Jump to content

προσφορες Πλαισιoυ για τα 40 χρονια....μας κοροιδευουν;

cabdik

Recommended Posts

εχω παρατηρησει τις τελευταιες 2 εβδομαδες, στις "προσφορες" του Πλαισιου οτι ΔΕΝ ειναι προσφορες αλλα κοροιδια προς τους καταναλωτες.

δειτε για παραδειγμα:

http://www.plaisio.gr/Campaign/40-years-plaisio3.htm

την LG 42SL8000 εδω

και ποσο την βρισκεις στην αγορα..

http://www.skroutz.gr/s/89905/LG-42SL8000.html?keyphrase=LG+42SL8000

την Sony KDL-46EX1

http://www.skroutz.gr/s/57924/Sony-KDL-46EX1-46%2527%2527.html?keyphrase=Sony+KDL-46EX1

SONYERICSSON SATIO

http://www.skroutz.gr/s/78664/Sony-Ericsson-Satio-Idou.html?keyphrase=Sony+Ericsson+Satio

ετσι προχειρα αυτα...!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

δεν υπαρχει μια υπηρεσια προστασιας καταναλωτη να επεμβει?

Ελευθερη αγορά είναι. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει. Ειδικά αν είναι του μεγέθους του πλαισιο. Απο την άλλη αν μετά απο τόσο καιρό δεν έχεις μάθει(γενικά μιλάω όχι εσύ συγκεκριμένα) να ξεχωρίζεις και να μη τσιμπάς δε σου φταίει κανείς. Πιστευω με τόση πληθώρα προσφορών πάντα βρίσκεις το καλύτερο...

δε νομιζω να θεωρουνται προσφορα οι μερικες παραπανω δοσεις. αφου ετσι κι αλλιως δεν εξοικονομεις τπτ! εγω νομιζω -διορθωστε με αν κανω λαθος- οτι προσφορα θεωρειται οταν ενα προιον πωλειται κατα τετοιο τροπο, ωστε να κερδιζει ο πελατης χρηματα!

δλδ στο συγκεκριμενο παραδειγμα με την πρωτη τηλεοραση LG που εβαλα το πλαισιο την εχει 1489€ με τις 40 δοσεις . ενα αλλο καταστημα την πουλαει 1100. ποσο θα παει επιπλεον με δοσεις? 390€ επιπλεον? στο TECHNIXΧ που την εβαλα με 36 δοσεις μου την εβγαλε, απο αρχικη τιμη μετρητοις 1129, σε τελικη τιμη 1310!!!!!

μην τρελαθουμε κιολας!

Το εμπόριο είναι γεμάτο παγίδες. Υποτίθεται ότι σε προϊόντα που μπαίνουν στην πρίζα έχουμε κάποιες γνώσεις για να αποφεύγουμε αυτές τις παγίδες. Υποτίθεται ότι υπάρχει και ένα Skroutz. Υποτίθεται ότι δεν πάμε και αγοράζουμε στα τυφλά ότι πάνω γράφει "Προσφορά", οπότε τι φταίει το Πλαίσιο που κάνει ότι και όλα τα άλλα μαγαζιά; Υπάρχουν και άλλοι που διαφημίζουν άτοκες δόσεις (δεν το κάνει μόνο το Πλαίσιο αυτό με τις 40 άτοκες), υπάρχουν άλλοι που διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις, όχι στη τρέχουσα τιμή, αλλά στην τιμή που κάποτε είχε, άλλοι πάλι διαφημίζουν εκπτώσεις πάνω στην τιμή που προκύπτει αν το αγόραζες με 456 δόσεις (όχι άτοκες φυσικά), ενώ υπάρχει και μαγαζί που, αν δεν κάνω λάθος, σε κάθε προϊόν του εφευρίσκει μια αυξημένη τιμή και μετά σου παρουσιάζει από κάτω μια και καλά μεγάλη έκπτωση.

Σε κάθε φυλλάδιο βρίσκουμε τα 1-2-3 προϊόντα που μας ενδιαφέρουν, συγκρίνουμε τιμές και αν μας συμφέρει αγοράζουμε.

ρε παιδια, ελευθερη αγορα ειναι, δεν ειπε κανεις το αντιθετο! αλλα δεν επιτρεπεται η κοροιδια...!! πες μου οτι εγω θελω τοσα για το ταδε προιον, κι αν μου αρεσει η τιμη κλπ, θα το αγορασω.

η παραπλανηση ομως δεν ειναι σωστο! για τον ιδιο λογο στην Αγγλια επενεβη καποια επιτροπη αγορων η καπως ετσι, γιατι διαφημιζαν τηλεορασεις σαν LED TV, ενω στην πραγματικοτητα δεν ηταν!! εδω δεν μπορει να γινει το ιδιο? αυτο λεω.

δεν λεω, γιατι το πλαισιο πουλαει σε μια χ τιμη μια τηλεοραση και τη δινει και με 40-60-100 δοσεις..., δεν με νοιαζει αυτο. αλλα απο τη στιγμη που υπαρχει το ιδιο προιον σε μικροτερη τιμη στην αγορα, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ".

παντως, παρ'ολα τα λεφτα που ριχνουν σε διαφημισεις, οφειλω να ομολογησω οτι τα καταφερνουν εξισου καλα και στην αυτοδυσφημιση τους!!

και να σκεφτει κανεις οτι τις πραγματικες προσφορες τους, δεν τις διαφημιζουν!!!!!!!!!!!!!!!!

πηρα την περασμενη εβδομαδα εναν εκτυπωτη HP D5460 με 45€, τη στιγμη που πουλιεται στην αγορα απο 66 και πανω!!!!! http://www.skroutz.gr/s/67211/Hewlett-Packard-Photosmart-D5460.html?keyphrase=HP+D5460

ειναι να τρελαινεσαι ή οχι?

ρε παιδια, ελευθερη αγορα ειναι, δεν ειπε κανεις το αντιθετο! αλλα δεν επιτρεπεται η κοροιδια...!! πες μου οτι εγω θελω τοσα για το ταδε προιον, κι αν μου αρεσει η τιμη κλπ, θα το αγορασω.

η παραπλανηση ομως δεν ειναι σωστο! για τον ιδιο λογο στην Αγγλια επενεβη καποια επιτροπη αγορων η καπως ετσι, γιατι διαφημιζαν τηλεορασεις σαν LED TV, ενω στην πραγματικοτητα δεν ηταν!! εδω δεν μπορει να γινει το ιδιο? αυτο λεω.

δεν λεω, γιατι το πλαισιο πουλαει σε μια χ τιμη μια τηλεοραση και τη δινει και με 40-60-100 δοσεις..., δεν με νοιαζει αυτο. αλλα απο τη στιγμη που υπαρχει το ιδιο προιον σε μικροτερη τιμη στην αγορα, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ".

Έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις διαβάσει καμία από τις απαντήσεις.

α) Όταν βάζεις κάτι σε προσφορά σημαίνει ότι το προσφέρεις σε χαμηλότερη τιμή από ότι το πουλούσες - όχι ότι έχεις την χαμηλότερη τιμή στο πανελλήνιο, πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια.

β) Που αναφέρεται ως προσφορά στο site ; 40 άτοκες δόσεις σου λέει κάνει για τα 40 χρόνια...

Μια χαρα ειναι,με 40 ατοκες δοσεις παιρνει ο καθενας τη TV.

Ξερεις κανενα απο τα αλλα καταστηματα που την πουλαν φτηνοτερα?Γιατι δε τα χω πολυακουστα.

EDIT: ευχαριστω και για την ενημερωση btw,θα παραγκηλω το http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PDA/HTC-Diamond-2-Greek-OS.htm

Έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις διαβάσει καμία από τις απαντήσεις.

α) Όταν βάζεις κάτι σε προσφορά σημαίνει ότι το προσφέρεις σε χαμηλότερη τιμή από ότι το πουλούσες - όχι ότι έχεις την χαμηλότερη τιμή στο πανελλήνιο, πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια.

β) Που αναφέρεται ως προσφορά στο site ; 40 άτοκες δόσεις σου λέει κάνει για τα 40 χρόνια...

α) μαλλον εσυ δεν εχεις διαβασει καλα. ειδες πουθενα προηγουμενη υψηλοτερη τιμη?

β)http://www.plaisio.gr/Campaign/40-years-plaisio-main.htm εδω τι λεει? εκτος και δεν διαβαζω σωστα...!!

Σόρρυ ρε φίλε που δεν έψαξα όλο το site του Πλαισίου, click στο link που έδωσες στο πρώτο post έκανα.

φιλε RootX, δεν τα εχω μαζι σου, ουτε καν με το Πλαισιο αν δεν το καταλαβες. τα εχω με τις υπηρεσιες, που δεν κανουν τη δουλεια τους να προστατεψουν τον πολιτη-καταναλωτη! το πλαισιο ειναι μια επιχειρηση με στοχο το κερδος και τπτ αλλο. και πολυ καλα κανει.

αλλα σε μια αγορα, για να λειτουργει και σωστα, δεν πρεπει να υπαρχουν και τα αντιβαρα (οργανωσεις καταναλωτων, επιτροπες εμποριου κλπ), ωστε να λειτουργει και πιο σωστα? αυτο λεω....

Μαζί σου, δεν είχα δει να λένε "προσφορά" στο 1ο link και προσπαθούσα να καταλάβω που είναι το στραβό, στο ότι κάνουν 40 δόσεις για τα 40 χρόνια τους ;;

Από την άλλη, στο skroutz δείχνει στο Πλαίσιο την συγκεκριμένη tv να έχει 1404 και όχι 1489 όπως στην "προσφορά" με τις άτοκες ...

'Εχει ίδια τιμή με τα multi βέβαια, οπότε δεν καταλαβαίνω εάν υπάρχει ουσιαστικό θέμα μιας και δεν είναι το μόνο που την έχει ακριβότερα από άλλα καταστήματα.

Aυτες τις μερες κανει ο Κωτσοβολος στο Γαλατσι 50 ατοκες δοσεις!!!

:hehe::hehe::hehe::hehe: καλο!!! αντε να τις 100στησουν. αν το παμε ετσι, τοτε ναι, ειναι προσφορες....δοσεων!!!!

φιλε RootX, δεν τα εχω μαζι σου, ουτε καν με το Πλαισιο αν δεν το καταλαβες. τα εχω με τις υπηρεσιες, που δεν κανουν τη δουλεια τους να προστατεψουν τον πολιτη-καταναλωτη! το πλαισιο ειναι μια επιχειρηση με στοχο το κερδος και τπτ αλλο. και πολυ καλα κανει.

αλλα σε μια αγορα, για να λειτουργει και σωστα, δεν πρεπει να υπαρχουν και τα αντιβαρα (οργανωσεις καταναλωτων, επιτροπες εμποριου κλπ), ωστε να λειτουργει και πιο σωστα? αυτο λεω....

Από τον κόσμο όλο, έχεις ένα παράδειγμα από την Αγγλία που αμφιβάλλω να είναι και όλα ρόδινα εκεί. Για κοίτα λίγο που αλλού πουλάει LED TVs η Samsung πρώτα και μετά το συζητάμε.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η έρευνα αγοράς, υπάρχει ο έντυπος τύπος, υπάρχει το internet, υπάρχουν ένα κάρο πράγματα και πάνω από όλα υπάρχει, θεωρώ, το μυαλό στο κεφάλι του καθενός να κρίνει ελεύθερα. Οι υπηρεσίες του κράτους δεν θα ψάξουν για σένα το καλύτερο προϊόν, στην καλύτερη τιμή, από το καλύτερο μαγαζί. Αυτό το κάνεις εσύ, εγώ, ο άλλος. Αν δεις μια προσφορά ότι δεν είναι συμφέρουσα δεν ασχολείσαι με αυτήν και αν στην βιδώσει δεν ασχολείσαι και με το μαγαζί.

Και στην τελική αν το Πλαίσιο δεν έκανε καθόλου προσφορές τι θα έκανες; Θέμα με τίτλο

"Γιατί δεν κάνει το Πλαίσιο προσφορές ρε παιδιά;";

Υ.Γ. Τώρα είδα τα σχόλια για την τιμή στο Skroutz. Ξεφτίλα, αλλά έτσι και αλλιώς αφού δεν είναι η καλύτερη τιμή της αγοράς δεν ασχολείσαι.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουμε θέμα; Ας λένε "προσφορές" ας λένε και "οι καλυτερες προσφορές στον Γαλαξία ολάκερο". Κάνεις ένα check στο skroutz.gr και τέλος.

Τέτοια φαινόμενα είναι στην τελική γνωστά ότι συμβαίνουν. Και για να μην μπερδευόμαστε (παρόλο που δεν συμπαθώ το Πλαίσιο γενικά ως μαγαζί, η αλήθεια πρέπει να λέγεται) δεν τα κάνει μόνο το Πλαίσιο αυτά, τα κάνει π.χ. και το You.gr. Οι προσφορές του σπανίως είναι πραγματικά συμφέρουσες. Πιο καλές περιπτώσεις πετυχαίνεις π.χ. στο pc1 (και χωρίς να είναι σε προσφορά κάτι) παρά στο You.

Θέλω να καταλήξω στο εξής: όταν αγοράζουμε κάτι που δεν είναι σε προσφορά κάνουμε μια έρευνα αγοράς, σωστά; Όταν κάτι αναφέρεται σαν "προσφορά", πάλι το ίδιο δεν θα πρέπει να κάνουμε; Τι αλλάζει δηλαδή; Αυτό μας έλειπε να εμπιστευτούμε τον κάθε έμπορο ότι λέει την αλήθεια... :D

Πολύ κακό για το τίποτα. Ο καταναλωτής έχει τον τελευταίο λόγο και αποφασίζει αν μια προσφορα είναι συμφέρουσα. Ο αδαής, έτσι κι αλλιώς θα την πάθει. Είτε από το κάθε πλαίσιο είτε από άλλες αγορές.

Αν υπάρχει πλαφόν στις τιμές (πχ. τιμή αγοράς από χονδρέμπορο + χ% κέρδος), να επέμβει και ο πάπας. Αν όχι, καλά κάνουν και χρεώνουν ότι θέλουν. Εμπορική επιχείρηση είναι. Τέτοιες "δήθεν" προσφορές ουσιαστικά βοηθούν μικρότερες εταιρείες να διεκδικήσουν ένα κομμάτι αγοράς και να προτιμηθούν από τους καταναλωτές σε κάποια επόμενη αγορα. Έτσι αναπτύσσεται η εμπορική δραστηριότητα και στο τέλος επωφελούμαστε και εμείς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.