sotiris Δεκέμβριος 17, 2009 #63 Δεκέμβριος 17, 2009 Είναι παγκόσμιο το πρόβλημα με τα bonus:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1083896&lngDtrID=251http://jimmy278.blogspot.com/2009/12/90-bonus.htmlΕν τω μεταξύ, είναι λίγο παράλογο αυτό που γίνεται, να παίρνουν οι τράπεζες ενίσχυση από το κράτος ελέω οικονομικής κρίσης (και οι δικές μας θυμάμαι πήραν, που μας έλεγε ο Κωστάκης ότι είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους), και μετά να μοιράζουν bonus σαν να μη τρέχει τίποτα.Δηλαδή εγώ ******* είμαι να πληρώνω την Cayenne του στελέχους από τους φόρους μου?Δεν ξέρω που και πότε επιβάλλεται ο φόρος, προφανώς ο φόρος αυτός δεν είναι αρκετός. Επειδή γενικά πιστεύω ότι η αισχροκέρδια πρέπει να πατάσσεται, και οι τράπεζες αισχροκερδούν, είμαι υπέρ σε ότι μπορεί να βάλλει κάτι που βλέπω ότι δεν συνάδει με την Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας, ή ισορροπία, ή balance, ή πληρώνει ο λαός φόρους για να μοιράζονται bonus.Δεν λέω ότι κάποιος δεν αξίζει το bonus που παίρνει, κάθε άλλο (αν και απ'ότι λέει ο dolly δεν ισχύει πάντα αυτό). Αλλά δεν γίνεται όταν η πολιτική λέει λιτότητα ο άλλος να παίρνει bonus. Ας φορολογηθεί περισσότερο η τράπεζα (αφού έχει θετικό) να "σώσει" άλλους τομείς (π.χ. υγεία?).(btw: Το ότι το μέτρο ακούγεται ωραίο, δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή του θα έχει αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει τα κόλπα, και δεν νομίζω ότι θα κάνει κανείς τη ******* να δηλώσει bonus. Μάλλον υπάρχουν κι άλλες λύσεις: http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1001250&postcount=1 )Ελλάδα: Φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους. Rings any bell? (dubai και λοιπές πετρελαιόχωρες, ή γεννιέσαι σεΐχης ή γεννιέσαι μ@λάκας!).
Dolly Δεκέμβριος 17, 2009 #64 Δεκέμβριος 17, 2009 Από όσο δούλευα στο Λονδίνο το sentiment είναι ένας τύπος της φάσης πως «αν κέρδισες στην τράπεζα 10, παίρνεις bonus 0.5), αλλά βέβαια μετά μπαίνουν μέσα και στόχοι κλπ κλπ που κάνουν το quantification του bonus ΠΟΛΥ πιο δύσκολο.Γιατί στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι στο Money making business (traders, brokers, front office) είναι και άλλοι Middle και Back office, Risk management, Collections και 100 αλλά παρακλάδια που ΔΕΝ παράγουν άμεσα χρήμα αλλά «πρέπει» να πάρουν και αυτοί κάτι.Γενικά είναι σύνθετο.Για αυτό που λες Σωτήρη άκου πιο είναι το οξύμωρο της υπόθεσης.Πέρσι πήραν κρατική ενίσχυση οι πιο πολλές τράπεζες (Ελληνικές), βασικά νομίζω όλες εκτός από Eurobank, όπως έγινε και σε άλλα κράτη που ξελασπώσανε τράπεζες και οργανισμούς που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τις δικές μας τράπεζες.Αφήνοντας στην άκρη τον παρανομαστή που λέει «αν είναι η σωστότερη κίνηση αυτή ή όχι», ΟΛΕΣ λοιπών αυτές οι τράπεζες και οργανισμοί ΠΕΡΣΙ δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ / δολάριο / δηνάριο / ρούβλι bonus γιατί πήραν κονδύλια να σωθούν και όχι να πληρώσουν αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή…Στην Αμερική μάλιστα και στην Αγγλία ψηφίστηκαν και νόμοι που απαγόρευαν ρητά την διανομή οποιουδήποτε bonus σε όποιον πήρε βοήθεια. Το αστείο είναι πως τώρα, 1+ έτος μετά οι τράπεζες έχουν αρχίσει να βγάζουν θετικά αποτελέσματα πάλι για τα τρίμηνα τους (πάλι εδώ θα αφήσω έξω το πώς μπορείς να παραποιήσεις τα νούμερα να δείχνεις πιο υγιείς σε ένα βαθμό) και συνεπώς «ξεχάστηκε» πως πριν από 9 μήνες παίρνανε κεφάλαια, και αφού πλέων «βγήκαμε» από την κρίση, ή μάλλον «είμαστε πάλι κερδοφόροι» σπεύδουν να δώσουν bonus σε αυτούς που τόσο ικανά βγάλανε από την κρίση την εκάστοτε τράπεζα. Βέβαια αυτοί την είχαν ρίξει στην κρίση to begin with και με κρατικά κονδύλια και η γιαγιά μου μας ξελασπώνει και μας κάνει να δείχνουμε γαμάτοι.Το πρόβλημα έγκειται ειδικά στα μεγάλα bonus και με μεγάλα δεν εννοώ τα συγκεκριμένα 90 εκατομμύρια αλλά και πολλά άλλα που πάνε σε μορφή 100άρων, και 50άρων. Ναι σε τράπεζα δουλεύω btw. Παρόλα αυτά επειδή με παίρνουν και εμένα φίλοι και γνωστοί και με ρωτάνε να ράψουν τις οικονομίες κάτω από το στρώμα ή όχι, και τι θα γίνει που θα καταστραφεί ο κόσμος γιατί το Ντουμπάι δεν αποπλήρωσε κλπ, ήρεμα λίγο έτσι? Είμαστε χάλια, αλλά πάντα ήμασταν, αλλά το χάλια και το παθαίνω υστερία και θάβω τα λεφτά στον πίσω κήπο με τα κόκκαλα του σκύλου δεν θα σας γλυτώσει από τίποτα. :daisy:
sstav Δεκέμβριος 17, 2009 #65 Δεκέμβριος 17, 2009 το πρόβλημα είναι ότι προκαλείται το δημόσιο αίσθημα. Ο Γκαργκάνας και κάθε Γκαργκάνας έβγαινε δημόσια και έλεγε πράγματα που έθιγαν ΜΟΝΟ αυτούς που δεν είχαν! τους πολλούς ! Ο ανθρωπος ήθελε το κεσεδάκι του....και πολλοί τετοιοι όταν προκαλούν το δημόσιο αίσθημα θα το φάνε το κεσεδάκι τους...και πάλι καλά να μείνουν μόνο εκεί τα πράγματα....ο κομμουνισμός απέτυχε στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας ...είναι σειρά του καπιταλισμού να αποτύχει στην νέα χιλιετία...κανένα από τα δύο συστήματα δεν θα αποτύγχανε αν δεν υπήρχε ο παράγοντας άνθρωπος και η ηθική τοΥ
raven_g20 Δεκέμβριος 17, 2009 #66 Δεκέμβριος 17, 2009 Πιστεύω το κοιτάτε από λάθος άποψη ΑΝ πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος είναι τα bonus. Δεν είναι. Είναι οι επισφάλειες. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ εκεί πήγαν οι κρατικές χορηγήσεις (26δισ). Έκλεισαν τρύπες αλλά όχι όλες. Τα καθυστερούμενα/διαμαρτυρόμενα δάνεια/κάρτες αυξάνονται με ανυσυχητικούς ρυθμούς ακόμα και σε οφειλές με εξασφαλίσεις (σε μορφή ακινήτου ή μη δλδ αυτοκίνητο, εγγυητής κλπ) και αυτός ο λόγος που οι Τράπεζες προχωράνε σε "εσωτερικές ρυθμίσες" δλδ κάποιος οφείλει €10.000 και έχει να πληρώσει κανα 5μηνο του λένε αντί να καταβάλεις το ποσό των ληξιπροθέσμων δόσεων να σου το ρυθμίσουμε (άρα δεν παει σε write off η οφειλή οπότε no black spots in the books) και του προτείνουν έναν διακανονισμό με χαμηλότερη αρκετά μηνιαία δόση αλλά...εφόφληση σε 180 μήνες, το οποίο μας οδηγεί σε διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό της οφειλής και αυτοί το παρουσιάζουν πλεον ως ενεργό. Για αυτό αν είστε της "αγοράς" θα παρατηρήσετε μια έξαρση των οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες σε βαθμό που καταντά πλέον απίστευτα ανυσυχητικό γιατί δείχνει και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Τράπεζες.Υ.Γ. Επίσης μην ξεχάσουμε ότι τέρμα ο εύκολος και χαμηλότοκος δανεισμός από Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Άρα που θα βρουν λεφτουδάκια?Y.Γ.2. Ενδιαφέρον Article
sotiris Δεκέμβριος 17, 2009 #67 Δεκέμβριος 17, 2009 Να πω κάτι λογικό?Τα κρατικά κονδύλια που πήραν οι τράπεζες, δεν θα έπρεπε να τα επιστρέψουν?Δηλαδή εννοώ αντί να δίνουν bonus, δεν επιστρέφουν τα κονδύλια?Άλλο πράγμα που δεν ανέχομαι για παράδειγμα είναι αυτό που είχε γίνει με τα ταμία. Δηλαδή είναι δυνατόν κάποια χρήματα που μαζεύονται χρόνια να τα βάζεις σε παιχνίδια τύπου χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια κλπ. που μπορείς να τα χάσεις σε 1 μέρα?Είναι κάποια πράγματα που φαντάζουν εξωπραγματικά εξοργιστικά. Ή έστω, παρουσιάζονται ως τέτοια, και εμείς οι αδαείς (δηλώνω ότι δεν τό 'χω με τα οικονομικά) τα βλέπουμε ίσως πιο φανατικά.
Dolly Δεκέμβριος 17, 2009 #68 Δεκέμβριος 17, 2009 Να εξηγήσω κάτι,Το πόστ πάει σε μία «ανάλυση» τον bonus όχι στο γιατί είμαστε σε κρίση έτσι? Τα bonus ειδικά τα Ελληνικά δεν είναι ούτε μια νιφάδα στο παγόβουνο.
sotiris Δεκέμβριος 17, 2009 #69 Δεκέμβριος 17, 2009 Τα άτομα φτιάχνουν τα μόρια και τα μόρια τα υπόλοιπα. Αν είναι να ψάχνουμε κάθε φορά τα υπόλοιπα, δεν θα βγει άκρη ποτέ. Χρειάζεται πλήρης κάθαρση παντού, λίγο λίγο, και πάμε. Αλλιώς όλα νιφάδες μοιάζουν μπροστά στο παγόβουνο
raven_g20 Δεκέμβριος 17, 2009 #70 Δεκέμβριος 17, 2009 Να πω κάτι λογικό?Τα κρατικά κονδύλια που πήραν οι τράπεζες, δεν θα έπρεπε να τα επιστρέψουν?Δηλαδή εννοώ αντί να δίνουν bonus, δεν επιστρέφουν τα κονδύλια?Άλλο πράγμα που δεν ανέχομαι για παράδειγμα είναι αυτό που είχε γίνει με τα ταμία. Δηλαδή είναι δυνατόν κάποια χρήματα που μαζεύονται χρόνια να τα βάζεις σε παιχνίδια τύπου χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια κλπ. που μπορείς να τα χάσεις σε 1 μέρα?Είναι κάποια πράγματα που φαντάζουν εξωπραγματικά εξοργιστικά. Ή έστω, παρουσιάζονται ως τέτοια, και εμείς οι αδαείς (δηλώνω ότι δεν τό 'χω με τα οικονομικά) τα βλέπουμε ίσως πιο φανατικά.Εννοείται ότι πρέπει να επιστρέψουν τα κεφάλαια αυτά. Νομίζω μόνο η Alpha Bank το έχει κάνει έως τώρα. Εκτός αν τα συννενοήθηκαν μεταξύ τους όλοι και κόψαν την πίτα με σκοπό να ξεχαστεί το θέμα. Ξέρεις τώρα..κανα φράγκο δεξία ή αριστερά και το ξεχνάμε το θέμα...
Dolly Δεκέμβριος 17, 2009 #71 Δεκέμβριος 17, 2009 Θεωρητικά θα επιστραφούν.Και η ΑΛΦΑ νομίζω δεν τα έδωσε όλα.Το θέμα είναι ΠΟΤΕ θα επιστραφουν.Μην ξεχνάτε πως στο παρελθόν έχει παίξει και το ανάποδο σενάριο (τράπεζα να δώσει στο δημόσιο) και το χρέος ακόμα εκρεμεί.
LL_NEO Δεκέμβριος 17, 2009 Author #72 Δεκέμβριος 17, 2009 Ετσι μεγαλώνει βέβαια το pool των μπόνους κατά 40% βέβαια, γιατι αν ρωτάς ΔΕΝ κόβονται τα μπόνους κατά 40% Τι να σου πω ρε Ντόλλυ εσύ ξέρεις καλύτερα μιας και το ζεις απο κοντά. Πάντως Λονδίνο με το 50% levy που θα εφαρμοστεί φέτος και το οποίο θα επιβαρύνει τις τράπεζες, απο ότι λένε τελικά θα μετατοπιστεί στους υπάλληλους. Συμφωνώ κάργα ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να δώσουν bonus σε όσους δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν αν δεν πληρώσουν τα δανειά τους πρώτα. Απο κει και πέρα η έννοια του bonus και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει είναι διττός. Απο τη μια να δίνει το εξτρα κίνητρο στον υπάλληλο να είναι πιο παραγωγικός και απο την άλλη δίνει στην εταιρία την ευελιξία να μην βρεθεί να πληρώνει υπέρογκες αμοιβές αν δεν έχει γράψει κέρδη. Που σημαίνει πάρε το base salary και απο κει και πέρα αν τα πας και συ και η εταιρία καλά θα πάρεις κι άλλα. ΠΧ η εταιρία που δουλεύω λέει ότι για κάθε δολλάριο που πάει στους μετόχους, ένα δολλάριο θα πηγαίνει και στους υπάλληλους.Αυτό στη θεωρία. Διότι στην πραγματικότητα όταν κάποιος (απο ένα επίπεδο και πάνω) πάει απο μια τράπεζα στην άλλη θα ζητήσει εγγυημένες αποδοχές για 2 χρόνια (give or take one). Και απο την άλλη αν εσύ είσαι γαμάτος, το δικό σου dept γράψει κέρδη και δεν πάρεις τίποτα, τι θα σε εμποδίσει να τους τρεσάρεις δυο καντήλια και να πας στην δίπλα πόρτα; Investment Bank χωρίς traders, sales persons etc είναι σα λομπουρδε χωρίς νεςπουτα. Αν χάσεις όλες τις καλές και σου μέινουν τα μπάζα τότε κάτσε και βγάλε μεροκάματα με τους Αλβανούς που θα ρθουν να τη βγάλουν στην φτήνια.Όσον αφορά τις τράπεζες και τι φορολογία τους. Ρε παιδιά δεν κατάλαβα. Επειδή δλδ βγάζουν κέρδη να τις πήδηξουμε; Θέλετε να μπουν υψηλοί προοδευτικοί φόροι; Μαζί σας! Να μπουν. Αλλα για όλους!
Petrossortep Δεκέμβριος 17, 2009 #73 Δεκέμβριος 17, 2009 Υ.Γ. Επίσης μην ξεχάσουμε ότι τέρμα ο εύκολος και χαμηλότοκος δανεισμός από Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Άρα που θα βρουν λεφτουδάκια?Y.Γ.2. Ενδιαφέρον ArticleΔυστυχώς είμαι καινούργιος στα International Accounting Standards και σχεδόν άσχετος στην τραπεζική λογιστική(δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρότζεκτ στην δουλεία πάνω σε αυτά τα δύο) αλλά βλέπω τα εξής:http://www.capital.gr/fundamentals/balance.asp?stck=%C1%CB%D6%C1&bls=Z&blsYear=108&p=Alpha Bank-Εκδοθείσες ομολογίες και λοιπές δανειακές υποχρεώσεις(εδώ έχουμε απ'ότι καταλαβαίνω μάκρο υποχρεώσεις ως επί το πλείστον.)2004 6.727.078 2005 9.192.626 2006 15.148.3202007 20.521.9762008 17.395.646Alpha Bank-Εισροές/Εκροές για χρηματοδοτικές δραστηριότητες:2004 -155.461,000 2005 321.910,000 2006 -60.561,000 2007 -12.601,000 2008 -962.292,000 Το 2008 είχαμε μια μεγάλη αποπληρωμη τοκοχρεολυσίων 962εκ ευρώ. Ίσως να είχαμε αποπληρωμή κάποιου σημαντικού ομολογιακού δανείου(διορθώστε με αν κάνω λάθος). Ένα δις περίπου πληρωμή από μία μόνο τράπεζα. Αύξηση ταμιακών διαθεσίμων και ισοδυνάμων για την περίοδο 182εκ.ΕΤΕ-Εκδοθείσες ομολογίες και λοιπές δανειακές υποχρεώσεις2007 3.482.135,000 2008 3.874.881,000ΕΤΕ-Εισροές/Εκροές για χρηματοδοτικές δραστηριότητες:2004 274.388 2005 306.973 2006 3.070.227 2007 429.792 2008 556.365Όλες θετικές.Σημείωση: Στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες υπολογίζονται και τα χρήματα που παίρνουν οι τράπεζες από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου-σαν εισροή. Είχαν κάνει η Alpha η ΕΤΕ(μαζί με έκδοση ομολογιών 6δις) και κάποια άλλη αν θυμάμαι καλά και ήταν κάποια δις ευρώ με τα οποία θωρακίστηκαν. Μάλιστα οι μετοχές της ΕΤΕ είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανησυχεί η αρθρογράφος για τα 5 δις ευρώ που πρέπει να εξεύρουν όλες οι τράπεζες μέσα στο 2010.
SLN Δεκέμβριος 17, 2009 #74 Δεκέμβριος 17, 2009 Όσον αφορά τις τράπεζες και τι φορολογία τους. Ρε παιδιά δεν κατάλαβα. Επειδή δλδ βγάζουν κέρδη να τις πήδηξουμε; Θέλετε να μπουν υψηλοί προοδευτικοί φόροι; Μαζί σας! Να μπουν. Αλλα για όλους!Δεν εχω τιποτα με την ολη κουβεντα... Δεν εχω σχεση με τα οικονομικα... Απλα την συγκεκριμενη φραση σχολιαζω...Καταρχην κανεις δεν προκειται να τις πηδηξει. Αυτες κανουν κουμαντο. Εκτος κι αν εννοεις οτι οι κεντρικες θελουν να πηδηξουν τις "μικρες", οποτε εγω στα ενδοοικογενειακα των τραπεζων δεν μπλεκω2ον ΑΝ υποθεσουμε οτι δεν κανουνε κουμαντο οι τραπεζες και ολα λειτουργουνε οπως πρεπει και καποιος κακος Ιζνογκουντ θελει να βλαψει τις τραπεζουλες με υψηλους φορους επειδη πανε καλα...και παλι, καλα τους κανουνε... Αμα δεν φορολογησεις υψηλα, αυτον που εχει κερδος ποιον θα φορολογησεις υψηλα? την G700-G1300???Σε τελειως προσωπικο επιπεδο με ενοχλει ο τροπος που βγαζουνε κερδη και δεν με ενδιαφερει αν τις ξεσκισουνε τον λοκω, τις ανοιξουνε με μαχαιρι και τις ξεσκισουνε και απο τις νεες τρυπες, μαζι με τις κογχες των ματιων και τα ρουθουνια αλλα δυστυχως δεν προκειται να γινει κατι τετοιο....
raven_g20 Δεκέμβριος 18, 2009 #75 Δεκέμβριος 18, 2009 Δυστυχώς είμαι καινούργιος στα International Accounting Standards και σχεδόν άσχετος στην τραπεζική λογιστική(δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρότζεκτ στην δουλεία πάνω σε αυτά τα δύο) αλλά βλέπω τα εξής:http://www.capital.gr/fundamentals/balance.asp?stck=%C1%CB%D6%C1&bls=Z&blsYear=108&p=Alpha Bank-Εκδοθείσες ομολογίες και λοιπές δανειακές υποχρεώσεις(εδώ έχουμε απ'ότι καταλαβαίνω μάκρο υποχρεώσεις ως επί το πλείστον.)2004 6.727.078 2005 9.192.626 2006 15.148.3202007 20.521.9762008 17.395.646Alpha Bank-Εισροές/Εκροές για χρηματοδοτικές δραστηριότητες:2004 -155.461,000 2005 321.910,000 2006 -60.561,000 2007 -12.601,000 2008 -962.292,000 Το 2008 είχαμε μια μεγάλη αποπληρωμη τοκοχρεολυσίων 962εκ ευρώ. Ίσως να είχαμε αποπληρωμή κάποιου σημαντικού ομολογιακού δανείου(διορθώστε με αν κάνω λάθος). Ένα δις περίπου πληρωμή από μία μόνο τράπεζα. Αύξηση ταμιακών διαθεσίμων και ισοδυνάμων για την περίοδο 182εκ.ΕΤΕ-Εκδοθείσες ομολογίες και λοιπές δανειακές υποχρεώσεις2007 3.482.135,000 2008 3.874.881,000ΕΤΕ-Εισροές/Εκροές για χρηματοδοτικές δραστηριότητες:2004 274.388 2005 306.973 2006 3.070.227 2007 429.792 2008 556.365Όλες θετικές.Σημείωση: Στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες υπολογίζονται και τα χρήματα που παίρνουν οι τράπεζες από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου-σαν εισροή. Είχαν κάνει η Alpha η ΕΤΕ(μαζί με έκδοση ομολογιών 6δις) και κάποια άλλη αν θυμάμαι καλά και ήταν κάποια δις ευρώ με τα οποία θωρακίστηκαν. Μάλιστα οι μετοχές της ΕΤΕ είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανησυχεί η αρθρογράφος για τα 5 δις ευρώ που πρέπει να εξεύρουν όλες οι τράπεζες μέσα στο 2010.cooking of the books...δεν βγάζουν τα βρώμικα παρά μόνο μια χρονιά..είναι πάγια τακτική των Ελληνικών Τραπεζών εδώ και χρόνια...επί 5 έτη μπορεί να δείξουν κερδοφορία και στο 6ο της π******ς. Επιλέγουν τον τρόπο αυτό προς αποφυγή προστίμων από Ε.Τ. Επίσης στα στοιχεία του ισολογισμού δεν θα βρεις πουθενά (το θάβουν καλά) στοιχεία επισφαλειών. Υ.Γ. Check "Υποχρεώσεις προς πιστωτικά ιδρύματα".
Dolly Δεκέμβριος 18, 2009 #76 Δεκέμβριος 18, 2009 To αυτό του Raven.Είναι αυτό που είπα και εγώ, τα νούμερα μπορούν να μαγειρευτούν πολύ και να υπάρχει παραπλάνηση μεγάλη. Από εκεί και πέρα το θέμα του Σόλωνα με το πώς βγάζουν λεφτά οι τράπεζες δεν το καταλαβαίνω (στο retail Κομμάτι το πελατειακό – που σε αυτό αναφέρετε φαντάζομε).Η κάθε τράπεζα από απαρχής κόσμου έτσι δούλευε σε επίπεδο μικρού πελάτη. Βάζεις λεφτά σου δίνει τόκο. Αγοράζεις ομόλογο σου δίνει κουπόνι. Αγοράζεις αμοιβαίο το ίδιο.
LL_NEO Δεκέμβριος 19, 2009 Author #77 Δεκέμβριος 19, 2009 Δεν εχω τιποτα με την ολη κουβεντα... Δεν εχω σχεση με τα οικονομικα... Απλα την συγκεκριμενη φραση σχολιαζω...Καταρχην κανεις δεν προκειται να τις πηδηξει. Αυτες κανουν κουμαντο. Εκτος κι αν εννοεις οτι οι κεντρικες θελουν να πηδηξουν τις "μικρες", οποτε εγω στα ενδοοικογενειακα των τραπεζων δεν μπλεκω2ον ΑΝ υποθεσουμε οτι δεν κανουνε κουμαντο οι τραπεζες και ολα λειτουργουνε οπως πρεπει και καποιος κακος Ιζνογκουντ θελει να βλαψει τις τραπεζουλες με υψηλους φορους επειδη πανε καλα...και παλι, καλα τους κανουνε... Αμα δεν φορολογησεις υψηλα, αυτον που εχει κερδος ποιον θα φορολογησεις υψηλα? την G700-G1300???Σε τελειως προσωπικο επιπεδο με ενοχλει ο τροπος που βγαζουνε κερδη και δεν με ενδιαφερει αν τις ξεσκισουνε τον λοκω, τις ανοιξουνε με μαχαιρι και τις ξεσκισουνε και απο τις νεες τρυπες, μαζι με τις κογχες των ματιων και τα ρουθουνια αλλα δυστυχως δεν προκειται να γινει κατι τετοιο....Σόλωνα μου για να καταλάβω. Να φορολογηθούν οι τράπεζες για να έρθουν επιπλέον έσοδα στο κράτος ή για να πατσίσουμε που κάπου κάπως κάποτε είχαν το θράσος να μας ταράξουν στο επιτόκιο; Το είπα και πριν. Θέλουμε να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών; Μάλιστα μαζί σας. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι στον φέτσο οικονομική πολιτική (και μιας και είπες ότι δεν έχεις σχέση με οικονομικά δεν απευθύνομαι σε σένα) είναι αυτή που λέει θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών μόνο.
SLN Δεκέμβριος 19, 2009 #78 Δεκέμβριος 19, 2009 Σόλωνα μου για να καταλάβω. Να φορολογηθούν οι τράπεζες για να έρθουν επιπλέον έσοδα στο κράτος ή για να πατσίσουμε που κάπου κάπως κάποτε είχαν το θράσος να μας ταράξουν στο επιτόκιο; Το είπα και πριν. Θέλουμε να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών; Μάλιστα μαζί σας. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι στον φέτσο οικονομική πολιτική (και μιας και είπες ότι δεν έχεις σχέση με οικονομικά δεν απευθύνομαι σε σένα) είναι αυτή που λέει θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών μόνο. Και ξαναπαμε παλι οτι εγω δεν ειπα οτι ΔΕΝ πρεπει να φορολογηθουνε οι υπολοιποι... Ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει και καποιος που τα εχει με τον Σωκρατες να φωναξει οτι πρεπει να φορολογηθει περισσοτερο η Ιντρακομ κοκ... Εγω με τις τραπεζες τα εχω... Με αγγιξε πολυ ρε παιδια το Money masters τι να κανω? Γιαυτο και απομονωσα μονο την συγκεκριμενη ατακα σου... Καπνοβιομηχανιες>Φαρμακοβιομηχανιες>Τραπεζες>Πολιτικοι>Δικηγοροι>...>υπολοιποι
Dolly Δεκέμβριος 21, 2009 #79 Δεκέμβριος 21, 2009 http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6962790.ece
Guest Δεκέμβριος 21, 2009 #80 Δεκέμβριος 21, 2009 http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6962790.eceΒρήκαμε την αιτία.Costas Karamanlis, the former prime minister, spent long hours on a PlayStation computer game at homeΓια όλα φταίει η SONY(απορία: δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το "playstation" από το "computer"..?)Το άρθρο έχει αλήθειες, παρότι κάποιες περιγράφονται πολύ παραπλανητικά.Το βασικότερο πρόβλημα όμως που υπάρχει στη χώρα μας, το βλέπουμε έντονα και στο πρώτο comment. Η αρχή της λύσης συνοψίζεται σε μια πρόταση:Everyone should be looking at themselves in the mirror.Όλα τα άλλα έρχονται μετά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.