Jump to content

4850@50Ε ή 5770@100Ε?

goku_dbz

Recommended Posts

Γενικά αμα ψάχνεις πάντα βρίσκεις ευκαιρίες στην αγορά.

Για παράδειγμα, την Crosshair II Formula την πήρα στα 90 ευρώ (καινούργια).

Sorry για το off topic. :o

Γενικά αμα ψάχνεις πάντα βρίσκεις ευκαιρίες στην αγορά.

Για παράδειγμα, την Crosshair II Formula την πήρα στα 90 ευρώ (καινούργια).

Sorry για το off topic. :o

:sorry: για το :offtopic2: αλλα άμα ψάχνεις όντως βρίσκεις εδώ ένας φίλος από ebay πήρε q6600 36 δολάρια δηλαδή 25 ευρω περίπου πλήρως λειτουργικό. ενώ εδώ έναν QX9770 ψάχνω γύρο στα 250 εύρα και δεν βλέπω να τον βρίσκω ούτε στα 500!

και για την ενημερωση, μιας και η καρτα μπηκε στο συστημα...:

ο ανεμηστηρας σε idle στο 35% δεν ακουγεται πανω απο το υπολοιπο συστημα, με idle temps ~60! σε load(παιχνιδια) πιανει 80αρια με 100% fan speed, κανει πολυ θορυβο αλλα ευτυχως καλυπτεται απο τον ηχο του παιχνιδιου (cod 4)-εκτος οταν κανει loading!:getlost:

αν και σαφως πιο ζεστη απο μια sapphire που ειχα, προς το παρων δεν βλεπω λογο να χρειαστει αλλαγη ψυκτρας μιας και o/c δεν θα παιξει!

μετα απο 2' μολις furmark επιασε 90 με τον ανεμηστηρα 100%!!! (σαν τρενο οντως:nada:) απο κει ανεβαινε σιγα σιγα μεχρι 97 στα 6 λεπτα περιπου οποτε και το σταματησα (την αγγιξα και μου θυμισε την 2900XTX:rant:)...δεν ειδα καθολου αρτιφακτς οποτε η καρτα ειναι κομπλε! ετσι κι αλλιως δεν νομιζω σε πραγματικες συνθηκες να στρεσσαριστει τοσο...

η αληθεια ομως ειναι οτι ειναι πολυυυ ζεστη καρτα!! η sapphire που ειχα, που ηταν και o/ced @700/1140, μεχρι ~70 σε φουρμαρκ 10λεπτου+!!!

υγ: αν καταλαβα καλα, ειχες την ιδια καρτα και αλλαξες ψυκτρα? ποια εβαλες και ποση διαφορα ειδες? αξιζει εν τελει, μιας και η καρτα φαινεται να αντεχει τα ζεστα και ο θορυβος δεν ειναι τοσο προβλημα?

βασικα την εδωσα σε ενα φιλο κ πηρα την dual slot κ εκεινης της αλλαξα την ψυξη . το καλοκαιρι ολα αυτα αλλα δεν θυμαμαι ποσο επιανε με αλλαγμενη ψυκτρα. παντως με ικανοποιησε πολη η shythe mushasi που εβαλα κ τωρα θα την βαλω στην καινουργια μου 5850 . αυτα απο εμενα φιλε μου . η τιμη ηταν φοβερη . καλοριζικη .

φιλε goku, εχω βαλει και τις 2 εκδοσεις της 4850, μια σε ενος κολλητου(single slot) και την αλλη στο δικο μου(υπογραφη-dual slot). να σου πω απο την αρχη οτι καμμια απο τις 2 δεν εχει προβλημα. η πρωτη παιζει idle-load στους 70-90β -καμμια φορα και 95- ολα τα παιχνιδια και η δικη μου παιζει στους 40-70β. δεν εχει προβλημα με θερμοκρασιες αυτου του επιπεδου. μαλιστα εχω διαβασει οτι αντεχει και πανω απο 100!!!!! αλλα καλο ειναι να αποφευχθει αυτο!!

ναι, συμφωνω και γω για τις θερμοκρασιες, και αν την ειχα εγω θα αλλαζα την ψυκτρα για καλυτερα temps/θορυβο και κυριως για να χω περιθωριο o/c!

εγω παντως του προτεινα να του βαλω καμια aftermarket ψυκτρα απλα και μονο για να παιζει cool&quiet! ετσι κι αλλιως δεν βγαζει καποιο προβλημα και τα επιπεδα θορυβου σε idle τουλαχιστον ειναι μια χαρα! σε load αλλαζει το πραμα αλλα αφου το παιδι δεν το νοιαζει γιατι να με νοιαξει εμενα?

mission accomplished...again!:hi:

με ικανοποιησε πολη η shythe mushasi που εβαλα κ τωρα θα την βαλω στην καινουργια μου 5850

2 αποριες:happy::

1. σιγουρα η scythe musashi κανει για 5850?

2. αυτο που διαβασα που αφηνεις το plate της εργοστασιακης ψυκτρας για καλυτερη ψυξη vrm ισχυει?

οτι κανει κανει αλλα κ εμενα το δευτερο που λες με απασχολει κ γι αυτο δεν τν εχω βαλει ακομα εδω κ 1 μιση μηνα που την εχω .

οπως καταλαμβαινεις, αρχισε να το σκεφτεται για aftermarket ψυξη!!!

ετσι σκεφτηκα να του παρω την musashi, και αν δεν μεινει ευχαριστημενος την παιρνω εγω για την μελλοντικη μου 5850!!!:yes4:

btw, η καρτα δεν idleαρει! ειναι συνεχεια με πατημενα ρολογια!!! να την κανω κανενα bios flash? αν ναι, ποιο ειναι καλυτερο?

sorry αν βγαινω λιγο :OT:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.