Jump to content

XFX 5850 Black Edition Artifacts?

nmaggioros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην παρέα,

Πρόσφατα αγόρασα την XFX 5850 Black Edition και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Όμως σε μερικά παιχνίδια και ιδίως σε σκοτεινές σκηνές εμφανίζονται κάτι ασπράκια σαν λάμψεις σε μορφή ορθογωνίου (όπως είναι η παύλα που αναβοσβήνει στο DOS). Έγραψα ένα βίντεο από το menu του Dirt 2 που εμφανίζονται αυτά και είναι πιο εμφανή. Αν θέλετε και μπορείτε κατεβάστε το βίντεο από εδώ και πείτε μου την γνώμη σας. Έστειλα και ticket στην XFX αλλά δεν έλαβα απάντηση.

Ξέχασα να πω ότι η κάρτα δουλεύει στις default συχνότητες της. (765/1125)

Ευχαριστώ!

Καταρχήν το κατέβασα και το είδα..αν οι θερμοκρασίες σου είναι σε κανονικές..ξαναπέρασε τους drivers της κάρτας σου..αλλά πρώτα τσέκαρε τις θερμοκρασίες της κάρτας όπως είπε ο jpavly.

atitooltemps.th.jpg

Αυτές είναι οι θερμοκρασίες μου στις default συχνότητες μου (765/1125).

atitooltempsoc.th.jpg

Και αυτές σε O/C 1.2V 900/1200

Και idle έχω περίπου 53.

Τα περίεργα στα παιχνίδια τα βλέπω και χωρίς o/c. Από αέρα πάντως νομίζω ότι πάω αρκετά καλά. 2 μπροστά και 1 κάτω βάζουν και 1 πίσω και 3 πάνω βγάζουν.

Αδερφέ πολλά ψυλές μου φένονται οι θερμοκρασίες σου!!!Εγώ με 5870 σε iddle έχω 35-38 και σε load 70 το περισσότερο με 950/1250!Κάτι συμβαίνει στην δικιά σου ή δεν έχει καλό αερισμό το κουτί!Εγώ είμα ιμε ένα HAF 932 και δεν το λές και πολυσυμμαζεμένο!

@ Nephilim: Μου ήρθε e-mail ότι απάντησες αλλά δεν το βλέπω εδώ το Post...Περίεργο! Το κάνει και στο COD2 που παίζω. Απλώς φαίνεται συνήθως σε σκοτεινές σκηνές.

@ ManolisX: Μην ξεχνάς ότι η δική μου είναι από default υπερχρονισμένη στα 765/1125 (Black Edition) αντί για 725/1000. Σίγουρα είναι ψηλές οι δικές μου; Μήπως εσένα σε default σου παίζει στα 157/300?

Το κουτάκι μου είναι αυτό όπου φαίνονται και οι ανεμιστήρες που έχω.

Κοίταξε.Και σε εσένα λογικά μπαίνουν σε 157/300 όταν δεν χρησιμοποιούνται για να μειωθεί η κατανάλωση.Εγώ σου λέω όταν είναι σε load η δικιά μου και με τα ρολόγια σε 950/1250 βγάζει 75 βαθμούς!Τα 40 mhz σε πυρήνα και τα 125 Mhz σε μνήμες δεν λένε κάτι!Τώρα τι να σου πώ.Περίμενε απαντήσεις και από άλλα παιδιά με 5850!Το Cosmos σου πάντως δεν φταίει για κανένα λόγο! :happy:

Εμένα το idle μου από 765/1125 πέφτει στα 400/1125. Έχω παρατηρήσει ότι το 157/300 συμβαίνει μόνο όταν έχουμε επιλέξει την επιλογή Enable ATI Overdrive. Αλλά εγώ δεν το έχω επιλέξει. Όταν κάνω O/C χρησιμοποιώ μόνο το MSI Afterburner. Επίσης δεν έχω αλλάξει ούτε το bios της κάρτας.

Πέρνα και ένα rivatuner να δεις τις θερμοκρασίες όταν παίζεις παιχνίδια κι εμένα κάπως υψηλή μου φαίνεται στα 53 idle, ας δούμε και σε load.

Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω έχει να κάνει με θερμοκρασίες γιατί ακόμη και αν το βάλω manual το fan στο 50% έχω 40άρες στο παιχνίδι αλλά πάλι μου τα εμφανίζει αυτά.

Μήπως έχει να κάνει με τις στροφές που δουλεύει το fan? Είναι θέμα bios αυτό;Π.Χ. σε idle και 51 βαθμούς δουλεύει στο 23%(1200rpm).

Η 9800gx2 μου δουλεύει default 70 και δεν μου κάνει τίποτα..πέρασε ξανά τους drivers και δες τ ξανά..μα είναι θερμοκρασία 50-70-80 βαθμοί για artifacts? εμένα μου φαίνεται κουφό να φταίει η θερμοκρασία..

Η 9800gx2 μου δουλεύει default 70 και δεν μου κάνει τίποτα..πέρασε ξανά τους drivers και δες τ ξανά..μα είναι θερμοκρασία 50-70-80 βαθμοί για artifacts? εμένα μου φαίνεται κουφό να φταίει η θερμοκρασία..

Αυτό λέω βάζοντας τώρα να δώ και μέσα στο παιχνίδι (έχω 2 οθόνες) το Afterburner έδειχνε 73 βαθμούς. Μάλλον κάτι με drivers ή κάποιο settings στο Catalyst.

Τελείως άλλη κάρτα όμως, δεν είναι συγκρίσιμες οι θερμοκρασίες τους. Για load 73 που είπε τώρα το παλικάρι, όντως αποκλείεται να φταίει η θερμοκρασία. Σε 3d mark το κάνει; Αν την πας πίσω, με αυτό θα την τσεκάρουν κατά πάσα πιθανότητα.

Μόνο στο dirt στο κάνει; Έχεις δοκιμάσει κάποιο άλλο παιχνίδι;

Χμμμ...Έβαλα να δω το τελευταίο Top Gear και μου έκανε και εκεί τα ίδια! Αλλά σε πολύ αραιές στιγμές δηλαδή όχι συνέχεια! Έχω k-lite mega pack και βλέπω με media player classic. Καμία ιδέα;

Να σε ρωτήσω κάτι? αν η κάρτα είναι 100% Stock σε ρολόγια, σου βγάζει ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ (τραγουδιστά) ?

Να σε ρωτήσω κάτι? αν η κάρτα είναι 100% Stock σε ρολόγια, σου βγάζει ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ (τραγουδιστά) ?

Εννοείς αν ακούω κάποιο θόρυβο; Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι.

Από XFX μου απαντήσανε το εξής:

Hi, thanks for your message and sorry to hear you are experiencing these problems. These sorts of issues can be caused by several things. At first, please ensure mainboard, graphics, and directx drivers are up-to-date. Do not overclock any components including .CPU, RAM etc. Please also make sure your graphic card is getting enough power from the PSU - check the minimum +12V AMPS recommendations for the card against the rating on the back of the PSU. If after all checks the errors persist please double check the card on another suitable PC to see if the errors show there, and if so contact your reseller for further returns advice as they hold the warranty for the card.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.