Vagelis2000 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2009 Μόλις συναρμολόγησα το νέο pc και έχω πρόβλημα.Θέλω βοήθεια για να δουλέψειΠατάω το κουμπί ανοίγουν όλα ,ανεμιστήρες, κλπΑΛΛΑ στην οθόνη τιποταΟύτε και ακούγεται κανένα μπίμπ όταν ανοίγει το pc (στο κουτί είχε ένα μεγαφωνάκι και δεν το έβαλα)Λίγη βοήθεια νατο φτιάξουμε?Το σύστημα είναιΚουτί ASUS 925SEASONIC 550w 80plusAMD PHENOM X4 955 3,2MSI 770-C45Samsung F3 500GBPALIT GTS 250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Έχεις συνδέσει όλες τις παροχές τροφοδοσίας σε board και vga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Έχεις συνδέσει όλες τις παροχές τροφοδοσίας σε board και vga?Στην vga έχω συνδέση ρεύμα αλλα περισεύει ένα καλωδιάκι δίκλωνο στο κουτί της.Εχει το φίσ να το βάλω πάνω της αλλα δεν ξέρω πάνω στην μητρική που μπαίνει και τι είναι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Mε περιγραφές τέτοιες άκρη δεν βρίσκεται.. Δείξε photos.ΕPS 12v έχεις συνδέσει στο board? To manual το κοίταξες καθόλου; Περιγράφει ακριβώς τι πρέπει να συνδέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Mε περιγραφές τέτοιες άκρη δεν βρίσκεται.. Δείξε photos.ΕPS 12v έχεις συνδέσει στο board? To manual το κοίταξες καθόλου; Περιγράφει ακριβώς τι πρέπει να συνδέσεις.η κουτάνα η PALIT έχει ένα μανουαλ 2 σελίδες και δεν γράφει τίποτα.Ασε που κάνει σαν ελικόπτεροΤι εννοείς EPS 12V? Εχω βάλει το μακρόστενο βίσμα μεγάλο.Χρειάζεται κι άλλο βίσμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 η κουτάνα η PALIT έχει ένα μανουαλ 2 σελίδες και δεν γράφει τίποτα.Ασε που κάνει σαν ελικόπτεροΤι εννοείς EPS 12V? Εχω βάλει το μακρόστενο βίσμα μεγάλο.Χρειάζεται κι άλλο βίσμα?Για το manual του board μιλάω έλεος...Τι σχέση έχει η vga? Κάνει και σαν ελικόπτερο; Καλά 'ντάξει.. θα μας τρελλάνεις! Αφού το pc δεν ανοίγει καν ρε συ... Σε 100% speed παίζει το fan κατά το POST (έλα ρώτα με τι είναι αυτό)! Επειδή δεν την παλεύω, εγκαταλείπω την προσπάθεια σε κάποιο άλλο περισσότερο υπομονετικό μέλος. Αντίο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 να δω τι στην μητρική?αφού είναι όλα συνδεμένα?Η vga είναι το πρόβλημα νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Δεκέμβριος 5, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Εβαλες το 24πινο της μητρικης?(ενα μακροστενο),το 4 πινο του επεξεργαστη?(ενα τετραγωνο),την τροφοδοσια στην καρτα γραφικων(η 6πινο ή 8πινο)δν ξερω τι βυσμα εχει η gts250.αν ναι σε ολα αυτα.δοκιμασε να βγαλεις και να ξαναβαλεις τον επεξεργαστη και τις ram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 5, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Θα βοηθήσει να βάλεις το μεγαφωνακι του PC που δεν έβαλες μπας και ακούσεις κανένα κατατοπιστικό συνδυασμό από μπιπ.Όπως και να έχεις σιγουρευσου ότι έχεις διαβάσει και το manual της μητρικής και ότι έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες συνδέσεις ρεύματος και σε αυτή.Το δίκλωνο καλώδιο είναι για να μεταφέρεις spdif ψηφιακό ήχο απο τη κάρτα ήχου σου ή τη μητρική σου στη κάρτα γραφικών, αν θέλεις να συνδέσεις καποια hdmi συσκευή. Δεν είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει ο υπολογιστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Η vga έχει 2 6πινα.Το έβαλα στο ένα 6πινο.Εβαλα το μεγαφωνάκι και έκανε ένα μακρόσυρτο μπιππππππ και 2 μπιπ μπιπΑλαξα θέση στις μνήμες και και τώρα δεν κάνει κανένα μπιπ.Φαίνονται όλα να δουλεύουν εκτός απο το να κάνει boot.Εκανα και clear cmos με το jamperaki και το έβγαλα εντελώς γιατί όταν το έχω πάνω δεν ενώ όλα δουλεύουν δεν ανάβει το λαμπάκι του power.Το κόκκινο φωτάκι του σκληρού ανάβοσβήνει με σταθερό ρυθμό.Τι άλλο να κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 5, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Ένα μακρόσυρτο μπιπ και δυο σύντομα σημαίνουν πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών. (Όχι ότι απαραίτητα είναι χαλασμένη απλά μπορεί να μη πατάει καλά η να μη τροφοδοτείται σωστά) Το ότι μολις άλλαξες θέση στη μνήμη σταμάτησες να ακούς μπιμ δεν είναι καλό. ξανακούμπωσε τη μνήμη εκεί που ήταν πριν.Επίσης το jumper του clear cmos πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Αν τοποθετώντας το δεν ανάβει το powerled τότε κάτι έχει γίνει λάθος στη σύνδεση του powerled.Επίσης βρές τρόπο να τροφοδοτήσεις και τις δυο 6πινες τροφοδοσίες της κάρτας για να αποκλείσεις ενδεχόμενο προβληματικής τροφοδοσίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Aν βάλεις τροφοδοσία και στις δύο εξάπινες της vga τότε ίσως να δουλέψει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Ένα μακρόσυρτο μπιπ και δυο σύντομα σημαίνουν πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών. (Όχι ότι απαραίτητα είναι χαλασμένη απλά μπορεί να μη πατάει καλά η να μη τροφοδοτείται σωστά) Το ότι μολις άλλαξες θέση στη μνήμη σταμάτησες να ακούς μπιμ δεν είναι καλό. ξανακούμπωσε τη μνήμη εκεί που ήταν πριν.Επίσης το jumper του clear cmos πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Αν τοποθετώντας το δεν ανάβει το powerled τότε κάτι έχει γίνει λάθος στη σύνδεση του powerled.Επίσης βρές τρόπο να τροφοδοτήσεις και τις δυο 6πινες τροφοδοσίες της κάρτας για να αποκλείσεις ενδεχόμενο προβληματικής τροφοδοσίας.να βάλω και στα δύο 6πινα ρεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Ε ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 5, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Γιατί ρωτάς? Νομίζω ότι ήδη είπα οτι κάλο θα ήταν να τα βάλεις και γιατί. Δε σημαίνει ότι αυτό είναι αποκλειστικά το πρόβλημα αλλά πρέπει να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο... Μπορεί στη τελική να είναι "καμένη" η κάρτα γραφικών άλλα αυτό δε θα το μαντέψεις αν πρώτα δε κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου.btw δεν είναι για μόστρα τα δυο βύσματα τροφοδοσίας εκεί. Έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να τα συνδέσεις και τα δυο ειδικά όταν αποφασίσεις να ζορίσεις τη κάρτα με κανένα παιχνίδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 5, 2009 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Το να συνδέσεις όλα τα βύσματα τροφοδοσίας στην vga δεν είναι επιλεγόμενο, είναι επιβεβλημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 5, 2009 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Ναι πράγματι. Είπα το "... όταν αποφάσιζες να ζορίσεις τη κάρτα σε κανένα παιχνίδι" στη περίπτωση που η κάρτα τύχαινε να δουλέψει και με μια τροφοδοσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Είναι το μόνο που δεν έχω κάνει.Νόμιζα ότι δεν έπρεπεΤο jamperaki τόχω στο data cmos σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasos1416003258 Δεκέμβριος 5, 2009 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Βγαλε ολα τα καλωδια και βαλτα παλι σιγα σιγα. Διαβασε τις οδηγειες της motherdoard καλα και προχωρα βημα βημα. Δοκιμασε να μπουταρεις μονο με 1 μνημη στο πρωτο Slot. Εχεις κανει σωστα τις συνδεσεις στα σημεια με τα βελακια? ( βλ. φωτο ) . Δοκιμασε να δωσεις στην καρτα γραφικων τροφοδοσια με διαφορετικα καλωδια αν εχει 2. Πριν λιγες μερες έστησα ενα pc με την ιδια ακριβως μητρικη και δεν ειχα κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 5, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Τα έκανα όλα όπως δείχνει η εικόνα.Δουλεύουν τα πάντα εκτός απο το μπουτάρει.Επειδή ο σκληρός είναι SATA και το DVD-ROM είναι IDE, παίζει κανένα ρόλο?Γιατί ακούω το DVDROM να κάνει ένα σταθερό θόρυβο σαν να προσπαθεί να ανοίξει το πορτάκι , το οποίο πατόντας το κουμπάκι δεν ανοίγει.Το αποσυνδέω και τότε βλέπω να ανάβει το φωτάκι του σκληρού ενω πριν δεν άναβε.Α τώρα που έβαλα και το άλλο 6πινο στην κάρτα, ο ανεμηστήρας της αυξομοιώνει τις στροφές του και έγινε πιο ήσυχος.To jamperaki τοχω στο Κeep Data ή να το βγάλω να γίνει JBAT1?Τώρα πάντως δεν κάνει κανένα μπιπ όταν ανοίγειΤις μνήμες τις έχω 2χ2gb στο πρώτο και το δεύερο slot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.