου κανοντας οτι δουλεια μπορεις να φανταστεις (μεχρι και χαμαλης στη γιαννιτσων).Λες να μην εχω κουραστει ποτε?

Οποτε εσυ ποιος εισαι που ερχεσαι και αποκαλεις ολους εμας που βγαινουμε και αγωνιζομαστε για ενα καλυτερο (κατα την αποψη μας) μελλον,ουτοπιστες και αργοσχολους?

Το λιγοτερο που οφειλεις,ειναι να σεβεσαι τον αλλον που αγωνιζεται για τα πιστευω του.Τουλαχιστον αυτος αγωνιζεται για αυτα καθε μερα.Εσυ τι κανεις? :getlost::getlost:

Hey ,hey ηρεμησε.Κατ'αρχας δεν απευθυνθηκα σε σενα με το β προσωπο.Απευθυνομαι γενικα.Νομιζω το χω προσδιορισει παλι αυτο σε προηγουμενα ποστ μου προς αποφυγη παρεξηγησεων.

Εφοσων εισαι μορφωμενος δεν ειναι αναγκη να το παιρνεις προσωπικα,αφου δεν εχει να κανει με σενα το νοημα των λογων μου.

Οποτε εσυ ποιος εισαι που ερχεσαι και αποκαλεις ολους εμας που βγαινουμε και αγωνιζομαστε για ενα καλυτερο (κατα την αποψη μας) μελλον,ουτοπιστες και αργοσχολους?

Ειμαι αυτος που πληρωνει και θα πληρωνει τα σπασμενα των αγωνων σας.Επισης ειμαι αυτος που δε ξερει απο που να φυλαχθει για να μη του ρθει καμια πετρα στο κεφαλι.Ειμαι αυτος που εχω να παω με τους φιλους μου στα Εξαρχεια 3 βδομαδες λογω της "επαναστασης".

Basically δεν απευθυνομουν συγκεκριμενα καπου,αλλα αφου εσυ κατηγοριοποιησες τον εαυτο σου δε φταιω εγω.Επισης οντας αριστερος,ποσο μαλλον αναρχικος δε νομιζω να περιμενεις εμενα να σε πω ουτοπιστη,αλλιως δεν εχεις αυτογνωσια.Ενταξει αμα εισαι απο αυτους που πιστευουν σε ενα εθνος χωρις ανωτερη εξουσια,ισοτητα στο εισοδημα και ολα τα σχετικα,συγγνωμη αλλα συμπιπτεις με τον ορο ουτοπιστης.

Το λιγοτερο που οφειλεις,ειναι να σεβεσαι τον αλλον που αγωνιζεται για τα πιστευω του.Τουλαχιστον αυτος αγωνιζεται για αυτα καθε μερα.Εσυ τι κανεις?

Δεν οφειλω.:nada:

Εγω τι κανω?Αυτο ελειπε,να νιωθω και αχρηστος επειδη θα χω δουλεια της προκοπης,θα χω μορφωθει,θα πατω γερα στη γη,χωρις να φαντασιωνομαι την Neverland και δε θα καταστρεφω σε βαρος των γονιων μου που πληρωνουν τα σπασμενα.

Με κορο'ι'δευεις φιλε μου?

Μπορω και εγω να πηγαινω στις πορειες να αγωνιστω,εχοντας τη μπεμπα(BMW) του μπαμπα,δικο μου 4αρι σπιτι και ενα σωρο αλλα,να αλλαζω αμαξι καθε 2 χρονια κτλπ...

Οταν κατηγοριοποιουμε τον εαυτο μας απο μικρη ηλικια σε δεξιους,αριστερους,αναρχικους,φασιστες δεν εχουμε μελλον.Αυτο ειναι το προβλημα και δεν αμφιβαλλω οτι ολοι μας εδω θα κανεμε εξαισια παρεα.Αλλα εχουμε επιτρεψει στους εαυτους μας να μη γινει αυτο,λογω των παραπανω λεξεων(δεξιος,αριστερος...) .

Επειδη δε θελω να παει σε αλλο επιπεδο(πιθανον κατωτερο) η κουβεντα,πιστευω ειπα αρκετα απο μεριας μου.

Μπορω και εγω να πηγαινω στις πορειες να αγωνιστω,εχοντας τη μπεμπα(BMW) του μπαμπα,δικο μου 4αρι σπιτι και ενα σωρο αλλα,να αλλαζω αμαξι καθε 2 χρονια κτλπ...

ε ναι εδώ που τα λέμε είναι γνωστό τα παιδιά του λάτση πάνε να διαμαρτυρηθούν. :TD:

μην μπερδεύεις τις πορείες και τους αγώνες με τα σπασίματα.(καταλαβαίνεις τώρα γιατί συμφέρει το κράτος να συμβαίνουν επεισόδια?)

Hey ,hey ηρεμησε.Κατ'αρχας δεν απευθυνθηκα σε σενα με το β προσωπο.Απευθυνομαι γενικα.Νομιζω το χω προσδιορισει παλι αυτο σε προηγουμενα ποστ μου προς αποφυγη παρεξηγησεων.

Εφοσων εισαι μορφωμενος δεν ειναι αναγκη να το παιρνεις προσωπικα,αφου δεν εχει να κανει με σενα το νοημα των λογων μου.

Ηρεμος ειμαι...παντα...

Φυσικα και το παιρνω προσωπικα,ακριβως γιατι μιλας γενικα.Αρα με παιρνει και μενα η μπαλα.Αλλα στην τελικη τι σημασια εχει αυτο?Απλως εγω στην αερολογια αυτη,μπορω και απανταω.Ολοι οι υπολοιποι που τσουβαλιαζεις μπορουν να αντικρουσουν το επιχειρημα σου?Οχι,γιατι απλουστατα δεν παιρνουν μερος στην κουβεντα που κανουμε εμεις εδω.

Και τι παει να πει μορφωμενος ή μη?Δλδ καποιος που δεν ειναι μορφωμενος δεν εχει δικαιωμα να αγωνιζεται και να διεκδικει?

Ρατσισμος στα δικαιωματα? :computer:

Ειμαι αυτος που πληρωνει και θα πληρωνει τα σπασμενα των αγωνων σας.Επισης ειμαι αυτος που δε ξερει απο που να φυλαχθει για να μη του ρθει καμια πετρα στο κεφαλι.Ειμαι αυτος που εχω να παω με τους φιλους μου στα Εξαρχεια 3 βδομαδες λογω της "επαναστασης".

Basically δεν απευθυνομουν συγκεκριμενα καπου,αλλα αφου εσυ κατηγοριοποιησες τον εαυτο σου δε φταιω εγω.Επισης οντας αριστερος,ποσο μαλλον αναρχικος δε νομιζω να περιμενεις εμενα να σε πω ουτοπιστη,αλλιως δεν εχεις αυτογνωσια.Ενταξει αμα εισαι απο αυτους που πιστευουν σε ενα εθνος χωρις ανωτερη εξουσια,ισοτητα στο εισοδημα και ολα τα σχετικα,συγγνωμη αλλα συμπιπτεις με τον ορο ουτοπιστης.

Καταρχην δεν ειμαι αναρχικος...Το εχω δηλωσει επανελημενα.Και σε αυτο το νημα,διαβασε μερικες σελιδες πισω.Δεν κρυβω ποιος ειμαι,ουτε φοραω κουκουλα,ουτε πεταω πετρες,βομβες,ρουκετες και αυγα...

Και γω πληρωνω και γω θελω να σταματησει αυτο.Κατι μας ειπες τωρα.

Επισης και γω και συ (μαλλον),οπως και χιλιαδες αλλος κοσμος,"πληρωνουμε" τον πλουτο μερικων.Δε σε βλεπω να σε χαλαει καθολου αυτο ομως.Που αλλοι πλουτιζουν απο τον δικο σου και τον δικο μου ιδρωτα.

Και δεν ειμαι ουτοπιστης.Για σενα μπορει να ειμαι.Εγω θεωρω πως ειμαι κυνικα πραγματιστης απο την αλλη.Αν μου βρεις καμια καλυτερη λυση θα αναθεωρησω.Μεχρι τοτε ομως,ασε με να πιστευω στην ουτοπια σου και να αντιδρω στην πραγματικοτητα.

Δεν οφειλω.:nada:

Εγω τι κανω?Αυτο ελειπε,να νιωθω και αχρηστος επειδη θα χω δουλεια της προκοπης,θα χω μορφωθει,θα πατω γερα στη γη,χωρις να φαντασιωνομαι την Neverland και δε θα καταστρεφω σε βαρος των γονιων μου που πληρωνουν τα σπασμενα.

Με κορο'ι'δευεις φιλε μου?

Αλλα λεει η γιαγια μου και αλλα ακουν τα αυτια μου.

Σε αποκαλεσα εγω αχρηστο?Σου ειπα να ντρεπεσαι για τη δουλεια σου?

Αλλα απο οτι βλεπω,χρησημοποιεις μελλοντα,που σημαινει πως προς το παρον δεν εχεις δουλεια της προκοπης.Ολοι μας θελουμε δουλεια της προκοπης.Το προβλημα ομως ειναι πως σε τουτη δω την κοινωνια δεν μπορουμε να την εχουμε ολοι.Οχι επειδη δεν το αξιζουμε.Αλλα γιατι δεν μπορουν να μας τη δωσουν.Θελουν,γιατι τους συμφερει,αλλα δεν μπορουν.Θα θελαν να περνουμε ολοι 10000 ευρω το μηνα,για να εχουμε φραγκα να ξοδευουμε και να καταναλωνουμε.Απο την αλλη ομως,αμα μας δειναν τοσα πολλα,θα εχουν απολειες κερδων.Καθονται τα ζυγιζουν και πραττουν αναλογα.

Κοινως?Η Αντιφατικοτητα του Καπιταλισμου.Ενα συστημα γεματο αντιθεσεις...

Αμα ειχες ολα αυτα,το τελευταιο που θα σε απασχολουσε (λογικα) θα ηταν να κατεβεις σε μια πορεια.

Δηλαδη για να καταλαβω.Τι ακριβως ισχυριζεσαι αυτη τη στιγμη?Πως οσοι κατεβαινουν στις πορειες,οσοι αγωνιζονται και διεκδικουν κατι παραπανω,ειναι ολοι βολεμενοι?Ή δυνιτικα βολεμενοι μεσω του πλουσιου μπαμπα τους?

Αμα υπηρχαν τοσοι πολλοι βολεμενοι,κανεις δεν θα ηθελε να το αλλαξει αυτο το συστημα.Μια χαρα θα ηταν.Προσωπικα θα μου αρεσε πολυ ο καπιταλισμος αν ισχυε κατι τετοιο.

Ελα ομως που δεν ισχυει...Ποσο κριμα...:neo:

Ισχυει και εδω η αντιφατικοτητα του καπιταλισμου.Που απο τη μια θα ηθελε να ειναι ολοι βολεμενοι-να τους βολεψει,αλλα απο την αλλη δεν μπορει κιολας. :hehe:

Οταν κατηγοριοποιουμε τον εαυτο μας απο μικρη ηλικια σε δεξιους,αριστερους,αναρχικους,φασιστες δεν εχουμε μελλον.Αυτο ειναι το προβλημα και δεν αμφιβαλλω οτι ολοι μας εδω θα κανεμε εξαισια παρεα.Αλλα εχουμε επιτρεψει στους εαυτους μας να μη γινει αυτο,λογω των παραπανω λεξεων(δεξιος,αριστερος...) .

Επειδη δε θελω να παει σε αλλο επιπεδο(πιθανον κατωτερο) η κουβεντα,πιστευω ειπα αρκετα απο μεριας μου.

Δεν κατηγοριοποιουμαστε...

Τι ειμαστε?Ντοματες α',β',γ',δ' διαλογης?

επιλογες κανουμε ολοι μας στη ζωη μας,σε ολα τα σταδια της.Αλλοι νωριτερα,αλλοι αργοτερα.

Ειτε το θελεις ειτε σ'αρεσει ή οχι ομως,το συστημα στο οποιο ζουμε μας εχει κατηγοριοποιησει απο τη μερα που γεννηθηκαμε...

Αυτο ονομαζεται ταξικοτητα ;)

Και τι παει να πει μορφωμενος ή μη?Δλδ καποιος που δεν ειναι μορφωμενος δεν εχει δικαιωμα να αγωνιζεται και να διεκδικει?

Ρατσισμος στα δικαιωματα?

Να διεκδικησει τι?Το χιλιαρι που θα παιρνω εγω το μηνα?Οχι αυτο δε μπορει,γιατι οταν εγω εφτυνα αιμα ,αυτος εκανε σουζες.Οπου στρωσεις θα κοιμηθεις.Μη περιμενεις να στα δωσουν ολα ετοιμα.Αγαθα κοποις κτωνται.

Αμα ειχες ολα αυτα,το τελευταιο που θα σε απασχολουσε (λογικα) θα ηταν να κατεβεις σε μια πορεια.

Δηλαδη για να καταλαβω.Τι ακριβως ισχυριζεσαι αυτη τη στιγμη?Πως οσοι κατεβαινουν στις πορειες,οσοι αγωνιζονται και διεκδικουν κατι παραπανω,ειναι ολοι βολεμενοι?Ή δυνιτικα βολεμενοι μεσω του πλουσιου μπαμπα τους?

Tι εννοειες βολεμμενοι?Ας το κανω πιο απλο.Πως θες να αγωνιζεσαι για μια καλυτερη ζωη ,εχοντας στην τσεπα σου ενα HTC Diamond η ενα Sony Ericsson με 8MP ?500+ ευρω για κινητο δηλαδη.Μη μου πεις οτι λιγοι εχουν,γιατι βλεπω και την κουτση Μαρια τελευταια να χει κινητο με 3.2mp καμερα.Ειναι πολλα τα λευτα!!!

Ναι πιστευω οτι ειναι ψιλοβολεμμενοι μερικοι!

Ειτε το θελεις ειτε σ'αρεσει ή οχι ομως,το συστημα στο οποιο ζουμε μας εχει κατηγοριοποιησει απο τη μερα που γεννηθηκαμε...

Αυτο ονομαζεται ταξικοτητα

Νομιζα οτι εισαι εναντια του συστηματος και για αυτο αγωνιζεσαι,αλλα η κατηγοριοποιηση δε σε χαλαει βλεπω.:rolleyes:

Και δεν ειμαι ουτοπιστης.Για σενα μπορει να ειμαι.Εγω θεωρω πως ειμαι κυνικα πραγματιστης απο την αλλη.Αν μου βρεις καμια καλυτερη λυση θα αναθεωρησω.Μεχρι τοτε ομως,ασε με να πιστευω στην ουτοπια σου και να αντιδρω στην πραγματικοτητα.

Με βαση αυτο να σε πω κατι :)

Οταν παιζει Ολυμπιακος-Παναθηναικος πλακωνομαστε ολοι στους δρομους.Οταν παιζει η Εθνικη ειμαστε ολοι μια γροθια,μια αγγαλια.

Οταν ειμαστε στο φαναρι και αργει κατι δευτερα να ξεκινησει ο αλλος,τον αρχιζουμε στα μπινελικια.Οταν ομως περασουμε στον προημιτελικο του EURO,δε μας χαλαει να περιμενουμε και 5 ωρες στο φαναρι.

Τωρα ολοι μαζι κατευενουμε σε πορειες για ενα καλυτερο αυριο.

Βλεπεις πουθενα την οικουμενικοτητα η κατι να μας ενωνει?Εγω το βλεπω σαν κοροιδια τη μια μερα να σε βριζω και την αλλη να σε εγκωμιαζω.

Ποιος θα το φερει αυτο το αυριο?Ολοι αυτοι που κανουν τα παραπανω?

Μηπως λοιπον να κοιταξουμε να αλλαξουμε λιγο σε προσωπικο επιπεδο,γιατι μου φαινεται οτι με τον εαυτο μας τα χουμε χαλασει χρονια τωρα.

Καθε βημα και προοδος.Δε μπορουμε με ενα μεγαλο βημα να φερουμε τη δικαιωσυνη,να αλλαξουμε την παιδεια κτλπ.

Οταν εγω εμαθα να μαι συνεπης παντα,να προσφερω στην κοινωνια και να παιρνω αυτα που μου αναλογουν επειδη το αξιζω,οχι δε θα διαδηλωσω με εναν αλλον που απο μικρος βαριοταν τη ζωη του και ειχε σαν κυριο στοχο της ζωης του να ριξει την Κολονακιοτισσα και να παρει ενα Audi TT. Και φυσικα οχι για τα ιδια δικαιωματα.Εγω κουραστηκα και αυτος επαιζε Pro.Μη μου πεις οτι οι περισσοτεροι που σπανε ειναι μορφωμενοι,γιατι η βαρβαροτητα ειναι ελλειψη παιδειας.

Αν ομως καταφερει να αλλαξει πρωτα σε προσωπικο επιπεδο αυτος και εγω μαζι προς το καλυτερο,τοτε ναι θα χουμε και οι δυο ιδιο λογο στα δικαιωματα και θα μπορουμε πλεον να αγωνιζομαστε για κατι "οικουμενικο".

Ρατσισμος στα δικαιωματα?

Kαθολου,θα το ελεγα πραγματικη δικαιοσυνη.Απλα φαντασου πως ειναι εσυ να κοπιαζεις ολοκληρη τη ζωη σου και εγω που κοπροσκυλιαζα να χα τα ιδια η και περισσοτερα απο σενα.Εφοσων σε πειραζει που οι περισσοτεροι πλουσιοι ειναι πιο πλουσιοι απο σενα απλα επειδη ειχαν τα λευτα του μπαμπα,υποθετω οτι θα σε πειραζει και αυτο...

Να διεκδικησει τι?Το χιλιαρι που θα παιρνω εγω το μηνα?Οχι αυτο δε μπορει,γιατι οταν εγω εφτυνα αιμα ,αυτος εκανε σουζες.Οπου στρωσεις θα κοιμηθεις.Μη περιμενεις να στα δωσουν ολα ετοιμα.Αγαθα κοποις κτωνται.

OT αλλά ναι γίνεται και αυτό. Τα αγαθά δεν τα κερδίζεις πάντα με κόπο... και ειδικα εδω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.