CENTRAL Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2009 Το θέμα είναι πως δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται! Απευθύνομαι λοιπόν στην ομάδα για support! Ας ξεκινήσω με κάποια δεδομένα πρώτα. Το κουτί είναι αυτό… http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Chassis&type_sub=Full%20ATX&model=AK-BKCSE-05 , και σύμφωνα με την περιγραφή επιδέχεται ψυγεία σε 2 θέσεις (πλαϊνό panelκαι πάνω). Κατ’ αρχήν θα παρακαλέσω να μου πείτε τι χρειάζομαι. Αν κατάλαβα από άλλα topics, 1 τάνκ, κάποιο ψυγείο, αντλία, blockγια cpu, chipset, gpu, σωλήνες και υγρό και τέλος ρακόρ. Το χω;;; Ο κύριος λόγος της προσπάθειας είναι να απαλλαγώ από το θόρυβο των ανεμιστήρων (6 ζωή να’ χουν) και φυσικά ο έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή. OC δεν γίνεται και ούτε θα γίνει, ας συνυπολογίσουμε όμως πως η GPUείναι σε πορεία συνταξιοδότησης και συνεπώς αντικατάστασης με σημαντικά ισχυρότερη (GTX 285 μάλλον). Όλο το υλικό μου αναφέρεται αναλυτικά στην υπογραφή μου για όποιον θελήσει να βοηθήσει. Thanx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Αν τον Q6600 τον εχεις default και την GTX285 επισης, τοτε νομιζω ενα πολυ καλο ψυγειο, χωρις ανεμιστηρες μπορει να κρατησει το συστημα σου.Αυτα που σκεφτεσαι να παρεις παντως ειναι αρκετα. Νομιζω, οτι το Chipset cooler δεν σου χρειαζεται, απο την στιγμη που δεν θα κλοκαρεις καθολου μητρικη και επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CENTRAL Δεκέμβριος 2, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Το chipset φέρει τον πλέον θορυβώδη ανεμιστήρα του συστήματος. Θα ήθελα να τον διώξω...επίσης λόγω 780i η θερμοκρασία του είναι δράμα, ειδικά καλοκαίρι.Στο κουτί μου χωράνε όλα αυτά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 2, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Αν βαλεις 2πλο ψυγειο ναι. Επειδη ομως θα ψυξεις πολλα μερη του υπολογιστη, θα προτεινα ενα high end 3πλο το οποιο να μπει εξωτερικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Ο κύριος λόγος της προσπάθειας είναι να απαλλαγώ από το θόρυβο των ανεμιστήρων (6 ζωή να’ χουν) και φυσικά ο έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή. OC δεν γίνεται και ούτε θα γίνει, ας συνυπολογίσουμε όμως πως η GPUείναι σε πορεία συνταξιοδότησης και συνεπώς αντικατάστασης με σημαντικά ισχυρότερη (GTX 285 μάλλον).Για αυτη και μονο την παραγραφο θα σου να μην βαλεις νερο αλλα καποια ψυκτρα στο cpu και στην επομενη gpu και να παρεις ενα panel για τους ανεμηστηρες σου ή να βαλεις καποιους αλλους που να κανουν λιγοτερη φασαρια.Θα χεις κανει τη δουλεια σου ευκολα και γρηγορα με 100Ε ενω για νερα βλεπω να πλησιαζεις -αν δεν ξεπερασεις- τα 300Ε για το ιδιο αποτελεσμα (ελεγχος θερμοκρασιας ,θορυβος).εδιτΤωρα ειδα οτι εχεις ψυκτρα...Αν δεν κλοκαρεις και εχεις θορυβο καπου αλλου πρεπει να ειναι το προβλημα ,οχι στην ελλειψη νερου.(την 8800γτ την βγαζω απεξω οσο θορυβο και αν κανει μιας και θα αλλαχτει.Μια ψυκτρα και για καρτα νομιζω ειναι οτι πρεπει.)Απο εκει και περα μενει να δεις ποιο ανεμηστηρακι κανει την φασαρια και να πραξεις αναλογαΠχ παιζει να ψιλοξενερωσεις αν δωσεις 300Ε για νερα και δεις οτι τον θορυβο τον κανει το psu σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Δεκέμβριος 2, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Για αυτη και μονο την παραγραφο θα σου να μην βαλεις νερο αλλα καποια ψυκτρα στο cpu και στην επομενη gpu και να παρεις ενα panel για τους ανεμηστηρες σου ή να βαλεις καποιους αλλους που να κανουν λιγοτερη φασαρια.Θα χεις κανει τη δουλεια σου ευκολα και γρηγορα με 100Ε ενω για νερα βλεπω να πλησιαζεις -αν δεν ξεπερασεις- τα 300Ε για το ιδιο αποτελεσμα (ελεγχος θερμοκρασιας ,θορυβος).εδιτΤωρα ειδα οτι εχεις ψυκτρα...Αν δεν κλοκαρεις και εχεις θορυβο καπου αλλου πρεπει να ειναι το προβλημα ,οχι στην ελλειψη νερου.(την 8800γτ την βγαζω απεξω οσο θορυβο και αν κανει μιας και θα αλλαχτει.Μια ψυκτρα και για καρτα νομιζω ειναι οτι πρεπει.)Απο εκει και περα μενει να δεις ποιο ανεμηστηρακι κανει την φασαρια και να πραξεις αναλογαΠχ παιζει να ψιλοξενερωσεις αν δωσεις 300Ε για νερα και δεις οτι τον θορυβο τον κανει το psu σουΔεν θα γινόταν να με καλύψει περισσότερο αυτή η άποψη..Το ίδιο ακριβώς και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Δεκέμβριος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Και overclock μπορεις να κανεις με αερα ... ποσο μαλλον που δν κανειςΒγαλε και την ιστορια συντηρησης και τις ταλαιπωριας με τα νερα.Εκτος αν θες να μπλεξεις με τα νερα για να γουσταρεις .. αυτο ειναι αλλο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CENTRAL Δεκέμβριος 2, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 ...να σε πώ...κακό δε θα μου κάνει να μάθω και κάτι καινούριο...αν βάλουμε στην εικόνα και τα άπειρα parts που παίζουν σε αγγελείες σε τιμές "χώμα" μπορεί κάποιος να φτιάξει υδρόψυξη με 100-150 ευρώ άνετα και μάλιστα με πολύ καλά και ποιοτικά parts. Δεν μπορώ να πω ότι δε με "τρώει" κι' όλας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.