Jump to content

ξεκολλημένο ηχείο !

dennisgr

Recommended Posts

Γεια σας ....

Λοιπόν έχω τα Logitech z3200 !

Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ και το αριστερο ηχείο κανει "τσικ τσικ " και μάλλον έχει ξεκολλησε η μεμβράνη στο σημείο που δείχνω στην φώτο από κάτω .. δηλ : logitechz2300multimr296.jpg

Αυτό μπορώ να το κολλήσω ? με τι κόλλα ? βοηθήστε με σας παρακαλώ !

Αν υπάρχει επικάλυψη των υλικών είναι εύκολη υπόθεση, αν δλδ η μεμβράνη περνάει πάνω από το χείλος της ελαστική ανάρτησης απλώς με μία instant ας πούμε κολλάς με μαστοριά και ακρίβεια το επίμαχο σημείο.

ΑΝ όμως δεν υπάρχει επικάλυψη, πχ πρόκειται για σκίσιμο ή αν ακόμη χειρότερα το σκίσιμο αυτό εκτείνεται για περισσότερα των μερικών χιλιοστών, τότε το πράγμα ζορίζει. Και πάλι μπορείς να προσπαθήσεις μόνος σου, αλλά θέλει πολύ ψύχραιμο χέρι και ταχύτητα ώστε αν μην το παρακάνεις με την κόλλα και κολλήσεις το σύμπαν...

Σε έσχατη περίπτωση, υπάρχει και ο Γουσέτης πχ ο οποίος πιθανότατα εκτός από recone μπορεί να αναλαμβάνει και τέτοιες επισκευές.

Πάντως, αν το ηχείο πάρει τέτοια "μέντα" και αν πιάνεις μεγάλες εντάσεις (βλέπε μεγάλο X-max), τότε είναι απλά ζήτημα χρόνου μία νέα ζημιά...

όχι ρε συ ..πάει πάνω η μεμβράνη από το πλαστικό..

επίσης δεν είναι σχίσιμο αλλά ξεκόλλημα που μάλλον περνάει αέρας από εκεί και γιαυτό το τσ τσ..

Αλλα εμένα μου ήρθε άλλη ιδέα να αντικαταστήσω τα speakers με κάποια άλλα , αυτά συνδέονται στο woofer !!

Το εχω προσπαθησει και εγω στο παρελθον χωρις αποτελεσμα.

Η μεμβρανη του woofer παλεται μπρος-πισω στηριζομενη πανω στο λαστιχο, εχοντας και αυτη μια ελαστικοτητα περαν του λαστιχου.

Κολλωντας το σημειο, τοπικα η κολλα το κανει ανελαστικο, και θα σχιστει διπλα.

Μπορει να σου κρατησει λιγο καιρο, αλλα σιγουρα θα ξανασχιστει αν το τσιτωσεις και συντονιστει.

Πας για αλλαγη λοιπον κατ' εμε.

Προσπαθησε να δεις απο που ανοιγει η καμπινα, ωστε να αλλαξεις μονο το μεγαφωνο.

Ισως και να βγαινει το μεγαφωνο οπως ειναι απο μπροστα ξεβιδωνοντας το, οι βιδες ενδεχεται να ειναι καλυμενες με διακοσμητικο δακτύλιο.

Το εχω προσπαθησει και εγω στο παρελθον χωρις αποτελεσμα.

Η μεμβρανη του woofer παλεται μπρος-πισω στηριζομενη πανω στο λαστιχο, εχοντας και αυτη μια ελαστικοτητα περαν του λαστιχου.

Κολλωντας το σημειο, τοπικα η κολλα το κανει ανελαστικο, και θα σχιστει διπλα.

Μπορει να σου κρατησει λιγο καιρο, αλλα σιγουρα θα ξανασχιστει αν το τσιτωσεις και συντονιστει.

Πας για αλλαγη λοιπον κατ' εμε.

Προσπαθησε να δεις απο που ανοιγει η καμπινα, ωστε να αλλαξεις μονο το μεγαφωνο.

Ισως και να βγαινει το μεγαφωνο οπως ειναι απο μπροστα ξεβιδωνοντας το, οι βιδες ενδεχεται να ειναι καλυμενες με διακοσμητικο δακτύλιο.

σκέφτομαι να αλλάξω τους δορυφόρους αλλα δεν ξέρω ποια θα ειναι τα καλυτερα ηχεια που και θα τα καλυβει ο ενυσχητης του sub και θα ταιριάζουν οι υποδοχες στο sub αλλά και θα εχει καλο ήχο!!

Έχετε να μου προτείνετε κάτι?

dennis,

συνήθως αυτά τα ηχεία έρχονται ως σετ, οπότε αν και δεν είναι αδύνατο να τα υποκαταστήσεις με κάποια άλλα, εντούτοις θα τρελαθείς στο ψάξιμο και μάλιστα χωρίς εγγύηση επιτυχίας.

Στη θέση σου απλά θα προσπαθούσα να το εμπιστευτώ σε κάποιον επαγγελματία επισκευαστή και αν αποτύγχανε και αυτός... :flag:

Για ρίξε καμιά φωτό των συνδέσεων που διαθέτεις για να μπω λίγο στο νόημα.

• 3 weeks later...

Λίγο αργά αλλά δεν πειράζει...

Λύσεις:

1) Re-foaming με 3" re-foaming kit το οποίο δεν βρίσκεις καθόλου εύκολα.

2) Κόλλα.

3) Άλλα μεγάφωνα από parts-express.com γύρο στα 17 δολλάρια το καθένα.

4) Βρίσκεις δυό μικρά ηχεία ότι να'ναι και τα βάζεις.

Κάτι τέτοιο θα σου δώσει και quality boost http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Dynavox+TG-1000

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.