adpanos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 Κατ`αρχάς καλημέρα σε όλους!Εχω εδώ και ένα χρόνο το παραπάνω laptop !Τα χαρακτηριστικά του είναι:-AMD TURION ULTRA X2 ZM-86 (2,4Ghz)-4GB RAM DDR2 800MHZ-2 X 250GB SATA 2 (RAID-0)-Διπλές κάρτες γραφικών ΑΤΙ 3200 και ΑΤΙ 3650 512ΜΒ DDR3!Οι κάρτες ΔΕΝ κάνουν crossfire αλλά εναλλάσσονται ανάλογα με το τι κάνεις, για εξοικονόμηση ενέργειας ή υψηλές 3d επιδόσεις! Η αλλαγή μπορεί να γίνει και από αυτόματα και χειροκίνητα!-17" οθόνη wide 1440 x 900-WIN VISTA HOME 32bitκ.λ.π.!!!Το πρόβλημά μου το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο να διαγνωστεί όπως θα καταλάβετε, είναι το εξής!Πρόσφατα έγκατεστησα το PRO 09 για να παίξω λιγάκι, ενώ πήγαινα επαρχία!Με ενεργοποιημένη την ΑΤΙ 3650 για κάρτα γραφικών και παίζοντας pro παρατήρησα πως μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού (10 λεπτά περίπου) άρχιζαν κολλήματα στην κίνηση των παικτών χωρίς λόγο (αλλαγή ρυθμίσεων κ.λ.π.) ! Μετά από λίγη ώρα ξαναέφευγαν και επανέρχονταν πάλι κατά καιρούς!Τότε δεν έδωσα σημασία για διάφορους λόγους!Εχτές εγκατέστημα στο PRO 2010 και κατά διαστήματα είχα το ίδιο πρόβλημα!!!Κατευθείαν πήγε το μυαλό μου σε υψηλή θερμοκρασία της κάρτα γραφικών!Αλλαξα την θέση του laptop ώστε να αερίζεται καλύτερα, αλλά πάλι τα ίδια!!!Κατέβασα το 3dmark 06 και το έτρεξα 6 φορές σε 1440χ900 ανάλυση με όλα τα φίλτρα για να δω αν θα παρουσιάσει αστάθεια και το πέρασε χωρίς πρόβλημα! Αν ήταν θέμα θερμοκρασιών, με το 3dmark δεν θα είχε πετάξει πρόβλημα ???Κανονικά θα έπρεπε να βγάζει σφάλμα αφού τσιτώνεται πολύ περισσότερο η κάρτα γραφικών από το pro....Τρεχω το διαγνωστικό της FUJITSU και δεν μου βγάζει ούτε αυτό σφάλμα! ......Λέω, drivers ......... Μπαίνω στην fujitsu ξανακαταβάζω drivers (αυτούς που έχει...) κάνω απεγκατάσταση και καθαρή εγκατάσταση των νέων!Πάω να παίξω, και πάλι τα ίδια!Εχει κανείς να προτείνει τίποτα για έλεγχο ???Είμαι έτοιμος να το στείλω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο! Εχει εγγύηση!Να τραβήξω ένα format και καθαρή νέα εγκατάσταση να δω αν παίξει ???Τουλάχιστον πριν το στείλω στην fuji, γιατί δεν αναγνωρίζουν όπως λένε προβλήματα λειτουργικού και πληρώνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Δεκέμβριος 2, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Κανείς βρε παιδιά ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 2, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Οι drivers της Ati δεν παίζουν; Πειραματίστηκες καθόλου;Θα πρότεινα να έτρεχες το Pro με το GPUz ανοικτό να τρέχει στο background και βγαίνοντας αφού σου κάνει το πρόβλημα να τσεκάρεις το log για θερμοκρασίες.Διάβασα τι είπες περί 3dmark αλλά θα έλεγα να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις θέμα με throttling λόγω temps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Δεκέμβριος 2, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 To game είναι αυθεντικό? Κοίταξες μήπως για κάποιο παρόμοιο πρόβλημα έχει εκδοθεί κάποιο patchάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Τρέξε και ένα vantage να δεις αν εκεί στο κάνει. Αυτό περί patch που λέει ο φίλος dj_chris δεν νομίζω να ισχύει. Yπάρχουν patches μεν, αλλά δεν αναφέρουν τίποτα για το πρόβλημα που έχεις. Πάντως για το 2010 θα βρεις εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Δεκέμβριος 2, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Mόλις μπήκα σπίτι....Θα τρέξω και vantage για να δώ! Απλά δεν είχα το χρόνο πριν.....Εκανα ένα update στο bios και μια γενική εκαθάριση στα vista γιατί ο αδερφός μου τα είχε κάνει ....Λοιπόν drivers καρτών γραφικών πείραξα. Αν είδες είπα παραπάνω πως έκανα απεγκατάσταση και καθαρή εγκατάσταση! Ενημερωμένους drivers δεν βρίσκω πουθενά! Μια έκδοση έχει η fuji από την αρχή στο site της! Είδα πάντως κάτι περίεργο....! Μερικές φορές δεν μου δίνει την δυνατότητα εναλλαγής κάρτας ούτε μέσα από το catalyst control center ούτε από το μπουτόν που στην ουσία είναι μια συντόμευση....! Πολύ περίεργο! Είναι σαν οι catalyst να χάνουν την μια κάρτα (ενσωματωμένη)! Με επανεκκίνηση επανέρχεται! Λέτε να γίνεται αυτό στο παιχνίδι ????Αλλά πάλι πως επανέρχεται στο παιχνίδι και όχι στα win που το είδα να συμβαίνει ???Επίσης δεν είδα να χάνεται ποτέ η κάρτα που είναι ενεργή... η απενεργοποιημένη χάνεται!Θα τρέξω vantage και βλέπουμε!! Αλλο ένα κακό είναι πως το everest ultimate δεν μου αναγνωρίζει θερμοκρασίες κάρτας γραφικών !:flag:Tα παιχνίδια ΔΕΝ είναι αυθεντικά! Βασικά το 2010 το έβαλα για να δω αν παίζει σωστά στο laptop ώστε να το κανω Δώρο στον μικρό αδερφό μου για την εορτή του που θέλει να συνδέει το LAPTOP με την TV ..... και να παίζει από τα ασύρματα χειριστήρια της logitech !Θα προσπαθήσω να βρω και τα patchακια ώστε να τα περάσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Δεκέμβριος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Πιθανότατα προβληματικό φαίνεται το PRO (αναφέρομαι στο '09 original) καθώς το κάνει και σε ένα Amilo 3650 SD2 με 9400 και 9600GT, με έντονο tearing και κολλήματα. Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να το τσεκάρω και να επιβεβαιώσω τι ακριβώς συμβαίνει (είναι φίλου) αλλά 2 πράγματα που έχω στο μυαλό μου είναι η εγκατάσταση του patch που έχει βγει για το παιχνίδι και η δοκιμή με ένα άλλο original game (π.χ. Crysis). Θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Δεκέμβριος 2, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Δεν ξέρω! Απ`ότι έμαθα στην αρχή που το είχε βάλει ο αδεφός μου το 09 έπαιζε μια χαρα! Από ένα σημείο και μετά παρουσιάστηκε το πρόβλημα και δεν ξαναασχωλήθηκε! Το ξαναπέρασε εγώ αργότερα και είχα το ίδιο πρόβλημα (η περίπτωση που αναφέρω παραπάνω) οπότε δεν το ξανάπαιξα! Τότε έλεγα πως ήταν το σπάσιμο!Τώρα που πήγα να παίξω το 2010 είχα πάλι αυτό το πρόβλημα! Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το game ! Ζήτησα πριν 2 ωρίτσες από τον πατέρα μου όπως έρχεται να περάσει από Στουρνάρη να αγοράσει το γνήσιο 2010 ώστε να είμαι σίγουρος πριν στείλω το laptop για service οτι δεν είναι από το μη γνήσιο game τα σπασίματα!Δεν θα κάτσω να ασχωληθώ με κάτι που είναι στην εγγύηση...! Ας βγάλου αυτοί τα μάτια τους, εξάλου όταν πουλούν ολοκληρωμένο σύστημα πρέπει να παρέχουν και την ανάλογη υποστήριξη σε θέματα ασυμβατότητας προγραμμάτων κ.λ.π. ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.