soki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2003 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2003 Εφτιαξα σε ενα πινακα ολα τα sSpecs των P4 που ειναι σε Package type 478 pin PPGA FC-PGA2, διπλα ακριβως ειναι και τα Core steppings και αλλες χρησιμες πληροφοριες ετσι θα βρισκουμε πανευκολα οποια πληροφορια θελουμε στο μελλον. Οταν βγουν οι Prescott θα υπαρχει update, επισης προκειται να αλλαξει και το package (http://www.vr-zone.com.sg/?i=206) απο 6 layer substrate, 12 caps/20 pads decoupling, 3.46mm nominal Z height σε 8 layer substrate, 30 caps/30 pads decoupling, 3.75mm nominal Z height . Αν υπαρχουν και νεα sSpecs ή κατι αλλο ενδεικτικο για να ξεχωριζουμε τους νεους P4 θα υπαρχει update παλι. Tωρα για οσους δεν το εχουν ψαξει πολυ και τους φαινονται κινεζικα ολα αυτα. Πανω σε καθε Βoxed P4 υπαρχουν σε ενα αυτοκολλητο καποιες πληροφοριες για τον επεξεργαστη μας. Με το σωστο διαβασμα αυτων των πληροφοριων μπορουμε να εχουμε και καλυτερα αποτελεσματα στο Overclocking. Oπως βλεπουμε στην παρακατω φωτογραφια ενος τετοιου αυτοκολλητου απο το κουτι του P4 το sSpec ειναι αυτο που ειναι τετραγωνισμενο με κοκκινο, δηλαδη το SL6WR. Tωρα αν ψαξουμε τον πινακα παρακατω θα δουμε οτι αυτο το sSpec αντιστοιχει στο stepping D-1. Aυτο το stepping ειναι το καλυτερο αυτην την εποχη(Νοεμβριος 2003) και ετσι με αυτο θα εχουμε και καλυτερο overclocking. Θα συνεχιζει να ειναι ακομα το καλυτερο καθως το νεοτερο Μ-0 stepping που υπαρχει πρoς το παρον μονο σε 3 επεξεργαστες, δεν υπαρχουν σχεδια απο την Intel οτι θα αντικαταστησει στο αμεσο μελλον το D-1.(ftp://download.intel.com/design/Pentium4/specupdt/24919943.pdf σημειωση .20 και .22) Eνα ακομα στοιχειο που πρεπει να προσεξουμε ειναι το εργοστασιο παραγωγης. Κατα γενικη ομολογια η Malaysia φτιαχνει τους πιο overclockable επεξεργαστες, γιαυτο και τους προτιμουμε. Παρατηρηστε στην παρακατω φωτογραφια, εκει που ειδαμε το sSpec απο κατω με κοκκινο φαινεται το FPO/BATCH # : .Στον δικο μας επεξεργαστη ειναι L316A964. To πρωτο γραμμα μας δειχνει το εργοστασιο παραγωγης. Πιο συγκεκριμενα : L = Malaysia Q = Malaysia 9 = Malaysia R = Philippines 1 = Philippines 7 = Philippines 0 = Costa Rica 3 = Costa Rica 5 = China Y = Ireland 8 = Ireland To δευτερο νουμερο μας δειχνει την χρονολογια, δηλαδη 200(3) Τα δυο επομενα μας δειχνουν την εβδομαδα παραγωγης, δηλαδη 16η βδομαδα. Για τον επομενο τετραψηφιο αριθμο(αν και αυτο δεν ειναι απολυτο) προτιμαμε να ειναι A8xx,Α9xx,B0xx,B1xx καθως εχουν παρατηρηθει καλυτερα αποτελεσματα στο overclocking, στην περιπτωση μας ειναι Α964. Εμας μας ενδιαφερει το πρωτο κυριως να ειναι δηλαδη Malaysia και L , απο εκει και περα ειναι θεμα τυχης και σωστου burn in(με default vcore). Αν βρειτε στον Internet εναν επεξεργαστη που Overclockarei πολυ καλα, τοτε καλο ειναι να βρειτε ενα ιδιο sSpec και παρομοιο FPO/BATCH # , τουλαχιστον να ειναι της ιδιας βδομαδας. Eπισης προτιμηστε τους επεξεργαστες που λενε Made in Μalaysia πλαγια στο κουτι(συνηθως δεν το λενε),οπως ο παρακατω... Ακομα σημαντικοτερο ειναι η τεχνολογια κατασκευης των P4, και παντα προτιμαμε την μικροτερη βεβαια. Παρατηρηστε τα Steppings και την τεχνολογια κατασκευης (Τech.) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 4, 2003 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2003 Και ο πινακας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 4, 2003 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2003 | Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 4, 2003 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2003 | Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudarxos Νοέμβριος 4, 2003 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2003 Ενα μεγαλο μπραβο στον SOKI και φυσικα τον ευχαριστουμε πολυ για την καλη του δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Νοέμβριος 4, 2003 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2003 Μπραβο Soki, θαθελα μια γνωμη για το αν θα ηταν σωστη κινηση να σκαντζαρω τον 2,6 με καινουριο 2,8. Τι λενε οι 2,8 ανεβαινουν καλα?(overclocking). ΥΓ.Προτασεις για καλο FPO/BATCH ,sSpec,δεκτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 5, 2003 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Και ο δυο επεξεργαστες 2.6 και 2.8 ειναι D-1 stepping, οποτε δεν θα δεις τρομερη διαφορα με τον ενα ή με τον αλλο. Αν τωρα εισαι πανω απο 3500 Mhz, πιστευω οτι δεν αξιζει το ρισκο να αλλαξεις, αλλιως go for it!Τωρα για καλο FPO/BATCH, μπορεις να ρωτησεις ενα παιδι που εχει εναν καλο 2.8(π.χ ShidokanJohn). Aν ειναι L321B149 π.χ τοτε προσπαθησε να βρεις ενα σχεδον παρομοιο stepping, μην το βιαστεις κοιταξε σε οσα πιο πολλα μαγαζια μπορεις. Τωρα οσον αφορα το sSpec σου προτεινω το νεοτερο SL6WΤ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Νοέμβριος 5, 2003 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Ευχαριστω soki για την απαντηση,με τον 2,6 ειμαι στα 3,6(278 χ 13) οποτε μαλλον δεν ειναι συμφερουσα κινηση η αλλαγη του επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Νοέμβριος 5, 2003 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Αρχική απάντηση από OverFlow Ευχαριστω soki για την απαντηση,με τον 2,6 ειμαι στα 3,6(278 χ 13) οποτε μαλλον δεν ειναι συμφερουσα κινηση η αλλαγη του επεξεργαστη. και εγω τοσο ειχα με τον 2,6 και τωρα με τον 2,8 3,72 ειμαι.. δεν αξιζει εγω το αλλαξα επειδη θα παρω προμιετια και ηθελα μεγαλυτερο multi αν και με τον 2,6 3dmark τραβαγα στα 37xx:p με παραπανο ρευμα ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Νοέμβριος 5, 2003 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Και εγω εναν 2,6C που χω στα 3,71 ειμαι σταθερα , οποτε μαλλον τζαμπα ο κοπος να πας σε 2.8 overflow Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Νοέμβριος 5, 2003 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Ευχαριστω για την πληροφορηση. ΥΓ.περιμενουμε τους ΕΧΤRΕΜΕ ΕDΙΤΙΟΝ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Νοέμβριος 5, 2003 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Πολύ καλές πληροφορίες Soki. Το θέμα έγινε sticky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Νοέμβριος 5, 2003 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Και εγώ όπως τα είπαμε απο κοντά Soki έχω ένα Malay L321 2.4C@3520 με Default ! και είμαι σε αναζήτηση για αγορά Malay 2.6C για το 2ο Pc Καλορίζικη και η μητρική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 5, 2003 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Ευχαριστω Κωστα, καταπληκτικος ο 2,4 που εχεις! . Για τον 2.6 Μalaysia να ειναι και SL6WS. Eπεισης οσο πιο κοντα ειναι στον τρομερο του Αριστιδη L321B134 τοσο καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Νοέμβριος 5, 2003 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Αρχική απάντηση από Kostas7GTR [05-11-2003 και 20:37] Και εγώ όπως τα είπαμε απο κοντά Soki έχω ένα Malay L321 2.4C@3520 με Default ! και είμαι σε αναζήτηση για αγορά Malay 2.6C για το 2ο Pc Καλορίζικη και η μητρική! Φυσικά θα βρώ Malay και μόνο γιατί όπως σου είχα πει οι Costa Rica και Philippines που είχα ήταν βιτσιόζοι .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudarxos Νοέμβριος 5, 2003 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2003 Εχω ενα 2,8c 6L6WT L325B499 o οποιος πηρε την θεση ενος 2,4Β(533) C1 Και οφειλω να πω οτι για την διαφορα τιμης που εχουνε δεν ειδα και καμια διαφορα μεγαλη.Ο 2,8 πανω απο 3,4 αρχιζει και ψηνει καστανα εκτος οτι στα 3,5 ειναι τελειως ασταθης οσο ρευμα και να δωσω και ειναι ο τριτος που δοκιμαζω.Η γνωμη μου ειναι οτι δεν κανει μαλλον για o/c:confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 6, 2003 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2003 Voudarxe 3400-3500 Mhz ειναι παρα μα παρα πολυ καλα με αερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristidis Νοέμβριος 16, 2003 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2003 Εγώ πάντως περιμένω να εμφανιστούν οι καινούργιοι MO SL6Z3 μπάς και κάνω καμιά αλλαγή. Αν και ο δικός μου με τον καιρο στρώνει κι' άλλο. Σε max post είναι 305fsb και μετρήσεις στα 300fsb. Βέβαια εν αναμονή και των Prescot για να δούμε τι θα κάνουν κι' αυτοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Νοέμβριος 25, 2003 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2003 Kalhspera, exo ena P4 2.4B@2.8 se ena ASUS P4PE kai thelo na kano anavathmish kai na paro ena P4 3.06 (533). Ti prepei na prosekso gia na mporo na ton anevaso arketa (kodikoi ktl.) ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 25, 2003 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2003 Πρώτα απ'όλα, να προσέξεις τους κανόνες του φόρουμ... Να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish...Καταδεύτερον, αν βρεις 3.06, μιας και τυπικά έχουν αποσυρθεί, να φροντίσεις να είναι Malay με όσο το δυνατόν νεότερη ημερομηνία παραγωγής(όχι pack date). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.