Jump to content

Πιστεύετε ότι κινδυνεύει η Ελλάδα με χρεωκοπία;

LL_NEO

Recommended Posts

http://www.express.gr/news/business/241333oz_20091205241333.php3

Ένας μόνο από τους λόγους είναι αυτός που λές ο οποίος είναι γνωστός εδώ και πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία. Αλήθεια δίνεις για πανεπιστημιακές ή επαγγελματικές εξετάσεις;

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Ευχαριστώ αγόρι. Eurex trading exam. Απαραίτητο αν θες να μπορείς απευθείας να κάνεις πράξεις στο συγκεκριμένο exchange. Ανεβαίνουν οι τάσεις αυτοκτονίας στα ύψη με το λομπουρδέ.

Οι κίνδυνοι που παρουσιάστηκαν για τις ελληνικές τράπεζες προέρχονται απο το γεγονός ότι η ECB θα πάψει να τους δανείζει κεφάλαια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο τα οποία και χρησιμοποιούσαν προκειμένου να δανείζουν αποκομίζοντας τεράστια οφέλη απο το συγκεκριμένο spread. Περισσότερα για τις αξιολογήσεις απο Δευτέρα βράδυ επειδή δίνω διαγώνισμα και δεν προλαβαίνω να γράψω σεντονάκι.

Σωστό μεν, not entirely true δε. Τα κεφάλαια που δανείζοταν, όπως και την πρόσφατη βοήθεια των 26δισ από κράτος, δεν τα χρησημοποιούσαν μόνο σε υψηλότοκο δανεισμό και επενδυτικά προγράμματα αλλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, τα χρησημοποίησαν για να κλείσουν τις επισφάλειες. Λόγω Βασιλείας ΙΙ τα πρόστιμα που χρεώνονται, και πληρώνουν, είναι υπέρογκα. Μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόβλημα, κάλυπταν τα πρόστιμα από τα πανωτόκια, παράνομες προμήθειες (το περίφημο 1.20 έως 1.70 για καταθέσεις, προμήθεια για ανάληψη μετρητών από π. κάρτες κλπ), πανωτόκια, υπερημερίας κ.α. αλλά με τα τελευταία δεδομένα/κατάσταση της αγοράς, που ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ λεφτά πλέον να εξυπηρετεί τις οφειλές του, αυξήθηκάν σε τρομακτικό ποσοστό οι επισφάλειες και πλέον έχουν πρόβλημα. Για αυτό δημιουργήθηκαν και οι εταιρίες λουξεμβούργου (όχι μόνο) όπου εκχωρείτε η οφειλή για ένα ΜΑΞΙΜΟΥΜ 10% του συνόλου. Οπότε το αγοράζει(τιτλοποιεί) η π.χ. Zeus Recovery Funds (Eurobank) με 10% και εισπράτει 50% το οποίο είναι μια χαρά.

Γενικό συμπέρασμα: Αν οι Ελληνικές τράπεζες (συγκεκριμένα οι 3 μεγαλύτερες) καταρεύσουν τότε να φοβάστε για πολλά πράγματα χειρότερα από χρεωκοπία.

αν δεν είχε κανένας κανένα συμφέρον από την Ελλαδα θα είχαμε χρεοκοπήσει εδώ και πολλά χρονια

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=872438

"Φόροι, φόροι, φόροι". Με αυξημένους φόρους πώς θα υπάρξει κατανάλωση και ανάπτυξη;

http://www.capital.gr/images/videos/kouris_graph_141209.jpg

Τα χρώματα αντιστοιχούν στα δύο μεγάλα κόμματα όπως θα καταλάβατε.

EDIT: Το άδικο του ελληνικού φορολογικού συστήματος. 2004-2008

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64088

http://s.enet.gr/resources/2009-07/clipboard01-8-thumb-large.jpg

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=872438

"Φόροι, φόροι, φόροι". Με αυξημένους φόρους πώς θα υπάρξει κατανάλωση και ανάπτυξη;

http://www.capital.gr/images/videos/kouris_graph_141209.jpgΤα χρώματα αντιστοιχούν στα δύο μεγάλα κόμματα όπως θα καταλάβατε.

φοροδιαφυγη, φοροδιαφυγη, φοροδιαφυγη , με τοση φοροδιαφυγη πως να μην υπαρξουν αυξημενοι φοροι?

α και το διαγραμμα σου ειναι παντελως ακυρο , θα επρεπε να δειχνει και την αυξηση του ΑΕΠ

Απο ότι ακούω στην Ελλάδα ο Γιωργάκης λέει θα επιβάλλει φόρο 90% στα bonus.

Μα'στα. Ο λαικισμός σε όλο του το μεγαλείο. Σας έχουν μείνει πολλές δουλειές εκεί κάτω και θέλετε προφανως να διώξετε μερικές γιατί δεν χωράνε όλες στη ρημάδα την Αθήνα.

το αυτό γίνεται συλλεκτικό ποστ επειδή συμφωνώ με τον αποπάνω μου. Θα πρέπει να ξέρουμε απο που προέρχεται η μεταβολή απο χρόνο σε χρόνο. Αυξομείωση του ΑΕΠ ή των φόρων;

α και το διαγραμμα σου ειναι παντελως ακυρο , θα επρεπε να δειχνει και την αυξηση του ΑΕΠ

Μιλάμε για ποσοστό επί του ΑΕΠ.

φοροδιαφυγη, φοροδιαφυγη, φοροδιαφυγη , με τοση φοροδιαφυγη πως να μην υπαρξουν αυξημενοι φοροι?

Να φέρουν τεκμήρια διαβίωσης(μόνο για ελέυθερους επαγγελματίες), για να μην πληρώνουν αυξημένους άμεσους φόρους οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δες και το έντιτ για την περίοδο 2004-2008.

το αυτό γίνεται συλλεκτικό ποστ επειδή συμφωνώ με τον αποπάνω μου. Θα πρέπει να ξέρουμε απο που προέρχεται η μεταβολή απο χρόνο σε χρόνο. Αυξομείωση του ΑΕΠ ή των φόρων;

Εφόσον το ΑΕΠ αυξανόταν(σε πραγματικές τιμές) για ολόκληρο το παραπάνω διάστημα, είχαμε μεγαλύτερη αύξηση των φόρων.

γιατι μονο οι ελευθεροι επαγγελματιες? οι αλλοι ειναι προνομιουχοι? και ποιος θα καταπολεμησει τη φοροδιαφυγη , οι πρασινομπλε? :rolleyes:

Γιατί αν σε εμένα τον μισθωτό, που πολύ δύσκολα φοροδιαφεύγω(π.χ παίρνοντας μαύρα σεορισμένες δουλειές), μου βάλει τεκμήριο διαβίωσης τότε σε περίπτωση που κάνω το σκ.. μου παξιμάδι για να χτίσω ή να επενδύσω θα θεωρούμαι έχων και κατέχων και θα μου πάρει και τα σώβρακα.

μισθωτος για να χτισει σε αυτη τη χωρα δεν φτανει να κανει το σκ... του παξιμαδι, πρεπει να το κανει σε 3 ζωες . Αρα καλα θα σου κανει , γιατι σιγουρα μισθωτος που χτιζει δεν υπαρχει.

Ε δεν είναι και έτσι. Το γνωρίζω από την δική μου οικογένεια που δεν είμαστε βιομήχανοι.

Ένα ζευγάρι με καλό μισθό στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα(ειδικά στο δημόσιο για ευνόητους λόγους) γύρω στα 4000€ στο σύνολο καθαρά μπορεί να αγοράσει σπίτι(πρώτο ή δεύτερο ή και τρίτο αν έχει κληρονομήσει).

Ε δεν είναι και έτσι. Το γνωρίζω από την δική μου οικογένεια που δεν είμαστε βιομήχανοι.

Ένα ζευγάρι με καλό μισθό στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα(ειδικά στο δημόσιο για ευνόητους λόγους) γύρω στα 4000€ στο σύνολο καθαρά μπορεί να αγοράσει σπίτι(πρώτο ή δεύτερο ή και τρίτο αν έχει κληρονομήσει).

Ξέρεις πολλούς να έχουν μισθό 2000 γιατί εγώ δεν ξέρω...

Μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι το 1000 και αν

εντάξει έτσι ξεκινάς πολλές φορές αλλά ανεβαίνεις, χτίσε και στα 35 σου... αν δουλεύεις απο τα 22-25 σου δεν θα είσαι στο 1000άρικο.

Αν είσαι τότε κάτι κάνεις λάθος.

Απο ότι ακούω στην Ελλάδα ο Γιωργάκης λέει θα επιβάλλει φόρο 90% στα bonus.

Μα'στα. Ο λαικισμός σε όλο του το μεγαλείο. Σας έχουν μείνει πολλές δουλειές εκεί κάτω και θέλετε προφανως να διώξετε μερικές γιατί δεν χωράνε όλες στη ρημάδα την Αθήνα.

Αν και δεν είμαι του κλάδου, προσωπικά συμφωνώ, διότι γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που κάποιος παίρνει bonus το μισθό του. Σαν ένα μεγάλο εφάπαξ.

Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος να έχει φορολογίσιμο εφάπαξ, ενώ ο υπάλληλος/στέλεχος τράπεζας που παίρνει το εφάπαξ του δημοσίου υπαλλήλου κάθε χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις (!), να μην φορολογείται?

Όλα τα τεχνάσματα του δίνω χρήματα χωρίς φόρο, οι εταιρικές Cayenne και δε συμμαζεύεται θα πρέπει να συμμαζευτούν. Αν δεν περιοριστούν τα υπερκέρδη, όλες οι μικρές χώρες (Ισλανδία, Ιρλανδία την παλεύει, Ελλάδα κλπ.) θα χρεωκοπήσουν, μέχρι να ξυπνήσουν οι πιο μεγάλες και να αυξήσουν τον κρατικό παρεμβατισμό σε επίπεδο μαστιγώματος.

Εγώ που δεν ξέρω οικονομικά, έτσι το βλέπω.

+1 και ας είμαι του κλάδου, αλλά όχι τόσο ακραίο ίσως.

Στο Γιού-Κέι οταν δούλευα το bonus είχε ( και έχει ) φόρο 40%, όχι όπως εδώ που ότι σου κόψουν παίρνεις αυτούσιο...

Κατ' εμε πρέπει να κοπεί απλά το bonus σε δύσκολες περιόδους τελεία.

Στις καλές φόρο 40%.

(και ας με πονάει)

Το bonus στην Αγγλία όπως λέει και ο ντολης έχει 40% φόρο (λογίζεται σαν φορολογητεο εισόδημα ως όφειλε δλδ). Σωτήρη θες να μου πεις ότι στην Ελλάδα το bonus δε φορολογείται(ειλικρινά δεν ξέρω και ρωτάω); Αν ναι τότε σαφώς και πρέπει να αλλάξει αυτό αλλά όχι από το ενα άκρο στο άλλο. Μην ξεχνάτε ότι υπάλληλοι τραπεζών δεν έχουν στην Ελλάδα μεγάλο μισθό και απλά προσβλέπουν στο bonus τους για να ξεπληρωσουν δόσεις σπιτιών κτλ. Τουλάχιστον έτσι μου λένε δυο φίλοι που δουλεύουν στο επενδυτικό κλάδο των τραπεζών.

Με το να βάλει 90% φόρο θα τον περάσει ασαλιωτο στα μικρά ψάρια και τα μεγάλα θα αλλάξουν δηλωμενη μόνιμη κατοικία.

Ναι στην Ελλάδα αν σου κόψουν πχ 20κ, τον φόρο επι των αυτών τον πληρώνει η τράπεζα, και εσύ παίρνεις 20κ...

Στο Γιού-Κέι θα έβγαινε 12κ...

Το σύνηθες είναι τα μεγάλα μπόνους να έρχονται χρονιές που έχεις θεωρητικά παράγει πολλά περισσότερα. αλλά χρονιές που γράφεις μαζικές χασούρες, τον .... και 0 μπόνους απλά και σταράτα.

Το πρόβλημα είναι με συμβάσεις με εξασφαλισμένο μπόνους ανεξαρτήτος επίδοσης ατόμου/ομάδας/τράπεζας. που ο άλλος έχει χασει 50 εκτ, και παίρνει 50κ μπόνους,

Κάτσε ρε συ αν κάποιος φορολογείται δεν βλέπω το πρόβλημα για το κράτος. Αν η τράπεζα επιβαρύνεται με φόρο τότε όταν υπολογίζει ποσά θα δώσει στον υπάλληλο θα λάβει υπόψη της και τον φόρο που αυτή θα κληθεί να πληρώσει. Αν είναι να δώσει στον υπάλληλο της 20 θα του πει ότι θα πάρει 14 η κάτι τέτοιο έτσι ώστε να καλύψει με το όλο pool την απαιτούμενη φορολογία.

Ετσι μεγαλώνει βέβαια το pool των μπόνους κατά 40% βέβαια, γιατι αν ρωτάς ΔΕΝ κόβονται τα μπόνους κατά 40% ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.