dimitris_s Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2009 Καλά είναι;http://tus.ath.cx/files/Capture.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 3, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Kαλά είναι...2x WD6400AAKS σε SB600 Raid-0 Volume 54GB για σύγκριση: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 3, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Το average read Που έχεις εσύ felix σε 50gb ο Δημήτρης το έχει σε 400 κατά τα άλλα γιατί να έχετε διαφορές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 3, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Το average read Που έχεις εσύ felix σε 50gb ο Δημήτρης το έχει σε 400 κατά τα άλλα γιατί να έχετε διαφορές?Γιατί , είπα ότι έχουμε διαφορές ?To average του είναι ελαφρώς χαμηλότερο, καθώς έχει χρησιμοποιήσει ολόκληρη την χωρητικότητα. Στα ίδια επίπεδα και λίγο μεγαλύτερο θα ήταν αν είχε κάνει ~50-60GB Volume μόνο. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν διαφορές. Πολύ πιθανό, αν το trimάρει να είναι και καλύτερο λόγω διαφοράς SB750>SB600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 3, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.Θα το χωρίσω σε καμιά 100άρα GB για το λειτουργικό. Το θέμα είναι το εξής:Μπορώ να χωρίσω τώρα το array (με κάποιον partitioner) σε δύο partitions, π.χ 100GB και 900GB τα οποία θα είναι και τα δύο σε raid0, ή πρέπει να διαλύσω το raid και να το στήσω από την αρχή ορίζοντας τις χωρητικότητες που θέλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 3, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Σε intel chipset αν κάνεις το πρώτο που λες θα έχει σίγουρα ένα corrupted partition σίγουρα Εγώ τουλάχιστον αυτό έπαθα. Οπότε πιστεύω πιο σωστός είναι ο 2ος τρόπος και στη περίπτωσή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 3, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Μπορώ να χωρίσω τώρα το array (με κάποιον partitioner) σε δύο partitions, π.χ 100GB και 900GB τα οποία θα είναι και τα δύο σε raid0, ή πρέπει να διαλύσω το raid και να το στήσω από την αρχή ορίζοντας τις χωρητικότητες που θέλω;Νομίζω ότι γίνεται από το disk management των windows (στα Administrative tools->Computer management). Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 3, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Mπορείς να κάνεις ένα R-0 Volume των 100GB και ένα R-1 των ~415GB με τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 3, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Mπορείς να κάνεις ένα R-0 Volume των 100GB και ένα R-1 των ~415GB με τα υπόλοιπα.Νομιζα ότι μόνο σε ICHxR (intel) γινόταν αυτό. Δεν ήξερα ότι γίνεται και ΑΜD SB !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 3, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Thanks guys. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 3, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Νομίζω ότι γίνεται από το disk management των windows (στα Administrative tools->Computer management). Έτσι ήρθε η καταστροφή για μένα... Οπότε διαλέγεις και πέρνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 3, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Klein οπότε... Πρόλαβα κι έβαλα και τα 7 x64 κιόλας ο μάπας... Οπότε θα φτιάξω ένα raid0 στα 100GB, και τα υπόλοιπα 900GB πάλι σε ένα raid 0. Γίνεται ή είπα noob-ιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 3, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Klein οπότε... Πρόλαβα κι έβαλα και τα 7 x64 κιόλας ο μάπας... Οπότε θα φτιάξω ένα raid0 στα 100GB, και τα υπόλοιπα 900GB πάλι σε ένα raid 0. Γίνεται ή είπα noob-ιά; yeap Νομιζα ότι μόνο σε ICHxR (intel) γινόταν αυτό. Δεν ήξερα ότι γίνεται και ΑΜD SB !!! Ναι , η αλήθεια είναι πως αρκετοί δεν το ήξεραν... Έχω ποστάρει και στο σχετικό θέμα με τα HDD benchmarks εδώ και 1,5 χρόνο που έχω το σχετικό setup... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 3, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Λοιπόν, έφτιαξα 120GB R-0 και 880GB επίσης R-0.Ιδού:2 bench του 120:http://tus.ath.cx/files/120_raid.pnghttp://tus.ath.cx/files/120_raid_2.pngΚαι ένα από το 880:http://tus.ath.cx/files/880_raid.pngΓιατί στο δεύτερο bench του 120 έχει τέτοια τρελά spikes; Επίσης έπεσαν οι επιδόσειςστο 120 κατά μια 10αριά ΜΒ, αλλά ανέβηκε αρκετά το average.Το άλλο με τα 880 ίσα-ίσα που ανέβηκε κιόλας.Έχω 64KB stripe size. Να το κάνω 128; Τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 3, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Να υποθέσω πως τρέχεις το Short Bench 8ΜΒ ? Αν ναι, τρέξε το Long Bench. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 3, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Γεια σου ρε man, αυτός είσαι...http://tus.ath.cx/files/120_raid_3.pngΑυτό είναι το πρώτο bench στο long run, τα 2-3 που έτρεξα ακόμα έπεσε στα 287 και κάτι.Μια χαρά είναι, απλά περίμενα τιμές άνω των 310+ MB/s, επειδή ένας re3 250gb με ένα platter βγάζει γύρω στα250ΜΒ/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 4, 2009 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Γεια σου ρε man, αυτός είσαι...http://tus.ath.cx/files/120_raid_3.png Αυτό είναι το πρώτο bench στο long run, τα 2-3 που έτρεξα ακόμα έπεσε στα 287 και κάτι. Μια χαρά είναι, απλά περίμενα τιμές άνω των 310+ MB/s, επειδή ένας re3 250gb με ένα platter βγάζει γύρω στα 250ΜΒ/s. Μια χαρα είναι jim, το burst είναι χαρακτηριστικό του διαύλου (SATA),έχει limit τα 300, το average σε ενδιαφέρει + ότι το ότι έχει 2 platters σαν του 250RE3 δεν έχει κάποιο εξτρα στην επίδοση, η πυκνότητα του platter είναι το κλειδί. By the way, πρέπει να έχει ωραία αίσθηση το σύστημά σου τώρα, ε (για μέτρα HDD πάντα) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Δεκέμβριος 4, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 [...]By the way, πρέπει να έχει ωραία αίσθηση το σύστημά σου τώρα, ε (για μέτρα HDD πάντα) ? Όντως, δεν έχει καμία σχέση με πριν που είχα το λειτουργικό στον "αργό" wd320ks. Μπήκαν και τα 7x64 και φυσάει. Φαίνεται παντού η διαφορά, πριν ένα copy ενός αρχείου 50MB έπαιρνε 6-7 δευτερόλεπτα και τώρα δεν εμφανίζεται καν το copy dialog. Να' σαι καλά φίλε - Σας ευχαριστώ όλους για τα replies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 1, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 ρε παιδια, δεν δινεται και καμμια οδηγια προς ναυτιλομενους, μπας και στησουμε κι εμεις κανα RAID 0, και βρουμε την υγεια μας? εχω 2χ6400AAKS αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να στησω RAID σε SB750. ειμαι αδαης στο θεμα αυτο...!! για βοηθατε λιγο.προς MODS, αν χρειαστει να κανω νεο θεμα, να μου πειτε να το κανω. thanks...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.