Jump to content

Μητρικη για Q6600 G0

Linos

Recommended Posts

Έχω "πεταμένο" σε μια γωνία έναν Q6600 65nm ( Λινκ) τον οποίο θέλω να βάλω σε νέα μητρική για 2ο ΠιΣι. Ως αλλαγή στην μητρική που είχε (Λινκ) η οποία κάηκε (:haha::mad::mad::jump::jump::hang3::clap:).

Ο 6600 είναι ευτυχώς G0 στα 65nm. Επίσης μαζί με τον 6600 θα μπουν και 2χ 9800 GTX+ και 800ρες DDR2 (4χ1GB). Αν και έχω μερικά τροφοδοτικά στην άκρη αν νομίζετε πως θα έπρεπε να πάρω άλλο είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

'Εχω ένα 700, ένα 650ρι και ένα 580.

Όπως είπα θα είναι 2ο ΠιΣι και δεν θα ήθελα να δώσω πολλά. Να πω ότι ο επεξεργαστής έχει μερικά από τα πινς του ολίγον μαυρισμένα. Μηπώς κάηκε και αύτος;

Για όσους το έχουν απορία η μητρική χάλασε μετά από πτώση του ρεύματος σε Φλασάρισμα ΒΙOS.

Σημείωση: Ο υπολογιστής προορίζεται σαν κατεβαστήρι, 2ο gaming PC για Φιλικα ματς ενώ μπορεί να υποστεί ελαφρό κλοκάρισμα χάρη στην ψύκτρα ( CNPS9700)

quad για κατεβαστήρι με sli και overclock δεν είναι και ότι καλύτερο. Δυστηχώς για μητρικές δεν έχεις πολλές επιλογές καθώς θες nvidia chipset. To e-shop εχει αυτές οπότε διαλέγεις αυτή που σου ταιριάζει. Το πλαίσιο έχει μόνο μία και πανάκριβη. Το 650αρι μοιαζει καλύτερο απο το 700αρι αν και κανένα δε λέει πόσα δίνει combined στην +12v γραμμή. Μονο με δοκιμή θα διαπιστώσεις αν κάηκε ο επεξεργαστής . Ειχα έναν που είχε 2 μαυρισμένα/τρυπημένα πινς αλλα δούλευε κανονικα.

κατεβαστηρι με quad και sli δεν εχω ξανακουσει! τωρα για χαλαρο gaming ναι ειναι! γνωμη μου παρε μια απλη mobo s775, κουμπωσε την μια 9800gtx+ και την αλλη βαλε την για physx στο κανονικο σου pc!

Είναι extreme κατεβαστήρι:happy2::happy2:

Βασικά θα γίνει αν ( ΑΝ ) είναι πιο αθώρυβο από το ΠιΣι το κανονικό γιατί παρόλλο που είναι λίγο φορτωμένο δεν κάνει πολύ φασαρία (είχα ένα με ΑΜΔ παλιά αλλά έκανε τρελό θώρυβο).

Μάλλον για 2ο gaming θα πάει για ομαδικό λιώσιμο.

Λές να βάλω την μια 9800 για κάρτα φυσικής? Δυο GTX285 δεν την παλεύουν?

Σημείωση: τα gaming ΠιΣι είναι και πολύ καλά αερόθερμα. Αν στρίψουμε το tower λίγο να βγάζει προς εμάς έχεις 2σε1.

:woot::woot:

Εχω για κατεβαστήρι ενα Q6600 με την Asus P5Q Deluxe με ενεργό το EPU για να κατεβάζει τον επεξεργαστή και να μην καίει πολλά όταν δουλεύει σαν κατεβαστήρι μόνο.

Το καλό με αυτή είναι ότι κάνει τρελά overclock.

Το κακό είναι ότι δεν υποστηρίζει SLI.

• 4 weeks later...
επεσε στα χερια μου μια P5N deluxe που εχει και SLI αλλα την χαλασα:rofl::rofl::rap::flag:

η άποψή μου είναι να αλλάξεις χόμπι! :p!!! άν είναι να τον κάνεις 2ο gaming pc αλλάζει το budget.. αν είναι για κατεβαστήρι τότε πάρε μια μεταχειρισμένη και άσε τα πολλά πολλά με τα sli .... :p

κι εγω πιστευω ειναι υπερβολη το sli εστω και για 2ο gamin' pc ..... καλυτερα να πουλησεις την 2η 9800 και να παρεις μια απλη mobo με 50-60 e....... (ελεγξε τον 6600 πριν παρεις την μητρικη για καλο και για κακο....)

η mobo σου φιλαράκο μου δέν είναι dead... :) θέλω να μου πείς ακριβώς τι πρόβλημα και σε τί κατάσταση (από hardware μεριάς, τι μνήμες χρησιμοποιείς αναλυτικά, αν χρησιμοποιείς κάρτα γραφικών,τροφοδοτικό) και τί ακριβώς πρόβλημα σου βγάζει στην οθόνη, για να σου πώ άν λύνεται και πώς.. :).. την έχω ζήσει την περίπτωσή σου και είναι καραπεριπτωσάρα.. :) περιμένω νέα! λύνεται πάντως.. αν πάλι θες να το επιστρέψεις καλώς.. εμένα προσωπικά μου αρέσουν αυτά :):p

Οθόνη? γουάτ ιζ δατ? δεν κανει καν ποστ. Η οθονούλα που έχει κολλάει στο CPU Init. Χαρακτηριστικα να πω πως στην αρχη έπαιξε κανονικα, μπηκα ΒΙΟΣ να διαλέξω boot σκληρο και κόλλησε το Bios. απλά κολλησε. μετά από αυτο δεν ανοιξε ποτε ξανα. εβαλα πανω και εναν αλλον πιο παλιο 775 και το ιδιο. τι μπαταριες εβγαλα, τι την αφησα 24ωρα χωρις τιποτα πανω το ιδιο. το μονο που προλαβα να δω ηταν πως φοραει 20χχ bios version.

και εγω ειχα κανει αρκετο ψαξιμο προς χρηστουγεννα μερια, και 219992 διαφορετικα φορουμ βρηκα, και 500 διαφορετικα πραματα δοκιμασα, αλλα και παλι τζιφος. :offtopic2:

θα δουμε, μαλλον θα γυρισω την προβληματικη, να παρω το πιστοτικο, γιατι βρεθηκε αλλη μια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.