Jump to content

Q9550 Striker extreme FREEZE

Narmo

Recommended Posts

καλησπέρα και απο eμενα είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ αν και είμαι καιρό μέλος ...''παρατηρητης'' φαντασματακι...

Πριν μερικές μέρες έκανα μια αγορά για να αναβαθμίσω το PC μου. Ασχολουμε με VFX και γραφιστική. Ετσι είπα να περασω σιγα σιγα απο την διπύρηνη γενιά στην τετραπυρηνη ... γνωρίζοντας πως τον Q9550 Η striker exreme δεν τον υποστηρίζει εψαξα σε διάφορα ξενα αλλα και ελληνικα φοροyμ ( οπως και σε αυτο εδω ) και ειδα πως πολλοί ειχαν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πανω σε 680i.

Τον αγορασα τον εβaλα πανω στο pc ( MOBO Striker extreme ,RAM 8 gb - 8000mhz ,PSU 750w , CPU Q9550...vista 64bit) δεν άνοιξε με την πρωτη μου πεταξε μπλε οθονη λιγο πριν την εκκίνηση του λειτουργικού ...κανω reset το bios ...δεν ανοιξε με την πρωτη χρειάστηκε μια διαδικασία ...τα κλασικά να βγαλω την μπαταρια κτλ) τελικα ανοιξε ολα καλα, ειπα ας κανω update to bios ...το κανω ...επισης ολα καλα...λεω τι να δοκιμάσω αρχικά ...DRAGON AGE ...περισσότερα FPS ...ολα καλα ...ανοιγω το cpu z ολοι οι επεξεργαστές οκ ... το mobo μου το εδειχνε 780ι ..?

Ο.ο

το προσπερνάω δεν δινω σημασία ...μένει ολο το βραδυ το pc ανοιχτό ...σηκωνομε το πρωι δουλευω στο photoshop ...και λεω ας κανω ενα διαλημα στο Guildwars ...παιζω καμια ωρίτσα και ξαφνικά FREEZE ...κλεινω το PC ( reset ) και δεν ανοίγει ....bLACK SCREEN ...κανω reset to csmos ...επανεκκίνηση και ολα καλα μπαίνω στο after effect επίτηδες να κανω render ενα project ...(με πολλα compositions ,particles FX ...) και κατα την διαρκια του render ...FREEZE ...:rant:

Ξερω οτι και να πείτε έχετε δίκιο ...τι ψάχνεις τωρα ...αφού ήξερες ...

λέω μήπως εχω ελπίδες να γλιτώσω αγορά mobo ...:suicide2:

PS

TA TEMPS EINAI

39-43 Idle

και παίζοντας κανα τέταρτο dragons age 58-62c

συγνωμη αλλα ενω ηξερες οτι η μοβο σου δεν υποστηριζει τους q9χχχ, εσυ πηγες και πηρες q9550? μεχρι q6700 περνει απο τετραπυρινους η μοβο σου! αν θες να κρατησεις τη cpu, τοτε πρεπει να αλλαξεις μοβο!

συγνωμη αλλα ενω ηξερες οτι η μοβο σου δεν υποστηριζει τους q9χχχ, εσυ πηγες και πηρες q9550? μεχρι q6700 περνει απο τετραπυρινους η μοβο σου! αν θες να κρατησεις τη cpu, τοτε πρεπει να αλλαξεις μοβο!

θα συμφωνήσω με το χρηστo. Αλλα για ψάξε μήπως γίνεται να την flashαρις σε πιο νέο mobo!

καλησπέρα και απο eμενα είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ αν και είμαι καιρό μέλος ...''παρατηρητης'' φαντασματακι...

ειδα πως πολλοί ειχαν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πανω σε 680i.

Τον αγορασα τον εβaλα πανω στο pc ( MOBO Striker extreme ,RAM 8 gb - 8000mhz ,PSU 750w , CPU Q9550...vista 64bit)

το mobo μου το εδειχνε 780ι ..?

Ξερω οτι και να πείτε έχετε δίκιο ...τι ψάχνεις τωρα ...αφού ήξερες ...

λέω μήπως εχω ελπίδες να γλιτώσω αγορά mobo ...:suicide2:

γιατι απο 680 στο αναγνωριζει 780? μηπως περασες λαθος bios?

edit: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

:tw:

Γιατι οπως ειπα εκανα ερευνα πριν και σε πολλα site ελεγαν πως τον υποστηρίζει unofficially . Και θα μου πεις ...τι καθεσε και ακους τον καθενα ...Στα site που εμπενα ηταν για Power χρήστες Over clockers και τα συναφή και ολοι έλεγαν πως των δουλεύουν μια χαρά και Clockαρισμενο. Όπως και εδω ειχε ρωτήσει ενα παιδι για θερμοκρασιες υψηλές και αν ειναι θέμα ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ η απάντηση ηταν '' αν ήταν θεμα ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ δεν θα στο διάβαζε καν ...) οπως επισης ο συγκεκριμένος δεν ειχε προβληματα με freeze ...για αυτο ειπα να γραψω εδω μήπως γνωρίζετε κατι παραπάνω...:triniti:

γιατι απο 680 στο αναγνωριζει 780? μηπως περασες λαθος bios?

edit: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

οχι το σωστό πέρασα...τωρα έκανα και downgrade και πάλι 780i βγάζει

Συγνωμη αν σας κουραζω ...απλα νοιώθω οτι κατι μπορει να γίνει για να μην αλαζω mobo ...πραγματικά μου ειναι δύσκολο να αλαξω mobo ...

PS: Φαντασια μου ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ...εισαι η pio μεγαλη ΨΕΥΤΡΑ ...( και δεν είμαι και του λαϊκού :baby:)

META TO DOWNGRADE σε bios 1603 εκανα ενα test με το OCCT για 2:30 ωρες ΤΕΣτ MODE LARGE data set ...

τα αποτελεσματα ηταν θετικά θελω να πιστεύω ...εφοσον δεν εκανε freeze ...Ριξτε μια ματιά αν εχετε χρονο .

http://rapidshare.com/files/317113866/2009-12-06.rar

Κοιτα και λιγο με τις τασεις, να εχει σωστη ταση κλπ.. Ισως θελει και λιιιγο παραπανω απο οσο δινει για να ειναι σταθερο σε normal ρολογια, μην ξεχναμε unofficially τον υποστηριζει οποτε πρεπει να βαλεις χειροκινητα ρευματα..!!

Κοιτα και λιγο με τις τασεις, να εχει σωστη ταση κλπ.. Ισως θελει και λιιιγο παραπανω απο οσο δινει για να ειναι σταθερο σε normal ρολογια, μην ξεχναμε unofficially τον υποστηριζει οποτε πρεπει να βαλεις χειροκινητα ρευματα..!!

σε ευχαριστώ φιλε μου για την απάντηση δλδ όλους σας . Ξέρεις περίπου ποσο να τον ανεβάσω και πως θα το τεστάρω οτι δεν θα του κάνω ζημιά? :yes2:

Κοιταξες καθόλου τα αποτελεμσατα του τεστ μου ?

h ταση του VCORE στο bioς ειναι auto ...

στο CPU-Z το VCORE ειναι 1,216-1,232 (Ανεβοκατεβαίνει)

Με Prime95 τεσταρε το αν ειναι σταθερο, τωρα για ζημια κοιτα το cpu δν παθαινει ζημια (πολυ σπανια πλεον) απλα η μητρικη αυτη ειναι λιγο ευαισθητη ορισμενες φορες!! Μου εχουν πεθανει 2 τετοιες και ειμαι λιγο επιφυλακτικος..

Το σιγουρο ειναι μην πιεσεις τις μνημες, παιχτες με διαιρετη ενα προς ενα γιατι αλλιως θα την παρεις στο χερι την μητρικη!! (ετσι χαλασε η πρωτη μου)

Αν δν ξεπερασεις τα 950mhz με μνημες εισαι οκ.. Τωρα οσο για τον επεξεργαστη θεωρητικα μπορει να παει και 4ghz στην πραξη να δουμε τι θα κανει ομως.. εσυ θα μας πεισ με τα αποτελεσματα σου :)

Προσωπικα το καλυτερο που εχω καταφερει σε 680i chipset ειναι να τρεχω Q6600 στα 3,4ghz και e7200 στα 3,8ghz.. Παντως ο δικος σου τα 3.4 τα εχει χαλαροτατα!! Δωσε και +0,1 volt στο northbridge, ισως θελει και παραπανω! Επισης να δωσεις και στα CPU Vtt κλπ, ειναι σημαντικα!!

Με Prime95 τεσταρε το αν ειναι σταθερο, τωρα για ζημια κοιτα το cpu δν παθαινει ζημια (πολυ σπανια πλεον) απλα η μητρικη αυτη ειναι λιγο ευαισθητη ορισμενες φορες!! Μου εχουν πεθανει 2 τετοιες και ειμαι λιγο επιφυλακτικος..

Το σιγουρο ειναι μην πιεσεις τις μνημες, παιχτες με διαιρετη ενα προς ενα γιατι αλλιως θα την παρεις στο χερι την μητρικη!! (ετσι χαλασε η πρωτη μου)

Αν δν ξεπερασεις τα 950mhz με μνημες εισαι οκ.. Τωρα οσο για τον επεξεργαστη θεωρητικα μπορει να παει και 4ghz στην πραξη να δουμε τι θα κανει ομως.. εσυ θα μας πεισ με τα αποτελεσματα σου :)

Προσωπικα το καλυτερο που εχω καταφέρει σε 680i chipset ειναι να τρεχω Q6600 στα 3,4ghz και e7200 στα 3,8ghz.. Παντως ο δικος σου τα 3.4 τα εχει χαλαροτατα!! Δωσε και +0,1 volt στο northbridge, ισως θελει και παραπανω! Επισης να δωσεις και στα CPU Vtt κλπ, ειναι σημαντικα!!

To prime95 μου φάνηκε δύσκολο στο να το κατανοήσω ... :( Επισης επειδή δεν ειμαι και πολυ καλος στο overclocking ....εκανα το εξής μπηκα στο bios και εβαλα στην striker να κανει A.I overclocking (5%) εκανα ενα τεστ με το OCCT για 2 ωρες και ολα πήγαν μια χαρα ... μπηκα στο CPUZ για να δω τι εχει κάνει (Core speed 2975.0 mhz to core voltage ειναι 1.216-1.232v μάλλον εχει να κανει με το idle και το load (Vdroop) . Επίσης ειχε αλλαξει τα τimes απο τις ram 6-6-6...δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα διότι κάποια στιγμή μου πέταξε μπλε οθονη με Memory managment error ) Οπότε μπήκα ξανα bios και αλλαξα τα τimings manual se 5-5-5-15 (DRAM 5:6). Εβαλα να κανει τεστ 6:30 ωρες και δεν ειχα κανένα error ...μονο που οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές Core 1 :70-72 CORE 2 :66-69 CORE 3 : 66-69 CORE 4: 66-69

ελπίζω να μην έκανα κάνα degrade ...όχι οτι ξέρω από τι γίνετε ..και πως το αντιλαμβάνομαι

παντως αυριο λεω να παρω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Hdt-S983-Nepartak-CAC-S9HH3-U03.htm να ΤΕΛΕΙΩΝΩ και με το θεμα της θερμοκρασίας και να μην πρήζω άλλο και εσάς :sorry::shutup:

PS τα FREEZE εχουν σταματήσει μην το ματιάσω !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.